Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Wilhelm Junnila ja Volodomyr Zelenskyi

Sunnuntai 2.7.2023 klo 12.09 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime päivinä eduskunnan opposition vaatimus ministeri Wilhelm Junnilan erosta ministerintehtävästään, on nostanut huomattavan keskustelun mediassa ja kansan parissa. Ministerin kerrotaan käyttäneen sopimattomia natsismiin vivahtavia tunnuksia ja mielipideilmaisuja.

Verrataanpa häntä Zelensyiin. Ministeri ei Zelenskyn tapaan ole vaatinut oppositiopuolueiden erottamista eduskunnasta, natsi-armeijan perustamista eikä Suomessa asuvan venäjänkielisen väestön tappamista. Hän ei ole vaatinut Suomen ortodoksisen kirkon lakkauttamista eikä sen arvoesineiden konfiskointia. 

Junnila ei ole vaatinut ruotsinkielenkäytön kieltoa kodin ulkopuolella, ruotsinkielisten päiväkotian ja koulujen lakkauttamista, ruotsinkielisten sanoma-ja aikakausilehtien ilmestymisen kieltoa puhumattakaan sairaaloissa saatavien ruotsinkielisten palvelujen tai ruotsinkielisten yliopistojen lakkauttamista.

                                                          ***

Suomen eduskunnan oppositio kannatti viime eduskuntakaudella hallituksessa ollessaan Ukrainan presidentti Zelenskyin natsihallintoa, joka kielsi 40% väestöä edustavilta äidinkieleltään venäjänkielisiltä kansalaisilta juuri ne ihmisoikeudet, joita yllä luettelin.

Vuodesta 2014 lähtien Ukrainaan muodostettiin eduskunta, jota ei ollut vaaleilla valittu, hallitus, jonka Yhdysvallat valitsi vallankaappaukensa jälkeen. Ajan myötä Yhdysvallat ja NATO-maat saivat yliotteen Ukrainasta. Viljelysmaat ja muut luonnonvarat yksityistettiin Yhdysvaltalaisten, erityisesti Blackrockin hallintaan. 

Kaikki tämä tapahtui samaan aikaan kun Kiovan hallitus kävi julistamaansa sotaa tätä pääasiassa venäjänkielista Itä-Ukrainaa, Donbassia vastaan. Siellä kiellettiin kaikki valtion palvelut. Koululaitos lakkautettiin, eläkkeiden maksu ja sosiaaliturva pysäytettiin ja samaan aikaan siviilejä moukaroitiin ohjuksilla.

Suomen eduskunnasta ei ole kuultu yhtäkään EU:n sensuuripolitiikkaa arvostelevaa puheenvuoroa. Euroopan unionin maat ovat liittynyt niiden maiden joukkoon, joille sodat, talouspakotteet ja toisten valtioiden pankkivarojen konfiskointi ovat hyväksyttäviä. Sensuurin avulla Suomen kansalaiset eivät tiedä mitä maailmassa tapahtuu.

Sensuurin johdosta myöskään Suomen eduskunnan jäsenet eivät tiedosta minkälaisessa toiminnassa he ovat mukana.

                                                            ***

On tärkeätä, että oppositio nostaa nyt sanan natsismi esille. Areenasta ja Netflixistä on mahdollista katsoa 80v sitten tapahtunutta natsismin ja fasismin nousua ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Suomen natsi-ajasta ei löydy juurikaan kansainvälisiä dokumentteja. Sen sijaan Eestin, Latvian, Liettuan ja Ukrainan natsismista löytyy esimerkiksi Netflixin  Einsatz-gruppen dokumentti, jossa mainitaan Eestin ylpeänä julistautuneen ensimmäisenä Euroopan maana "juutalaisista vapaaksi" tapettuan heidät julmalla tavalla.

Nyt juutalainen/serbi/ mustalainen sanan tilalle on nostettu "venäläinen". Venäläisiä toivotetaan tapettavaksi tuon tuosta, myös eduskunnn jäsenten toimesta. Sensuurin vääristämä mielipideilmasto pitää Donbassin asukkaiden avuksi tulleita venäläisiä syypäinä Ukrainan sotaan. Tosiasiassa Yhdysvallat on NATO:n avulla varustanut Ukrainan sotaan heikentääkseen Venäjää Yhdysvaltojen maailmanvallan ylläpitämiseksi.

Yhdysvaltojen ylläpitämässä sodassa on tähän mennessä kuollut 400 000 ukrainalaista. Sanonta "Yhdysvallat taistelee viimeiseen ukrainalaiseen" pitää paikkansa myös suomalaisiin. Monet ulkomaiset asiantuntijat ihmettelevät miksi Rauha ei kelvannut suomalaisille. Sen tulemme luultavasti oppimaan lähivuosina. Väkivalta houkuttelee.Yhdysvaltoja palvellessamme saatamme kokea Ukrainan kohtalon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Wilhelm Junnila, Volodomyr Zelenkyi, Suomen oppositiopuolueet, natsismin tukeminen, Azovin pataljoona, NATO-aseet, sensuuri

MARIN JA NIINISTÖ TUKEVAT ETNISTÄ PUHDISTUSTA

Keskiviikko 1.3.2023 klo 12.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Länsimailla on pitkä etnisen sorron ja puhdistuksen historia. Yhdysvallat myönsi äänioikeuden mustalle väestölleen vasta 1960-luvulla. Työskentelin Yhdysvalloissa juuri tuolloin. Havaitsin kuinka mustan perheen muuttaessa lähiön kadulle, valkoiset muuttivat pois. Valkoiset ylläpitivät myös vain valkoisille tarkoitettuja kouluja siitä huolimatta, että eivät saaneet siitä johtuen valtionapua.

USA:n rotusorto ulottui myös Afrikkaan. Yhdysvallat tuki viimeiseen saakka Etelä-Afrikan apartheid, rotusortojärjestelmää, joka päättyi vasta 1994. Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA paljasti Nelson Mandelan olinpaikan, jotta hänet voitiin pidättää ja vangita lähes 30 vuodeksi.

NATO-maa Kanada pyrki aikoinaan  suorittamaan intiaanien etnisen puhdistuksen. Intiaanilapset haettiin poliisivoimin kodeistaan katolisiin sisäoppilaitoksiin. Siellä kurin ja järjestyksen alla lapset joutuivat luopumaan äidinkielisistä etunimistään. He eivät saaneet puhua keskenään äidinkieltään, eivät tavata vanhempiaan. Kasvatuslaitosten pihamailta on löydetty useita pahoinpideltyjen lasten hautoja.

Pohjoismaissa Ruotsissa ja Suomessa on ollut vallalla saamelaisten etninen sorto. Erityisesti Ruotsi on ollut rotuhygienian johtomaa jo ennen natsi-Saksaa. Uskontoon ja elinkeinonharjoittamiseen liittyvää saamelaisten sortoa on Suomessakin pidetty hyväksyttävänä.

Eestin nykyinen pääministeri Kaja Kallas on ehdottanut ”Moskovan uudelleen kouluttamista”. Eestillähän on raskas historia Hitlerin Saksan liittolaisena ja ensimmäisenä eurooppalaisena maana, joka saattoi julistautua juutalaisista vapaaksi maaksi tapettuaan kaikki omat ja Keski-Euroopasta junilla tuodut juutalaiset. Nyt vuorossa olisivat venäläiset.

 

                                                        ***

 

Yhdysvallat suoritti liittolaistensa Kanadan ja EU n tukemana helmikuussa v. 2014 tarkka-ampujien avulla väkivaltaisen vallankaappauksen Ukrainassa. Tarkoituksena oli irrottaa Ukraina liittolaisuudesta Venäjän kanssa, jotta Yhdysvaltojen tavoite Venäjän heikentämisestä onnistuisi.

Yhdysvallat ajoi vaaleilla valitun presidentin maanpakoon ja aloitti etnisen puhdistuksen myös Ukrainassa. Se painosti Ukrainan parlamentin kieltämään venäjän kielen virallisen aseman, kieltämään eduskunnassa enemmistönä olevat puolueet, alueiden puolueen ja kommunistisen puolueen sekä julistamaan ”terrorismin vastaisen sodan” Itä-Ukrainan Donbassin alueelle. Donbass oli alueiden puolueen ja vaaleilla valitun presidentti Janukovichin tukialuetta.

Yhdysvallat valitsi uuden pääministerin ja pääosin ulkomaalaisista koostuvan hallituksen. Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena siirtomaahallitsijana puhuen kertomansa mukaan pidemmän aikaa vuodessa valitsemansa pääministeri Jatsenjukin kuin vaimonsa kanssa.

Yhdysvaltojen tukena toimivat Ukrainan natsi -puolueet, joiden julkisanottuna tavoitteena on tappaa kaikki venäläiset sekä ajaa venäjää puhuvat asukkaat rajan yli Venäjälle. Natsi-puolueiden edustajat kehuvat julkisesti eri TV-kanavilla valtaansa, joka ei ole valta eduskunnassa vaan sen ulkopuolella. 

Viime päivinä on saatu kuulla Metan eli Facebookin alkavan sallia Azovin natsien Fb- tilit. Siten Yhdysvaltojen tukema natsi-informaatio pääsee tehokkaasti leviämään myös USA/NATO:n vaikutuspiirin ulkopuolelle. Se tulee osaksi normaalia puheenpartta kuten Halla-Ahon ja Sofi Oksasen viestit.

Oligarkki Igor Kolomoisky, joka on perustanut Azovin natsi -pataljoonan, rahoitti myös Zelenskyn vaalikampanjaa v. 2019. Natsit ovat vaikutusvaltansa johdosta saaneet muutettua tuhansia katujen ja aukioiden nimiä. Aikaisemmin toisen maailmansodan neuvosto -armeijan voiton kunniaksi tai tunnettujen kirjailijoiden tai säveltäjien mukaan nimetyt kadut on muutettu kunnioittamaan ukrainalaisia natsi-kollaboraattoreita kuten Stepan Banderaa.

Miten Sanna Marinin ja Sauli Niinistön aseistama ja kaikin puolin tukema etninen puhdistus on edennyt?

Kuten Kanadassa intiaanikieli, myös Ukrainassa venäjän kieli, jota enemmistö puhui, julistettiin siis kielletyksi. Maassa vallinnut rikas lehdistön ja TV:n venäjänkielinen toiminta tulivat laittomiksi. Kansalaiset eivät enää uskaltaneet ilmoittaa olevansa äidinkieleltään venäjänkielisiä. Venäjän puhuminen kodin ulkopuolella kiellettiin myös. 

Alueiden puolueen ja kommunistisen puolueen tultua kielletyiksi kansalaiset perustivat uusia demokratiaa ja oikeudenmukaisuutta toteuttamaan pyrkiviä puolueita, jotka yksi toisensa jälkeen jälleen kiellettiin.

 

***

Jotta etninen puhdistus saa legitimiteetin, koko kulttuuri on muutettava tukemaan natsi-kollaboraattoreita ja heidän maailmankuvaansa. Se edellyttää tähänastisen historiallisen todellisuuden muuttamista, Hitlerin ja hänen seuraajiensa glorifioinnin palauttamista. 

Ukraina oli toisen maailmansodan natsi-Saksan Einsatz-tuhoamisryhmien temmellyskenttä. Juuri Etelä-Ukrainassa, Odessassa, Nikolajevissa ja Transnistriassa suoritettiin kymmenien tuhansien juutalaisten, kommunistien ja mustalaisten teloituksia.

Suomen miehittämällä Itä-Karjalan alueella sijainneet Mannerheimin rakennuttamat ja hallinnoimat leirit olivat toista suuruusluokkaa. Suomalaisilla keskitysleireillä oli yhteensä 23 984 vangittua. Petroskoin leireillä elokuussa 1942 kuoli ”vain” 500 venäjänkielistä vanhusta, naista ja vauvaa

Ukrainan asukkaiden historiallinen muisti on kouriintuntuvampaa kuin suomalaisten muisti. Siten natsien suorittama Odessan ammattiyhdistysten talon murhapoltto toukokuun 2.päivänä 2014 oli hirvittävä historian kertaus natsien voimasta ja piittaamattomuudesta. Tuona päivänä asukkaat pakenivat natseilta suojaan kyseiseen taloon. Natsit sulkivat ovet ja sytyttivät talon palamaan tanssien ulkopuolella ja huutaen ”torakat palaa, torakat palaa”. Yli 50 henkilöä paloi kuoliaaksi tai kuoli hypätessään ikkunasta ulos, tuhoisin seurauksin. (Torakka nimitys johtuu Venäjän toisen maailmansodan voiton päivänä 9.5. rintaan asetettavasta oranssi -mustasta silkkinauhasta)

Maidanin tarkka-ampujien rikoksia tai Odessan tuhopolttoon syyllisiä ei ole uskallettu tutkia.

Ukrainassa todellisuuden muuttaminen on alkanut miljoonien kirjastoista kerättyjen kirjojen polttamisella. Kaikki teokset, jotka ilmaisevat Ukrainan ja Venäjän kulttuurien kietoumista toisiinsa ja maiden olevan veljeskansoja, on tuhottava. Lasten ja nuorten koulukirjat, varsinkin historiateokset, on kirjoitettu uudelleen, ja uudet painokset on toimitettu kouluihin ja päiväkoteihin. Valtamedia tukee aukottomasti meneillään olevaa prosessia.

Yhdysvaltojen rasistinen tavoite Venäjän tuhoamiseksi tai ainakin heikentämiseksi tukee Ukrainan natsien johtamaa prosessia. USA n johtaman NATOn pysyvä läsnäolo Ukrainassa, miljardien aselähetykset, biologisia aseita kehittävät laboratoriot, EU-maiden kanssa tehtävä Venäjä-vastainen yhteistyö ja massiivinen korruptio ovat vahvistaneet Ukrainan muuttumista totalitaariseksi natsi valtioksi.

Yhdysvaltojen toiminta ei ole enää vain natsismin tukemista vaan osallistumista terrorismiin. Presidentti Bidenin, Victoria Nulandin, Anthony Blinkenin ja Jake Sullivanin CIA:lta tilaama NordStream kaasuputken räjäytys on terrorismia. NATO osallistui Itämerellä tapahtuneessa harjoituksessaan räjäytyksen valmisteluun ja sen peittelyyn NATO- Norjan suorittaessa lopullisen  räjäytyksen.

 

                                                             ***

 

Azovin natsi -pataljoonan edustajat saivat vuonna 2022 Yhdysvalloissa juhlallisen vastaanoton. 

Pataljoona oli saanut Mariupolin kaupungin hallintaansa v. 2021. 

Kiovan hallitus valmistautui antamaan lopullisen iskun jo 8 vuoden ajan pommittamalleen Donbassille helmikuussa 2022. Täydentääkseen alueen sopeuttamista Kiova pyrki toteuttamaan valloituksensa jälkeen alueen väestön uudelleen koulutuksen. 

Venäjä keskeytti Kiovan hallituksen aloittaman valtauksen viikkoa myöhemmin vastaoperaatiolla. Sen aikana se valtasi Mariupolin Azovstalin terästehtaan, joka toimi natsien viimeisenä linnakkeena. Siellä natsit pitivät satoja siviilejä panttivankeinaan.

Antautuneet sotilaat olivat täynnä natsitatuointeja. Heidän joukossaan oli kanadalainen NATO-kenraali, joka oli vain joitakin kuukausia aikaisemmin valittu ehdokkaaksi Kanadan armeijan komentajaksi.

 

                                                     ***

Yhdysvalloissa ja Kanadassa on vahva natsidiaspora. Saksalaiset natsi -virkamiehet, keskitysleirien vartijat ja armeijan upseerit saivat turvapaikan Yhdysvalloista, Kanadasta, Etelä-Amerikasta ja Iso-Britanniasta sekä Euroopan fasististen hallintojen suojista.

He liittoutuivat uusien isäntämaittensa rasistien kanssa. Diaspora rahoitti Jugoslavian sotaa ja nyt Ukrainan aseistamista. Kroatian natsit palasivat ”kotiin”. Kanadan natsien perilliset tukivat Ukrainan Maidanin vallankaappausta.

Mikä saa Suomen eliitin tukemaan ja aseistamaan Ukrainan natsihallintoa?

Eräs syy lienee Suomen koulujen vajavainen historian opetus. Lapsenlapseni kertoi nähtyään Kansallisteatterissa Ensimmäinen tasavalta -näytelmän, että hän ei ollut tiennyt asioita, joita teatterin lavalla esitettiin.

Kirjoitin kirjan Lahtari, Punikki ja Teurastaja. Käsittelen siinä Suomen historiaa ja Bosnian sotaa tieteelliseltä pohjalta. Helsingin kirjamessut kielsi teokseni esittämisen messujen lavoilla.Siten historian opetuksen puutteet ovat tarkoituksellisia.

On ilmeistä, että totuus on vaarallinen siksi, että Yhdysvallat ja muut NATO-maat haluavat jatkaa etniseen syrjintään perustuvaa valtaansa. Historiallinen totuus on kiusallinen. Siksi ei ole ihme, että Venäjää ei kutsuta Auschwitzin vapauttamisen vuosipäivän juhlallisuuksiin tai että Suomelle itsenäisyyden antaneen Leninin patsaita poistetaan puistoista tai unohdetaan, että Stalin pelasti Mannerheimin sotaoikeudelta.

Muunnetun historian avulla voidaan kieltää Auschwitzin vapauttamisen merkitys. Siten Venäjän suorittamaa, vastaavaa, kansanmurhan uhan alla olevaa Donbassin vapautusta voidaan kutsua ”provosoimattomaksi, hirviömäiseksi sodaksi, jota paha Putin toteuttaa”. 

Ukrainan presidentin lähin neuvonantaja on sanonut, että Venäjä ei pommita siviilikohteita, Suomen valtamedia ja valtiojohto tietävät paremmin.

Lähivuosikymmeninä YK/NATO ei voi enää perustaa rahoittamiaan tuomioistuimia tuomitsemaan uhrejaan. USA/NATO-sotien ja siirtomaavallan uhrit nousevat ja alkavat toteuttaa oikeudenmukaista, kansainvälisiin oikeuksiin perustuvaa maailmaa. 

Hitleriä ei voitettu puheilla. Siten Venäjäkään ei voi saada oikeutta Ukrainan venäjänkieliselle väestölle eikä turvallisuutta itselleen muulla kuin nyt valitsemallaan tavallaan. Puheiden aika päättyi joulukuussa 2021.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Marin, Niinistö, etninen puhdistus Ukrainassa, etninen sorto, intiaanit, musta väestö, saamelaiset, natsismi, Ukrainan ja Suomen natsi-historia, USA:n Maidan vallankaappaus, USAn ja facebookin tuki natseille, Azovin pataljoona,

Natsismin uusi nousu Euroopassa

Maanantai 14.3.2022 klo 11.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsien hakaristiliput eivät enää liehu Mannerheimintien saloissa kuten 1940-luvulla, nyt Senaatintorilla liehuvat Ukrainan liput. Suomalaiset äidit pukeutuvat Lotta-univormuihin ja jopa lääkärit esiintyvät fb-sivuillaan sotaisassa sotisovassa.

Ukraina on ainoa Euroopassa sijaitseva maa joka Yhdysvaltojen rinnalla YK:n äänestyksessä ilmoitti että se ei vastusta fasimin ja natsismin propagointia. EU-maat eivät kuitenkaan tohtineet äänestää isäntämaansa Yhdysvaltojen tavoin - he ainoastaan pidättäytyivät ottamasta kantaa.

Käytännössä kaikki muut maapallon maat vastustavat natsismia ja fasismia- lukuunottamatta tietenkin Yhdysvalloista tai NATOsta täysin riippuvaisia maita.

Yhdysvaltojen presidenttien Jimmy Carterin ja Barack Obaman sotilaspoliittinen neuvonantaja Spigniew Brzezinski, puolalaissyntyinen Yhdysvaltojen kansalainen, laati opin Neuvostoliiton/Venäjän vaikutusvallan patoamisesta. Tärkeänä osatekijänä toimii NATO, jonka hyökkäysvoima ahdistaisi Venäjän nurkkaan. Tavoitteena on yksinapaisen Yhdysvaltojen maailmanvaltaan perustuvan järjestyksen ylläpitäminen.

Jugoslavian hajottaminen tapahtui Saksan liittokansleri Helmut Kohlin ja Yhdysvaltojen presidenttien Ronald Reaganin, George H.W. Bushin ja Bill Clintonin kanssa yhteistyössä.

Saksojen yhdistyminen poisti kaikki pidäkkeet natsismin leviämiseltä. Ei ollut enää DDR:ää, joka toimi päivittäin toisen maailmansodan kysymyksenasettelujen muistuttajana.

Helmut Kohl organisoi yhdistyneen Saksan Itä-Saksan asevarastojen aseiden toimittamisesta EU:n perustamiskokouksen itsenäistämän Kroatian käyttöön sen sodassa Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Kroatian presidentiksi oli valittu holokaustin kieltäjä, rasistisen serbivastaisen perustuslain laatinut Franjo Tudjman. Tämän presidentin kanssa yhdysvaltalaiset kenraalit kouluttivat Kroatian asejoukot tyhjentämään Kroatian serbeistä elokuussa 1995 yhden ainoan viikonlopun aikana. Yhdysvaltojen puolustusministerit kutsuvat 250 000 serbin ajamista Kroatian Krajinasta yhden viikonlopun aikana pommein ja tykkitulen avulla, hienoimmaksi taisteluksi sitten toisen maailmansodan.

Bosnian puolella yhdysvaltalaiskenraalit johtivat muslimi-kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja ja Afganistanista tuotettuja jihadisteja. Sarajevossa taisteluita johti kenraali John Galvin.

EU perustettiin palvelemaan Yhdysvaltojen sotateollista kompleksia. Varoitin tästä eduskunnassa jo v. 1987 pitämässä täysistunnon yleiskeskustelupuheenvuorossa.

Yhdysvaltojen johtamat Euroopan maiden haltuunotot ovat perustuneet taloudelliseen kiristykseen sekä siihen, että jokaisen maan edellytetään jo lähentymissopimusvaiheessa sitoutumaan yhteiseen puolustukseen, joka tarkoittaa aina liittymistä Yhdysvaltojen johtamaan sotilasliitto NATOon.

Jo v. 2000 heti Jugoslavian pommitusten jälkeen Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti Bratislavassa pitämässään kokouksessa irtisanoutuvansa kansainvälisistä laeista elleivät ne aja Yhdysvaltojen etuja.

Yhdysvallat ilmoitti tavoitteekseen NATO:n laajentamisen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle estämisen.

Brzezinskin suunnitelmassa Ukraina näyttelee keskeistä roolia.

Yhdysvallat on yrittänyt värivallankumousta Ukrainassa koko 2000-luvun ajan. Se ei ollut kyennyt valitsemaan täysin itseään palvelevaa presidenttiä. 

Ukraina on hyvin heterogeeninen. Länsi-Ukrainassa on vahva natsi-henkinen menneisyys ja ennen presidentti Janukovichin valintaa toisen maailmansodan aikaisten natsien kunnian palautus oli vauhdissa aivan kuten Kroatiassa 1990-luvulla.

Janukovich saattoi voimaan demokratiaa tukevia päätöksiä ja sai säädettyä venäjänkielen Ukrainan viralliseksi kieleksi, onhan n. 40% Ukrainan asukkaista äidinkieleltään venäjänkielisiä, Itä-Ukrainassa varsinkin Mariupolissa ja Donbassissa prosenttiluku on 90%.

Suomalaisia lukijoita tämä saattaa hämmästyttää, sillä Suomessahan äidinkieleltään ruotsinkielisiä on n. 5% ja pidämme itsestään selvyytenä, että ruotsinkieli on maamme virallinen kieli.

Venäjän saartaminen ja kuristaminen Ukrainan avulla ei onnistunut presidentti Janukovichin aikana. Siksi Yhdysvallat joutui yrittämään hänen kaatamistaan väkivalloin.

5 miljardin dollarin avulla sekä runsaalla asiantuntija-avulla Yhdysvallat liittolaisineen valmisteli vallankaappausta. Tärkeänä liittolaisena olivat väkivaltaan turvautuvat natsi-puolueet.

Vuoden 2014 helmikuussa Kiovaan rekrytoidut tarkka-ampujat täydensivät jo kuukausia kestäneet mielenosoitukset. Oliver Stonen Youtubessa nähtävä hieno dokumetti Ukraine on Fire kuvaa sekä vallankaappauksen historiallista taustaa että tapahtumia paikan päällä.

Suomen media, muu läntinen media mukaanluettuna antaa kuvan kuinka Ukrainan sota olisi alkanut vajaat kolme viikkoa sitten Venäjän aloitteesta.

Tämä on puhdasta disinformaatiota. Tosin Suomen media Helsingin Sanomien johdolla ilmoittaa harrastavansa "faktapohjaista tiedonvälitystä". Tuo väite ei ole koskaan pitänyt paikkaansa.

Vuoden 2014 Yhdysvaltojen johtama vallankaappaus johti presidentti Janukovicin murhayritykseen ja pakoon maasta. Tilalle tuli eduskunnan radan puhemies Turchinov. Yhdysvallat valitsi myös uuden hallituksen, jonka valtiovarainministeri oli yhdysvaltalainen ja useat muut ministerit myös ulkomaiden kansalaisia.

Yhdysvaltojen varapresidentti Biden oli usein läsnä Ukrainan eduskunnassa antaen ohjeita. Hän nimitytti myös poikansa Hunterin Burisman hallitukseen lukuisten muiden tuttaviensa kanssa. Useilla oli huumeongelma. Moni täytti lähinnä taskujaan Ukrainan kansallisvarallisuudella. Kulta siirrettiin Atlantin taakse.

Presidenttinä toiminut Turchinov julisti "terrorisminvastaiseksi sodaksi" nimittämänsä sodan itä-ukrainalisille Donbassin asukkaille, jotka eivät alistuneet väkivaltaisen vallankaappauksen uuteen hallitusvaltaan.

Kesällä presidentiksi valittu oligarkki Poroshenko julisti, että Donbassin asukkaat saavat pärjätä ilman sosiaaliturvaa, koululaitosta, eläkkeitä. "kuolkoot kellareihinsa" oli Poroshenkon julistus.

Venäjä on antanut humanitaarista ja asellista apua Donbassin asukkaille. Kiovan hallitusten aloittama sota on jatkunut 8 vuotta. Donbassisa - Donetskissa ja Luhanskissa on kuollut 14 000 ihmistä, joista 400 lasta.

Missä on ollut solidaarisuus näitä Ukrainan kansalaisia kohtaan, joiden ainoa synti on se, että he puolustavat demokratiaa, laillisia vaaleja ja laillista itse valitsemaansa presidenttiä.

Jo 1970-luvulta lähtien Yhdysvaltojen tavoitteena on ollut tuhota ja invalidisoida Neuvostoliitto/Venäjä. Presidentti Obama totesi presidenttikaudellaan, että hänen tavoitteenaan on tehdä Venäjästä "hylkiövaltio".

Missä on tuon pehmeänä ja sivistyneenä koetun presidentin inhimillisyys? kansainvälisyys? kansojen välinen solidaarisuus ja tasa-arvo?

Joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 Venäjä esitti ehdotuksen kansainvälisen turvallisuuden takaamisesta kaikille kansoille samanarvoisena. Ehdotukset olivat jokaiselle normaalin inhimillisen yhteiskunnan kannattajalle itsestään selvästi kannatettavia.

EU-maat, jotka siis Saksojen yhdistymisen jälkeen ovat systemaattisesti tukeneet tavoitteisiinsa pääsemista yhdessä natsien, jihadistien ja erilaisten ad hoc taistelijoiden avulla YK:n periaatteiden vastaisesti, ovat nyt lähteneet Venäjän taloudellisen tuhoamisen tielle, Venäjän asetettua pisteen Yhdysvaltojen tukemalle Ukrainan natsistiselle mielivallalle venäjää puhuvia Donbassin asukkaita kohtaan.

Presidentti Putin sanoi sotilaallisten toimien tavoitteena olevan Donbassin asukkaisiin kohdistuvan kansanmurhan ja natsistisen järjestelmän lopettaminen.

Saksan ja Ranskan johtajat, joiden olisi ollut mahdollista vaikuttaa Ukrainan johtoon siten, että se olisi toteuttanut Minsk II sopimukset sisällissodan lopettamiseksi, eivät ole tehneet mitään. Siten liittokanslerit Merkel ja Scholtz sekä presidentti Macron ovat vastuussa siitä, että Venäjää syyllistetään kun vastuu on tosi asiassa Ukrainan presidentillä .

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että jo toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvalloissa vallinnut natsien integrointi ensinnäkin omaan maahansa, mutta myös natsien ja fasistien tukeminen Euroopassa on johtanut nykyiseen tilanteeseen.

Venäjän hillityn diplomaattiset neuvottelut on mitätöity. Natsismi on levinnyt russofobian voimistuessa kautta koko valtamedian eräänlaiseksi joukkopsykoosiksi. Venäläiset uutiskanavat on suljettu Euroopan unionin keskitetyllä päätöksellä.Venäläiset urheilijat ja taiteilijat ovat vainon kohteena. Saksassa jopa Dostojevskin kirjoittamat teokset ovat tulleet paikoin kielletyiksi.

Willy Wimmer, liittokansleri Helmut Kohlin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja ja Saksan liittopäivien pitkäaikainen jäsen on ilmaissut huolensa siitä kuinka vain 30 vuotta Saksojen yhdistymisen jälkeen Saksa on kieltänyt venäläisen RT-kanavan.

Suomen valtamedia on kannattanut Suomen liittymistä NATOon jo 15 vuotta. Nyt se lietsoo päivittäin russofobiaa ja militarismia. Kaikki venäjävastainen on nyt sallittua. On kuin olisi palattu 1930-luvun Vihan-veljet järjestön ilmapiiriin. Tuo ilmapiiri teki mahdolliseksi sulkea Itä-Karjalan venäjänkielisen väestön keskitysleireihin, joissa vauvojen annettiin kuolla nälkään, jotta imettävä äiti jäisi henkiin hoitamaan vanhempia lapsiaan.

Se yksituumaisus, jolla Suomen media ja poliittinen johto ovat saanut suomalaiset heiluttamaan Ukrainan lippuja ja huolehtimaan Ukrainan "pakolaislapsista" ja unohtamaan omien sotiemme afganistanialais- ja syyrialaislapset on hyytävää. Jopa tämän päivän A-studio pohtii, miten Eurooppa selviää ukrainalaispakolaisista? Yksinkertainen vastaushan on: he palaavat kotiin, kun 8v kestänyt sisällissota on saatu loppumaan ja ihmisoikeudet, edes alkeelliselle tavalla toteutuvat Ukrainassa. Toinen asia on se, haluavatko Lapin-matkoista ja uuden auton ostamisesta haaveilevat pakolaiset palata korruptoituneeseen, natsi-aatetta henkivään maahansa.

Enpä olisi uskonut 40v sitten, että suomalaiset vasemmistolaiset, osa ex kommunisteista, rauhanjärjestöt, hyväntekeväisyysjärjestöt ja naisjärjestöt heiluttavat tänään natsi-aatetta ilmentäviä lippujaan. Tosin rekvisitta on kallista, lippujen ja banderollien tehtailu vaatii rahaa. Uskoisin, että varma rahalähde on löytynyt samasta paikasta kuin Ukrainan Maidanin mielenosoitusten voileivät ja piparkakut. Aseista nyt puhumattakaan.

Tilanteen absurdiutta osoittaa Venäjän lähetystön vierelle kiinitetty Zelenskyn katu-kyltti.

Milloin Suomen kansa saa oivaltaa, että Venäjä ei ole aloittanut sotaa vaan haluaa lopettaa 8v kestäneen natsistisen sisällissodan. Kyseessä on hysteria sodan lopettamisen seurauksena syntyvästä itsepohdiskelusta. Onko Eurooppa kypsä tasa-arvoiseen ihmisoikeuksien ja turvallisuuden tarkasteluun vai seuraako se edelleen Yhdysvaltojen väkivaltaan ja taloudelliseen kiristykseen perustuvaa yksinapaisen maailman logiikkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismin uusi nousu, Ukraina, YK, natsismin ja fasismin tukeminen, media, Ukrainan vaiettu sisällissota, Azovin pataljoona, Banderan kunnianpalautus, Kroatian sota, Donbass,

On aika riisua naamiot ja lopettaa näytteleminen

Lauantai 5.3.2022 klo 12.31 - Pirkko TurpeinenSaari

Suomessa on vallalla täydellinen tiedonvälityksen sensuuri. Kaikki kanavat saada tietoa suoraan Venäjältä on EU:n toimesta katkaistu. Sen sijaan suomenkielinen russofobinen propaganda on noussut huippuunsa. Totuus on kadonnut täysin.

Vuonna 2014 näimme Ukrainassa tapahtuvan USA:n johtaman väkivaltaisen vallankaappauksen - "värivallankumouksen". Siinä CIA:n kouluttamien tarkka-ampujien rinnalla natsijoukkiot pahoinpitelivät ja tappoivat Maidanin torilla yli 100 ihmistä, poliiseja ja mielenosoitukseen osallistuvia kansalaisia.

Eduskunnan Radan seinät koristeltiin natsilipuilla, parlamentin suurin puolue Alueiden puolue ja kommunistinen puolue 13 eduskuntapaikallaan, kiellettiin. Kommunistipuolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi ja juutalaishautausmaata vandalisoitiin.

Jo usean vuoden ajan natsi-ajan sankareiden kunniaa oli palautettu muistomerkeillä ja vaihtamalla kadunnimiä heidän kunniakseen. Kaappauksen jälkeen äidinkieleltään venäjänkielisen kansanosan oikeuksia supistettiin radikaalisti puuttuen heidän keskeisiin ihmisoikeuksiinsa.

Tällä väkivallalla oli EU:n tuki.

EU-ulkoministerien, presidentti Janukovichin ja mielenosoittajien edustajien saavuttamasta sovintoratkaisusta, seuraavien vaalien aikaistamisesta, huolimatta mielenosoittajat hylkäsivät sopimuksen. Presidenttiä uhattiin väkivallalla. Hänen autosaattuettaan vastaan hyökättiin. Mikäli hän olisi ollut autossaan, hän olisi kuollut. Varautumisen johdosta hän oli paennut suoraan kodistaan helikopterilla säilyttäen henkensä.

Suomen ja EU:n nykyilmapiirissä mielenkiintosinta on se, että henkilöt ja tiedotusvälineet jotka ovat vähiten perillä asioista, esittävät kaikkein äänekkäimmin kantansa. Totuuden selvittäminen ei nyt kiinnosta, koska "valta" on niillä, jotka ovat Ukrainan sodan aiheuttaneet.

Ketkä sitten ovat vastuussa Ukrainan sodasta.

Lyhyesti sanottuna ne, jotka ovat vastuussa muustakin väkivallasta maapallolla: Yhdysvallat NATO-liittolaisineen.

Vallankaappauksensa jälkeen Yhdysvallat, Obaman varapresidentin Joe Bidenin ja apulaisulkoministeri Victoria Nulandin avulla valitsivat Ukrainalle uuden, vallankaappaushallituksen pääministerinään Jatchenjuk. tuttavallisesti Jats, kuten Nuland häntä kutsui. Hallituksen jäsenistä useat olivat ulkomaiden kansalaisia - toki perustuslain vastaisesti. Tunnettuahan on, että USA ei ole vuoden 2000 Bratislavan kokouksesta lähtien sitoutunut noudattamaan kansainvälisiä lakeja. Varapresidentti Biden totesi julkisesti puhuneensa vuoden 2015 aikana enemmän valitsemansa Ukrainan pääministerin kuin vaimonsa kanssa.

Ukrainan sisäministeriössä oli kokonainen kerros varattuna CIA:n käyttöön ja ulkona liehui USA:n lippu. 

Itä-Ukrainan Donetsk ja Luhansk eivät alistuneet vallankaappaushallituksen päätöksiin vaan muodostivat omat autonomiset alueensa.

Vallankaappauksen jälkeisen eduskunnan puhemies Turchinov julisti v. 2014 näille Itä-Ukrainan alueille terrorisminvastaisen sodan.

Jollakin tavoin vielä demokratiaan uskovalle herää kysymys: onko väkivaltainen tarkka-ampujien avulla suoritettu vallankaappaus terrorismia vai demokratiaa kannattavien alueiden pyrkimys jatkaa demokratiana.

Nyt kyseessä on presidentti Bidenin halu jatkaa eräänlaisena Ukrainan hallitsijana, suurvisiirina. 

Yhdysvallat on jatkanut CIA:n ja sotilaallisten neuvonantajien kautta Ukrainan integroimista osaksi NATOa. Maahan on perustettu mm. bioaselaboratorioita ja lukemattomia sotilaallisia valmiuksia. Bratislavan kokouksen eräs tavoite oli NATOn laajentaminen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn Itämerelle estäminen.

Presidentti Zelensky tuli valtaan "rauhaan" pyrkivänä presidenttinä. Hänen koomikko-taustansa ei ole luonut presidenttiydelle edellytyksiä. Hän on täysin USA:n presidentin talutusnuorassa. Yhdysvallat on saanut nyt 8 vuoden ajan tehdä Ukrainalla mitä se haluaa.

Ukrainan natsien Azovin pataljoona on integroitu Ukrainan armeijaan. Natsit kehuvat avoimesti haastatteluissa kuinka he n. 10% parlamentaarisesta kannatuksestaan huolimatta ovat paljon vaikutusvaltaisempia. Suora väkivalta ja väkivallalla uhkaaminen on heidän valttinsa. Väkivalta kohdistuu niin äidinkieleltään venäjänkielisiin ukrainalaisiin, myös äärimmäisenä väkivaltana romaneihin. Viimeisten 8 vuoden aikana Azovin pataljoona on saanut taisteluharjoitusta Donbassin kontaktilinjalla.

Natsijohtajat ovat presidentti Bidenin arvostettuja vieraita valkoisessa talossa, samalla tavalla kun Jugoslavian haltuunotossa USA:n liittolaiset Osama bin Laden, mafia-pomo Hashim Thaci ja Kroatian natsit. Yhdysvaltojen vahva natsi-diaspora rahoittaa natsien toimintaa ja he auttoivat myös, joukukuussa edesmenneen senaattori Dolen presidentinvaalikampanjaa 1990-luvulla.

Ukrainan kriisissä kuten muissa USA:n sotilaallisissa hankkeissa tiedonvälityksen ohjailu on keskeistä.

Venäjä pyrki neuvotteluin saamaan Minskin sopimusta toteutettua. Sen takaajamaat Saksa ja Ranska eivät 8 vuoteen tehneet elettäkään sen toteuttamiseksi. Yhdysvallat ei sallinut sitä, sillä rauhanomainen Ukrainan konfliktin ratkaisu olisi haitannut sen tavoitteita Ukrainassa.

Juuri siksi Venäjä ei katsonut olevan kannattavaa neuvotella Zelenskyn kanssa. Myös Saksan itsenäisyys neuvotteluissa on kyseenalainen, onhan se Yhdysvaltojen armeijan miehittämä maa. 68 000 yhdysvaltalaissotilaan läsnäolo ja ydinohjusten sijainti Saksan maaperällä on vahva este itsenäisille neuvotteluille.

Euroopan unionin itsenäisyys neuvotteluosapuolena lienee myös kyseenalainen. EU-komission  puheenjohtaja Ursula von der Leyen on Saksan entinen puolustusministeri. Voi vain olettaa, että päivittäinen yhteistyö USA:n sotavoiman ja yhteisten NATO-hankkeiden suhteen vaikuttaa haitallisesti itsenäiseen päätöksentekoon.

ETYJ:in suhteen itsenäisyys on myös kyseenalainen. Jugoslaviassa USA:n ETYJ -johtaja oli myös CIA:n agentti solmien yhteyksiä albaaniterroristeihin saadakseen oikeat koordinaatit serbien pommituksiin. Donbassin siviileillä on myös ollut kysymyksiä ETYJ:n tarkkailijoiden objektiivisuuden suhteen.

Normaalin demokraattisen ajattelun perusteella presidentti Putinin ja ulkoministeri Lavrovin ehdotukset Venäjän turvallisuuden takaamiseksi ilman pelkoa NATO:n ohjushyökkäyksistä maan rajojen läheltä ovat perusteltuja. Miksi Venäjän turvallisuus olisi vähemmän tärkeä kuin maapallon muiden maiden turvallisuus.

Kaikkien Venäjän ja NATO:n välisten sopimusten rikkominen ja pöydän pyyhkiminen sopimusehdotuksilla on osoittanut, että Yhdysvaltojen johtama aseellinen voima kiinnostaa Eurooppaa enemmän kuin rauha toisen eurooppalaisen maan Venäjän kanssa.

Yhdysvallat ja Euroopan unionin NATO-maat ja NATO-liittolaiset ovat juuri palanneet 20v kestäneestä Afganistanin sodasta. Missä rauhanmarssit sotaa vastaan? Missä rauhan marssit Syyrian sotaa vastaan, missä Yhdysvallat liittolaisineen edelleen varastaa Syyrian öljyä ja viljaa synnyttäen äärimmäistä kurjuutta, eriarvoisuutta ja hätää.

Missä ilmaiset junakuljetukset ja ratikkaliput Syyrian pakolaisille, afganistanilaisille, irakilaisille. 

Venäjä on äärimmäisenä keinona turvautunut sotatoimiin voidakseen purkaa viimeisten 8 vuoden aikana Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden johdolla rakennetun sotilaallisen ja natsi-ideologiaan turvautuvan hyökkäysinfrastruktuurin maataan vastaan.

Uskon, että Venäjä ei ole päätynyt tähän menettelyyn kevein mielin, vaan maahansa kohdistuvan kohtuuttomuuden seurauksena.

Yhdysvaltojen ja EU:n nyt käyttämä sotilaallinen painostus, CIA:lle Lähi-Idästä ja Afganistanista  tyypillinen  terroristisen infrastruktuurin rakentaminen polttopulloineen ja "kansanmiliiseineen" on saanut riemukkaan vastaanoton USA:ssa ja EU-maissa. Jokainen asioita seurannut ymmärtää, että toiminta lisää siviilien kärsimystä ja pitkittää konfliktia.

Länttä ärsyttävä seikka: Moskova on todettu parhaaksi kaupungiksi asua! Tämän ja 20 vuoden aikana toteutuneen massiivisen köyhyyden vähentämisohjelman onnistuminen on saatava murskattua. Ilo toisen onnistumisesta on myrkkyä USA:n kaltaiselle oligarkialle, jossa sotateollisuus tuhoaa maapallon ilmaston kaikkien meidän puolesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Biden, USA, sensuuri, Ukraina, CIA, Putin, Venäjä, presidentin murhayritys, Janukovich, Ukrainan natsit, Azovin pataljoona, RT-uutiset

Yle ja yksityisetsivä Kalle Blomqvist

Lauantai 16.1.2016 klo 10.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pari iltaa sitten Yle-uutisten toimittaja esiintyi kuin lapsuuteni seikkailukirjojen "Yksityisetsivä Kalle Blomqvist". Murrosikäinen Kalle tutki ja paljasti salaperäisiä rikoksia. Ylen toimittaja oli käyttänyt veronmaksajien rahoja yksityisiin tukimuksiin siitä, kuka oli tunkeutunut ulkoministeriön tiedostoihin. Keskeistä ei ollut se, että hän ei luonnollisestikaan voinut sanoa asiasta mitään varmaa. Sen sijaan hän saattoi käyttää "tutkimuksiaan" esitellessään uutisensa kuvituksessa Venäjän sotilasparaateja ja muuta "uhkaavaa" rekvisiittaa. Tutkimuksesta käteen jäi se tosiasia, että materiaalista tunnistettiin kaksi, jotka todennäköisesti puhuivat venäjää. Mitä sadat muut toimijat puhuivat?

Uutisesta tuli mieleen toinenkin esimerkki. Tähän päivään saakka parhaana esimerkkinä vakoilun kauheuksista on käytetty entisen DDR:n STASI:n vakoilua. Vielä viikko sitten näin HeSa:n kirjallisuusarvostelun, jossa STASI:n vakoilua käytettiin esimerkkinä vaikka olisi luullut, että tarjolla olisi nykyisin parempiakin vaihtoehtoja. STASI:n vakoilu oli fyysistä, konkreettista ja kaikki tiesivät siitä.

Samaan aikaan kun STASI vakoili julkisesti, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti vakoilivat Echelon satelliitin avulla kaikkea ja kaikkia ilman, että siitä media puhui mitään. Satelliitti paljasti esimerkiksi mitä Leonid Brezhnev puhui puhelimessa Kremlissä, puhumattakaan salaisista kauppaneuvotteluista, joista tiedot valuivat hyödyttämään Echelon-maiden viisikkoa.

Vaikka Yle näyttää pyrkivän selvittämään vakoilua, se ei ole pystynyt kertomaan suomalaisille mitä Ukrainassa tapahtuu. Yhdysvaltalainen the Nation-lehti kertoi tällä viikolla kuinka Yhdysvaltojen kongressi on antanut puolustusministeriön painostuksesta luvan rahoittaa Ukrainan äärioikeistolaista, fasistista Azovin pataljoonaa, jota yhdysvaltalaiset sotilashenkilöt ovat Daily Beastissa kirjoittaneiden toimittajien Will Cathcartin ja Joseph Epsteinin mukaan jo pitkään myös kouluttaneet. Yhdysvallat on antanut Ukrainalle 760 miljoonaa dollaria sotavarusteluun.

Fasistien tukeminen ei ole vierasta myöskään EU:lle. EU tuki Ukrainan nationalistien lisäksi Kroatian ultranationalisteja heidän suorittaessaan 1990-luvulla serbien etnisen puhdistuksen Krajinan alueelta. EU tuki Yhdysvaltojen rinnalla terroristeiksi luokittelemiaan Kosovon albaaneja ja kalifaattia rakentavia Bosnian jihadisteja koska Yhdysvallat halusi miehittää Balkanin. Vaikka EU:n NATO- maat pommittivat miehitystä vastustavia serbejä, EU sai rauhan Nobelin.

Ukrainan Azovin pataljoonan koulutuksesta ja rahoituksesta vaikeneminen osoittaa Yhdysvaltojen voimapolitiikan tulleen hyväksytyksi myös EU:ssa. Yhdysvaltojen ja NATO:n sotien seurausta ovat myös nyt nähtävät pakolaisvirrat. Sen sijaan, että kritiikki suunnattaisiin ongelman alkulähteeseen Yhdysvaltojen ja NATO:n sotiin, syyttävät sormet osoittavat pakolaisia.

Yle on uutisissaan ja ajankohtaisohjelmissaan kattavasti vaiennut pakolaisvirtojen syistä. Sen sijaan se keskittyy sosiaalipornoon. Jos sukupuolisesti kypsässä iässä olevia miehiä suljetaan vastaanottokeskusten painekattiloihin ilman seurustelumahdollisuutta ja fyysistä kanssakäymistä naisten kanssa, mitä voi odottaa? Seksuaalinen ahdistelu on mediaseksikästä.

Ylen suurin vaikeus on siinä, miten kääntää Yhdysvaltojen ja NATO:n sotapolitiikan ja maailmanvalloituksen kauhut Venäjän syyksi. Neuvostoliitto/Venäjä tuki siirtomaiden itsenäistymistä ja esimerkiksi Etelä-Afrikan vapautumista apartheidista 1990-luvulla. Yhdysvallat tuki apartheidia ja Mandelan pitämistä vankilassa. Kun Mandela kuitenkin oli vihdoin pakko vapauttaa Yhdysvaltojen terroristien listalta noin 10 vuotta sitten, tarvittiin runsaasti propagandaa peittämään tosiasiat.

Yle:n ongelmana on syvällisyyden, demokratian kunnioittamisen ja humanismin puute. Englanninkieltä taitavien kannattaa klikata tietokoneelta Russia Today kanavalle, valita LIVE- näppäin ja katsoa loistavia keskusteluohjelmia taitavien toimittajien ja hienojen humaanien asiantuntijoiden kanssa. Päinvastoin kuin Yle:llä haastateltavat ovat presidenttejä, Maailmanpankin ja YK:n korkeita virkamiehiä, henkilöitä, joille ihmisoikeudet, oikeudenmukaisuus ja yhteistyö ovat tärkeitä. Yhdysvalloille vihan lietsominen asekaupan voittojen ylläpitämiseksi johtaa tiedonvälityksen muokkaamiseen tukemaan tätä asennetta. RT:n Oksana Boykon Worlds Apart ohjelmat ja monet muut luovat humaanin  rentouttavan ilmapiirin, josta puuttuu ahdistava väkivallan ylläpitämistä edellyttävä Yle:n suppea todellisuus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle:n propaganda, Venäjä-rasismi, Ukraina, USA ja Azovin pataljoona