Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Bosnian ja Syyrian kalifaatit

Keskiviikko 18.12.2019 klo 16.32 - Pirkko Turpeinen-aari

Joukkomurhasta selvinnyt serbimies kertoo:

"Nimeni on Rajko Jovanovic, isäni nimi on Milovan. Synnyin serbien asuttamassa Jezesticassa vuonna 1932. Asuin siellä syntymästäni lähtien aina elokuun 8.päivään 1992 saakka, jolloin Ustasan joukkiot polttivat kylän. Siihen päivään tai oikeamminkin huhtikuuhun saakka tuona vuonna kyläläisillä oli hyvät suhteet Srebrenican kunnan alueen naapurikyliin, toisin sanoen Jagliciin, Brezova Njivaan, Susnjariin ja Babuljiceen."

"Jezestica kuuluu Bratunacin kuntaan. Huhtikuuhun saakka olimme hyviä naapuruksia ja olimme onnistuneet rakentamaan uudelleen suhteemme toisen maailmansodan jälkeen, jolloin naapurissa sijaitsevien muslimikylien ustasit myös polttivat kylän."

"Kamenica-perheen jäsenet olivat edellisessä sodassa pahimpia rikollisia ja tuhopolttajia. Heitä johti Bekto Kamenica yhdessä Alispahicin perheen jäsenten kanssa."

"Elokuun 8.päivänä 1992 näytti siltä kuin historia toistaisi itseään, koska samat perheet noin kahdensadan verenhimoisen ustasin johtamina hyökkäsivät Jezesticaan noin kello 12 aikaan iltapäivällä. Kylässä oli noin 150 siviiliä ja heitä puolustamassa noin 12 aseistettua miestä. Ustasit hyökkäsivät takaapäin eli Kravican suunnalta alajuoksulle, mistä emme olleet odottaneet heidän tulevan. He aloittivat rajun hyökkäyksen heittämällä käsikranaatin Dragan Mladjenovicin taloon haavoittaen häntä ja tappaen tämän veljen Andeljkon. He haavoittivat myös heidän äitiään Savka Mladjenovicia."

"Bekto Kamenica sekä Munib, Ramiz ja Dzemail – Indriz Kamenican pojat Jaglicista – olivat syypäitä tähän iskuun. Lisäksi joukossa olivat hänen poikansa Avdo ja Omar Alispahicin pojat myös Jaglicista sekä Hamidja Alispahicin kaksoispojat. Näin heidät ja tunnen heidät hyvin, mutta en tiedä kaikkien heidän nimiään, vaikka tiedän keiden lapsia he ovat. Yhdessä he kaikki kiduttivat Dragan Mladjenovicia iskien häntä kirveen perällä, halkaisten hänen kallonsa, kunnes hän viimein kuoli. He ampuivat Savkaa yhä uudestaan ja leikkasivat Andjelkon pään irti ottaen sen mukaansa kirkuen ja karjuen järjettömän tyydytyksen vallassa."

"Tiedän, että muitakin kyläläisiä tapettiin samana päivänä, nimittäin Srecko ja Milan Rankovic, Milosav ja Savka Stjepanovic ja Vojin Bogicivic. Joitakin haavoittui kuten Srbo Djuric, joka kuoli matkalla sairaalaan.. Tuon ensimmäisen hyökkäyksen ja joukkomurhan jälkeen seurasi ryöstelyä: ensin ruokaa ja arvoesineitä ja karjaa, minkä jälkeen kaikki ympärillä oleva sytytettiin palamaan – noin 55 taloa luullakseni. Tämä kaikki jatkui ennen kuin apua tuli noin puolentoista, kahden tunnin kuluttua, jolloin hyökkääjät vetäytyivät. Meidän oli mentävä Bratunaciin hakemaan suojaa koska talomme oli poltettu, ruoka ryöstetty eikä meillä ollut mitään. Olen edelleen pakolainen".

Yllämainittu kuvaus on yksi monien todistusten joukossa,jotka kuvasivat serbeihin kohdistuneita rikoksia huhtikuun 1992 ja huhtikuun 1993 välisenä aikana, jotka lähetettiin Jugoslavian presidentin ja hallituksen toimesta YK:n yleiskokoukselle ja turvaneuvostolle. Asiakirjat eivät koskaan päässeet esityslistalle.

Madeleine Albrightin tultua presidentti Clintonin ulkoministeriksi, käyttöön otettiin täydellinen sensuuri serbeihin kohdistuneisiin hirmutekojen käsittelyyn nähden.

Teoksessa Srebrenica; reality and manipulations todetaan, että Srebrenican alueella hyökättiin vastaavalla tavalla 81 kylään, joiden serbiasukkaista suuri osa tapettin ja talot poltettiin. Bosnia-Herzegovinan muslimi-kroaattialueella suoritettiin 550 000 serbin etninen puhdistus.30 707 menehtyi.

Toisen maailmansodan aikaiset natsi-muslimien suorittamat serbien pogromit toistuivat, usein samojen muslimisukujen toimesta. Tuolloinhan serbien kansanmurha oli säädetty lailliseksi.Srebrenican alueen muslimit toimivat fasistisen Kroatian ustasa-joukkoina, jotka olivat rinnastettavissa waffen-SS joukkoihin.

Bosnia-Herzegovinan muslimijoukkojen johtajana 1990 -luvulla toimi presidentti Alija Izetbegovic, joka jo toisen maailmansodan aikana rekrytoi muslimeja natsi-Saksan joukkoihin. Hän julkaisi 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa hän kaavaili islamilaista kalifaattia Balkanille.Sen mukaisesti paras serbi on kuollut serbi. Yhteiskunnan tulee perustua islamiin eikä sekulaarinen valtiojärjestys ole mahdollinen.

Yhdysvaltojen ja Saksan johtamassa Jugoslavian hajottamisprosessissa Izetbegovic toimi Yhdysvaltojen liittolaisena luoden edellytykset Bosnia-Herzegovinan NATO-miehitykselle. Yhdysvaltojen NATO-koneet toimivat Izetbegovicin ilmavoimina pommittaen serbikohteita. Muslimijoukkoja rahoittivat paitsi presidentti Clinton, myös Osama bin Laden.

Legendaarinen Bosnian pääkaupunki Sarajevo toimi keskeisenä serbien teloituspaikkana vuosien 1992 -95 aikana. Serbien elämä kaupungin muslimiosassa muistutti juutalaisten elämää ja kohtaloa toisen maailmansodan alun Berliinissä.Päivittäiset murhat, raiskaukset, pidätykset, ryöstöt, vankilat ja keskitysleirit olivat etnisten serbien arkipäivää.Kuolleiden lukumäärä oli v.2008 tilaston mukaan 5776 ja kadonneita on 859. Sarajevossa oli 126 keskitysleiriä, joista osa oli julkisia, osa yksityisiä.Lisäksi joitakin pidätyskeskuksia.

Milivoje Ivanisevic toteaa tutkimuksessaan Burnt ruins of Serbs in Srebrenica region 1992-1995, että sodan ensimmäisten 8 kuukauden aikana, huhtikuusta joulukuuhun 1992 Sarajevossa kuoli enemmän serbejä kuin koko toisen maailmansodan aikaisessa Ante Pavelicin halitsemassa fasistiseen Kroatiaan kuuluvassa Sarajevossa.

On mielenkiintoista, että Syyrian ISIS-kalifaatti herättää suuria tunteita Suomen poliitikkojen keskuudessa. ISIS on samalla tavoin kuin Bosnian kalifaatti-hanke Yhdysvaltojen aikaansaama. Aseistus, tiedustelu, Syyrian infrastruktuurin tuhoaminen, öljyn ja teollisuuslaitoten koneiden ryöstö kaikella on vastaavuus Bosniassa.

Jugoslavian hallituksella olisi kansainvälisten lakien ja oman perustuslakinsa perusteella ollut kaikki oikeus puolustaa liittovaltiotaan vaikka asein. Sen oikeuden sijaan maan vaaleista päätettiin Yhdysvaltojen kongressissa ja valtion lainat sanottiin yhdessä yössä irti niin Yhdysvaltojen kuin IMF:n ja maailmanpankin toimesta.

Samaan aikaan kun serbien pogromit paisuivat, kyliä tuhottiin, kauloja katkaistiin ja päitä iskettiin aidan seipäisiin, serbien ainoalle turvalle, liittovaltiolle asetettiin järkyttävät YK:n talouspakotteet.

Samoin Syyriassa. Paitsi Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin eräiden jässenmaiden tukea jihadisteille ja pyrkimystä horjuttaa laillisen valtion mahdollisuutta hallita omaa maaperäänsä, Syyrialle on asetettu  kansalaisten elämää ja jälleenrakennusta vaikeuttavat talouspakotteet. Miksi?

Kalifaatti on sairas ideologia, jolla ei ole mitään tekemistä terveen islaminuskon kanssa. Miksi Suomi EU- maiden rinnalla tuki Bosniaan kalifaattia rakentavia joukkoja? Miksi Suomi on tukenut Yhdysvaltojen propagandaa Bosnian kalifaatin rakentajista uhreina. Osa Lähi-Idästä ja Afganistanista Bosniaan tuotetuista taistelijoista jäi asumaan Bosniaan.Osa osallistui kaksoistornien tuhoamisen suunnitteluun ja toteutukseen.Eivätkö nämä ole uhka turvallisuudelle?

150 ISIS-taistelijaa on palannut Kosovoon, jossa serbien etninen puhdistus ja kansanmurha jatkuu NATO:n hiljaisella hyväksynnällä. Kyse ei ole vain suomalaisäideistä ja heidän muodostamastaan mahdollisesta uhkasta Suomen turvallisuudelle. Kokonaisuutta ajatellen laittomuus ja pogromit missä tahansa Euroopassa vaikuttaa Suomeen. Suomen hallituksen on kyettävä osoittamaan kokonaisvastuuta, ei pelkästään EU-puheenjohtajuuden aikana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: islamilainen kalifaatti, Bosnian kalifaatti, Syyria, EU:n tuki serbien kansanmurhalle