Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Finlandiapalkittu ja palkitsematta jätetty teos

Lauantai 20.12.2008 klo 13.58 - Pirkko Turpeinen-Saari


Pronssisoturi kuvaa virolaista natsiaikaa, jolloin Eesti julistettiin juutalaisista vapaaksi. Jopa muualta Euroopasta tuotiin virolaisille keskitysleireille teloitettavia junalasteittain.

Eestin itsenäistymisen jälkeinen virallinen historian tulkinta on antanut suomalaiselle viralliselle historiantulkinnalle 10v lisäaikaa olla käsittelemättä suomalais-saksalaista aseveljeyttä ja omia keskitysleirejä. Eestiläinen "valkoinen" historian tulkinta tukee paitsi suomalaista valkoista todellisuutta myös ruotsalaisten virallista historiakäsitystä. Suomalainen sankaruus on Ruotsille välttämätön.

Viimeisen vuoden aikana ilmestynyt tietokirjallisuus ja myös Jari Tervon Finlandian ansainnut teos pakottavat väjäämättä myös virallisia historiantutkijoita penkomaan uudelleen lähteitään.Jari Tervo olisi ansainnut Finlandian paitsi taituruudesta, runsaasta tiedonhankinnasta myös siitä viisaudesta ja lämmöstä, joka kuuluu mielestäni palkittavan kaunokirjallisuuden kriteereihin.

Philip Roth ei koskaan petä. Myös Exit Ghost kuvaa ihmisen syviä tuntoja,ironiaa ja huumoria unohtamatta.On kuin eläisin yhdysvaltalaisten ystävieni keskellä, oikeudenmukaisuutta tavoittelevien intellektuellien parissa.

Avainsanat: viisaus, poliittinen agenda, kirjallinen tyyli


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini