Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Lipposen pitkä varjo

Keskiviikko 8.4.2009 klo 10.26 - Pirkko Turpeinen-Saari


Lipposen politiikan moraalilla on ollut suurin vaikutus suomalaisen yhteiskuntamoraalin rapautumiseen. Kansalaiset ymmärtävät kun kokoomus ajaa eriarvoisuuden lisäämistä, kaupallista terveydenhuoltoa ja militaristista ulkopolitiikkaa. Sehän kuuluu kokoomuksen syvimpään ideologiaan ja edistää sen äänestäjäkunnan etuja.

Sen sijaan jos sosialidemokraatti ajaa eriarvoisuuden lisäämistä tai NATO:oon liittymistä, kansa hämmentyy. Media hämmentää lisää, mistä seuraa epätietoisuus asioiden oikeasta laidasta. Passivoituminen tai sokea protesti jäävät vaihtoehdoiksi.

Kouludemokratian puutteet ja yhteiskunnallisen keskustelun häviäminen kouluista on ohjannut nuorten käyttäytymistä. Ei ole ihme, että kokoomusnuoret kannattavat Israelia tämän pommittaessa puolustuskyvytöntä Gazaa. Jo ala-asteikäiset lapset miettivät mistä työstä saisi eniten rahaa suunnatakseen opiskeluvalintansa tukemaan tätä päämäärää.

Ajattelun ja tietoisuuden markkinallistumisen hidastaminen on talouskriisin merkittävin aikaansaannos. Suomalaisen median kohdalla näkyy pieniä pilkahduksia. HeSa:n Jyri Raivion ja Marjut Lindbergin kolumnit osuvat usein oivallisesti rakenteiden kipupisteisiin kadotakseen saman tiedotusvälineen vallitseviin Halos-Tuomioja-aiheisiin mutavyöryihin ja kokoomuspoliitikkojen toimien peittelyihin. Häkämiehen kommentti "pöytä on nyt puhdas" on nykytilan hyväksyvän ministerin lentävä lause.

 

Avainsanat: eriarvoisuus, itsekkyys, ahneus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini