Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Läntisten suurvaltojen myötäilijälle Nobelin rauhanpalkinto

Perjantai 10.10.2008 klo 19.02 - Pirkko Turpeinen-Saari


Sotilastukikohta ei olisi voinut jäädä Serbian alueelle vastoin Serbian tahtoa. Ainoa keino oli Kosovon itsenäistäminen käytännössä väkivalloin ilman minkäänlaista todellista prosessia osapuolten välillä. Presidentti Bill Clintonilla oli, De Morgen mukaan samoin monilla yhdysvaltalaisilla suuryrityksillä, välittömiä taloudellisia intressejä ,mm öljyputki, alueella.

Rauhaanpakottamisessa auttaa maailman mahtavimman talous- ja sotilasmahdin tuki. Se on realiteetti.

Norjalaisen rauhantutkijan Johan Galtungin mukaan Ahtisaari tuli myös Indonesiassa paikalle silloin kun toinen osapuoli oli tsunamin seurauksena jo avuttomassa asemassa polvillaan, jolloin oli helppoa saada neuvottelutulos aikaan.

Ahtisaari kertoi seuraavasta projektistaan Quatarin emiirin nuorisoprojektissa. Projektin tarkoituksena on tutkia kuinka ikärakenteeltan nuorisovaltaisessa Lähi-idässä voitaisiin edistää nuorten koulunkäyntiä ja työllistymistä ja ehkäistä radikalisoitumista. Emiirin vaimo on projektin hallituksen puheenjohtaja. Mikäli menettelytavat ovat samansuuntaiset kuin Quatar foundationin rahoittamassa TV-kanavassa Aljazeerassa; humaanit, inhimilliset totuutta ja mm median valheita paljastamaan pyrkivät tavoitteet uskon, että Ahtisaari voi myös oppia tässä toiminnassa uusia toimintatapoja. Tällainen ihmisläheinen nuoria ja tunteita koskettava projekti voi siirtää Ahtisaaren lähemmäs presidentti Jimmy Carterin humaania syvästi oikeudenmukaista toimintaa, johon Carterkin kehittyi vasta myöhemmällä iällään.

Avainsanat: Ahtisaari, länsivaltojen taloudelliset intressit, rauhaan pakottaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini