Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Maailmantalouden kriisi ja todellisuus

Perjantai 13.3.2009 klo 18.46 - Pirkko Turpeinen-Saari


Suomalaiset ovat usein halunneet samaistua johonkin itseä hienompaan ja nokkelampaan. Edellisen laman ulkomaiset kannattamattomiksi osoittautuneet valtavat sijoitukset koituivat tappioiksi mutta niiden avulla oli haluttu osoittaa, että kyllä mekin osataan suuren maailman tyyli. Tuon laman maksoivat pienyrittäjät, veronmaksajat pankkitukina sekä kunnat pysyvinä valtion osuuksien alenemina.

Nykylamassa eläkesäätiöiden Hedge-fund sijoitukset ovat osittain tuota samaa epätodellista ulkomaisen mallin mukaista voitontavoittelua menetelmillä, jotka eivät kestä syvällistä rehellistä tarkastelua.

Suomalaiset päättäjät, laajasti otettuna, pankkimaailma ja osa kansalaisista ovat Yhdysvaltojen tilanteen mukaisesti vaihtaneet täysin erilaiseen todellisuuteen kuin mikä tavallisilla kansalaisilla on. Tuossa heidän uudessa todellisuudessaan on oma moraali, omat toimintatavat omat normit.

Taloudellisesta päätöksenteosta uusi todellisuus on laajentunut myös muualle yhteiskuntaan. Ylemmyydentuntoiset poliittiset toimijat tekevät päätöksiä ja keksivät selityksiä perusteiksi sen mukaan mitä halutaan päättää. Totuus on sivuasia ja lakeja venytetään kun halutaan. Pallaksen luonnonpuistoon rakentaminen ja Savonlinnan ohitustietragedia ovat viimeisiä esimerkkejä.

 

Avainsanat: ahneus, propaganda, todellisuudentajun menettäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini