Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ranskan presidentti Macron USA:n palvelijana.

Tiistai 27.2.2024 klo 14.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat aloitti viimeisimmän yrityksensä heikentää Venäjää v.2014. Se otti Ukrainan välikappaleekseen.

Ukrainalla oli edulliset kauppasuhteet Venäjän kanssa ja tullivapaat markkinat. Kaasu oli halpaa ja yhteistyö toimi presidentti Janukovichin johdolla. EU-lähentyminen oli ohjelmassa, mutta kaikki eivät olleet ottaneet huomioon Ukrainan sisämarkkinoita. Lisäksi presidentti Janukovich, joka periaatteessa suhtautui myönteisesti lähentymiseen, koki sen tuona ajankohtana Ukrainalle liian kalliiksi.

Vuonna 2013 Euroopan ja Yhdysvaltojen eliitti, mukaanluettuna molemmat Clintonit ja useat Ukrainan oligarkit suunnittelivat jo Ukrainan yksityistämistä Yhdysvaltalaisille yrityksille. GMO-viljely ja liuskekaasutuotanto olivat keskusteluissa. Tunnelma oli the Economist lehden kuvaamana katossa.

                                                        ***

Ukrainan kansan etu, rauha, liittoutumattomuus ja taloudellinen hyvinvointi eivät olleet asialistalla.

Yhdysvallat sijoitti 5 miljardia dollaria väkivaltaisen vallankaappauksen valmisteluun. Osa tarkka-ampujista tuli Georgiasta ja osa oli koulutettu Haarez-lehden mukaan Israelissa.

Vallankaappauksen johtajien, USA:n valitsemien poliitikkojen ja natsi-liikkeiden johtajien tukemana eduskunnan puhemies Turchinov julisti sodan Itä-Ukrainan Donbassia vastaan. Sen asukkaat eivät hyväksyneet demokratian vastaista kaappausta. Turchinov toimi presidenttinä laillisesti vaaleilla valitun presidentti Janukovichin jouduttua pakenemaan henkensä edestä maasta.

Turchinov ja USA:n valitsema pääministeri Jatshenjuk lähettivät Oikea-sektori-natsiarmeijan ottamaan Donbassin haltuunsa väkivalloin. Tätä väkivaltaista hyökkäystä pääasiassa venäjää puhuvia Donbassin asukkaita vastaan oli nyt helmikuussa kestänyt 10 vuotta.

Seuraavat presidentit Poroshenko ja Zelensky ovat jatkaneet sisällissotaa.

                                                        ***

Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA oli väkivaltaisen vallankaappauksen suunnittelussa jo ennen v. 2014. Vallankaappauksesta lähtien CIA ja Yhdysvaltojen johtama NATO ovat kouluttaneet, valmentaneet ja aseistaneet Ukrainaa.

Korruptoitunut Ukraina on muuttunut täysin USA:n vasalliksi. Yhdysvallat on maksanut armeijan kulut, samoin valtionhallinnon ja sosiaaliturvan kulut. Ukraina on CIA:n tukemana tehnyt venäjänkielen puhumisen laittomaksi vaikka suurella osalla kansaa venäjä on äidinkieli.

Samoin, myös CIA:n tukemana, Ukrainan ortodoksinen kirkko kiellettiin ja sen omaisuutta konfiskoitiin. Suuri osa oppositiopuolueista tehtiin laittomiksi.

                                                           ***

Miten presidentti Macron liittyy kaikkeen tähän?

Siksi, että Macron vaikuttaa olevan eräs niljakkaimmista valtiojohtajista.

Toki Saksan liittokansleri Scholtz antoi Yhdysvaltojen lopettaa Venäjän kaasuntuonnin Saksaan.  Bidenin ilmoittaessa että Nordstream tehdään käyttökelvottomaksi, Scholtz seisoi hänen vieressään.. Scholtz alistui Saksan talouden alasajoon, tunnustaen vasalliutensa säälittävällä tavalla. Kuuluisa tutkiva journalisti Seymor Hearsh sai suoraan tiedot CIA-lähteiltään, että Bidenin johtonelikko, Victoria Nuland, Jake Sullivan ja Anthony Blinken yhdessä Bidenin ja CIA:n kanssa suunnittelivat räjäytyksen ja aikatauluttivat sen. Norjan armeija oli toteutuksessa mukana.

Ukrainan sisällissota oltiin ratkaisemassa Minskin sopimuksella, jonka takaajina olivat myös Ranska (presidentti Hollande ja hänen jälkeensä Macron) sekä Saksa (Angela Merkel ja hänen jälkeensä Scholtz). Minskin sopimus oli vahvistettu YK: ssa. Tavoitteena oli luoda Donbassiin autonomia, osana Ukrainaa.

                                                       ***

Tästä sopimuksesta huolimatta Kiovan natsi-armeija (natsi-armeija siksi, että Ukraina ei ole enään pitkään aikaan ole ollut demokratia) lähti helmikuussa 2022 valloittamaan väkivaltaisesti Donbassia. Venäjän presidentti oli ilmoittanut, että Venäjä ei tule sallimaan siltä apua pyytäneiden Donbassin asukkaiden teurastusta. Donbass julistautui autonomian sijasta itsenäiseksi ja pyysi päästä osaksi Venäjää.

Yhdysvaltojen aseistama, kouluttama ja tukema Ukrainan armeija ei suostunut toteuttamaan Minskin sopimuksia vaan OSCE:n tarkkailijoiden mukaan aloitti massiviset tykistökeskitykset valmisteluna Donbassin valtaukseen.

                                                       ***

Presidentti Emmanuel Macron näytteli neuvottelevansa presidentti Putinin kanssa Minskin sopimuksen toteuttamisesta aivan Venäjän armeijan liikekannallepanoon asti.

Siitä huolimatta en ole kuullut hänen olevan Minskin sopimusten tai YK:n päätösten takana. En ole kuullut hänen yrittävän taivutella NATO-liittolaisiaan Minskin sopimuksen taakse tai neuvottelemaan Donbassin asukkaita puolustamaan tulleiden venäläisten kanssa.

Ukrainan sota on Yhdysvaltojen sotaa ukrainalaisilla miehillä tavoitteena heikentää Venäjää, mieluiten hajottaa se. Sellaista pahuutta, mitä Yhdysvallat on saanut aikaan maailmassa, on vaikeata käsittää.

2010-luvulla Yhdysvallat Afganistanin ja Irakin tuhon lisäksi pyrki CIA:n avulla saamaan aikaan myös Syyrian vallankaappauksen heti pommitettuaan hyvinvointivaltio Libyän kiviraunioiksi. Yhdysvallat kuljetti jihadisti -yhteistyökumppaninsa Libyasta Syyrian puolelle.

Venäjä tuli v. 2015 demokraattisesti valitun, sekulaarisen Syyrian presidentti Assadin avuksi, minkä seurauksena Yhdysvallat NATO-liittolaisineen joutui toteamaan, että "värivallankumous" ei täällä onnistu. Yhdysvallat jatkoi talouspakotteilla ja öljyn ryöstöllä sotaa vaimennetusti.

USA on tietysti katkera Venäjälle tästäkin.

Macron vuorostaan on katkera siitä, että Ranskan entiset siirtomaat Burkina-Faso, Mali ja Niger pitävät Venäjää rehellisenä ja yhteistyökumppanina ahneen Ranskan sijaan. Ranskan tiedustelu ja CIA tappoivat Burkina-Fason vaatimattoman ja kansansa parhaaksi toimivan presidentti Thomas Sankaran.Ranska tuki USA:n värivallankumousta Syyriassakin, niin että vasta vuoden kuluttua konfliktin alkamisesta Ranskan sotilaat hiipivät maasta Libanonin puolelle.

                                                            ***

Macron on kutsunut valtioiden päämiehiä neuvottelemaan siitä, miten Ukrainaa voitaisiin aseistaa tehokaammin. Toisin sanoen: miten USA:n ja NATO-EU:n tukea voitaisiin ohjata Venäjän heikentämiseen, maan, jota jokainen humanismista ja ihmisoikeuksista kiinnostunut ihminen ja valtio pitää parempana kuin USA:n aseellista ja taloudellista gangsterismia.

Maailmassa on Macronia humaanimpia toimijoita kuten Jeffrey Sacks, John Mearsheimer, Yannis Varoufakis, Alain Crooke, Scott Ritter, Doug Macgregor. Youtuben haastatteluohjelma Judging Freedom Andrew Napolitanon johdolla antaa jokaiselle mahdollisuuden käsitellä itsenäisesti maailman tapahtumia.

Donbassin ja GAZAN kansanmurha ovat varoittavia esimerkkejä tiestä jolle Biden, Macron, Scholtz ja Ursula von der Leyen ovat meitä sensuurin ja valheiden avulla johdattelemassa.

Fasismi ja kolonialismi ovat sukua toisilleen. Ranskalla, Saksalla, Britannialla, Belgialla, Hollanninlla ja muilla EU-mailla on raskas kolonialismin historia. Siksi demokratiaa kannattavien Donbassin ja ihmisoikeuksia ja valtiollista itsenäisyyttä kaipaavien Palestiinan asukkaiden kärsimys ei tavoita heitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Emanuel Macron, Minskin sopimus, USA:n liittolaisuus, Venäjän heikentäminen, menetetty siirtomaaherruus, alistuminen USA:lle, yhteistyö CIA:n kanssa

Helsingin Sanomien ja Yle:n Ukraina- propaganda kiihtyy

Maanantai 24.8.2015 klo 11.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien ja Yle-uutisten Ukraina propaganda näyttää kiihtyvän syyskauden alkaessa. 23.8. Ylen iltauutiset kertoi Merkelin "näpäyttäneen" Putinia, kun Putin ei osallistu tänään Berliinissä pidettävään Hollanden, Merkelin ja Poroshenkon Ukrainan tilannetta käsittelevään kokoukseen. Helsingin  Sanomat vuorostaan otsikoi pääkirjoituksensa "Venäjä säätelee sotimista Ukrainassa".

Tarkastellaanpa hieman Ukrainan sisällissotaa. Ukrainan laiton hallitus julisti sodan demokraattisia oikeuksiaan vaativille pääosin venäjää puhuville itä-ukrainalaisille. Nürnbergin sotarikostuomioistuin piti sodan aloittamista pahimpana sotarikoksena. Kiovan hallitus lopetti itä-ukrainalaisilta pankkitoiminnan, eläkkeiden ja sosiaalitukien maksun, koululaitoksen jne. Osittain laillisilla vaaleilla (itä-ukrainalaiset eivät voineet osallistua) valittu presidentti Poroshenko julisti hallituksen voittavan sodan koska itä-ukrainalaiset saavat nääntyä kellareissaan ja koululaiset jäävät vaille koulutusta.

Tietoinen nälkään näännyttäminen on sotarikos.

Presidentit Hollande, Putin, Poroshenko ja liittokansleri Merkel solmivat sodan lopettamiseen tähtäävän Minskin sopimuksen. Helsingin Sanomien ja Yle-uutisten tiedonvälityksen ulkopuolelle jäänyt Yhdysvallat vastustaa tuota sopimusta ja on lisännyt asevientiä ja sotilasneuvonantajia Ukrainaan ja aloittanut massiiviset NATO:n sotaharjoitukset Ukrainassa.

Yhdysvaltalainen Venäjä-tutkimukset professori Steven Cohen on erittäin hyvin perillä yhdysvaltalaisten poliitikkojen ja tiedustelupalvelun toimista Ukrainassa. Muun muassa hänen mukaansa USA:n varapresidentti Biden on puhelinyhteydessä joko Poroshenkoon tai pääministeri Yatsenukiin useita kertoja viikossa. Apulaisulkoministeri Nuland seuraa paikan päällä ukrainalaisten poliitikkojen päätöksentekoa. Ukrainan valtiovarainministeri on  yhdysvaltalainen. Varapresidentti Bidenin poika on Ukrainan suurimman yksityisen energiayhtiön hallituksessa. Ehkä suorastaan huvittavaa on se, että vararikon partaalla oleva Ukraina on Clintonin säätiön viime vuoden suurin rahoittaja!

Yhdysvallat on pyrkinyt destabiloimaan Ukrainaa 5 miljardilla. Syyskuussa 2013 Jaltalla pidettiin "läntisten voimien" (USA,EU, rahaeliitti) Ukrainan haltuunoton suunnittelukokous, the Economistin mukaan suuren euforian vallitsessa. Molemmat Clintonit olivat paikalla samoin sekä Yanukovich että Poroshenko. Kokouksen järjestäjänä oli oligarkki Pintshuc.

Liittokansleri Merkel ja presidentit Hollande ja Putin yrittivat neuvotella Ukrainalle tien ulos kriisistä. Presidentti Poroshenko ja Kiovan hallitus ei ole kuitenkaan pystynyt panemaan täytäntöön yhtäkään Minskin sopimuksen edellyttämää sopimuskohtaa.

Yle-uutisten sympaattinen toimittaja esitti ulkoaopitun tuntuisesti, että Merkel näpäytti Putinia olemalla kutsumatta tätä Berliinin kokoukseen. Tuo tuntuu keittiöfilosofialta. Miksi liittokansleri Merkel ja presidentti Hollande kokoontuisivat kesken lomakauden näpäyttelemään? Jos olisin Merkel, kutsuisin Poroshenkon vakavaan neuvotteluun sen vuoksi, että tämä ei ole saanut aikaan yhdenkään sopimuskohdan täytäntöönpanoa.Yle-uutisten toimittaja kertoi mielipiteenään, että Venäjä ei hyväksy Itä-Ukrainan autonomia-lakia koska se ei täytä Venäjän tavoitteita. Toimittaja ei huomannut kertoa, että Venäjä ei hyväksy autonomia-lakia koska se ei ole Minskin sopimuksen mukainen vaan vesitetty. Venäjä on johdonmukaisesti ilmoittanut tukevansa Minskin sopimusta.

Helsingin Sanomien pääkirjoitus vierittää tapansa mukaan vastuuta Venäjälle. Lehti ei halua paljastaa lukijoilleen tietävänsä mitään Yhdysvaltojen, EU:n ja NATO:n roolista Ukrainassa.

Kuten Kroatiassa, Kosovossa, Bosniassa ja  Lähi-idässä, myös Ukrainassa Yhdysvaltojen sotateollisuutta tottelevat poliitikot tukevat terroristeja olivat ne sitten kalifaattia rakentavia äärimuslimeja tai äärioikeistolaisia/fasisteja. Näitä tukemalla Yhdysvaltojen rahalla ostetut poliitikot tuhoavat muiden maiden järjestyneitä yhteiskuntia ja valtioita.  Yhdysvallat ei ole (mm. presidentti Carterin mukaan) demokratia. Siten se ei arvosta valtiota eikä valtion merkitystä kansalaisten hyvinvoinnin takaajana.

Yhdysvaltojen jatkuvan sodan periaatteeseen perustuvasta tuholaistoiminnasta seuraavat massiiviset pakolaisvirrat. Yhdysvallat eräine ex siirtomaavalta- liittolaisineen ja Saudi Arabian avulla ovat ylläpitäneet Irakin, Syyrian ja Libyan kaaosta. Eurooppa maksaa nyt hintaa tämän liittolaisuuden myötäilemisestä ja avustamisesta. Syyriassa ja Libyassa ihmisillä oli ennen USA:n operaatioita ilmainen koulutus yliopistoon saakka, ilmainen terveydenhuolto, sanalla sanoen järjestynyt elämä ulkopuolisesta uhasta huolimatta.Syyria tarjosi turvapaikan, koulutuksen ja terveydenhoidon 1,5 miljoonalle Irakin pakolaiselle sekä 0,5 miljoonalle palestiinalaiselle.

Helsingin Sanomat ja Yle-uutiset eivät tarjoa todenmukaista tietoa vaan kiihtyvässä yhä myyttisempiä piirteitä omaavassa Venäjä- vastaisuudessa ja Yhdysvaltojen väkivallan unohtavassa tiedonvälityksessä näyttävät vajoavan keskiaikaa muistuttavaan todellisuuteen, jolloin uskomukset ja taikausko rehottivat antaen tilaa milloin inkvisitiolle tai muille järjestelmille, joita vallanpitäjät milloinkin tarvitsivat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Venäjä, Helsingin Sanomat, Helsingin Sanomien ja Yle-uutisten Ukraina-propaganda, Merkel, Minskin sopimus,