Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Onko NATO-EU:n ja Suomen hallituksen käsitys Ukrainan demokratiasta sama

Perjantai 28.2.2014 klo 11.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Veteraanikansanedustajana olen seurannut mielenkiinnolla EU:n, NATO:n USA:n,Venäjän sekä Suomen hallituksen ja median käsitystä demokratiasta.

Ukrainan parlamentin Radan kansanedustajista presidentti Janukovichin Alueiden-puolueella on yksin lähes 40% kansanedustajapaikoista. Sillä on laajin kannatus koko Ukrainassa 165 edustajapaikallaan.Sen rinnalla on useita tukipuolueita muun muassa Ukrainan kommunistipuolue, jolla on 32 paikkaa.Oppositopuolueilla Isänmaalla, Reformipuolueella ja Svobodalla on yhteensä 167 paikkaa.

USA:n ja EU:n tukeman parlamentin vähemmistön suorittaman väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen useita parlamentin jäseniä on uhkailtu. Parlamentin päätökset on tehty aseellisen uhan  alla. Vallan ottaneet kansanedustajat ovat joutuneet alistamaan päätöksensä katujen aseistetuille joukoille.

Aseistettuja joukkoja johti Israelilaisen Haaretz päivälehden mukaan "Blue helmets of Maidan", joka koostui 40: sta miehestä ja naisesta, joita johti Delta-niminen Israelin armeijan veteraani, joka oli kouluttautunut väkivaltaisiin valtauksiin, Israelin Shu'alei Shimshon pataljoonassa, joka kuuluu Givati prikaatiin.Deltan lisäksi joukkoa johti viisi entistä Israelin joukkojen sotilasta.

Parlamentin puhemies Rybakin väitetään eronneen. Hänelle valittiin seuraaja käytännössä huutoäänestyksellä, vain osan kansanedustajista ollessa paikalla. Normaalin käytännön mukaan säädetyt lait vahvistetaan puhemiehen allekirjoituksella, jonka jälkeen seuraa hallituksen käsittely.Sitten vielä tarvitaan presidentin allekirjoitus. Mikään osa laillisesta käsittelyjärjestyksestä ei toteudu nykyisessä Radassa.Laitos on muuttunut mielivaltaiseksi kumileimasimeksi.

Eräänä ensimmäisistä laeistaan Isänmaa puolueen johdolla, useiden Radan jäsenten ollessa paossa henkensä edestä, parlamentti päätti venäjänkielen menettämään virallisen kielen asemansa. Se keskusteli myös useiden puolueiden, muun muassa kommunistipuolueen kieltämisestä.

Krimin niemimaan väestöstä 58% on venäläisiä ja yli 90% käyttää venäjää arkikielenään.

Katujen aseistetut äärioikeistolaiset joukot uhkailevat jokaista, joka ei ole heidän linjoillaan. Kuolemaa toivotetaan niin  venäläisille, juutalaisille, väärän kirkkokunnan alaisille ortodokseille kuin kommunisteille, puhumattakaan niistä, jotka edellyttävät demokraattista prosessia.

Parlamentissa edustetun kommunistisen puolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi, joka sytytti talon tuleen. Leninin patsaiden ohella myös sotilaan patsas, joka symboloi natsismista saatua voittoa, kaadettiin.

NATO ja useimmat EU-maat Yhdysvalloista puhumattakaan ovat tervehtineet vallankaappausta demokratian voittona. Käsitykseni mukaan kyseessä on kuitenkin USA:n ja nyky-EU:n provosoima ja taloudellisesti tukema hallituksenvaihto, joka on niin äärimmäisen tuttu lähihistoriasta. Tätä demokratiakäsitystä on siivitetty mahtavalla mediavyörytyksellä. 

Näyttää siltä, että ukrainalaisia on petkutettu kuten niin monia kansakuntia ennen heitä. Ei EU tai Yhdysvallat ole antamassa rahojaan konkurssitilassa olevaan maahan. Lupaukset tuesta ovat vailla pohjaa. Talousvaikeuksissa jo muutenkin olevat EU-maat eivät löydä rahaa Ukrainalle. Yhdysvaltojen investoijien ryöstöretki alkaa vasta kun ukrainalaiset itse ovat kokeneet Kreikkaakin kovemman kurjistumisen.

Troikan, IMF:n EKP:n ja komission, Kreikassa aiheuttama kurjuus on nostanut fasistisen Kultaisen aamunkoiton voimansa tuntoon. Jo nyt Yhdysvallat ja EU ovat avanneet fasismin esteettömän vyöryn Ukrainassa kutsumalla demokratiaksi fasistista voimaa, joka liittoutuu valtaa haluavan opposition kanssa.

Olen ihmetellyt kuinka Suomen media, esimerkiksi parlamentaarisesti valvottu YLE, ei ole kertaakaan kutsunut uutisiin oikeusoppineita, jotka voisivat kuvata onko vallankaappauksessa todella kysymys demokratiasta.Ehkä eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma voisi kertoa kuinka demokraattista Ukrainan parlamentin toiminta on EU:n standardeihin verrattuna.

Korruptio on Ukrainassa läpitunkevaa ja paljasta. Vallankaappauksen kansainväliset taustavoimat eivät kuitenkaan tähdänneet sen lopettamiseen vaan NATO:n laajenemisen mahdollistamiseen. NATON:n pääsihteerin lausunto vahvistaa tämän. Laillinen Rada äänesti NATO:on liittymisen kumoon. Ehkä tynkä-Rada suhtautuu toisin. Silloin USA saa katetta 5 miljardin sijoitukselleen vallankumouksen agitaatioon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: CIA/Israelissa koulutetut joukot Ukrainassa, Heinäluoma, NATO-EU, Ukrainan Rada, aseella uhattua lainsäädäntöä, parlamentin legitimiteetti, Isänmaa-puolue, Alueiden- puolue