Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomalainen media ja politiikka toimii fasismin kasvualustana

Lauantai 23.5.2009 klo 17.47 - Pirkko Turpeinen-Saari


Suomalaisen valtamedian sisältö muistuttaa propagandaa tai aivopesua niin yksipuolista se on. Luin tänään New York review of booksista sadismista. Siinä kerrottiin kuinka yhdysvaltalaiset sotilaat olivat pieksäneet kattoon ripustamansa kaksi afgaanimiestä kuoliaaksi Bagramin vankilassa. Toinen sai huomautuksen toinen lievemmän suraamuksen. Artikkelissa kuvattiin systemaattista kidutusta, kidutusmenetelmiä ja sitä absoluuttista valtaa mikä näillä kiduttajilla on kidutettaviinsa.

Aljazeera kanavalla katsoin keskustelua, jossa yhdysvaltalainen, iranilainen ja israelilainen asiantuntija pohtivat Israelin mahdollista hyökkäystä Iraniin - sen edellytyksiä ja seurauksia.

Suomalainen valtamedia ja poliitikot eivät seuraa kauhulla tai ota kantaa USA:n ja Israelin epädemokraattiseen vallankäyttöön, kaikkien mahdollisten kv lakien rikkomiseen ja sodasta toiseen syöksymiseen. Päinvastoin media kuvaa nämä maat demokratian perikuviksi ja Suomen arvoja edustaviksi kumppaneiksi.

Kaikkien merkittävien sanomalehtien päätoimittajat ovat NATO-myönteisyydessään USA:n arvojen kannalla.Kaikkien lehtien sisällöt myös heijastelevat tätä suorasti tai epäsuorasti.

Ei ole ihme, että tällaisessa epätotuuksien, valheiden, todellisen yhteisvastuun puutteen ilmapiirissä kasvaa turhautuneita kansalaisia. Heillä ei ole varaa- ei rahaa eikä energiaa ottaa selvää asioista vaan he tulevat luottamaan vahvaan johtajaan, joka pitää suomalaisen puolta ulkomaalaisia ja muita erilaisia käsityksiä edustavia vastaan. Eriarvoisuuden kasvun mittarit osoittavat kohti epätoivoa.

Avainsanat: fasismin nousu Euroopassa, totuuden kieltäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini