Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Novak Djokovic ja Wimbledonin tennisturnauksen yleisö

Keskiviikko 17.7.2019 klo 12.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien urheiluosa otsikoi: Yleisö taputti Djokovicin virheille.

Teksti kertoo Djokovicin entisen valmentajan Boris Beckerin olleen BBC:n mukaan äreissään siitä, että Djokovic ei saa riittävästi arvostusta. Djokovicin virheille ilkuttiin ja taputettiin.

Jos Djokovic olisi ihonväriltään musta, kukaan ei nykyaikana kehtaisi toimia niin kuin Wimbledonin yleisö toimi Djokovicia kohtaan.

Kyse ei ole arvostuksen puutteesta vaan natsismia muistuttavasta syrjinnästä, joka liittyy  etnisyyteen ja uskontoon.

Djokovic on serbi, joka ei pidä kynttiläänsä vakan alla. Hän julistaa, aivan oikein: Kosovo on Serbiaa.

Kolmenkymmenen vuoden ajan lännen NATO-maat ovat tehneet kaikkensa demonisoidakseen serbejä. Serbit vastustivat Jugoslavian tuhoamista ja tuolla asenteellaan asettuivat poikkiteloin Yhdysvaltojen ja Saksan valtapyrkimyksille.

Serbit olivat juutalaisten tavoin holokaustin uhreja. Satoja tuhansia serbejä tuhottiin natsi-Saksan, natsi-Kroatian ja natseihin liittyneiden albaanien toimesta 17 keskitysleirillä, joista Jasenovac oli Auschwitzin jälkeen Euroopan suurin.

USA:n pyrkiessä 1990-luvulla saamaan Balkanin sotilaallisesti haltuunsa ja Saksan tavoitellessa taloudellista hyötyä ja vaikutusvaltaa Sloveniassa ja Kroatiassa maiden intressit liittyivät yhteen.

Serbien kansanmurha pyrittiin toistamaan. Saksa koulutti ja aseisti kroaatteja ja Yhdysvallat sekä kroaatteja että Bosnian ja Kosovon muslimeja. Sekä kroaatit että albaanit tavoittelivat etnisesti puhtaita valtioita.

Presidentti Clintonin ja Osama bin Ladenin rahoittamat ja aseistamat jihadistit pitivät yllä kauhua serbikylissä niin Bosniassa kuin Kosovossa. Tavoitteena oli islamilainen kalifaatti.

Natsi- ja albaanidiaspora Yhdysvalloissa rahoitti paitsi sotatoimia myös erityisesti serbivastaista propagandaa markinointitoimisto Ruder-Finnin toimesta.

Presidentti Mauno Koivisto kauhisteli ja samalla ihaili tuota NATO-propagandaa, jolla serbit demonisoitiin ja heistä tehtiin itsestään selvät syntipukit kaikkeen pahaan.

Tästä syntipukin roolista on tullut dogmi, josta laittomiin Jugoslavian pommituksiin syylliset NATO-maat pitävät kiinni ja ovat legalisoineet sen niin, että dogmin kyseenalaistamisesta on tehty useassa NATO-maassa sekä NATO:sta riippuvaisessa maassa rikos.

Kun laittomuuden paljastamisesta ja paljastettujen tietojen levittämisestä on tehty rikos, Orwellin ennustama maailma on täällä.

Djokovic edustaa holokaustin uhreja, jotka eivät suostu uhrin rooliin, vaan joukkoon, joka vaatii totuutta ja oikeutta. 

NATO-mailla ja myös Suomella on edessään tutkiskelun paikka.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Djokovic, rasismi ja natsismi, Kosovo ja Serbia