Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

HAMAS, ANC ja DONBASS

Perjantai 1.12.2023 klo 9.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

USA-johtoinen valtamedia on voimakkaampi kuin koskaan. Erityisesti Suomen ainutkertainen valtiollinen sensuuri valtion huoltovarmuuskeskuksen rahoittama  Mediapooli on vuodesta 2014 lähtien toteuttanut kokonaisvaltaisen suomalaisten aivopesun.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana kärjistyneet kriisit Ukrainassa ja Palestiinassa ovat saaneet Suomessa omintakeiset tulkintansa.

Mitkä on näitä kriisejä/ aseellisia konflikteja yhdistävät tekijät.

Valtamedia kutsuu toista osapuolta terroristiksi ja toista demokratiaksi.

Jotta saadaan historiallista taustaa tähän terminologiaan, kannattaa ottaa Etelä-Afrikka mukaan.

                                               ***

Etelä-Afrikassa vallitsi äärimmäinen rotusorto 1950-luvulta lähtien. Mustilla ei ollut kansalaisoikeuksia. Heillä ei ollut oikeutta käyttää samoja puistoja, penkkejä, ravintoloita ja uimarantoja kouluista ja yliopistoista puhumattakaan.

Tilanne muistutti Yhdysvaltojen rotusortoa ja Yhdysvallat tukikin kiivaasti Etelä-Afrikan sortoa aina sen päättymiseen 1990-luvulle saakka, vaikka Yhdysvalloissa värillinen väestö sai äänioikeuden sentään jo 1960-luvulla.

Etelä-Afrikan rotusorron ykkösvastustaja Nelson Mandela toimitettiin CIA:n toimesta oikeuteen ja 29 vuodeksi vankilaan toimistaan sorron lopettamiseksi.

Etelä-Afrikan valkoinen rotusortohallitus kutsui sorron vastustajia terroristeiksi. USA-johtoinen länsimedia teki samoin.

                                             ***

Juutalaiset siirtolaiset tunkeutuivat väkivalloin Palestiinan alueelle Britannian avulla tyhjentäen alueen sen kantaväestöstä, palestiinalaisista v. 1948 tuhoten palestiinalaisen yhteisön, kulttuurin, identiteetin, poliittiset oikeudet ja kansalliset pyrkimykset.

700 000 palestiinalaista karkotettiin maasta, yli 500 palestiinalaiskylää tuhottiin ensin siionisti  -asejoukkojen ja myöhemmin Israelin armeijan avulla.

Huolimatta YK:n päätöksistä palestiinalaisten oikeuksista ja maa-alasta, Israel on asevoimin ja laittomien siirtokuntien fanaattisten asukkaiden avulla laajentanut maa-alaansa ja supistanut palestiinalaisten alueet elinkelvottomiksi.

Palestiinalaisiin kohdistuva sorto on pimennetty valtamediassa koska Yhdysvallat tukee kaikkia Israelin väkivaltaisiakin toimia.

Israel on, kuten Etelä-Afrikka aikaisemmin, apartheidvaltio. Se ylläpitää apartheidia sotilaallisin keinoin. Miehittämillään palestiinalaisalueilla sen sotilaat tekevät yöllisiä tarkastuksia palestiinalaiskodeissa, tuhoavat koteja ja teitä maansiirtokoneilla viedäkseen asukkailta viimeisenkin toivon ihmisoikeuksista.

Palestiinalaiset ovat nousseet vastarintaan useaan otteeseen, kuten ANC Etelä-Afrikassa, miehityksensä aikana, voidakseen hengittää vapaammin. HAMAS- järjestö on perustettu toteuttamaan myös aseellista vastarintaa ja sabotaaseja viralliseksi julistetun Palestiinan hallinnon tehdessä yhteistyötä Israelin kanssa.

Poliittinen Hamas voitti Palestiinan parlamenttivaalit vaalit v. 2006.Israel regoi Hamasin voittoon talouspakotteilla. Palestiinalaiset menettivät talousapunsa EUlta ja Yhdysvalloilta. Pääministeriksi valittua Ismayl Haniyyaa estettiin pääsemästä takaisin Gazaan hänen ensimmäiseltä valtiovierailultaan Egyptista. Euroopan unionin tarkkailijat sulkivat rajan Israelin puolustusministerin Amir Perezin käskystä.

Presidentiksi valittu Mahmud Abbas ei ole sallinut järjestää Palestiinaan vaaleja sen koommin.

Apartheid-Israel kutsuu Hamasia terroristijärjestöksi, kuten Etelä-Afrikan rotusortohallitus, USA ja länsimedia kutsuivat ANC:ta.

                                                 ***

Yhdysvaltojen suorittaman väkivaltaisen Ukrainan vallankaappauksen jälkeen, laittomaksi muuttunut eduskunta ja Yhdysvaltojen valitsema Ukrainan hallitus julistivat Itä-Ukrainan Donbassin aluetta vastaan terrorisminvastaisen sodan. Miksi?

Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan kannattivat demokratiaa. He eivät hyväksyneet demokraattisesti valitun presidentti Janukovichin ajoa maanpakoon hengenmenetyksen uhan alla.

Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet nousussa olevaa venäjänkielisten asukkaiden sortoa, historian uudelleen kirjoitusta, toisen maailmansodan muistomerkkien hävitystä eikä sitä, että koko Donbassin väestöltä estettiin sosiaaliturva, koulutus, äidinkielen puhuminen ja uskonnon harjoittaminen pelkästään siksi, että he kannattivat demokratiaa. He päättivät tarttua aseisiin puolustaakseen oikeuksiaan.

CIA:n vaikutuksella Ukrainan ortodoksisen kirkon vaino voimistui ja 2018 perustettiin Ortodoksinen kirkko Ukrainassa- niminen järjestö korvaamaan perinteinen kirkko. Perinteisen kirkon pappeja alettiin vainota ja omaisuutta konfiskoida.

                                                        ***

Tässä on kolme esimerkkiä siitä kuinka länsimaat USA:n johdolla käyttävät demokratiaa ja ihmisoikeuksia tukevista voimista terroristi-nimitystä.

Tämä demokratian ja ihmisoikeuksien vaatimuksen muuttaminen "terrorismin" kannattamiseksi on tarkoitushakuista.

Etelä-Afrikan rotusorron, palestiinalaisten sorron ja Donbassin sorron taustalta paljastuu Yhdysvaltojen väkivallan kasvot.

                                                     ***

USA ja EU sabotoivat Ukrainan Donbassin rauhanomaista ratkaisua YK:n hyväksymän Minskin sopimuksen avulla. Donbassin asukkaiden kärsittyä 9 vuotta USA/Naton ja presidentti Poroshenkon johtamasta sodasta he julistautuivat itsenäisiksi (Minskin sopimusten autonomian sijaan) ja pyysivät itsenäisinä valtioina Venäjää apuun.

Nyt siis lännen terroristeiksi julistamat Donbassin asukkaat pyysivät Venäjän apuun ihmisoikeuksien ja demokratian takaamiseki.

USA:n johtama läntinen tiedonvälitys ryntäsi sen jälkeen puolustamaan USA:n ja EU:n toimia Venäjän ja sen presidentin Putinin demonisoimiseksi. Nyt oli Venäjän ja presidentti Putinin aika muuttua "terroristeiksi". Natsien vaikutuspiirissä oleva Ukrainan hallitus jopa vaati presidentti Putinin haastamista ICC:n kansainväliseen rikostuomioistuimeen hänen autettuaan ukrainalaislapsia turvaan Venäjälle.

Olemme jo ehtineet kokea kansainvälisten tuomioistuinten alistumisen USA:n palvelijoiksi ICTY:n aikana. ICTY tuomitsi Jugoslavian hajottamissotien ajan vain USA:n etujen vastustajia.

Yhdysvallat ei luottanut enää voivansa vaikuttaa tuomioihin kansainvälisissä oikeusistuimissa. Siitä johtuen USA ilmoitti Bratislavan kokouksessa v. 2000 lopettavansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, elleivät ne aja USA:n etuja.

Samassa Bratislavan kokouksessa päätettiin myös NATO:n laajentamisesta Baltiasta (mihin Suomikin luetaan) Ukrainan Odessaan.

                                                 ***

Liikutuksen kyynel silmäkulmassa seurasin ulkoministeri Peka Haaviston puhetta hänen palatessaan Moskovasta v. 2021 neuvottelusta ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa. Kokouksessa Venäjä oli esittänyt tavoitteensa yhteisen turvallisuuden rakentamisesta kaikille osapuolille.

Tällainen kaikkien turvallisuus ei Suomelle kelvannut. Ensimmäistä kertaa ulkoministeri Haavisto ylpeänä kertoi Suomen kuuluvan nyt "sopimusvaraiseen demokraattisten maiden yhteisöön", ei siis enää kansainvälisiä lakeja noudattavaan maailmanjärjestykseen. Arvattavasti ne sopimukset, joiden varaan Suomi on nyt laskeutunut ovat Yhdysvalloissa laadittuja.

                                               ***

Etelä-Afrikassa Mandelan vapauduttua vankilasta 1990-luvulla joukkoliikkeet alkoivat näyttää voimansa. Maailman demokratiaa kannattavat voimat, ammattiyhdistykset etunenässä aloittivat Etelä-Afrikan taloussaarron, jossa Suomen Auto- ja kuljetustyöläisten ammattiliitto oli etunenässä.Mandela nousi ensimmäiseksi demokraattisesti valituksi presidentiksi.

Uskon, että palestiinalaisten ja Donbassin asukkaiden oikeudet toteutuvat demokratian ja joukkovoiman avulla kuten kävi Etelä-Afrikasa. Venäjä on uhrannut valtavasti omaa joukkovoimaansa Donbassin ja alistettujen ukrainalaisten auttamiseksi. USA/NATO/EU ei tule voittamaan vaan demokratia ja kansainväliset oikeudet voittavat.

Yhdysvallat on 1950-luvulta saakka tukenut Ukrainan natseja. Se on tukenut rotusortoa Etelä-Afrikassa ja Palestiinassa. Venäjä tulee olemaan BRICS maiden puheenjohtaja tammikuusta 2024 lähtien. Toivokaamme, että BRICS ja muut länsimaiden tiedonvälityksestä riippumattomat maat kokoavat voimansa auttaakseen Palestiinan itsenäistymistä ja Ukrainan muodostumista joksikin, joka muistuttaisi demokratiaa.

-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, länsipropaganda, USA, Hamas, ANC, DONBASS, apartheid- Etelä-Afrikka, natsi-Ukraina, apartheid-sotiladiktatuuri Israel

Toivo on palaamassa

Tiistai 12.9.2023 klo 13.24 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan Unionin kääntyminen yhä rasistisempaan ja kulttuurivihamielisempään suuntaan on rasittanut jokaisen tuntevan ihmisen mieltä. Järjettömät Venäjä-vastaiset pakotteet, venäläisten rasistinen syrjintä ja yksipuolinen sensuroitu tiedonvälitys olivat lähes uskomattomia asioita pari vuotta sitten.

Suomen tasavallan presidentin ja poliittisen kerman asettuminen Yhdysvaltojen ja NATOn palvelukseen laput silmillä on tukahduttanut ajattelun.

Euroopan talouksien ajautuminen taantumaan on alistumisen seurausta. USA:n yhteistyössä NATOn ja Norjan hallituksen kanssa suorittama Nordstream kaasuputken räjäytys on paitsi symboli EU:n alistumisesta Yhdysvaltojen vallan alle, myös eräs syy halvan energian puutteeseen ja taloudelliseen ahdinkoon.

                                                         ***

Seurasin tarkkaan BRICS-maiden kokousta Etelä-Afrikassa, G-20 maiden kokousta Intiassa sekä tänään EEF:n kokousta Vladivostokissa. 

Eastern Economic Forum on perustettu  presidentti Putinin määräyksellä vuonna 2015. Se kokoaa Venäjän ja Aasian maat yhteen keskustelemaan monista aiheista, taloudesta kulttuuriin ja esim infrastruktuurin kehittämiseen. Tänä vuonna osanottajina oli jälleenn uusia maita.

Seurasin tunnin ajan presidentti Putinin ja Laosin varapresidentin kolme tuntia kestänyttä paneelia. Siinä käsiteltiin aihepiirejä uraaniammuksista, Ukrainan tilanteesta urheiluun saakka.

Presidentti Putin sai lämpimimmät aplodit kansainväliseltä yleisöltä sanoessaan että olemme Ukrainassa puolustamassa venäläisiä.

Tälle yleisölle edellämainittu oli selvää. Samoin BRICS-yleisölle Etelä-Afrikassa kuten myös G-20 maiden enemmistölle sen julkilausumasta päätellen. 

Maailman kansalaisten enemmistö ei enää taivu myötäilemään Yhdysvaltojen/EUn siirtomaaisäntien  mielivaltaan ja vallankaappauksiin perustuvaa maailmanmahtia.

Eräs edellämainitun maailmanmahdin uhreista- Syyrian presidentti Basar al Assad totesi hiljattain haastattelussaan, että länsi vihaa presidentti Putinia siksi, että tämä on niin älykäs.

Todellakin tässä näkemässäni EEF:n paneelikeskustelussa hän puhui 3 tunnin ajan monipuolisesti, ilman papereita, hyväntuulisesti. (onhan se joillekin hänen katoamistaan toivoville harmillista. Näitä löytyy Suomestakin)

                                                            ***

Vaalit Venäjällä ja vasta Venäjään liittyneissä Donbassin tasavalloissa olivat myös merkki presidentti Putinin suosiosta ja Venäjän avun arvostamisesta. Donetskissa ihmiset lauloivat ja musisoivat kaduilla siitä huolimatta että Ukrainan natsi-hallinto on suunnannut ohjuksia nimenomaan Donetskin kaupungin siviilikohteisiin kohta 10 vuoden ajan.

Presidentti Zelenskyn uhkaus Ukrainasta EU-alueelle muuttaneiden ukrainalaisten kostosta, ellei ase- ja rahalähetyksiä tule vilkkaasti on selvä merkki lopun alusta mitä sotatoimiin tulee.

Euroopan unionin maiden on pakko ryhtyä myöntämään minkälaiseksi Yhdysvallat on vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien muuttanut Ukrainan. Korruptoituneeksi fasistiseksi valtioksi. EU-maiden tuki on voimistanut Yhdysvaltojen ja NATO:n toimien vaikutusta. Valtamedia on tukenut valheellisilla mielikuvilla Ukrainan olemusta.

Kuten edellisistä blogeistani voitte myös lukea, Suomi on omassa kansallisessa historiassamme ollut altis fasistiselle kehitykselle Euroopan maiden eturintamassa. Toistammeko EU:n jäsenenä tätä historiaamme - vai onko suhtautumisemme Ukrainaan jonkinlainen fasistinen poikkeama.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: BRICS, G-20, EEF, Venäjän ja Donbassin vaalit, inhimillisyyden voima

SUOMEN VAALIT - FARSSI VAI TRAGEDIA

Keskiviikko 29.3.2023 klo 18.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kävin tänään Helsingissä. Euroopan ensimmäisen natsi-valtion sitten vuoden 1945, Ukrainan, lippu liehuu Helsingin päärautatieaseman katolla tervehtimässä pääkaupunkiin tulevia.

Suomi on pieni kieliryhmä. Maassamme on paljon kansalaisia, jotka hallitsevat vain tämän kielen. Siten voi sanoa, että Suomen yleisradion tiedonvälitys on ratkaiseva koska se tulee joka kotiin verovaroilla kustannettuna.

Oletteko kuulleet tai nähneet kertaakaan sellaista ohjelmaa, jossa eriteltäisiin natsi-valtio Ukrainan valtiollista toimintaa, puoluekirjoa ja etnisin perustein suoritettua syrjintää, joka Itä-Ukrainassa Donbassin alueella on saavuttanut kansanmurhan mittasuhteet?

Kielitaitoiset toimittajat, jotka tietävät totuuden, kertovat kuitenkin kansalaisille paikkansa pitämättömiä asioita.

Suomen eduskunnan jäsenet toimivat samoin. Niin myös ylempi valtiojohto. Euroopan unionin tasolla vuorostaan olemme saaneet tietää, myös Suomen kielellä, että Ukrainan sisällissodan, josta on ollut kyse 9 vuoden ajan, ratkaisemiseksi sovittu Minskin rauhansopimus heitettiin Saksan liittokanslerin ja Ranskan presidentin toimesta roskakoriin. Rauhansopimusta ei ollut tarkoitettukaan noudatettavaksi.

Kiovan natsi -hallitus oli päättänyt kukistaa Donbassin lopullisesti saatuaan vakuutuksen, että Ranska ja Saksa eivät pane vastaan sisällissodan aloittaneesta Yhdysvalloista puhumattakaan. Yhdysvallat oli harjoittanut Ukrainan armeijaa NATOn avulla samalla kun Ukrainan hallitus huolehti kirjojen polttamisesta, natsijohtajien patsaiden pystyttämisestä, venäjän kielen kieltämisestä, venäjänkielisten sanomalehtien ja TV-asemien lopettamisesta, teiden ja katujen uudelleen nimeämisestä natsi -johtajien kunniaksi, soihtukulkuein heidän syntymäpäiviensä juhlistamisesta, puolueiden lopettamisesta ja palkkamurhista.

Donbass oli suunniteltu tuhottavan helmikuussa 2022. Kiovan hallituksen aloitettua hyökkäyksen Donbass julistautui itsenäiseksi ja pyysi Venäjältä apua. Venäjä suostui siihen koska sen tukema ja YK:n hyväksymä Minskin sopimus oli NATO-maiden toimesta heitetty roskakoriin.

 

                                                   ***

Suomen Yleisradio on vaiennut Donbassin kansanmurhasta. Sen sijaan se on vuoden ajan esittänyt Yle Areenassa Donbass -nimistä elokuvaa, jonka alussa ohjelman kerrotaan olevan satiiri. Se on Kiovan hallituksen tuottama propagandaelokuva, jossa Donbassin asukkaiden käytös kuvataan sellaiseksi millä tavoin natsit käyttäytyvät. Donbassin asukkaiden kuvataan teippaavan vihamiehiään lyhtypylväisiin ja pakottavan heidät ryömimään, kun heitä samalla hakataan kepeillä. Toiminta on samanlaista, miten natsit itse toimivat Maidanin vallankaappauksen jälkeen Kiovassa sekä Odessan ammattiyhdistysten talon tuohopolton jälkeen, jossa natsit lukitsivat demokratian kannattajat rakennukseen ja sytyttivät sen palamaan.

Olisiko verovaroin rahoitettu Yleiradio esittänyt satiirin Auschwitzista, jossa rakennuksiin kerätyt juutalaiset ja kommunistit olisivat vitsikkäästi työntäneet SS-miehiä kaasukammioihin.

Tällainen Yleisradion toiminta on osa aivopesua, jossa koko viime vuoden on demonisoitu Venäjää, presidentti Putinia ja venäläisiä. Venäjä tuli pitkällisen harkinnan jälkeen pysäyttämään Donbassin kansanmurhan ja auttamaan palauttamaan normaalit ihmisoikeudet kaikille Ukrainan sitä pyytäville kansalaisille.

Kansainvälisiä tiedonlähteitä seuraaville ja Euroopan unionin sensuurin ohittamaan pystyville kansalaisille totuus on karmaiseva. Totuus siitä kuinka Suomen kansa on pystytty keskeisesti Yleisradion toiminnan avulla ja iltapäivälehtien sivustatuella muuttamaan zombeiksi, joita voidaan ajaa kuin karjaa pilttuuseen.

Yhdysvaltalainen kansainvälisesti tunnustettu YK: n  asetarkastaja ja sotilasasiantuntija Scott Ritter on todennut aseteollisuuden johtavan Yhdysvaltojen hallintoa. Hän kuvaa USAn tappajaksi, jolla ei ole ystäviä. On ainoastaan liittolaisia, joiden on toteltava. Elleivät tottele, seuraa rangaistuksia. Suomen presidentti ja pääministeri ovat asettuneet tähän Yhdysvaltojen liittolaisten rooliin. He vaativat Kiovan hallituksen voittoa ja kansanmurhan täydentämistä mahdollisimman monilla Donbassin asukkaita auttamaan tulleilla venäläisillä.

Lopuksi suosittelen katsomaan Netflixiin äskettäin ilmestyneen Petain-elokuvan. Sitä katsoessa havaitsee, kuinka helposti fasistinen viha on synnytettävissä kansakunnan sisällä. Jokaisella ihmisellä on jossakin määrin vihaa synnyttäviä kokemuksia sisällään. 

Suomen valtiojohto, presidentti ja pääministeri ovat tukeneet Yleisradion kansalaisiin pumppaamaa keinotekoista Venäjä-vihaa vaatien kansalaisia aseistamaan Kiovan hallitusta. Verovaroja on tuhlattu valtavia summia natsismin tukemiseen ja venäläisten tappamiseen.

Suomi oli toisen maailmansodan aikana natsi-Saksan liittolainen. Suomella oli 20 000 venäjää puhuvaa karjalaista nääntymässä nälkään keskitysleireillä. Yleisradio ei ole esittänyt dokumentteja tai näytelmiä kuolemaa tekevistä pikkuvauvoista.

Tuolloin Suomen julkisten rakennusten katoilla ja tien varsilla liehuivat natsi-Saksan hakaristiliput. Nyt liehumassa on natsi-Ukrainan sinikeltainen lippu. Suomalaiset on opetettu kunnioittamaan sitä. Eduskunta kunnioitti seisaalleen nousten natsi-valtion johtajan puhetta.

Miten tällaisen aivopesun alaisena ollut Suomen kansa voisi olla järjissään äänestäessään ensi sunnuntain vaaleissa. Koen sen tragediana.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleisradio, aivopesu, valtiojohto, natsi-valtio Ukraina, eduskuntavaalit, Donbassin kansnmurha, Netflix, Petain,

NATOON LIITTYMINEN, DEMOKRATIAN JA HYVINVOINTIVALTION PURKAMINEN

Keskiviikko 14.12.2022 klo 15.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen eduskunta keskusteli eilen kiireellä liittymisestä sotilasliitto NATO: on.

Eräs edustajista kysyi neuvoa, miten nyt pitäisi käyttäytyä, että Turkki ei suuttuisi.

Miten tähän on tultu? Kansanedustajalla ei ole omaa itsenäistä käsitystä, vaan hän odottaa jostakin ylemmältä taholta neuvoa.


***

Olen kirjoittanut kirjassani ”Parantajan roolit” kansanedustaja-ajastani vuosina 1983 -87. Olin myös Pohjoismaiden neuvoston jäsen. Tuohon aikaan Yhdysvallat jo antoi ohjeita, minkälaista kauppaa Suomi saisi käydä Neuvostoliiton kanssa. Johtavat poliitikot paimensivat, ja presidentti Kekkosen väistyttyä tila Yhdysvaltojen vaikutukselle avautui esteettä.

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan kokouksessa oli keskusteltu Euroopan unionista ja siitä, että Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammar oli Europan teollisuusyritysten, Round Table of Industrialistsin puheenjohtaja. Hänen tiedettiin olevan myös yhdysvaltalaisen aseteollisuuden Lockheedin hallituksessa.

Round Table of Industrialists laati EU:n perustavat asiakirjat – ne muuttuivat sanasta sanaan varsinaisiksi EU:n asiakirjoiksi.

Katsoin, että Euroopan unioni ei voi olla tyydyttämässä aseteollisuuden pyrkimyksiä vaan siitä tulisi muodostua rauhaan ja yhteistyöhön perustuva järjestö, kuten sen alun perin suunnitelleet Altiero Spinelli ystävineen olivat suunnitellut fasistien vankilasaarella.

Kerroin tästä Pohjoismaiden neuvoston valtuuskunnan kokouksesta eduskunnan istuntosalissa. Sen johdosta puhemiesneuvosto harkitsi varoituksen antamista minulle ”salaisuuksien paljastamisesta”. Varoitusta ei kuitenkaan tullut.

***

Neljä vuotta kansanedustajakauteni jälkeen, Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa 1991-92 päätettiin, Saksan johdolla, aloittaa sota Jugoslaviaa vastaan tunnustamalla kansainvälisten lakien vastaisesti sen yksi osavaltio, Kroatia, itsenäiseksi.

USA:n presidentti Reagan oli suunnitellut tätä hajottamista jo 1980-luvun alkupuolella. Nyt voimakkaan yhteistyökumppanin EU: n tultua Helmut Kohlin Saksan johdolla muodostetuksi, sota voitiin aloittaa Reaganin entisen varapresidentin, presidentti George H.W. Bushin johdolla.

Jatko olikin sitten Bill Clintonin vastuulla vuoteen 1999 saakka. Tuolloin suoritettiin viimeiset NATO-pommitukset ja Serbian Kosovon valtaaminen.
Kosovoon rakennettiin laittomasti jättimäinen USA:n sotilastukikohta Bondsteel. NATO miehitti Kosovon, joka YK:n päätöksellä 1244 jäi Serbian maakunnaksi, jolla päätöksellä solmittiin rauha islamistista Kosovoa tavoittelevien albaanien ja Jugoslavian demokraattisen hallituksen välillä.

Hyvinvointivaltio Jugoslavia, kommunistijohtoinen sosialistinen valtio oli murskattu. Kansantulolla mitattuna 24. sijalla maailmantilastossa oleva valtio itsenäistettyine osavaltioineen putosi kehitysmaaluokkaan.

***

Miksi kirjoitan tästä nyt?

Suomelle on käymässä kuten Jugoslavialle tai vielä tuoreempi esimerkki on Ukraina.

Ilman varoitusta, kansainvälisiä lakeja rikkoen Jugoslavian lainat USA:lta, maailmanpankilta ja IMF:ltä irtisanottiin yhdessä yössä.

Millä Suomea uhkaillaan? Ketkä suomalaiset ovat tässä juonessa mukana?

Suomi on nyt antanut fasistisen rakenteen omaavalle, sisällissotaa omia kansalaisiaan vastaan lähes 9 vuotta käyneelle Ukrainan hallitukselle aseita kansalaistensa tappamiseen, jotka kansalaiset ovat äidinkieleltään venäjänkielisiä ja jotka kannattivat USA:n vallankaappaushallituksen sijaan demokraattisesti vaaleilla valittua presidenttiä ja puolueita.

USA:n ja NATOn tukemien ja kouluttamien sotilaiden ryhtyessä 21.2.2022 hyökkäämään ja ottamaan autonomiseksi julistautunutta Donetskin ja Luhanskin aluetta väkivalloin haltuunsa nämä alueet pyysivät Venäjältä itsenäisyytensä tunnustamista ja sen jälkeen saapumista apuun.

***

Presidentti Sauli Niinistö oli Jugoslavian sodan aikana EDU:n Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtaja sekä Suomen hallituksen jäsen. Järjestön tarkoituksena oli ”kommunismin kitkeminen” Euroopasta. Natsi-armeijaan koulutuksensa saanut Saksan liittokansleri Helmut Kohl oli pyytänyt Niinistöä tähän tehtävään. Angela Merkel oli Kohlin hallituksen jäsen Jugoslavian sodan aikana.

Sauli Niinistöstä tehtiin Suomen presidentti 2012. Mitkä olivat taustavoimat?

Suomi liitettiin kansalta salaa NATO:n isäntämaasopimukseen 2014, ja Juha Sipilän hallitus nimitettiin 2015. Yleisradio kehotti ohjelmassaan toimittaja Riku Rantalan toimesta ja ulkoministeri Tuomiojan läsnä ollessa katsojia ilmoittamaan toimittajalle kaikki tuntemansa Putinin trollit.

USA:n vuonna 2014 suorittaman Ukrainan vallankaappauksen jälkeen kaappausta tukeneet voimat tilasivat, saksalaisen tutkijan Sabine Schifferin mukaan, Hill&Knowltonin markkinointitoimiston suorittamaan Venäjän presidentti Putinin demonisonnin. Demonisointi on jatkunut nyt 8 vuoden ajan.

Juha Sipilän hallitus loi Suomen mediasensuurin. Valtion turvallisuuskomiteaan kuuluvat kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt presidentin kansliapäällikkö mukaan luettuna. Komitean alaisena on huoltovarmuuskeskus. Tämä huoltovarmuuskeskus alkoi rahoittaa Mediapoolia, josta muodostui valtiollinen sensuuri. Sensuurin alaisuuteen kuuluvat Yle, MTV, sanomalehdet, kustannustalot eli kaikki Suomen asukkaat tavoittavat tiedotusvälineet.

Sipilän hallitus aloitti myös hyvinvointivaltion alasajon. Seurauksena oli mm. ammatillisen koulutuksen romahdus ja yliopistoresurssien alasajo.
Hallitus kutsui maahan NATO:n hybridikeskuksen valtiollista sensuuria vahvistamaan. Sen lisäksi Sipilän hallitus solmi useita kahdenvälisiä sotilaallisia sopimuksia eri NATO-maiden kanssa. Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan Suomella oli tuolloin jo noin 60 tällaista sopimusta.

***

Presidentti Niinistö valitsi oikeuskansleriksi ohi hallituksen esityksen Tuomas Pöystin, joka oli palvellut kokoomuspuoluetta sosiaali ja -terveydenhuollon uudistuksessa. Tarjolla virkaan olisi ollut korkeatasoisia valtiosääntöasiantuntijoita. Valinnan seurauksena Suomi on siirtynyt demokratian ja perustuslain toteuttamisen ulkopuolelle.

Presidentti Niinistö on sekaantunut sisäpolitiikkaan. Hän oli moneen kertaan luvannut NATO-asiassa kansanäänestyksen. Sen sijaan että hallitus olisi järjestänyt sellaisen, jäsenyyden hyväksymisen perusteena käytettiin epäluotettavaa vaatimattoman osanottajamäärän mielipidekyselyä. Tätä Niinistö on käyttänyt esiintyessään ulkomailla Suomen kansan puolesta.

Oikeusministeriö järjesti kansalaisille mahdollisuuden esittää pankkitunnuksilla varmistetun kantansa NATO-jäsenyyteen. Lausuntoa ei juuri mainostettu ja aikaa sen toteuttamiseen oli niukasti. Kaikki vastaajat suhtautuivat NATO-jäsenyyteen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kielteisesti. Tätä tulosta ulkoministeri Pekka Haavisto pitää NATO-myönteisenä kannanottona.

Haavisto esiintyi NATO-propagandistina myös Jugoslavian pommitusten yhteydessä. Hän esiintyi julkisuudessa asiantuntijana ja todisti Geiger-mittari kädessään, että maaperästä ei löytynyt radioaktiivisuutta, vaikka NATO-oli pommittanut uraanipommeilla. Vuosien kuluessa lisääntyneet syöpämäärät ovat osoittaneet toista

Presidentti Niinistö sekaantui myös sisäpolitiikkaan järjestämällä jokaiselle eduskuntaryhmälle ”keskustelutilaisuuden” NATO-kysymyksestä. Sen jälkeen jokainen eduskuntaryhmä on ollut ”ruodussa”.

Samalla tavalla Yhdysvaltojen nykyinen presidentti, tuolloin varapresidentti Joe Biden kävi siirtomaakseen ottamansa Ukrainan parlamentissa Radassa, paikan päällä, antamassa ohjeita yleisen syyttäjän valinnasta. Yleisellä syyttäjällä oli merkitystä Bidenin pojan Hunterin liiketoimissa Ukrainassa.

***

Parantajan roolit-kirjassani kerron tilanteesta 1980-luvulla. Salaisuuksista/totuutta ei saanut kertoa. Nyt tilanne on huikeasti pahempi. Tosiasioiden kertominen julkisuudessa on käynyt lähes mahdottomaksi.

Suomen media – ja kustannusalan sensuuri on totaalinen. Sen lisäksi Suomen kuuluminen Euroopan unioniin on johtanut siihen, että EU-komission julistettua mediasensuurin, Suomi noudattaa oman sensuurinsa lisäksi sitä. Kaikki uutiset Venäjän ja ymmärtääkseni myös Kiinan virallisista tietolähteistä on suljettu pois ulottuviltamme. Siten tiedot Ukrainan sisällissodan toisen osapuolen tapahtumista, joissa Venäjä on apuna, jäävät pimentoon.

Suomen hallitus on lähettänyt miljardeilla aseita Ukrainan natsihallitukselle. Suomen hallitus ei ole muistanut kertoa, että niitä käytetään muita ukrainalaisia vastaan apuun tulleiden venäläisten ohella.

Suomen hallitus ei ole kokenut tarpeelliseksi kertoa, minkälainen yhteiskunta Ukraina on. Sen suunnaton korruptio ja ihmisoikeuksista piittaamattomuus muistuttaa toisen maailmansodan natsi aikaa. Yle kertoo huolellisesti mahdollisista Venäjän aiheuttamista ihmisuhreista, mutta samana päivänä Donetskissa Kiovan hallinnon ohjuksista kuolleista ihmisistä ei mainita sanallakaan.

***

Sen sijaan, että Suomi aikaisempana puolueettomana maana tukisi rauhanomaisia ratkaisuja, se kiihdyttää sotatoimia.

Suomi ottaa vastaan Ukrainan pakolaisia. Monet heistä ovat 9 vuotta kaltoin kohdeltuja venäjänkielisiä ihmisiä. Sen sijaan että Yle haastattelisi eri äidinkielen omaavia ukrainalaisia heidän elämästään ja kohtaloistaan natsihallinnon alaisuudessa, Yle kertoo omaa NATO-maiden edellyttämää tarinaa.

Suomen hallitus ei tule selviämään valtion velasta. Se on osallistunut innokkaimpana Venäjä-vastaisten pakotteiden pystyttämiseen. Hallitus ei puhu omasta vastuustaan pakotteiden haitoista vaan totuuden vastaisesti syyttää Venäjää.

Aseiden hankinnan seurauksena hallitus alkaa suunnitella hyvinvointivaltion purkamista. Terveydenhuolto romahtaa ensimmäisenä. Jos hoitajille maksettaisiin työn edellyttämää palkkaa heidän ei tarvitsisi hakeutua Norjaan tai muihin parempaa palkkaa maksaviin maihin tai ammatteihin.

Suomessa ehdotetaan opiskelun muuttamista maksulliseksi. Palaisimme historiassa taaksepäin siihen aikaan, kun vain varakkaat perheet kouluttivat lapsensa yliopistoissa.

Päivähoidon henkilöstöpula johtuu myös palkkauksesta ja riittämättömistä koulutuspaikoista.

Esimerkkejä hyvinvointivaltion purkamisesta hintana aseostoille löytyy vaikka kuinka. Maanteiden korjausvelka on eräs helpoimmin havaittavista puutteista.

***

Uudessa armeijamme isäntämaassa Yhdysvalloissa on aseita, mutta ei hyvinvointia. Ei ole terveydenhuoltoa, asunnottomat lojuvat New Yorkin ja Los Angelesin kaduilla turvautuen huumeisiin. Yli 2 miljoonaa ihmistä on vankilassa ja n. puoli miljoonaa pidätettynä. Kuolemantuomio on sallittu.

Yhä kasvava määrä valtioita kieltäytyy osallistumasta USA:n johtamaan yksinapaiseen maailmaan, jota ylläpidetään sodilla ja talouspakotteilla. Ne etsivät yhteistyön ja kansainvälisten lakien ohjeistamaa rauhanomaista ja oikeudenmukaista maailmaa BRICS:n puitteissa.

Natsismin ja fasismin hyväksymisen eteneminen Euroopassa näyttäytyy YK:n äänestyksissä. Ukrainan aseistaminen on sen kärjekkäin esimerkki. USA ja Ukraina ovat natsismin kannatuksen kärki, joka yhden ainoan vuoden aikana voimistui sodaksi Venäjää, natsismin ja fasismin vastaisen työn johtovaltiota vastaan.

Vasta kun Suomi ja suomalaiset alkavat nähdä sensuurin verhon läpi ”salaisuudet” joita meidän ei haluta näkevän, voimme yhdessä ryhtyä kamppailuun päästäksemme NATO-jäsenyyden sijasta BRICS: in jäseneksi turvataksemme hyvinvointivaltiomme ja kyvyn keskinäiseen yhteistyöhön vihan sijaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATOon liittyminen, demokratian purku, hyvinvointivaltion purku, natsi-Ukraina, Ukrainan sisällissota, aseteollisuuden palveleminen, mediasensuuri, EU, EU komissio, Donbass ja Kosovo, poliittiset salaisuudet,

MONINAPAINEN MAAILMANJÄRJESTYS ON SYNTYMÄSSÄ

Lauantai 12.11.2022 klo 13.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuuban taloussaarron jatkaminen YK: n äänestyksessä ja Ukrainan sota ovat räikeitä esimerkkejä Yhdysvaltojen mielivallan jatkumisesta maapallolla. YK ei ole muodostunut elimeksi, joka takaisi alkeellisenkaan oikeudenmukaisuuden toteutumisen. Yhdysvallat käyttää taloudellista valtaansa myös YK:ssa.

Poliitikot ja tiedotusvälineet tietävät Yhdysvaltojen presidentti Obaman olevan Ukrainan sodan alkuunsaattaja. USA suoritti Ukrainassa väkivaltaisen vallankaappauksen v 2014, joka jatkui Yhdysvaltojen eräänlaisena siirtomaavaltana. USA valitsi vallankumoushallituksen, joka jatkoi laittomaksi muuttuneen eduskunnan julistamaa sotaa maan itäisiä, Donbassin demokratiaa kannattaneita alueita vastaan. Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet USA:n vallankaappausta eivätkä ukrainalaiset olleet koskaan mielipidemittauksissa kannattaneet NATOn läsnäoloa Ukrainassa.

Fasismin kannatusta koskevassa YK:n äänestyksessä v. 2021 vain USA ja Ukraina osoittivat myönteisen asenteen fasismia kohtaan EU-maiden pidättäytyessä äänestämästä.

 

                                                           ***

EU on osoittanut kuluvan vuoden aikana sittenkin tukevansa fasismia, joka on ilmeistä Ukrainassa. Yksipuoluejärjestelmä, pohjaton korruptio, venäjänkielisten asukkaiden rasistinen vaino, tiedotusvälineiden sensuuri, laittomat vangitsemiset, tapettavaksi suunniteltujen julkinen luettelo netissä, tapot ja kidutukset ovat Ukrainan arkipäivää.

Aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut Ukrainan paluun fasismin kannattajaksi toisen maailmansodan ajan tapaan.

Keskeisin pohdinnan aihe on Euroopan Unionin maiden paluu fasismin kannattajiksi, minkä ne osoittavat aseistamalla Ukrainaa avokätisesti jopa sillä uhalla, että raskasta aseistusta päätyy rikollisjärjestöjen käsiin, paitsi epävakaille alueille, myös Eurooppaan, kuten Hollantiin, Ruotsiin ja Suomeen.

Kauhistuttava osoitus tästä paluusta fasismiin oli YK:n äänestys 4.11.2022, jossa jo 52 valtiota asettui vuosi sitten ainoina fasismia tukeneiden USA:n ja Ukrainan rinnalle, EU-maat mukaan luettuna.

EU-maiden enemmistö on entisiä siirtomaaherroja, jotka eivät ole pystyneet luopumaan ylemmyydentunnostaan, vaikka joutuivat luopumaan siirtomaistaan toisen maailmansodan jälkeen. Miksi Suomi, jolla ei ole ollut siirtomaita, on tässä Ruotsin, Hollannin, Britannian, Ranskan, Saksan, Italian, Portugalin jne. klaanissa, jota USA johtaa? USA on rikkonut kymmeniä kertoja kansainvälisiä lakeja, tappanut miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä ahnehtiessaan näiden luonnonvaroja. USA,  luopui itse vasta myöhään rotuerottelusta 1960-luvulla ja on tukenut Euroopan siirtomaiden rotusortoa aina näihin päiviin saakka.

                                                            ***

Euroopan yhteisöstä piti tulla rauhan ja yhteistyön yhteisö.  Italialaisen Ventotenen vankilasaarella fasistien vangitsemat vastarintataistelijat laativat Altiero Spinellin johdolla julistuksen rauhanomaisen Euroopan kehittämiseksi. Teksti oli laadittu lappusille, jotka salakuljetettiin manner-Italiaan ja julkaistiin manifestina Roomassa 1944.

Spinelli oli Euroopan parlamentin jäsen kymmenen vuotta ja komission jäsen kuusi vuotta.

Hän kuoli vuonna 1986 vain viisi vuotta ennen Euroopan unionin perustamista Maastrichtissa.

Euroopan unionista ei tullut rauhan unionia vaan jotain  päinvastaista. Unionin perustamiskirjan laati Round Table of Industrialists, teollisuusmiesten järjestö, jonka kaavailujen mukaan varsinainen perustamisjulistus tehtiin. Round tablen puheenjohtajana oli ruotsalainen teollisuusmies, Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammar, joka oli myös Yhdysvaltojen suuren aseteollisuusyrityksen, Lockheedin johtokunnassa. EU:n tehtäväksi tuli palvella Yhdysvaltoja ja erityisesti sen aseteollisuutta.

 

                                                         ***

Jotta voitaisiin ymmärtää fasismin näin nopeaa uutta nousua Euroopassa, on tarkasteltava, ketkä johtivat Euroopan unionin toimia.

EU:n perustavassa kokouksessa Maastrichtissa Saksaa edustanut Helmut Kohl puhui muut jäsenet Jugoslavian hajottamissodan kannalle. Yllyttämällä muut jäseneksi tulevat maat julistamaan Kroatian itsenäiseksi, Kohl tiesi, että Jugoslavian liittovaltio ei voisi hyväksyä valtionsa hajottamista perustuslakien ja muiden toisen maailmansodan päättäneiden lakien ja sopimusten vastaisesti.

Helmut Kohl oli saanut koulutuksen Hitlerin armeijaan. Siten hän oli Saksan tuon aikaisiin aatteisiin kasvatettu. Vaikka hän ei osallistunut Hitlerin sotatoimiin, kasvatuksella oli vaikutusta. Kommunismin vastustaminen Euroopassa oli hänelle tärkeää.

Helmut Kohl valitsi kumppanikseen ja seuraajakseen Itä-Saksassa syntyneen ja koulutuksen saaneen Angela Merkelin, jolla kesti pitkään itsenäistyä itäisestä alemmuudentunteesta ja sen seurauksena omaksutusta Yhdysvaltojen ihailusta.

Vaikka Saksa kansana osoitti syyllisyyttä ja katumusta juutalaisten kohtelusta, se ei koskaan täysin ole katunut serbien ja neuvostoliittolaisten /venäläisten massiivista tuhoamista ja rasistista kohtelua. Ortodoksisia slaaveja ei Länsi-Saksassa eikä Euroopassa laajemminkaan ole kohdeltu tasavertaisina. Saksalaiset ovat vannoutuneita katolisen kirkon kannattajia, mikä kirkko Vatikaania myöten on pyrkinyt lisäämään katolisuuden vaikutusta ortodoksisessa Venäjässä.

Angela Merkel on papin tytär ja syvästi uskonnollinen. Hän suorittaa katumusmatkoja Israeliin, mutta Yhdysvaltojen vaikutuksesta suhtautuminen Neuvostoliitto/Venäjään oli hänen liittokanslerikaudellaan ristiriitainen.

 

                                                        ***

Jugoslavian hajottaminen vuosina 1992 -1999 Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden toimesta oli käänteentekevää. Sotaa rahoittivat Yhdysvalloissa asuvat natsien jälkeläiset. Bosnian jihadisteja ja Kosovon albaaniterroristeja tuki Osama bin Laden. Amerikkalainen senaattori Bob Dole toimi natsien puhemiehenä Yhdysvaltojen senaatissa. Saksalla ja Yhdysvalloilla oli jo vuosia, 1980-luvulta lähtien, ollut selvät suunnitelmat maan jakamisesta ja sen taloudellisesta ja turvallisuuspoliittisesta hyödyntämisestä.

Tärkeämpää kuin materiaalinen tuho ja alueen siirtäminen 24. sijalta kansantulolla mitattuna kehitysmaaluokkaan, oli ideologinen tuho. Jäännösvaltiot pakotettiin taloudellisilla ja EU-jäsenyys pakotteilla omaksumaan NATO-jäsenyys ja osallistumaan Yhdysvaltojen ryöstöpolitiikkaan, milloin mitäkin Lähi-Idän tai Aasian maata kohtaan.

Yhdysvallat rakensi pommitusten seurauksena Serbialle kuuluvaan Kosovon maakuntaan laittomasti jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. Se jatkoi NATO-miehitystä yhdysvaltalaisten sotilaiden läsnäolon rinnalla. Lisäksi NATO on läsnä Bosniassa ja muiden alueen maiden NATO-jäsenyydet ovat pakottaneet maat alistumaan Yhdysvaltojen ja Saksan diktaatteihin.

Ortodoksinen slaavimaa Serbia on erityispainostuksen kohteena koska se ei ole luopunut Venäjä-suhteistaan eikä maakunnastaan Kosovosta. Se kunnioittaa hyviä suhteita Venäjään, jonka avulla Serbia sai itsenäisyyden v. 1878. Serbia ei ole NATOn jäsen. EU käyttää kiristysruuvina EU-jäsenyyden ehdollisuutta.

 

                                                            ***

Mikä sitten oli Jugoslavian hajottamissodan suhde fasismin kehitykseen Euroopassa?

Sota oli moninkertaisesti laiton, koko sodan aloittaminen rikkoi useita kansainvälisiä lakeja ja pommitukset rikkoivat niitä erityisesti. Serbia oli Jugoslavian ainoa osavaltio, jossa kaikki 12 eri kansanryhmää olivat tasa-arvoisia. Serbian siviilikohteita pommitettiin uraanipommeilla 2 ½ kuukautta yötä päivää. Sairaalat, koulut, junat, sillat, markkinapaikat, öljyjalostamot, TV-asemat olivat kohteita. Kymmenet pommitukset olisivat olleet sotarikoksia elleivät tekijät olisi olleet USAn ja NATO:n palveluksessa. Niitä voisi luonnehtia myös terroriteoiksi.

USA:n ja Saksan tavoitteiden näkökulmasta serbit, jotka vastustivat Jugoslavian laitonta hajottamista, oli demonisoitava ja esitettävä länsimedian kuluttajille syyllisinä kaikkiin kauheuksiin.

Hyökkääjät, eli USA, Saksa ja muut NATO-maat perustivat itse kustantamansa oikeusistuimen ICTY: n tuomitsemaan näitä oletettuja syyllisiä, serbejä. Yhtäkään NATO-kenraalia, USA:n presidenttiä tai Saksan liittokansleria ei syytetty. Sen sijaan syytettyjen penkille asetettiin Jugoslavian/Serbian presidentti, useita tutkimusteni mukaan, syvästi inhimillisiä kenraaleita ja mielivallan keskellä parhaansa yrittäneitä toimihenkilöitä.

Tuomarit olivat useimmiten yhdysvaltalaisia tai Yhdysvaltojen vaikutukselle alttiita NATO-maiden tuomareita

                                                                ***

Kaiken tämän ryöstön ja laittomuuden jälkeen Yhdysvallat ilmoitti v. 2000 Bratislavassa pitämässään kokouksessa, virallisesti, että se lakkaa kunnioittamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne ovat ristiriidassa USA:n tavoitteiden kanssa. Samaan aikaan se ilmoitti laajentavansa NATO a Baltiasta Odessaan, Ukrainaan.

Seuraava vaihe Yhdysvaltojen toimissa on ollut ”sopimusvaraisen” yhteistyöjoukon perustaminen. Yhdysvallat tekee yhteistyötä maiden kanssa, jotka se liittää kuuluvaksi ”demokraattisiin sopimusvaraista yhteistyötä tekeviin maihin”. Jokainen voi päätellä kenelle kuuluu sen arvioiminen, tekeekö kumppani sopimusvaraista yhteistyötä.

Kuten alussa totesin, Yhdysvallat nimesi Ukrainan vallankaappauksensa jälkeen Ukrainalle uuden hallituksen yhteistyössä natsien kanssa. Eduskunnan, Radan, seinille ripustettiin natsiaiheiset liput. Natsien kanssa yhteistyötä tehneet toisen maailmansodan aikaiset henkilöt nimettiin sankareiksi, Israelin ja Puolan lähettiläiden vastalauseista riippumatta. Näiden sankareiden syntymäpäiviä juhlitaan soihtukulkueilla ja heidän tekojensa ihailu on sisällytetty oppilaitosten historian opintoihin.

Laiton NATO-koulutus Ukrainassa, Yhdysvaltojen biologisten aseiden laboratorioiden perustaminen ja natsi-Azov-pataljoonan liittäminen Ukrainan armeijan osaksi saivat jatkokseen Georgian maasta paenneen, Yhdysvalloissa koulutuksen saaneen omasta kotimaastaan maanpaossa olleen ex presidentti Mikheil Saakashvilin valitsemisen Odessan kuvernööriksi valmistelemaan NATO:n tuloa. Yhdysvalloissa koulutettu Saakashvili on nyt kuitenkin talousrikoksistaan vankilassa Georgiassa. 

Odessa tuli Maidanin jälkeen kuuluisaksi kun 2.5. 2014 ammattiyhdistysten taloon paenneet demokratian kannattajat poltettiin natsien toimesta pilkkalaulujen, ”torakat palaa”, raikuessa elävältä. Yli 40 uhrin kohtaloon syyllisiä ei ole tähän päivään mennessä ole löydetty. Torakoilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka kantavat toisen maailmansodan voittoa kunnioittavaa Pyhän Yrjön oranssi -mustaa nauhaa rintapielessään. Tuon nauhan käyttö on fasismin noustessa kielletty paitsi Ukrainassa, myös Baltian maissa.

Useat Yhdysvaltojen vallankaappaushallitukseen valitsemat ministerit olivat ulkomaalaisia, joita Ukrainan silloistenkaan lakien mukaan ei olisi voitu valita ministereiksi. Venäjän kielen puhuminen tehtiin laittomaksi, vaikka itä-Ukrainassa 95% asukkaiden äidinkieli on venäjä. Oppositiopuolueet kiellettiin, vain yksi jäi laillisena jäljelle. Opposition sanomalehdet, TV-asemat, nettiyhteydet kiellettiin. Mikäli puhelimesta löytyi yhteydenottoja Venäjällä asuviin sukulaisiin, seurasi poliisikuulustelu ja mahdollinen pidätys. Kauhun ilmapiiri levisi koko maahan.

 

                                                      ***

 

Kiovan Yhdysvaltojen määräysvallassa oleva hallitus jatkoi aloittamaansa ”terrorisminvastaista sotaansa” sisällissotana 8 vuotta. Donetskin ja Luhanskin asukkaat joutuivat viettämään öitään kellareissa paossa ohjusiskuilta ja tykistötulelta. Vedentulo oli epäsäännöllistä, sähköt katkeilivat. Sosiaaliturva oli purettu tai sitä joutui hakemaan rintaman läpi vaarallisten matkojen takaa. Ainoa materiaalinen apu tuli Venäjältä ja hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Väestö haki turvapaikkaa ja toimeentuloa Venäjältä. 14000 asukasta kuoli 8 vuoden sodan aikana. Heistä 400 oli lapsia.

Yhdysvaltojen dominoima länsimedia vaikeni Ukrainan todellisuudesta. Suomen Yle lienee kaikkein tottelevaisin. Minskin rauhansopimuksen takaajiksi ilmoittautuneet Saksa ja Ranska eivät kyenneet saamaan Ukrainan hallitusta panemaan rauhansopimusta täytäntöön. Yhdysvallat ei antanut siihen lupaa koska sen tarkoituksena oli saada sotatoimet jatkumaan ja ylläpitää epävakautta Venäjän rajalla.

                                                             ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan armeija natsi -pataljoonineen ryhmittyi demarkaatiolinjalle suorittaakseen hyökkäyksen Donbassin valtaamiseksi. Donetskin ja Luhanskin autonomiset alueet julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää apuun. Venäjä tunnusti tasavaltojen itsenäisyyden ja suostui vastaamaan heidän avunpyyntöönsä sotilaallisesti.

                                                            ***

 

Venäjän sotilasoperaation aikana Yhdysvallat on siirtomaaisäntänä lähettänyt miljardikaupalla aseita ja sotilasneuvonantajia Ukrainaan. Jo vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Yhdysvallat on tietoisesti lisännyt NATOn läsnäoloa Ukrainassa. 

Presidentti Obama julisti Venäjän Yhdysvaltojen viholliseksi ja kongressi antoi hänelle valtuudet, milloin tahansa hyökätä Venäjän kimppuun tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen. Yhdysvaltojen liittolaiset NATO-maat, mutta myös NATO on kuulumattaomat maat kuten Suomi ovat lähettäneet runsain mitoin aseita tuhoamaan Itä-Ukrainan asukkaat, jotka ovat äidinkieleltään venäjänkielisiä.

 

                                                           ***

Länsimaiden, USA:n, EU:n ja Britannian hallitukset ja koko länsimedia ovat keskittyneet demonisoimaan Kiovan hallituksen uhreja puolustavaa Venäjää. Ne ovat samalla syyllistyneet useisiin terroritekoihin, jotka kytkevät heidän toimintatapansa toisen maailmansodan natsiaikaan. Venäjän otettua haltuunsa Ukrainan ydinvoimalaitokset voidakseen turvata niiden ydinpolttoainevarastot väärinkäytöksiltä, Ukrainan hallitus on ampunut jatkuvasti ohjuksia kohti Zaporodzen ydinvoimalaa aiheuttaen ydinkatastrofin uhan koko maapallolle, erityisesti Euroopalle. Tämä on terrorismia.

Venäjä rakensi yhteistyössä Saksan kanssa 10 miljardia maksaneen Nordstream2 kaasuputken Venäjältä Saksaan voidakseen tarjota Eurooppaan energiaa. Venäjän sotilasoperaatiota tekosyynä käyttäen USA ja Euroopan Unioni asettivat Venäjälle talouspakotteita, jotka koskivat myös kaasuntuontia ja siihen liittyviä maksuja. Länsimaat jäädyttivät Venäjän kaasusta dollareina saamat maksut omille pankkitileilleen, jolloin Venäjä alkoi vaatia maksun ruplina, jotta se voisi saada maksut itselleen. Muussa tapauksessa kaasu olisi saajilleen ilmaista. Länsimaat ovat konfiskoineet tähänastiset maksut, joten Venäjältä on varastettu satoja miljardeja dollareita. Tätä voinee kutsua taloudelliseksi terrorismiksi.

Kaupallisen kilpailun johdosta USA haluaa kieltää Saksaa saamasta halpaa venäläistä kaasua. Sabotoidakseen Saksan energian saantia Venäjältä Yhdysvallat yhteistyössä Britannian, NATO:n Ruotsin, Tanskan ja Norjan kanssa räjäytti Nordstream kaasuputket. Pohjoismaiden osallisuus liittyy NATO-harjoituksen aikaisiin räjäytyksen valmisteluihin putkien sijaintiseudulla sekä räjäytysten jälkeisten tutkimusten salailuun.

Ukrainalainen toimija yritti vahingoittaa Turkish-stream putkea, mutta yritys estettiin.

Britannia yhdessä monien muiden toimijoiden kanssa suunnitteli ja räjäytti yhteistyössä ukrainalaisten kanssa Venäjän mantereelta Krimille johtavan Kertschin sillan. Silta vaurioitui osittain ja sen korjaaminen vie kuukausia. Räjäytys oli merkittävä terroriteko. Britannian hallitus on turvautunut terrorismiin myös Irlannissa 1970-luvulla.

Aikaisemmin jo vuonna 2014 Ukraina esti vedentulon Krimille patoamalla vettä kuljettavan Venäjän jo vuosikymmeniä aikaisemmin rakentaman kanaalin. Tämä on myös terroria.

                                                                ***

Muistatteko kun Afganistanin USA:n tukemat mujahideen kapinalliset räjäyttivät Bamyjanin arvokkaat kallioveistokset tai kuinka USA:n tukemat ISIS-joukot räjäyttivät Syyrian korvaamattoman arvokkaat Palmyran aarteet teloittaen aarteita säilyttämään pyrkineen professorin julmalla tavalla. Läntinen valtamedia kauhisteli näitä terroritekoja ja sivistyksen puutetta. Mutta nyt kun terroriteot ovat ”sivistyneen lännen” terroritekoja, niitä pidetään sankaruutena.                                               

                                                               ***

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natsijärjestöjä 1950-luvulta lähtien. Espanjan ja Portugalin fasismit ja Kreikan sotilasvallankaappaus eivät olisi onnistuneet ilman USA/NATOn osallisuutta.

Siten ei hämmästytä, että USA ja Ukraina olivat ainoat maat vuonna 2021, jotka eivät tukeneet natsismin ja fasisminvastaista työtä. USA lla on pitkä fasismin ja natsismin tukemisen historia, ja Ukraina on ainoa fasistisen rakenteen ja toimintakulttuurin omaava valtio.

Yhdysvaltojen presidentti ja kongressi ottivat hiljattain juhlallisesti vastaan Ukrainan Azov-natsipataljoonan edustajat. Azov-pataljoona taisteli erityisesti Mariupolin kaupungin Azovstalin tehtaan alueella yhdessä joidenkin NATO:n kenraalien kanssa. Mm. kanadalainen juuri puoli vuotta aiemmin Kanadan armeijan ylipäälliköksi valittu henkilö pidätettiin antautumisen jälkeen. Azov-pataljoonan edustajat vastustivat antautumisia ja ampuivat antautujia selkään aina siihen saakka, kun muuta mahdollisuutta kuin antautuminen ei ollut.

Siten ei ollut ihme, että nuo kaksi maata tukivat fasismia ja natsismia YK:n äänestyksessä v. 2021. Mutta nyt vuotta myöhemmin suoritetussa saman sisältöisessä äänestyksessä hämmästyttävästi jo 52 valtiota ilmoittautui heidän rinnalleen. Toisin sanoen massiivinen USA-EU komissio johtoinen propaganda ja sensuuri koskien Ukrainan konfliktia sekä EU-maiden ja useiden muiden länsimaiden osallistuminen Ukrainan natsi -hallinnon ja natsi -armeijan aseistamiseen ja monipuoliseen tukemiseen USA:n tavoitteita myötäillen on saanut näiden maiden valtiojohdot suhtautumaan uudella tavalla myös fasismiin ja natsismiin. Lojaalisuudesta Yhdysvaltoja kohtaan vai taloudellisesta riippuvuudesta?

 

                                                     ***

Tässä maailmantilanteessa natsismin, fasismin ja rasismin ilmapiirin realisoituessa yhä laajemmin varsinkin EU:n ylätasolla, Puolassa, Baltiassa (johon luen Suomen) ja tietenkin Ukrainassa, on kuitenkin vallalla ja kehittymässä toinen, syvempi virtaus päinvastaiseen suuntaan.

Vuonna 2001 Brasilia, Venäjä, Intia ja Kiina perustivat BRIC-yhteisön, jonka tavoitteena on globaali yhteistyöhön ja keskinäiseen kunnioitukseen ja yhteiseen hyötyyn perustuvan järjestelmän rakentaminen vastakohtana sotilaalliseen pakkoon, talouspakotteisiin ja uhkailuun perustuvalle nykyiselle yksinapaiselle maailmalle. Etelä-Afrikka liittyi mukaan v. 2010, jolloin muodostui BRICS.

Yksinapainen maailma perustuu joidenkin kansakuntien kokemaan ylemmyyteen ja saneluun yhteistyön sijaan. Sen johtovaltio Yhdysvallat on ilmoittanut haluavansa sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteistyötä kansainvälisten lakien kunnioittamisen ja tasaveroisuuden sijaan.

Yhdysvallat käyttää taloudellista ylivoimaansa alistaakseen muita. YK:n julkiset äänestykset johtavat epäoikeudenmukaisiin tuloksiin koska Yhdysvaltojen hyväksymisestä riippuvaiset maat joutuvat myötäilemään sen tahtoa välttyäkseen taloudellisilta pakotteilta.

Voisin luetella kymmeniä esimerkkejä siitä, miten Yhdysvaltojen laittomat sodat, ”värivallankumoukset”, terroristien käyttäminen valtioita vastaan, joiden luonnonvaroja Yhdysvallat haluaa itselleen, ovat musertaneet YK:n arvovallan ja toimintakyvyn. Yhdysvallat on jopa estänyt maaperällään sijaitsevan YK:n kokouksiin osallistumisen. 

BRICS-valtioiden tavoitteet ovat toisenlaiset: Ystävyys, erilaisuuden hyväksyminen, yhteisen edun tavoittelu, sorrettujen auttaminen ja erityisesti entisten siirtomaiden vapauttaminen entisten isäntiensä edelleen jatkuvasta vahingollisesta vaikutuspiiristä.

BRICS-maiden väestö on jo suurempi kuin G-7 maiden yhteenlaskettu väestömäärä. Moni valtio haluaisi myös liittyä BRICS iin. Argentiina, Algeria ja Iran ovat jo jättäneet hakemuksensa. Saudi-Arabia, Turkki ja Egypti monien muiden rinnalla ovat ilmaisseet kiinnostuksensa. 

Monet Afrikan maat ovat nousseet vastustamaan entisten siirtomaaisäntiensä edelleen jatkuvaa vaikuttamista. Burkina-Fason ja Malin asukkaat ovat selvästi ilmaisseet vastustavansa Ranskan vaikutusta. Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maiden itsetunnon noustessa ja niiden tavoitellessa tasa-arvoista sanavaltaa maapallolla, tulemme näkemään demokratian ja totuudenmukaisen informaation vahvistuessa ”läntisen” yksinapaisen vallankäytön muuttumisen mahdottomaksi.

Yksinapainen maailma ja siihen oleellisena liittyvä fasismi tulee katoamaan kansojen ryhdistäytyessä ja oikaistessa selkänsä. Tasa-arvo ja moninapaisuus tulee olemaan lastemme tulevaisuus. Ilman tätä toivoa nykyisessä valheen ilmapiirissä olisi mahdotonta elää.

 

 

                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moninapainen maailma, yksinapaisuus, USA, BRICS, Ukraina, Natsismi, fasismi , Venäjän tuki Donbassille,

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA

Keskiviikko 21.9.2022 klo 14.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA!

Ukrainan sisällissota on jatkunut kahdeksan ja puoli vuotta. Autonomisiksi ja nyt helmikuussa 2022 itsenäisiksi julistautuneet Donetskin ja Luhanskin tasavallat ovat olleet Kiovan hallituksen pommitusten kohteina.

Ukraina on ollut vuoden 2014 Yhdysvaltojen johtamasta vallankaappauksesta lähtien tosiasiallisesti eräänlainen USA:n ja EU:n siirtomaa. USA valitsi maalle pääministerin ja hallituksen. NATO koulutti armeijan ja piti jatkuvia taisteluharjoituksia Ukrainan maaperällä. Biologinen sodankäynti on laitonta. Yhdysvaltojen maaperällä ei saa olla sotilasbiologisia laboratorioita, siksipä Yhdysvallat on perustanut niitä Ukrainaan.

Donetskin ja Luhanskin alueet eivät hyväksyneet väkivaltaista vallankaappausta. Kiovan hallitus julisti terrorisminvastaisen sodan näitä alueita vastaa. Lopetti koululaitoksen, eläkkeiden maksun ja muun sosiaaliturvan. Venäjän kielen käyttö ja koulunkäynti venäjänkielellä kiellettiin, vaikka alueiden väestöstä 95 % on venäjänkielisiä. Myös venäjänkielinen sanomalehdistö, kirjallisuus ja TV-asemat myös kiellettiin.

Pommitukset ovat jatkuneet nyt kahdeksan ja puoli vuotta. Eikä vain pommitukset vaan terroristinen mielivalta, kidutukset, karkotukset, esimerkkinä Odessassa tapahtunut ammattiyhdistysten talon murhapoltto, jonka Maidanin mieleosoituksia tukevat natsit  suorittivat polttaen elävältä yli 40 sisäpuolelle suljettua ihmistä.

Ukrainan demokratia on purettu. Puolueet lukuun ottamatta presidentin puoluetta on kielletty. Korruptio rehottaa, USA ja EU-maat lähettävät vailla kritiikkiä aseita, jotka joutuvat heti mustanpörssin kauppaan levitettäväksi eri puolille maailmaa.

NATO-upseereiden lisäksi Ukrainan armeijan tukena on natsi -mielisiä ulkomaisia vapaaehtoisia kymmenistä maista. Ukrainan hallitus on varustanut Syyriassa taistelleita jihadisteja Ukrainan passeilla ja taannut näille esteettömän kulun Euroopassa sotimaan venäläisiä vastaan sekä suorittamaan terroritekoja Venäjän maaperällä.

 

                                                    ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan hallitus aloitti liikekannallepanon ryhmittäen 100 000 miestä Donetskin ja Luhanskin demarkaatiolinjalle. Armeijaan integroidut natsipataljoonat ovat muodostaneet autonomisia alueita vastaan taistelevien joukkojen rungon. ETYJ:n tarkkailijat havaitsivat lisääntyneen tulituksen. Donetsk ja Luhansk julistivat autonomiset alueensa itsenäisiksi hengenhädässä ja pyysivät Venäjää tunnustamaan alueiden itsenäisyyden sekä tulemaan apuun.

Venäjä oli varautunut Kiovan hallituksen ja sen NATO-liittolaisten synnyttämään taisteluiden eskalaatioon. Presidentti Putin määräsi 24.2. 2022 erityisen sotilasteknisen operaation Ukrainan alueella tavoitteenaan demilitarisatio ja denatsifikaatio. Venäjä pyrki vähentämään Kiovan natseihin tukeutuvan hallinnon aiheuttamaa uhkaa sekä Donbassin alueelle, että Venäjälle. 

Lännen NATO-maat eivät olleet suostuneet Venäjän ehdottamiin alueen turvallisuuden takaaviin ennaltaehkäiseviin toimiin eivätkä Ranska ja Saksa olleet saaneet taivuteltua Ukrainaa toteuttamaan v. 2015 laadittua Minskin sopimusta ristiriitojen rauhanomaiseksi ratkaisemiseksi.

Sotilasoperaation aikana Ukrainan hallitus on osoittanut natsiluonteensa. Se on pommittanut päivittäin Venäjän armeijan turvaamistarkoituksessa haltuunsa ottamaa ydinvoimalaa. Jokainen ymmärtää, että pommitukset voisivat saada aikaan Euroopan laajuisen ydinkatastrofin. Ukrainan armeija on käyttänyt sairaaloita, kouluja ja päiväkoteja tukikohtinaan sekä pitänyt siviilejä ihmiskilpinään. Donbassissa pommitusten kohteet ovat siviilejä.

Venäjän kyettyä ottamaan suojelukseensa Donbassin itsenäiseksi julistautuneet tasavallat sekä siihen liittyvät Hersonin ja Zaporizen alueet, ne ovat päättäneet järjestää kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä. Nämä 8 vuotta jatkuvan pelon, kylmän, nälän, syrjinnän ja asunnottomuuden uhreina olleiden ihmisten enemmistö on ilmaissut kokevansa olevansa osana Venäjää turvassa. Kansanäänestyksellä on mahdollista arvioida kuinka vahvan tuen liittyminen saisi.

                                                   ***

Miten suhtautuu Eurooppa ja USA?

USA ja Ukraina ovat YK:n äänestyksessä v. 2021 ilmaisseet tukensa natsismille ja fasismille. Ainoina maailmassa. Vajaa vuosi sitten EU-maat pidättäytyivät natsismiäänestyksessä ottamasta kantaa. 

Venäjä järjesti ensimmäisen kansainvälisen antifasistisen kongressin v. 2022 elokuussa. Kongressista tulee jokavuotinen.

Yhdysvallat ja EU ovat toimittaneet kymmenien miljardien edestä aseita Ukrainan selkeästi natsismia edustavalle hallitukselle. Siten EU-maiden asenne natsismiin ja fasismiin on muuttunut puolessa vuodessa. EU seuraa nyt USA:n esimerkkiä ja on huoletta nostanut Kiovan natsihallinnon symbolin, presidentti Zelenskyn eräänlaiseksi idolikseen. Presidentti, joka on purkanut demokratian rippeetkin, on nostettu ihailun kohteeksi.

Samalla Euroopan ja USA:n mediat on valjastettu ylistämään natsi-ideologiaa. 

Vaaleilla valitsemattomat toimijat, kuten EU-komissio, on julistanut mediasensuurin. Venäjältä tuleva tiedonvälitys on suljettu. Siten Euroopassa ja USA:ssa saatava informaatio on alkanut muistuttaa Hitlerin aikaista Göbbelsin tiedonvälitystä. Kun saman valheen toistaa riittävän monta kertaa, se muuttuu totuudeksi.

Venäjä on rakentanut 10 miljardilla Nordstream II -kaasuputken. Kun Yhdysvaltojen presidentti kielsi Saksan liittokansleria ottamasta putkea käyttöön, liittokansleri Scholtz totteli. Kun Saksan ja koko EU:n talous romahtaa energian puutteen johdosta, sensuroitu media väittää puutteen johtuvan ”Venäjän julmasta provosoimattomasta sodasta”.

Kun Venäjän presidentti Putin ilmoitti 21.9.2022 puheessaan tukevansa Donbassin ja sen lähialueiden äänestystä Venäjään liittymisestä, USA:n ja EU:n johtavat kauhistuivat.

Demokratia ja suora kansanvaali on ennenkuulumattoman ”provosoivaa”, kielteistä, ”ennenkuulumatonta” julistavat Ranskan presidentti Macron, joka on Minskin sopimuksen takaajana vain laahannut jalkojaan ja ollut tekemättä mitään, liittokansleri Scholtz samoin.

Venäjään liittymään pyrkivillä alueilla tulisi liittymisen jälkeen vallitsemaan demokratia kuten monikulttuurisessa, monikielisessä, moniuskontoisessa Venäjän maassa on asianlaita. 

 

                                                     ***

 

Minkälaista ”demokratiaa” USA ja EU-maat kannattavat?

Muistetaanko Kosovon ”itsenäistyminen”? Ensin pommitetaan Serbia maan tasalle sen jälkeen kun sitä on rangaistu perustuslakinsa ja kansainvälisten lakien ja sopimusten kunnioittamisesta. Matkustuskielto Serbiasta/Jugoslaviasta sisään ja ulos, täydellinen taloussaarto, kielto osallistua kansainvälisiin urheilukilpailuihin ja olympialaisiin. Näinhän venäläisiä kohdellaan juuri nyt!

”Läntinen itsenäistyminen” tapahtui siten, että Serbian maakunnan Kosovon albaanit harjoittivat CIA:n kouluttamana 10v väkivaltaista suoraa toimintaa valtiota vastaan haluten muodostaa puhtaan, rasistisen albaani-Kosovon. 

Sen jälkeen heidän liittolaisensa pommittivat emämaa Serbian alistumaan Kosovon NATOmiehitykseen, joka jatkuu edelleen. Välittömästi pommitusten päätyttyä USA rakensi laittomasti, Serbian Kosovoon jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. 

YK:n, EU:n ja NATO:n avulla serbiomaisuus Kosovossa yksityistettiin ja ylikansallistettiin (sama mitä USA/NATO teki Ukrainassa) Serbiasukkaita vainottiin ja karkotettiin Serbiaan.

Suomen presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo ”itsenäistettiin” laittomasti. YK:n turvallisuusneuvoston enemmistö ei antanut suostumustaan Ahtisaaren ehdottamalle itsenäisyydelle. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo on edelleen Serbian maakunta.

Ei hätää: Kosovossa oli v. 2008 eräänlainen harjoitteluparlamentti. Sen 109 jäsentä äänesti Kosovon itsenäiseksi. Ei kansanäänestystä, ei mitään merkkejä demokratiasta. Lähinnä näkyvissä oli USA:n halu sotilaalliseen hegemoniaan Euroopassa. ICJ, International Court of Justice totesi, että saahan sitä julistuksia tehdä – siinä kaikki. Tuomioistuin julisti, että harjoitteluparlamentti ei voi tehdä päätöksiä vaan jäsenet ovat äänestäneet ”yksityishenkilöinä”.

 

                                                    ***

Voimmekin todeta, että Yhdysvalloille ja Euroopan unionille kaikki on luvallista ”kunhan on silmälle siisti”. Laittomuus muuttuu lailliseksi, ja jos ei muutu, pommitetaan NATOn avulla vähän tai todella tuhoisasti, tarpeesta riippuen.

Aikoinaan Ukrainaan kuuluneet Donetsk ja Luhansk sekä äänestyksestä riippuen Herson ja Zaporize eivät tule koskaan palaamaan heitä 8 vuotta pommittaneen NATO:n  aseistaman natsi -valtion alaisuuteen. Venäjä tulee takaamaan heidän turvallisuutensa.

Yhdysvallat ja EU eivät vielä näytä käsittävän, että NATO-väkivaltaan ja talouspakotteisiin perustuva maailmanjärjestys on katoamassa ja moninapainen yhteistyöhön ja keskinäiseen arvostukseen perustuva maailma on tuloillaan. Suomen valtiojohdon toivoisin tarttuvan Venäjän käteen tässä hankkeessa.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Donbassin äänestys Venäjään liittymisestä, Ukraina, natsihallinto, NATO, Macron, Scholtz, Putin, ydinvoimalan pommitukset,

Serbian Kosovo ja Ukrainan Donbass

Tiistai 19.7.2022 klo 18.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

SERBIAN KOSOVO JA UKRAINAN DONBASS 

Yhdysvallat on tunkeutunut viimeisten 30 vuoden aikana yhä syvemmälle Euroopan rakenteisiin. Maa on natsismin perinnön kantaja. YK:n vuonna 2021 pidetyssä äänestyksessä Yhdysvallat ja Ukraina maailman ainoina valtioina pidättäytyivät vastustamasta natsismia.

Valtio, joka merkittävimmällä tavalla vaikutti toisessa maailmansodassa natsismista saatuun voittoon, oli Neuvostoliitto. Huolimatta liittoutumisestaan Neuvostoliiton kanssa Yhdysvallat suuntautui Neuvostoliiton tuhoamiseen kohta sodan päättymisen jälkeen. Kommunismin ja vasemmistolaisuuden kitkeminen, ensin omasta maasta ja sen jälkeen muualta maailmasta muodostui Yhdysvaltojen johtolangaksi.

Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan valittujen maiden tuhoamisen jälkeen vuoroon tulivat vuodesta 1990 Eurooppa ja Balkan. Liittoutumattomien maiden liiton ja YK:n perustajavaltio, sosialistinen Jugoslavia tuli haltuun otettavaksi. Kansantuloltaan maailman 24. valtio oli houkutteleva. Sen aatteellinen, sotilaallinen ja taloudellinen vaikutus oli murskattava. Jugoslavian haltuunotto heikentäisi Venäjän hegemoniaa ja olisi taloudellisesti hyödyllinen EU-Saksalle.

Samaan aikaan kun Yhdysvallat suoritti 1990-luvulla ”värivallankumousta” itse Venäjällä ryöstäen maan kansallisvarallisuutta ja johtamalla yhteistyössä korruptoituneiden oligarkkien kanssa valtion yritysten yksityistämistä, Jugoslavia jäi ilman henkistä ja fyysistä tukea. 

                                                 ***

Yhdysvallat oli jo presidentti Reaganin aikana 19.3.1984 laatinut ”National Security Decision Directive”- tavoitteen, jonka otsikko oli ”Yhdysvaltojen Jugoslavia-politiikka.”Jo aikaisemmin oli päätetty pyrkiä Itä-Euroopan kommunistijohtoisten hallitusten kaatamiseen hiljaisten vallankumousten avulla. 

Vuonna 1989 Jugoslavian liittovaltion pääministeri matkusti Washingtoniin neuvotellakseen presidentti George H.W.Bushin kanssa uudesta neljän miljardin lainasta. Vastineeksi pääministeri Ante Markovic lupasi entistäkin suurempia leikkauksia sosiaaliturvaan, dinaarin devalvaation, palkkajäädytyksen, yhteisesti omistettujen, työläisten johtamien yritysten lakkauttamisen sekä ulkomaisten sijoitusten rajoituksia poistavan lainsäädännön.

Lainan myöntämisen sijaan Yhdysvallat irtisanoi yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa kaikki Jugoslavian lainat. Presidentti Bush aikaansai ”Foreign Operations Appropriation”-lain, jonka mukaan Jugoslavian liittovaltio ei saanut anomaansa rahoitusta. Päinvastoin Yhdysvallat ilmoitti suostuvansa antamaan lainaa erityisin ehdoin ja vain osavaltioille, mikäli niiden vaaleissa sopivat puolueet saavat enemmistön. Liittovaltio itse ei saisi järjestää vaaleja hajottamisestaan tai koossapysymisestään.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli kansallistunteen nostattamien eri etnisten ryhmien välillä. Toisen maailmansodan keskitysleirien ja fasistisen Kroatian muistot eivät olleet unohtuneet. Yhtenäistä, perustuslaillista Jugoslaviaa kannattavat serbit asuivat eri osavaltioiden alueella muodostaen vähemmistön kaikissa muissa osavaltioissa paitsi Serbiassa. Siten keskitysleirien kauhut kokeneet serbit olivat yksin kaikkialla muualla paitsi juuri Serbiassa.

                                                  ***

Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa (300 000 amerikkalaissotilasta v. 1990) yhteistyössä Yhdysvaltojen natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin rahoittamien jihadistien kanssa tuki kroaatteja. Ne hyökkäsivät Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan tavoitteenaan muodostaa rasistisen perustuslain omaava puhtaasti kroaatti-valtio, jossa serbit olisivat alistetussa asemassa kuten fasistisen Kroatian vallitessa 1941-45. 

Bosnian muslimit, natsien entiset liittolaiset, vuorostaan halusivat muodostaa puhtaan muslimi kalifaatin, jossa ”paras serbi on kuollut serbi”. Bosnian presidentiksi oli USA:n määräämien lakien perusteella valittu Alija Izetbegovic (ohi vaalituloksen, jossa valituksi oli tullut Fikret Abdic).

Izetbegovic oli kirjoittanut v. 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa serbien asema kuvaillaan tarkasti. ”Paras serbi on kuollut serbi, mutta jos hän saa elää ja työskennellä, hänen palkkansa ja asemansa on alempi kuin muslimeilla” jne. Izetbegovic kärsi julistuksestaan perustuslaillisessa Jugoslaviassa vankeustuomion.

                                                  *** 

Yhdysvallat ja EU-Saksa Helmut Kohlin johdolla tukivat rasistista, käytännössä fasistista kehitystä. Kroatiassa presidentiksi valittu holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman, jakoi poliisin virkamerkkejä laillistaakseen aseenkannon. Aseita toimitettiin Saksasta Itä-Saksan jäljellejääneistä varastoista.

Etnisten ryhmien vastakkainasettelun lisäksi USA ja EU-Saksa hoitivat serbivastaisen sodan rahoituksen, aseet ja mikä tärkeintä propagandan. Yhdysvaltalaisen Ruder-Finn markkinointitoimiston 400 toimittajan verkosto hoiti ”oikean” tiedon levityksen.

                                                  *** 

Vuoteen 1995 mennessä Jugoslavia oli saatu hajotettua Yhdysvaltojen ja NATO:n hallitsemiksi Sloveniaksi, Kroatiaksi ja Bosnia-Hertzegovinaksi, johon viimeksi mainittuun oli NATO-miehityksen lisäksi saatu hallitsijaksi ”lännen valitsema” ”high-comissioner”, jolla oli valta hylätä lait, sulkea tiedotusvälineitä ja vaikuttaa korkeimman oikeuden päätöksiin, jos hän katsoi niiden päätösten olevan Daytonin rauhansopimuksen kanssa ristiriidassa.

                                                  *** 

Serbia, Montenegro ja Makedonia olivat vielä miehittämättä. Yhdysvallat halusi NATO-miehityksen koko Serbiaan. Serbian muslimienemmistöinen maakunta Kosovo oli pyrkinyt vuodesta 1990 lähtien, muodostamaan etnisesti puhtaan itsenäisen muslimi-Kosovon. Se käytti tavoitteeseen pääsemiseksi suoraa toimintaa kieltäytymällä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin. Johtajiensa käskyvallan alla olevat albaanit eivät osallistuneet valtion opetusjärjestelmän mukaiseen kouluopetukseen, valtion terveydenhuoltoon. He eivät hakeutuneet valtion virkoihin, työläisiksi valtion tehtaisiin jne. 

Albaanit muodostivat rinnakkaisen koululaitoksen ja terveydenhuollon, jotka luonnollisesti eivät tasoltaan vastanneet virallista valtion rahoittamaa järjestelmää. Köyhyys ja työttömyys vaikeutti albaani -perheiden asemaa. 

Albaanien johtajana oli maltillinen Ibrahim Rugova. 

Albaanien hahmottama Kosovo oli rasistinen järjestelmä kuten Kroatiakin. Kun Jugoslaviassa ja Serbiassa kaikki 12 eri kansanryhmää ovat tasa-arvoisia, Kosovo olisi määritelty puhtaasti albaanien alueeksi. Serbeillä ei olisi itsenäisessä Kosovossa samoja kansalaisoikeuksia kuin albaaneilla. 

Länsimedia, Suomen media mukaan luettuna ihasteli tätä ”suoraa toimintaa”. Lännen propagoima serbivastaisuus toimi samoin kuin aikoinaan juutalais- tai serbivastaisuus tai tällä hetkellä Suomessa vallitseva Venäjä-vastaisuus fasismin perusteluna.

                                                   *** 

Yhdysvallat oli määritellyt yhä väkivaltaisemmiksi muodostuneet Kosovon albaanijoukkiot terroristeiksi, kunnes vuonna 1998 heidän nimityksensä muutettiin ”vapaustaistelijoiksi”. Taistelijoilla alkoi olla yllään Saksan armeijan asepukuja ja heitä koulutettiin Osama bin Ladenin rahoituksella Turkissa sekä CIA:n toimesta Albanian puolella.

Serbipoliisien pyrkiessä hillitsemään albaaniterroristien väkivallantekoja Yhdysvallat ja EU:n NATO-maat päinvastoin tuomitsivat sen ja vaativat serbejä tilille uhaten Serbiaa pommituksilla ja koko maan NATO-miehityksellä. 

Lähes 3kuukautta kestäneiden tauottomien pommitusten jälkeen Jugoslavia suostui rauhaan, joka merkitsi Kosovon alueen NATO-miehitystä, mutta ei koko Serbian, jota USA oli vaatinut ennen pommitusten aloittamista. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo pysyi Serbian maakuntana, vaikka se oli oletettavasti tilapäisesti NATO:n miehittämä. 

                                                    *** 

Yhdysvallat alkoi käyttää tilannetta hyväkseen. Heti aseiden vaiettua se alkoi rakentaa jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Kosovoon. Presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi, alueen yritykset ja omaisuus yksityistettiin ilman että omistajat – yleensä serbit- pääsivät paikalle tutkimaan mitä heidän omaisuudelleen tehtiin. Yhdysvaltojen ja Suomen tunnustusten johdolla n puolet maapallon maista on tunnustanut Kosovon itsenäisyyden, EU-maista mm Espanja ja Kreikka eivät ole tunnustaneet. 

                                                    ***

Balkanin haltuunoton, yksityistämisen ja alueen köyhtyneiden valtioiden NATO-jäsenyyden jälkeen Yhdysvallat ja EU käänsivät katseet Venäjästä taloudellisesti riippuvaiseen Ukrainaan.  

USA:n ja NATO: n vaikutusvalta Ukrainassa olisi omiaan heikentämään, oikein käytettynä, Venäjää.

Ukrainan kansalaiset eivät kannattaneet NATO on liittymistä. Sen sijaan he halusivat liittyä Euroopan unioniin. Yhdysvallat ja EU käyttivät kaikki keinot tuon tavoitteen toteuttamiseksi, mutta myös maan liittämiseksi NATO on. USA oli käyttänyt jo useissa vaaleissa värivallankumouksista tuttuja keinoja mutta vuonna 2013 kärsivällisyys loppui, se halusi muutoksen heti. 

Presidentti Victor Janukovic, joka oli valittu presidentiksi alueiden puolueen kannattajien avulla tuli siihen tulokseen, että äärimmäisen köyhällä maalla ei ole vielä taloudellisia mahdollisuuksia liittyä lähentymissopimukseen. Hän kannatti lähentymissopimusta, mutta ei vielä sen toteuttamista.

Ukrainan talous oli monilta osin kietoutunut Venäjän kauppaan ja oli tullivapaa. Liittyminen Euroopan unionin kauppaan olisi merkinnyt tullivapautta EU:n ja Venäjän välillä. Tätä EU:n lähentymiskomissaari Olli Rehn ei ollut ottanut huomioon EU:n puskiessa Ukrainan päätöstä eteenpäin. 

Rakenteellisesta liittymisesteestä alettiin syyttää presidentti Janukovicia väittäen hänen olevan haluton EU-jäsenyyteen, mikä ei pitänyt paikkaansa. Propaganda ja suora toiminta Maidanin torilla hoitivat loput tarkoitushakuisessa leimaamisessa.

                                                   *** 

Yhdysvaltojen johtamassa, natsien ja äärioikeistopuolueiden tukemassa mutta myös useiden EU-maiden myötävaikuttamassa väkivaltaisessa vallankaappauksessa presidentti Janukovic ajettiin maasta. Eduskunnan seinät vuorattiin natsi-lipuilla. Yhdysvallat valitsi uuden pääministerin ja ylikansallisen laittoman hallituksen. CIA:lla oli Ukrainan sisäministeriössä kokonainen kerros hallussaan. 

Presidentti Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena siirtomaaisäntänä ohjaten Ukrainan parlamentin toimintaa ja valintoja. NATO:n läsnäolo voimistui, USA perusti sotilasteknisiä laboratorioita maahan.

Presidentti Janukovicin kannatus oli voimakkainta Itä-Ukrainassa, jossa väestön suuri osa on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Itä-Ukrainan asukkaat eivät alistuneet vallankaappauksen seurauksiin vaan aloittivat hallintorakennusten valtaukset ja vaativat demokratian noudattamista.

Demokratian palauttamisen sijaan useiden puolueiden edustajista puhdistettu eduskunta julisti puhemies Turchinovin suulla ”terrorismin vastaisen sodan” Donbassin asukkaille. Siis demokratiaa kannattavat ja sen toteuttamista vaativat kansalaiset julistettiin terroristeiksi. Venäjän kielen asema virallisena kielenä lakkautettiin.

Väkivaltaista vallankaappausta vastustaneet mielenosoittajat joutuivat Odessassa 2.5. 2014 natsijoukkioiden takaa-ajamiksi paeten ammattiyhdistysten taloon. Natsit tuikkasivat rakennuksen tuleen estäen sisällä olijoiden pääsyn ulos. Rakennuksessa paloi elävältä yli 42 henkilöä. Videolla voi nähdä natsien huutelevan ”torakat palaa”.  Maidanilla Kiovassa USA:n kouluttamien tarkka-ampujien luodeissa kuoli yli 100 henkilöä. 

                                                     *** 

Vuodesta 2014 lähtien natsien soihtukulkueet Ukrainassa ovat yleistyneet. Toisen maailmansodan aikuisia muistomerkkejä on tuhottu ja katujen nimiä on muutettu kunnioittamaan natsisankareita, erityisesti Stepan Banderaa.

Nykyinen NATO-propaganda pyrkii vähättelemään neo-natsien läsnäoloa Ukrainassa viitaten vastaavien ryhmien esiintymiseen lännessä. Totuus on kuitenkin erilainen. Banderan kannattajat ovat vähitellen ottaneet viimeisten 30 vuoden aikana vallan haltuunsa, kirjoittamalla historian uudelleen, kouluttaen nuorison ja vaihtaen kaikki valtion symbolit yhden kerrallaan. He ovat indoktrinoineet kolmanneksen väestöstä ja edustavat kolmasosaa armeijasta. Heidän tavoitteenaan on tuhota Venäjä. He pyrkivät tavoitteeseensa yksinapaista maailmaa yksinoikeudella tavoittelevien yhdysvaltalaistahojen kanssa. 

                                                     *** 

”Terrorismin vastainen sota”demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita vastaan on jatkunut 8 vuotta. Presidentiksi toukokuussa 2014 valittu Petro Poroshenko julisti Donbassin asukkaille tuhoa ja kuolemaa kellareihinsa. Donbassin asukkaiden sosiaaliturva ja koululaitos lakkautettiin. 

Ukraina ja EU-maiden edustajina Saksa ja Ranska laativat kaksi Minskin sopimusta, joiden avulla pyrittiin luomaan Donbassiin aselepo, vaalit, autonomia ja sovittu raja Venäjän ja Donbassin välillä. Neuvotteluihin osallistumisesta huolimatta Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ja hänen jälkeensä Emmanuel Macron eivät ole kyenneet edistämään rauhaan suuntautuvaa ratkaisua. Ukrainan Yhdysvaltojen taskussa oleva eduskunta ei ole suostunut rauhaan.

Rauhan sijaan Yhdysvallat on voimistanut läsnäoloaan Ukrainassa, aseistaen ja kouluttaen Ukrainan armeijaa tavoitteenaan uhata siten Venäjän turvallisuudentunnetta. Ukrainan NATO-jäsenyydestä puhuminen ja sen edistäminen oli yhtä provosoivaa kuin Suomen NATO-jäsenyydenkin edistäminen. 

                                                     *** 

Ukrainan hallituksen sisällissodan Itä-Ukrainan kanssa kestettyä kahdeksan vuotta Itä-Ukrainalaiset Donbassin asukkaat päättivät, että liika on liikaa. Tuhottu infrastruktuuri, pommitetut talot, 14 000 kuollutta siviiliä, joista 400 lasta ylitti sietorajan. Alue päätti julistautua itsenäiseksi ja pyysi Venäjää tunnustamaan itsenäisyyden ja tulemaan apuun. Seuraavaksi itsenäisyyden on tunnustanut Syyria.

Venäjä odotti USA:n ja Euroopan Unionin vastausta kysymykseen, kuinka kaikkien valtioiden turvallisuus voidaan yhdessä taata joulukuusta 2021 helmikuuhun 2022. Mitään vastausta ei tullut. Se päätti itse lähteä takaamaan Donbassin asukkaiden ja oman turvallisuutensa NATO/Ukrainan uhan alla 24.2. 2022 

Venäjä julisti, kuten liittoutuneet julistivat toisen maailmansodan päätteeksi, että tavoitteena on Ukrainan de-natsifikaatio ja de-militarisaatio, jotka natsismi ja militarismi molemmat uhkaavat sekä Donbassia, että koko maailmaa.

                                                   *** 

Ukrainassa oli järjestetty presidentinvaalit v. 2019. Koomikkona tunnettu Volodymyr Zelensky voitti oligarkkien rahoituksen avulla Petro Poroshenkon saaden 73,2% äänistä. Hän lupasi lopettaa korruption, johtaa maan edistyksen ja sivilisaation tielle ja ennen kaikkea tehdä rauhan venäjänkielisen Donbassin kanssa. Heti valintansa jälkeen hän petti kaikki lupauksensa, jolloin hänen kannatuksensa laski 23%:iin tammikuussa 2022.

Heti presidentiksi valintansa jälkeen Zelensky toteutti massiivisen maan yksityistämisohjelman, joka kattoi 40 miljoonaa hehtaaria maanviljelysmaata. Sen lisäksi hän purki kansallistamiset ja venäjämielisyyden, joka purkaminen oli alkanut jo USA:n tukeman vallankaappauksen aikana. 

Toukokuun 19. päivänä 2021 hän takasi nationalistien riemuksi ukrainankielen ylivallan kieltämällä venäjänkielen käytön kaikilla julkisen elämän aloilla – hallinnossa, kouluissa ja liike - elämässä. 

Zelenskyn päärahoittaja oli Ihor Kolomoisky, joka on käytännössä maanpaossa Genevessä talousrikosten johdosta. Hän on pääosakas öljy-yhtiö Burismassa, joka palkkasi Bidenin pojan Hunterin 50 000 dollarin kuukausipalkalla. Hän oli maksanut Zelenskylle v. 2012 40 miljoonaa dollaria, jotka tämä oli tallettanut vaimonsa nimellä veroparatiiseihin ja hankkinut kolme asuntoa Lontoosta 7,5 miljoonalla dollarilla. 

                                                    ***

Koomikko Zelensky on Azovin natsipataljoonan panttivanki. Hän ei itse ole natsi, mutta riippuvuus on selvä. Kolomoysky on perustanut tunnetuimman natsi -pataljoonan Azovin v. 2014. Vaikka natsien vaalikannatus on vain noin 2 % he muodostavat hyvin motivoituneen 1miljoonan miehen armeijan. Azovin lisäksi Aidar, Dnipro, Safari, Svoboda, Pravy Sektor, C 14 ja Kansallisjoukot tulevat lisäksi. Arsen Avakov, Ukrainan turvallisuusjohtaja 2014 -2021 liitti natsijoukot osaksi Ukrainan armeijaa. Zelensky kutsuu tätä natsijoukkoa ”veteraaneiksi”. 

Kerran Zelensky yritti motivoida Donbassia moukaroivia natseja laskemaan aseensa vieraillessaan alueella. Sitä seurasi Zelenkyyn kohdistuva vihakampanja ja pommitukset alkoivat jälleen entistä kiihkeämmin.

Vihakampanjan jälkeen Zelensky otti vastaan useita äärioikeiston edustajia pääministerin kanssa mm C14 johtaja Yehven Tarasin, pääministerin vierellä taas esiintyi murhasta epäilty neo-natsi Andryi Medvedko.

Viime lokakuussa Zelensky nimitti kiihkokansallista Oikea sektoria edustavan Dmytro Yaroshin Ukrainan armeijan ylipäällikön erityisneuvonantajaksi ja helmikuusta 2022 lähtien lähiterroria harrastavan Vapaaehtoisarmeijan päälliköksi. Samaan aikaan hän nimitti Oleksander Poklandin, lempinimeltään ”kuristaja”, ”koska hän pitää kiduttamisesta”, vastavakoilun päälliköksi.

Joulukuussa 2021 kaksi kuukautta ennen sotatoimien alkua Zelensky antoi komentaja Dmytro Kotsuybaylolle  Ukrainan sankarin tittelin. Zelensky korvasi myös Odessan aluekuvernöörin Maksym Marchenkolla, joka on ultranationalistisen Aidarin pataljoonan päällikkö. 

Onko kysymys ainoastaan halusta miellyttää äärioikeistoa antamalle heille asemia? Neoliberaalien, atlantistien, lännen oikeiston unelma on tuhota venäläiset ja ”johtaa maailman valkoiset rodut lopulliselle ristiretkelle semiittien johtamia ali-ihmisiä vastaan” kuten entinen Kansallisten joukkojen johtaja Andryi Biletsky , toteaa. Ei ole selvää, mitä Zelensky ajattelee koska yksikään toimittaja ei ole kysynyt asiaa häneltä itseltään. 

Ei ole epäilystäkään, etteikö Ukrainan hallitus liukuisi lisääntyvästi autoritaariseen, suorastaan rikolliseen suuntaan. Pelottelukampanjat, kidnappaukset ja teloitukset kohdistuvat vaaleilla valittuihin virkailijoihin, joiden epäillään olevan Venäjän vakoilijoita tai sympatisoijia. 

”Yksi petturi vähemmän Ukrainassa!” Hänet löydettiin tapettuna ja tuomittuna kansan oikeudessa. Näin julisti sisäministeri Anton Gerashenkon avustaja Telegram sivustollaan Volodomyr Strokin,  Kremninan pikkukaupungin pormestarin murhauutista. Hänet oli kidnapattu ja kidutettu ennen teloitusta. 

Gostomelin pormestari taas murhattiin koska hän oli yrittänyt neuvotella turvakäytävän luomisesta. Yhdentoista pormestarin on ilmoitettu olevan kadoksissa. 

Helmikuussa 2021 Zelensky sulki kolme tv:n oppositiokanavaa, jotka omisti Viktor Medvedchuk. Valtioneuvosto ylisti ratkaisua Yhdysvaltojen tukemana toimena vastata Venäjän negatiiviseen vaikutukseen.

Joulukuussa 2021 entistä presidenttiä Petro Poroshenkoa syytettiin valtiopetoksesta ja terrorismin tukemisesta. Presidenttiä syytettiin pyrkimyksestä saattaa Ukraina riippuvaiseksi Venäjän energiasta ja Venäjän kontrolloimista ”pseudo-valtioista”. 

Maaliskuun 3.päivänä Lizvizia Left puolueen aktivistien koteihin tehtiin kotietsintä ja tusina ihmisiä vangittiin. Maaliskuun 19. päivänä 11 vasemmistopuoluetta lakkautettiin. Muita aktivisteja ja ihmisoikeuksien puolustajia on pidätetty ja kidutettu. 

Listaa voisi täydentää nationalistien Kiovan kadulla riisumilla ja julkisesti hakkaamilla ihmisillä, venäläisten sotilaiden ampumisella jalkoihin ennen heidän teloitustaan ja sotilaalla, jonka silmät puhkottiin ennen teloitusta.  

Turvallisuuspalvelu ampui Ukrainan ja Venäjän ensimmäiseen neuvotteluun osallistuneen neuvottelijan Kiovan kadulla keskellä päivää liian venäjämielisenä.  

Ukrainan kanava 24:lla armeijan ylilääkäri kehui ”saaneensa käskyn kastroida kaikki venäläiset miehet, koska he ovat ali-ihmisiä ja pahempia kuin torakat”.  

Ukraina käyttää laajalti Clearviewn kasvojentunnistustekniikkaa tunnistaakseen kuolleet venäläiset sotilaat ja lähettääkseen heidän kuvansa Venäjän sosiaaliseen mediaan halventaakseen heitä. 

Ukrainan ongelma on siinä, että sen presidentti on tahtoen tai tahtomattaan luovuttanut vallan ääriliikkeille sisäisesti ja NATOn sotavoimille ulkoisesti voidakseen kampanjoida päästäkseen kansojen suosioon ympäri maailmaa.  

                                                   ***

EU on syytänyt miljardikaupalla rahaa Kosovoon ylläpitääkseen mielikuvaa itsenäisestä demokraattisesta valtiosta tiellä kohti EU/NATO/YK:n jäsenyyttä. 

Vuonna 2004 maaliskuun 17. ja 18. päivien aikana albaanit kohdistivat serbiväestöön YK:n ja NATO:n valvovan silmän alla pogromin. YK:n pääsihteerin edustajana Kosovossa toimi silloin suomalainen Harri Holkeri. 

Kahden vuorokauden aikana 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin.935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus eli poistaminen tavalla tai toisella kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä. 

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi yrittänyt auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä Kosovossa – paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä.

Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri. Albaaniasukkaat sallivat lastensa kivittää ja terrorisoida serbiperheitä, joiden jäsenet pelkäsivät astua ulos asumuksistaan. 

Serbien kohtalon tekee vielä kohtuuttomammaksi se, että YK:n virkamiehet estivät myös muualle paenneiden Kosovon serbien paluun takaisin kotiin.

                                                     *** 

Suomen presidentti Martti Ahtisaaren johdolla Kosovon YK:n alainen harjoitteluparlamentti äänesti vastoin YK:n päätöstä Kosovon itsenäiseksi v. 2008. International Court of Justice totesi, että tämä ”parlamentti” ei voi päätöstä tehdä vaan  sen jäsenet ovat suorittaneet äänestyksen yksityishenkilöinä. 

Tästä mielenkiintoisesta itsenäisyysjulistuksesta huolimatta Yhdysvallat, joka oli jo 8 vuotta aikaisemmin rakentanut alueelle jättimäisen Bondsteel-sotilastukikohdan, ilmoitti tunnustavansa Kosovon itsenäisyyden. Suomi, Ahtisaaren ohjaamana, seurasi heti perässä. 

                                                    ***

Kosovossa on edelleen Yhdysvaltojen sotilastukikohta, NATO-miehitys ja Euroopan unionin vankka taloudellinen tuki. Näillä pönkillä Yhdysvallat ja EU ylläpitävät mielikuvaa itsenäisestä valtiosta. Serbien alistettu asema ei herätä myötäelämistä. 

Kosovon parlamentin serbiedustaja sai 2 vuoden vankeusrangaistuksen mainitsemalla puheessaan Racakin kylän teloitusten v. 1999 olleen lavastus. Yhdysvaltalainen KFORin päällikkö lavasti taistelussa kaatuneet teloitetuiksi ja Suomen ja Saksan hallitukset salasivat oikeuslääkäreiden tiedot vainajien kuolinsyystä. Suomi palveli USA:n ja NATO:n tavoitteita. Tuon valheen seurauksena Yhdysvallat ja NATO aloittivat serbien pommitukset.

                                                    *** 

Tiivistettynä, edellä mainitun perusteella voi sanoa, että Suomi on asemoitunut palvelemaan Yhdysvaltoja ja NATO: a sotilaallisesti vähintään vuodesta 1999 lähtien.

Ukrainan sisällissodassa, joka on saanut alkunsa Yhdysvaltojen ja EU-maiden provosoimasta vallankaappauksesta v. 2014, Suomi on tukenut Ukrainan Yhdysvaltojen tukemaa hallitusta eikä demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita. 

Serbian ja Kosovon välisessä kysymyksenasettelussa Suomi on tukenut Kosovon itsenäisyyttä vastoin YK:n päätöslauselmaa. 

Niin Serbia/Kosovossa kuin Ukraina/Donbassissa Suomen tukemat tahot turvautuvat terroriin, kidutukseen, murhapolttoihin, ihmisarvon mitätöimiseen ja muihin fasistisiin piirteisiin. Suomi auttoi pommittamaan serbejä, joiden perustuslaillinen periaate on kaikkien maassa asuvien 12 etnisen ryhmän tasa-arvo. Suomi tuki terroritekoihin turvautuvia ja monokulttuurista puhdasta albaani-Kosovoa tavoittelevia tahoja.  

Ukrainassa Suomi tukee ja aseistaa natseista, USA:sta ja NATO:sta riippuvaista Ukrainan hallitusta, joka ei ota huomioon omien kansalaistensa tasa-arvoa vaan päinvastoin on laillistanut syrjinnän ja vainon ja tavoittelee monokulttuurista ukrainankielistä, natsimielistä vartiota.

Ukrainassa kyse on yksinomaan sen hallituksen ongelmasta. Venäjä on sivujuonne, vaikka Yhdysvallat ja sen liittolaiset yrittävät tehdä siitä pääasian. Venäjä puolustaa kaikkien ihmisoikeuksia natsismia, rasismia ja militarismia vastaan pyrkien luomaan maailmanyhteisön, jossa kaikkien valtioiden turvallisuushuolet otetaan huomioon ja niitä kunnioitetaan. Tämän Venäjä on ilmaissut kouriintuntuvasti aloitteissaan joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022.

 

                                                                                

 

 

 

 

                                                                                 

 

                                                                     

 

                                                                       

 

 

 

                                               

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi käyttövoimana, Ukraina, Donbass, Serbia, Kosovo, Suomi Naton palvelijana, rasismi Suomen politiikassa

Sanna Marin on vaarallinen suomalaiselle yhteiskunnalle

Sunnuntai 29.5.2022 klo 13.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

   Sanna Marinin täydellinen piittaamattomuus historiallisista tosiasioista niin kansainvälisissä suhteissa kuin Suomen asioissa on saanut hänet esiintymään natsismin tukijana myös aseellisesti. Jos ongelma johtuu siitä, että hän ei tunne edes Suomen historiaa, asia on entistä huolestuttavampi.

Sanna Marin on väittänyt Suomen voittaneen sodan. Tähän hän on lisännyt uskovansa myös Ukrainan voittavan sodan, mihin voittamiseen Marinin hallitus on antanut kansainvälisten normien vastaisesti aseellista apua. Marin väittää Ukrainan olevan demokratia, joka puolustaa Eurooppaa.

Tosiasiassa Ukraina on Euroopan korruptoitunein maa, jossa maan toinen virallinen kieli, venäjänkieli lakkautettiin, oppositio lopetettiin, ja jossa vallankaappauksen jälkeen puolustetaan vain Yhdysvaltojen ja sen virkamiesten sukulaisten taloudellisia etuja. Kaikki Ukrainasta länteen syötettävä tieto on markkinointitoimistoissa suunniteltua propagandaa, jonka tarkoituksena on esittää vallankaappauksen jälkeinen hallitus ja sen toiminta ruusunpunaisin värein.

Ukrainassa on käyty 8 vuoden ajan sisällissotaa. Yhdysvaltojen tarkka-ampujien ja natsien avulla suorittaman vallankaappauksen jälkeen Ukrainan jäljelle jääneen puhdistetun eduskunnan puhemies julisti sodan itä-ukrainalaisia vastaan, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan vaativat demokratiaa. Itä-Ukrainan Donbass julistautui autonomiseksi alueeksi, kuten jo entuudestaan autonominen Krim, joka myöhemmin äänesti autonomiansa itsenäisyydeksi ja anoi kansanäänestyksen jälkeen liittymistä Venäjään.

Sanna Marin ei tunnusta tosiasioita. Hänen ei ole tarvinnut eritellä, kumman osapuolen voittoa hän toivoo ja ennustaa. Suomi ei ole voittanut yhtäkään sotaansa, siksi emme voi tietää, mikä Suomen voitto sodassa hänellä on mielessään hänen toivoessaan samanlaista voittoa ukrainalaisille.

Valkoinen osapuoli pitänee Suomen v. 1918 sisällissodan lopputulosta voittona. Valkoisen osapuolen sotarikokset armahdettiin ja punaisista osa tapettiin heti sodan päätyttyä. Loput työnnettiin keskitysleireihin. Ehkä tämä on Marinin tarkoittama voitto.

Rauhansopimukset ja kansainväliset lait ovat kuitenkin tosiasioita, joita jokaisen valtiomiehen/naisen luulisi kunnioittavan.

Suomi toimi toisessa maailmansodassa natsi-Saksan liittolaisena. Suomi pystytti miehittämäänsä Itä-Karjalaan keskitysleirejä venäjää äidinkielenään puhuville Itä-Karjalan asukkaille, samoin suomalaisille, jotka kannattivat Suomen ja Neuvostoliiton välistä ystävyyttä. Näillä rauhaa ja ystävyyttä kannattavilla suomalaisilla ei ollut myöskään mahdollisuutta äänestää vaaleissa.

Yhdysvaltojen asettama Ukrainan hallinto, erityisesti sen natsi -osio, on käyttäytynyt kuten Suomen hitleriläinen hallinto 1940-luvulla. Itä- Ukrainan alueita on pommitettu, pidätyskeskuksia on rakennettu, vankeja on kidutettu mitä julmimmalla tavalla. Itä-ukrainalaiset eivät ole voineet osallistua vaaleihin eikä Saksan ja Ranskan takaamaa autonomiaa edellyttävää Minskin sopimusta ole pantu täytäntöön entisten siirtomaavaltojen Saksan ja Ranskan laahatessa jalkojaan.

Samaan aikaan kun Sanna Marinin hallitus on kääntynyt yhä militaristisemmalle uralle, Pariisin rauhansopimuksessa kielletyt fasistiset järjestöt ovat saaneet tuulta siipiensä alle. Lotta Svärd- järjestö on saanut tasavallan presidentin puolisosta uuden suojelijan, aseellisia ”siviilipuolustusjärjestöjä”, uusia suojeluskuntia, ollaan perustamassa puolustusministeri Antti Kaikkosen lupaaman pika-lainsäädännön avulla.

1930 -40 luvuilla saksalaiset sotalaivojen vierailut olivat vuosittaisia tapahtumia. ”Vapaussodan” yhteiset juhlat saksalaisten sotilaiden ja juomalaulujen kera nostattivat valkoisen Suomen itsetuntoa. Suomenlahti miinoitettiin yhdessä v 1941 – 16000 ihmistä menetti niissä henkensä.

 80 vuotta myöhemmin NATO-maiden sotalaivojen lipuminen Helsingin satamaan tänä viikonloppuna vahvistaa Sanna Marinin hallituksen NATO-näytelmää.

Vaatimus ”kaikkien siteiden katkaisemisesta Venäjään” on Sanna Marinin huikein harhalaukaus. Paitsi että se on typeryydessään uskomaton, se on epärealistinen. Samaa yritettiin Hitlerin kanssa. Hitler lupasi Suomelle Suur-Suomen ja Pietarin, kunhan Saksa ensin tuhoaa sen. Tosin Hitler oletti Suomen haluavan pysyä osana Saksaa. Yhdysvaltojen osavaltioksiko Marin nyt tähtää.

 Olen monesti todennut, että EU perustettiin palvelemaan Yhdysvaltojen sotateollisuutta. Yhdysvallat on suunnitellut Neuvostoliiton ja Venäjän tuhoamista jo Trumannin presidenttikaudesta lähtien. Aseellinen väkivalta, miljoonien ja taas miljoonien viattomien ihmisten tappaminen öljyn, vallan ja sotilastukikohtien saamiseksi on ollut Yhdysvaltojen ikiaikainen toimintatapa. Yksinapainen Yhdysvaltojen johtama maapallo ei vain ole enää ihmiskunnan enemmistön näkökulmasta kannatettava.

 Ukrainan haltuunotto, sen aseistaminen ja varustaminen sotaan Venäjää vastaan on Yhdysvaltojen hanke. Yhdysvallat on käyttänyt muuallakin hankkeissaan fasisteja, natseja ja jihadisteja työkaluinaan. Nyt eteläisen Ukrainan Mariupolin kaupungin Azovstalin terästehtaan bunkkereista on antautunut Venäjän armeijalle Azovin natsipataljoonan sotilaiden ohella useita NATO-upseereita. Kanadan armeijan ylipäällikoksi joulukuussa 2021 valittu kenraali on yksi heistä.

Syyrian ja Venäjän armeijoiden suorittaman Syyrian Aleppon vapauttamisen yhteydessä NATO-maiden rahoittamista ja jihadisteille rakentamista sementtitunneleista kapusi myös useiden NATO-maiden upseereita. Propagandan voimaa kuvaa se, että Helsingin evankelisluterilainen kirkko soitti tuolloin hädän merkkinä kirkonkelloja ja jihadistien puolella toimineista ”valkokypäristä” kertovat ”dokumentit”saivat elokuvapalkintoja.

 

                                                                   ***

 Miksi emme ole kuulleet Sanna Marinin kannanottoja 8 vuoden sisällissodan kauhujen lopettamiseksi. Miksi hän kauhistuu vasta nyt kun EU-maiden demokraattisten maiden johtajat ovat väistäneet vastuutaan ja Venäjä on joutunut ottamaan aloitteen käsiinsä sotilaallisesti.

Pelkkä Donbassin haltuunotto ei luonnollisestikaan riitä, jos Yhdysvaltojen aseita ja sota -biologisia laboratorioita on levitetty ympäri Ukrainaa. Ennen valintaansa rauhaa lupaillut presidentti Zelensky petti lupauksensa jo muutamassa viikossa. Yhdysvallat ja natsi -joukot, joiden tavoitteena on Venäjän tuhoaminen ja venäjänkielisten tappaminen, eivät lopeta hankettaan, jos sotilaallinen infrastruktuuri pysyy vahingoittumattomana.

Olisiko Hitlerin Saksan voittamiseen riittänyt jokin osavoitto? Venäjällä on kokemusta natsismin kauhuista eikä se kauhu ole poistunut mihinkään.

 

                                                                    ***

 

 Natsismi ja sen symbolina viha natsismin keskeistä voittajaa Venäjää vastaan on voimistumassa. Helmut Kohl oli koulutettu Hitlerin armeijaan. Hänen kauttaan syntyy jatkumo natsi-Saksaan. Jugoslavian hajottaminen tapahtui Kohlin EU-Saksan aloitteesta. Siitä alkoi toisen maailmansodan revanssi. Ensin serbit ja nyt venäläiset. Kohl liittoutui USA:n natsidiasporan ja Kroatian natsien kanssa serbejä vastaan.

 Euroopassa Britannia pyrkii keräämään kokoon samalla tavalla ajattelevia maita yhteiseen ponnistukseen Venäjää vastaan. Nämä maat olisivat Eesti, Latvia, Liettua, Puola, Ukraina ja Iso-Britannia. Sanna Marinin Suomi sopisi joukkoon. Kaikissa näissä maissa vaalitaan natsihenkisten järjestöjen historiaa. Kaikissa näissä maissa russofobia on levinnyt kulovalkean lailla. 

 Muutama viikko sitten Puolassa toisen maailmansodan päättymisen voitonpäivänä 9.5. kauhakuormaajat poistivat sankarihautamuistomerkille tuodut kukkakimppuvuoret kuljettaen ne kaatopaikalle. Kun ihmiset palasivat tuoden uusia kukkakimppuja muistomerkille, joka on myös hautamuistomerkki, kauhakuormaaja palasi ja kippasi kukat jälleen jäteastioihin.

 Baltian maissa voitonpäivän muistaminen oli myös kielletty. Siitä huolimatta, että maat ovat EU:n jäseniä, niillä on erikoisoikeus syrjiä venäjänkielisiä kansalaisiaan.

 Suomessa jopa Suomi-Venäjä-seura kehotti olemaan juhlimatta voitonpäivää.

 Venäjän armeijan vapautettua Ukrainan Donbassin kaupunkeja niissä saatettiin ensimmäistä kertaa 8 vuoteen viettää voitonpäivää, nauttia kulkueista, musiikista ja vapaudesta puhua omaa äidinkieltään. Vahinko, että Sanna Marin ei juuri tuolloin vieraillut Ukrainassa. Sen sijaan hän halusi vierailla Kiovassa tukemassa natsiosapuolta, vahvistaa Yhdysvaltojen markkinoimaa todellisuutta ja luvata lisää aseita ”voittoon saakka”!

 

 

 

            

 

               

                

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin, tuki natsismille, Ukraina, Donbass, russofobia, typerät kannanotot, Yhdysvaltojen sota Ukrainassa,

Natsismin uusi nousu Euroopassa

Maanantai 14.3.2022 klo 11.51 - Pirkko Turpeinen-Saari

Natsien hakaristiliput eivät enää liehu Mannerheimintien saloissa kuten 1940-luvulla, nyt Senaatintorilla liehuvat Ukrainan liput. Suomalaiset äidit pukeutuvat Lotta-univormuihin ja jopa lääkärit esiintyvät fb-sivuillaan sotaisassa sotisovassa.

Ukraina on ainoa Euroopassa sijaitseva maa joka Yhdysvaltojen rinnalla YK:n äänestyksessä ilmoitti että se ei vastusta fasimin ja natsismin propagointia. EU-maat eivät kuitenkaan tohtineet äänestää isäntämaansa Yhdysvaltojen tavoin - he ainoastaan pidättäytyivät ottamasta kantaa.

Käytännössä kaikki muut maapallon maat vastustavat natsismia ja fasismia- lukuunottamatta tietenkin Yhdysvalloista tai NATOsta täysin riippuvaisia maita.

Yhdysvaltojen presidenttien Jimmy Carterin ja Barack Obaman sotilaspoliittinen neuvonantaja Spigniew Brzezinski, puolalaissyntyinen Yhdysvaltojen kansalainen, laati opin Neuvostoliiton/Venäjän vaikutusvallan patoamisesta. Tärkeänä osatekijänä toimii NATO, jonka hyökkäysvoima ahdistaisi Venäjän nurkkaan. Tavoitteena on yksinapaisen Yhdysvaltojen maailmanvaltaan perustuvan järjestyksen ylläpitäminen.

Jugoslavian hajottaminen tapahtui Saksan liittokansleri Helmut Kohlin ja Yhdysvaltojen presidenttien Ronald Reaganin, George H.W. Bushin ja Bill Clintonin kanssa yhteistyössä.

Saksojen yhdistyminen poisti kaikki pidäkkeet natsismin leviämiseltä. Ei ollut enää DDR:ää, joka toimi päivittäin toisen maailmansodan kysymyksenasettelujen muistuttajana.

Helmut Kohl organisoi yhdistyneen Saksan Itä-Saksan asevarastojen aseiden toimittamisesta EU:n perustamiskokouksen itsenäistämän Kroatian käyttöön sen sodassa Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan.

Kroatian presidentiksi oli valittu holokaustin kieltäjä, rasistisen serbivastaisen perustuslain laatinut Franjo Tudjman. Tämän presidentin kanssa yhdysvaltalaiset kenraalit kouluttivat Kroatian asejoukot tyhjentämään Kroatian serbeistä elokuussa 1995 yhden ainoan viikonlopun aikana. Yhdysvaltojen puolustusministerit kutsuvat 250 000 serbin ajamista Kroatian Krajinasta yhden viikonlopun aikana pommein ja tykkitulen avulla, hienoimmaksi taisteluksi sitten toisen maailmansodan.

Bosnian puolella yhdysvaltalaiskenraalit johtivat muslimi-kalifaattia rakentavia Bosnian muslimeja ja Afganistanista tuotettuja jihadisteja. Sarajevossa taisteluita johti kenraali John Galvin.

EU perustettiin palvelemaan Yhdysvaltojen sotateollista kompleksia. Varoitin tästä eduskunnassa jo v. 1987 pitämässä täysistunnon yleiskeskustelupuheenvuorossa.

Yhdysvaltojen johtamat Euroopan maiden haltuunotot ovat perustuneet taloudelliseen kiristykseen sekä siihen, että jokaisen maan edellytetään jo lähentymissopimusvaiheessa sitoutumaan yhteiseen puolustukseen, joka tarkoittaa aina liittymistä Yhdysvaltojen johtamaan sotilasliitto NATOon.

Jo v. 2000 heti Jugoslavian pommitusten jälkeen Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti Bratislavassa pitämässään kokouksessa irtisanoutuvansa kansainvälisistä laeista elleivät ne aja Yhdysvaltojen etuja.

Yhdysvallat ilmoitti tavoitteekseen NATO:n laajentamisen Baltiasta Ukrainan Odessaan ja Venäjän pääsyn Pietarista Itämerelle estämisen.

Brzezinskin suunnitelmassa Ukraina näyttelee keskeistä roolia.

Yhdysvallat on yrittänyt värivallankumousta Ukrainassa koko 2000-luvun ajan. Se ei ollut kyennyt valitsemaan täysin itseään palvelevaa presidenttiä. 

Ukraina on hyvin heterogeeninen. Länsi-Ukrainassa on vahva natsi-henkinen menneisyys ja ennen presidentti Janukovichin valintaa toisen maailmansodan aikaisten natsien kunnian palautus oli vauhdissa aivan kuten Kroatiassa 1990-luvulla.

Janukovich saattoi voimaan demokratiaa tukevia päätöksiä ja sai säädettyä venäjänkielen Ukrainan viralliseksi kieleksi, onhan n. 40% Ukrainan asukkaista äidinkieleltään venäjänkielisiä, Itä-Ukrainassa varsinkin Mariupolissa ja Donbassissa prosenttiluku on 90%.

Suomalaisia lukijoita tämä saattaa hämmästyttää, sillä Suomessahan äidinkieleltään ruotsinkielisiä on n. 5% ja pidämme itsestään selvyytenä, että ruotsinkieli on maamme virallinen kieli.

Venäjän saartaminen ja kuristaminen Ukrainan avulla ei onnistunut presidentti Janukovichin aikana. Siksi Yhdysvallat joutui yrittämään hänen kaatamistaan väkivalloin.

5 miljardin dollarin avulla sekä runsaalla asiantuntija-avulla Yhdysvallat liittolaisineen valmisteli vallankaappausta. Tärkeänä liittolaisena olivat väkivaltaan turvautuvat natsi-puolueet.

Vuoden 2014 helmikuussa Kiovaan rekrytoidut tarkka-ampujat täydensivät jo kuukausia kestäneet mielenosoitukset. Oliver Stonen Youtubessa nähtävä hieno dokumetti Ukraine on Fire kuvaa sekä vallankaappauksen historiallista taustaa että tapahtumia paikan päällä.

Suomen media, muu läntinen media mukaanluettuna antaa kuvan kuinka Ukrainan sota olisi alkanut vajaat kolme viikkoa sitten Venäjän aloitteesta.

Tämä on puhdasta disinformaatiota. Tosin Suomen media Helsingin Sanomien johdolla ilmoittaa harrastavansa "faktapohjaista tiedonvälitystä". Tuo väite ei ole koskaan pitänyt paikkaansa.

Vuoden 2014 Yhdysvaltojen johtama vallankaappaus johti presidentti Janukovicin murhayritykseen ja pakoon maasta. Tilalle tuli eduskunnan radan puhemies Turchinov. Yhdysvallat valitsi myös uuden hallituksen, jonka valtiovarainministeri oli yhdysvaltalainen ja useat muut ministerit myös ulkomaiden kansalaisia.

Yhdysvaltojen varapresidentti Biden oli usein läsnä Ukrainan eduskunnassa antaen ohjeita. Hän nimitytti myös poikansa Hunterin Burisman hallitukseen lukuisten muiden tuttaviensa kanssa. Useilla oli huumeongelma. Moni täytti lähinnä taskujaan Ukrainan kansallisvarallisuudella. Kulta siirrettiin Atlantin taakse.

Presidenttinä toiminut Turchinov julisti "terrorisminvastaiseksi sodaksi" nimittämänsä sodan itä-ukrainalisille Donbassin asukkaille, jotka eivät alistuneet väkivaltaisen vallankaappauksen uuteen hallitusvaltaan.

Kesällä presidentiksi valittu oligarkki Poroshenko julisti, että Donbassin asukkaat saavat pärjätä ilman sosiaaliturvaa, koululaitosta, eläkkeitä. "kuolkoot kellareihinsa" oli Poroshenkon julistus.

Venäjä on antanut humanitaarista ja asellista apua Donbassin asukkaille. Kiovan hallitusten aloittama sota on jatkunut 8 vuotta. Donbassisa - Donetskissa ja Luhanskissa on kuollut 14 000 ihmistä, joista 400 lasta.

Missä on ollut solidaarisuus näitä Ukrainan kansalaisia kohtaan, joiden ainoa synti on se, että he puolustavat demokratiaa, laillisia vaaleja ja laillista itse valitsemaansa presidenttiä.

Jo 1970-luvulta lähtien Yhdysvaltojen tavoitteena on ollut tuhota ja invalidisoida Neuvostoliitto/Venäjä. Presidentti Obama totesi presidenttikaudellaan, että hänen tavoitteenaan on tehdä Venäjästä "hylkiövaltio".

Missä on tuon pehmeänä ja sivistyneenä koetun presidentin inhimillisyys? kansainvälisyys? kansojen välinen solidaarisuus ja tasa-arvo?

Joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022 Venäjä esitti ehdotuksen kansainvälisen turvallisuuden takaamisesta kaikille kansoille samanarvoisena. Ehdotukset olivat jokaiselle normaalin inhimillisen yhteiskunnan kannattajalle itsestään selvästi kannatettavia.

EU-maat, jotka siis Saksojen yhdistymisen jälkeen ovat systemaattisesti tukeneet tavoitteisiinsa pääsemista yhdessä natsien, jihadistien ja erilaisten ad hoc taistelijoiden avulla YK:n periaatteiden vastaisesti, ovat nyt lähteneet Venäjän taloudellisen tuhoamisen tielle, Venäjän asetettua pisteen Yhdysvaltojen tukemalle Ukrainan natsistiselle mielivallalle venäjää puhuvia Donbassin asukkaita kohtaan.

Presidentti Putin sanoi sotilaallisten toimien tavoitteena olevan Donbassin asukkaisiin kohdistuvan kansanmurhan ja natsistisen järjestelmän lopettaminen.

Saksan ja Ranskan johtajat, joiden olisi ollut mahdollista vaikuttaa Ukrainan johtoon siten, että se olisi toteuttanut Minsk II sopimukset sisällissodan lopettamiseksi, eivät ole tehneet mitään. Siten liittokanslerit Merkel ja Scholtz sekä presidentti Macron ovat vastuussa siitä, että Venäjää syyllistetään kun vastuu on tosi asiassa Ukrainan presidentillä .

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että jo toisesta maailmansodasta lähtien Yhdysvalloissa vallinnut natsien integrointi ensinnäkin omaan maahansa, mutta myös natsien ja fasistien tukeminen Euroopassa on johtanut nykyiseen tilanteeseen.

Venäjän hillityn diplomaattiset neuvottelut on mitätöity. Natsismi on levinnyt russofobian voimistuessa kautta koko valtamedian eräänlaiseksi joukkopsykoosiksi. Venäläiset uutiskanavat on suljettu Euroopan unionin keskitetyllä päätöksellä.Venäläiset urheilijat ja taiteilijat ovat vainon kohteena. Saksassa jopa Dostojevskin kirjoittamat teokset ovat tulleet paikoin kielletyiksi.

Willy Wimmer, liittokansleri Helmut Kohlin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja ja Saksan liittopäivien pitkäaikainen jäsen on ilmaissut huolensa siitä kuinka vain 30 vuotta Saksojen yhdistymisen jälkeen Saksa on kieltänyt venäläisen RT-kanavan.

Suomen valtamedia on kannattanut Suomen liittymistä NATOon jo 15 vuotta. Nyt se lietsoo päivittäin russofobiaa ja militarismia. Kaikki venäjävastainen on nyt sallittua. On kuin olisi palattu 1930-luvun Vihan-veljet järjestön ilmapiiriin. Tuo ilmapiiri teki mahdolliseksi sulkea Itä-Karjalan venäjänkielisen väestön keskitysleireihin, joissa vauvojen annettiin kuolla nälkään, jotta imettävä äiti jäisi henkiin hoitamaan vanhempia lapsiaan.

Se yksituumaisus, jolla Suomen media ja poliittinen johto ovat saanut suomalaiset heiluttamaan Ukrainan lippuja ja huolehtimaan Ukrainan "pakolaislapsista" ja unohtamaan omien sotiemme afganistanialais- ja syyrialaislapset on hyytävää. Jopa tämän päivän A-studio pohtii, miten Eurooppa selviää ukrainalaispakolaisista? Yksinkertainen vastaushan on: he palaavat kotiin, kun 8v kestänyt sisällissota on saatu loppumaan ja ihmisoikeudet, edes alkeelliselle tavalla toteutuvat Ukrainassa. Toinen asia on se, haluavatko Lapin-matkoista ja uuden auton ostamisesta haaveilevat pakolaiset palata korruptoituneeseen, natsi-aatetta henkivään maahansa.

Enpä olisi uskonut 40v sitten, että suomalaiset vasemmistolaiset, osa ex kommunisteista, rauhanjärjestöt, hyväntekeväisyysjärjestöt ja naisjärjestöt heiluttavat tänään natsi-aatetta ilmentäviä lippujaan. Tosin rekvisitta on kallista, lippujen ja banderollien tehtailu vaatii rahaa. Uskoisin, että varma rahalähde on löytynyt samasta paikasta kuin Ukrainan Maidanin mielenosoitusten voileivät ja piparkakut. Aseista nyt puhumattakaan.

Tilanteen absurdiutta osoittaa Venäjän lähetystön vierelle kiinitetty Zelenskyn katu-kyltti.

Milloin Suomen kansa saa oivaltaa, että Venäjä ei ole aloittanut sotaa vaan haluaa lopettaa 8v kestäneen natsistisen sisällissodan. Kyseessä on hysteria sodan lopettamisen seurauksena syntyvästä itsepohdiskelusta. Onko Eurooppa kypsä tasa-arvoiseen ihmisoikeuksien ja turvallisuuden tarkasteluun vai seuraako se edelleen Yhdysvaltojen väkivaltaan ja taloudelliseen kiristykseen perustuvaa yksinapaisen maailman logiikkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismin uusi nousu, Ukraina, YK, natsismin ja fasismin tukeminen, media, Ukrainan vaiettu sisällissota, Azovin pataljoona, Banderan kunnianpalautus, Kroatian sota, Donbass,

Kosovo ja Donbass - USAN pelikirja on aina sama.

Keskiviikko 9.2.2022 klo 14.02

Yhdysvaltojen ja EU-Saksan suorittamassa Jugoslavian hajotuksessa ja miehityksessä on monia yhtäläisyyksiä Ukrainan tilanteen kanssa.

Yhdysvaltojen tavoitteena molemmissa tapauksissa on ollut sotilaallisen sillanpääaseman vahvistaminen Euroopassa. Saksa ja Yhdysvallat eivät ole kaihtaneet liittoutumista muslimiterroristien ja natsien kanssa.

Bosniassa Yhdysvallat ja Saksa loivat Ruder-Finn-markkinointitoimiston propagandan avulla holokaustin ajalta periytyvät vastakkainasettelut serbi-uhrien, kroaatti-pyöveleiden ja Bosnian muslimien välille.

Kosovon pommituksia valmisteltiin ETYJ:in tarkkailijoiden ja NATO:n avulla.

Kosovossa vastakkain oli perustuslaillista tasa-arvoa kannattava Serbian valtio ja suoraa toimintaa harjoittavat albaanit, jotka eivät osallistuneet valtiollisiin vaaleihin vaan halusivat väkivallan avulla pakottaa Kosovon maakunnan serbeistä vapaaksi, itsenäiseksi ja puhtaaksi muslimimaakunnaksi.

Kroaatit ja muslimit saivat Saksan avulla aseita Itä-Saksan asevarastoista ja albaani-"terroristit" koulutusta Turkissa.

ETYJ:n tarkkailijoita johti William Walker, yhdysvaltalainen diplomaatti. Hän oli osallistunut CIA:n suorittamiin likaisiin temppuihin Väli-Amerikassa. Hänen avullaan ja yhteistyössä NATO:n komentajan Wesley Clarkin kanssa albaanit saivat suoran yhteyden NATO:n komentajaan osoittaakseen mihin serbikohteisiin tulisi suunnata pommeja.

Saksan liittokansleri Helmut Kohlin tavoitteena oli kommunismin kitkeminen Euroopasta ja sen varjolla hyvinvointivaltio Jugoslavian infrastruktuurin haltuunotto. Yhdysvaltojen tavoitteena oli Serbian ja sen maakunnan Kosovon miehitys.

Suomen valtio auttoi Kohlia. Sauli Niinistö toimi kommunismin kitkemisen auguurina Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtajana. Suomen hallitus puolestan auttoi William Walkeria lavastamaan joukkomurhan, jonka avulla Yhdysvallat aloitti johtamansa NATO:n pommitukset.

Yhdysvaltojen, NATO:n ja EU-Saksan liittolaiset olivat samoja ryhmiä, jotka liittoutuivat aikoinaan Hitlerin Saksan ja fasistisen Kroatian kanssa.

Ukraina sai presidentti Obaman, varapresidennti Bidenin ja Victoria Nulandin avulla viisi miljardia dollaria, jolla summalla kärjistettiin ristiriidat natsimielisten ukrainalaisten ja venäjää puhuvien, presidentti Janukovicia kannattavien ukrainalaisten välillä. Menetelmä oli sama kuin Jugoslavian hajoittamisessa.

Maidanin mielenosoitusten joukkomurha tapahtui USA:n ja sen liittolaisten kouluttamien tarkka-ampujien avulla helmikuussa 2014. Natsimielisyys voimistui ja väkivalta oli yleistä. Kommunistinen puolue kiellettiin ja puolueen puheenjohtajan kotiin heitettiin palopommi. Natsismin voimistuessa kommunismin kitkeminen oli helppoa.

Toisen maailmansodan aikana Ukraina oli Hitlerin liittolainen kuten Suomi ja Baltian maat.  Neuvostoliitto vapautti Ukrainan, joka oli osa Neuvostoliittoa sen hajoamiseen asti.

Lähes jokainen ukrainalainen osaa venäjää ja itä-ukrainalaisille venäjä on äidinkieli.

Yhdysvaltojen suorittamasta vallankaappauksesta lähtien Ukraina on käytännössä ollut USA:n miehittämä. Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan sisäministeriössä oli kokonainen kerros CIA:n käytössä ja Yhdysvaltojen lippu liehui ulkona. Presidentti Biden kävi Radassa, eduskunnassa, antamassa ohjeita ja neuvotteli päivittäin pääministeriksi nostamansa Jatsenjukin kanssa. Oman kertomansa mukaan Biden vietti enemmän aikaa Jatsenjukin kuin vaimonsa kanssa.

Kiovan hallinnon julistettua "terrorisminvastaisen sodan" Donbassin asukkaille alue on ollut vailla Ukrainan valtion sosiaaliturvaa, koulutusta ja vapaata kulkuoikeutta Ukrainaan. Donbassin rajavyöhykkeen asukkaat ovat ympäri vuorokauden vaarassa sotatilan vuoksi.

Ukrainassa on useita oligarkkien aseellisia ryhmiä, joista osa on natsien hallinnassa. Tataariväestön osa, kuten Kosovossa terroristiseen toimintaan osallistuneet albaanit, on valmis palvelemaan Yhdysvaltojen tavoitetta epävakauttaa Venäjää.

Tataarien terroriteoista epäinhimillisimpiä on veden katkaisu Krimin niemimaalta. Samoin sähkölinjojen sabotointi.

Venäjänkieliseen väestöön kohdistuva terrori ei ole nostanut kulmakarvoja lännen demokratioissa. 

Tällä hetkellä ETYJ:n tarkkailijoiden puheenjohtajana on turkkilainen Yasar Cevik ja varapuheenjohtajina brittiläinen laskuvarjoprikaatissa toiminut Mark Ethering sekä saksalainen Antje Grawe.

Drenica mafia-ryhmän johtama Kosovo pysyy "itsenäisenä" ainoastaan alueelle laittomasti rakennetun Yhdysvaltojen valtavan sotilastukikohdan Bondsteelin sekä NATO-miehityksen avulla. Lähi-Idän muslimivaltioiden taloudellinen tuki armeijan kouluttamisessa ja nyt  moskeijoiden rakentamisessa on miehityksen ohella alueen identiteettiin voimakkaasti vaikuttava tekijä. Serbien alistettu asema historiallisesti merkittävässä, keskiajalta periytyvässä omassa "kuningaskunnassaan" on surullinen.

Onko turkkilaine Cevik objektiivisempi kuin Kosovossa toiminut William Walker, joka palveli Yhdysvaltoja ja NATO:a? Onko brittiläinen varapuheenjohtaja samaa mieltä kotimaansa kanssa, joka lähettää lisää aseita natsi-pataljoonien käyttöön? Entä saksalainen toinen varapuheenjotaja?

Turkin presidentti on tarjoutunut välittämään konfliktissa Venäjän ja Ukrainan välillä.

Kyseessähän ei ole Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti vaan demokratian ja väkivallan välinen ristiriita. Krimin asukkaat pakenivat Venäjän syliin natsien uhatessa heidän henkeään ja turvallisuuttaan. Venäjä on ilmoittanut presidentti Putinin suulla, että Venäjä ei tule koskaan alistumaan fasismin edessä.

Yhdysvallat pakottaa ne maat, joihin sen isot kynnet pystyvät toimimaan natsien ja jihadistien kanssa liitossa, mikäli tuo liitto edistää Yhdysvaltojen maailmanvallan toteutumista. Jugoslavian pommitusten yhteydessä tavoite onnistui ja jäännösmaat liittyivät Serbiaa lukuunottamatta Yhdysvaltojen asevoimiin NATO:on. 

Massiivinen läntinen infotykitys on siirtynyt demonisoimaan Venäjää, joka yhdessä monien muiden ei-länsimaiden kanssa on sitoutunut YK:n peruskirjan kunnioittamiseen ja fasismin vastustamiseen.

Toisen maailmansodan aikana juutalaiset ja serbit leimattiin tapettaviksi ja/tai keskitysleiriin sijoitettaviksi. Jugoslavian hajottamista vastustaneet serbit leimattiin 1990-luvulla markkinointitoimistojen avulla "hitlereiksi", ja kretiineiksi. Nyt venäläiset leimataan "apinoiksi" (Eestin ex-presidentti Lennart Meri.) Markkinointitoimisto Hill&Knowlton on vuodesta 2015 lähtien palkattu demonisoimaan presidentti Putin. (lähde Sabine Schiffer)

Presidentit ja liittokanslerit sukkuloivat neuvottelemassa Minskin sopimuksen täytäntöönpanosta, minkä toteuttamisessa Ukraina, Saksa ja Ranska ovat laahanneet nyt 5 vuotta jälkojaan. Voiko joku kuvitella, että Ukrainan presidentti Zelensky pystyisi komentamaan Azovin natsijoukot, yhdysvaltalaiset palkkasoturit tai tataariterroristit juoksuhaudoistaan rakentamaan rauhaa?

Yhdysvallat ei ole ennenkään tukenut demokratiaa vaan päinvastoin pyrkinyt ryöstämään sen mikä on ryöstettävissä. Ennen Maidania presidentti Clinton puolisoineen, Ukrainan oligarkit ja EU:n merkkihenkilöt kuten Carl Bild, Soros, Summers jne,  pitivät kokousta Krimin Jaltalla syyskuussa 2013 juhlien tulevaa vallankaappausta ja Ukrainan ryöstöä jo etuajassa.

Yhdysvallat on kainaloitaan myöten Ukrainan infrastruktuurissa eikä tule koskaan tukemaan maan demokratiaa kuten ei Kosovonkaan. Sotilaallinen valta Balkanilla keskellä Eurooppaa ennakoi sotilaallisen valta-aseman hankkimiseen pyrkimistä myös Ukrainassa. Ovatko liittolaiset natseja tai tataareja, sillä ei ole merkitystä.

Likaiset temput ovat aina Yhdysvaltojen pelikirjassa. Päätavoitteena on häiritä Venäjän rauhallista kotimaan asioihin keskittyvää kehitystä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA:n pelikirja, Kosovo, Ukraina, Donbass, ETYJ, natsimi, tataarit, USA:n miehitysvalta,

UKRAINA,KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Sunnuntai 11.4.2021 klo 13.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

UKRAINA, KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Aseteollisuuden tarpeita täyttämään perustetun Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrictissa päätettiin Jugoslavian hajottamisen aloittavan sodan alkulaukauksista. Saksan edustaja liitokansleri Helmut Kohl, jonka hallituksessa istui myös nuori Angela Merkel, vaati EU:ta päättämään Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäistämisestä. Tuon Jugoslavian perustuslain vastaisen päätöksen tiedettiin merkitsevän sotaa. 

Saksa oli varustanut Kroatian asejoukkoja Itä-Saksan ylijäämävarastoista. Presidentiksi oli CIA:n  runsaan rahoituksen avulla saatu serbien ja juutalaisten holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman.

Jugoslavia oli holokaustin uhrien serbien ja heidän pyöveleittensä, katolisten pappien ja fasististen kroaattien yhdessä muodostama liittovaltio. Nostamalla näiden ryhmien väliset  ristiriidat jälleen keskiöön, USA/CIA pystyi kärjistämään maan kansalaisten tuntoja.

Yhdysvallat oli ottanut vastaan katolisen kirkon avulla oikeudenkäyntejä paenneet natsit. Nämä muodostivat merkittävän diasporan, jonka osa palasi itsenäistymisen jälkeen Kroatiaan. Muun muassa puolustusministeriksi valittiin Kanadasta palannut natsi.

Itsenäistymisen jälkeen Kroatia sääti rasistisen, serbejä ja muita vähemmistöjä syrjivän perustuslain. Jo henkilötunnuksen numeroista saattoi päätellä, kuka oli kuka. Sotilaat pukeutuivat fasistisen Kroatian aikaisiin mustiin univormuihin, lippu muistutti fasistisen Kroatian lippua. Natsisankareiden maineenpalautus alkoi. Natsiaikaiset laulut raikuivat.

Serbit pantiin polvilleen. Toisen maailmansodan aikaa muistuttava vaino alkoi jälleen. EU-maiden ja USA:n avulla vain serbeille asetettiin talouspakotteet. Kroaatit saivat tunkeutua Bosniaan, heidän toimiaan ei rajoitettu. Natsien liittolaisina toimineiden ja nyt uudestaan serbien vainon aloittaneiden Bosnian muslimien provokaatioita seurasivat NATO: n pommitukset serbien niskaan. 

Yhdysvaltalaiset kenraalit toimivat natsi- ja muslimijoukkojen johtajina ja kouluttajina. Bosnian Sarajevossa taisteluita johti kenraali John Galvin. Amerikkalaisia ja saksalaisia aseita virtasi kaikkialle. 

Yhdysvaltalaisten kenraalien järjestö MPRI alkoi kouluttaa kroaatteja tyhjentämään maa kokonaan serbeistä. Kymmenen kuukauden koulutuksen jälkeen elokuussa 1995 alkoi Operaatio Myrsky. Yhden ainoan viikonlopun aikana 250 000 serbiä ajettiin pommien ja tykkitulen saattelemana Kroatian Krajinasta, jossa serbisuvut olivat asuneet keskiajalta lähtien. Tuhansia kuoli.

Yhdysvaltojen ja Saksan liittolainen Franjo Tudjman huusi sotilas- ja poliittiselle johdolle Brionissa 31.7.1995 pitämässään puheessa: ”Lyökää niin, että serbit käytännössä häviävät Kroatiasta.”

Toisen maailmansodan aikaiset fasistisen Kroatian 17 keskitysleiriä eivät olleet onnistuneet tuhoamaan serbejä ja juutalaisia. Nyt siis uusi yritys.

NATO-maiden rahoittama ICTY-tuomioistuin ei havainnut tapahtumien johtajissa mitään arvosteltavaa. Eivät Yhdysvaltojen ja NATO-maiden johtajat ”ole syyllisiä mihinkään”. 

 

Sama tapahtui Ukrainassa. Ukrainalaiset natsit ja osa tataareista olivat olleet Hitlerin liittolaisia. Yhdysvaltojen talousmiehet olivat tukeneet Hitlerin aseistamista. Presidentti Rooseveltin demokratia oli lyhytaikainen. Jo 1950-luvulla Eisenhowerin presidenttikaudella Yhdysvallat alkoi tukea Ukrainan natseja ja Espanjan fasisteja yhdessä katolisen kirkon kanssa.

Ukrainaa lähdettiin liittämään NATO:on EU:n lähentymissopimuksen kautta. Rutiköyhä Ukraina oli tuhansin taloudellisin sidoksin yhteydessä Venäjään. Yhdysvallat ja EU olivat valmiit katkaisemaan siteet tarjoamatta mitään taloudellista turvaa, ainoastaan lisää menoja sekä velvollisuuden lisätä asevarustelua jotta maa täyttäisi EU/NATO:n kriteerit.

Samalla tavoin kuin Jugoslaviassa USA/CIA antoi miljardeja rahaa Ukrainan sisäisten vastakkainasettelujen kärjistämiseen. Jo vuosikymmenten ajan tukea saaneet natsit puolueineen lisäsivät vaatimuksiaan aikaisemmin kiellettyjen natsisankareiden kunnian palauttamiseksi. 

Yhdysvaltojen entinen presidentti Bill Clinton vaimoineen ja koko Euroopan ylikansallisia tavoitteita ajava kerma kokoontui suureellisesti syyskuussa 2013 Krimin Jaltalle juhlimaan tulevaa Ukrainan liittymistä EU:hun ja NATO:on.

Sama presidentti Clinton johti Jugoslavian laittomia pommituksia, hänen kenraalinsa johtivat Operaatio Myrskyä, hänen NATO-jalkaväkenään toimi Osama bin Ladenin jihadisteja, jotka katkoivat serbien kauloja niin Bosniassa kuin Kosovossa. Hän rakennutti laittoman jättimäisen sotilastukikohtansa Serbian alueelle Kosovoon. Hän keksi Srebrenica-myytin 8 000 tapetusta muslimista peittääkseen tällä propagandalla todellisen kansanmurhan, jonka Operaatio Myrsky aiheutti.

Nykyinen Yhdysvaltojen presidentti Biden kutsui 1990-luvulla serbejä kretiineiksi, älykääpiöiksi. Hän oli Obaman varapresidentti ja Ukrainan eräänlainen USA:n suurvisiiri Yhdysvaltojen alettua käyttää korkeinta valtaa maassa. He valitsivat väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen Jatsenjukin pääministeriksi, yhdysvaltalaisen valtiovarainministerin, vaihtoivat yleisen syyttäjän mieleisekseen jne..

 

Jokaisella ylikansallista pääomanvaltaa ja aseteollisuutta tukevalla EU-johtajalla oli Ukrainan vallankaappauksessa osansa. Vallankaappaushallitus julisti ”terrorisminvastaisen sodan” sitä Itä-Ukrainan väestöä kohtaan, joka ei alistunut vallankaappaushallituksen mieli- ja väkivaltaan. Demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattava osa ukrainalaisista julistettiin siis terroristeiksi.

Jo kesällä 2014 Yhdysvaltojen silloinen Obaman hallituksen puolustusministeri johti taisteluja Itä-Ukrainan väestöä vastaan. Lienee johdonmukaista ajatella, että muussakin mielessä Yhdysvaltojen politiikka jatkaa katolisten demokraattipresidenttien logiikkaa, kun valta taas on oikeissa käsissä.

Ennen vallankaappausta Venäjä tarjosi köyhälle Ukrainalle monia tukia mutta erityisesti 13 miljardin dollarin lainaa. Kiina tarjosi myös syksyllä 2013 lainaa 8 miljardia dollaria. Köyhälle huonosti hoidetulle maalle taloudellinen tuki ja kauppa olisivat olleet pelastus.

Yhdysvallat on ratkaissut tukensa Ukrainalle voimapolitiikan keinoin. Yhä syvemmälle köyhyyteen vajonnut maa on saanut runsaasti USA:n aseteollisuuden tuotteita. Yhdysvaltojen johtama NATO on myös luvannut sotilaallista apua ja sen läsnäolo on kasvanut. Taloudelliseen kurjuuteen sen sijaan ei ole löytynyt apua. GMO-viljelyn ja liuskekaasutuotannon hankkeita kyllä, joista molemmat ovat terveydelle vaarallisina rajoitettuja monissa länsimaissa.

Itä-Ukrainan tilanteen ratkaisu on esitetty Minsk I ja II sopimuksissa. Presidentti Macron ja liittokansleri Merkel esittivät viikko sitten yhteisen julkilausuman, jota Suomen valtamedia ei ole tohtinut esitellä. Siinä kaksikko esittää Ukrainan hallitukselle paluuta Minskin sopimuksen täytäntöönpanoon, mitä Poroshenkon tai Zelenskyn hallitukset eivät ole edes alkaneet toteuttamaan. Macron ja Merkel eivät sanallakaan esitä vaatimuksia Venäjälle tai Itä-Ukrainan asukkaille. Suomen presidentti Niinistö ei ole osoittanut tietävänsä Macronin ja Merkelin yhteisestä julkilausumasta.

 

Jääkö Euroopan aseteollisuutta palveleva unioni odottamaan uutta Operaatio Myrskyä, yhdysvaltalaisten kenraalien ja NATO:n kouluttamaa ja johtamaa ukrainalaisarmeijaa ajamaan demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattavat, venäjän kieltä puhuvat ukrainalaiset rajan toiselle puolelle kuten serbit ajettiin kotiseudultaan Kroatiasta. Venäjä on tehty lähes laittomaksi kieleksi Ukrainassa, jossa käytännössä jokainen osaa venäjää. Venäjän opiskelu ja venäjän käyttö julkisessa keskustelussa on kielletty jopa tehty rangaistavaksi. Toisen maailmansodan aikaisia muistomerkkejä tuhotaan Ukrainassa samaan aikaan kun natsien kunniaksi nimetään katuja ja toreja.

Presidentti Trumpin aikainen puolustusministeri Mattis kehui Kroatian puolustusministerin tavatessaan, kuinka paljon hän kunnioittaa Kroatian armeijan saavutusta Operaatio Myrskyssä. Mattisin mielestä Operaatio Myrsky on hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan. Hän kertoi tuon taistelun kuuluvan kaikkien Yhdysvaltojen sotilasakatemioiden koulutusohjelmaan.

Onko nyt siis odotettavissa, että viime vuosien aikana yhdysvaltalaisten kenraalien johdolla Operaatio Myrskyn mallin mukaan harjoitettu entistä iskuvalmiimpi ja ideologisesti taisteluhalukkaampi Ukrainan hallituksen armeija on valmis tyhjentämään Donbass Kroatian Krajinan esimerkin mukaisesti? Ideologinen natsismiin perustuva tausta on identtinen. Ihmisarvon ja demokratian kunnioittaminen on jo kadonnut. Jos verrataan Baltian maihin, Euroopan unioni ei ole sielläkään ollut kiinnostunut vähemmistöjen ihmisoikeuksista. Tuskin Ukrainassakaan. 

Jo Bratislavan kokouksessaan vuonna 2000 Yhdysvaltojen ulkoministeriö asetti tavoitteekseen luopumisen kansainvälisistä laeista. Tavoitteiksi tulivat myös NATO:n laajentaminen Baltiasta Odessaan sekä Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle. Meidän suomalaisten tehtäväksi on jäänyt myötäillä tätä Yhdysvaltojen politiikkaa, kutsuen sitä hämäävästi demokraattisten maiden yhteistyöksi. Sen puitteissa propagandan levittämisen lisäksi tehtäväksemme on asetettu juuri tuo Venäjän pääsyn Itämerelle estäminen. Lisää miinalaivoja on jo tilattu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bill Clinton, Ukraina, Kroatia, Operaatio Myrsky, MPRI, Donbassin tyhjentäminen?, rasismi, natsismi, aseteollisuus,