Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Miten opetan lapsenlapsille moraalia?

Perjantai 28.1.2011 klo 19.06 - Pirkko Turpeinen-Saari

Aljazeera-uutiskanava julkaisi hiljattain kaikki kahdenkymmenen vuoden aikana Palestiinan ja Israelin suhteita koskevien salaisten neuvottelujen nauhat. Jokainen voi lukea ne transparency.aljazeera.net nettisivulta.

Nauhojen sisältö on kammottava kyynisyydessään, moraalittomuudessaan ja valtapelissään. Nauhat paljastavat kuinka johtavien Palestiinalaisten murhia suunnitellaan ja toteutetaan. Kuinka julkisuudessa sovittelijana ja rauhanrakentajana esiintyvä Yhdysvallat toimii Israelin asianajajana palestiinalaisia vastaan. Kuinka Yhdysvallat onnistui painostamaan Palestiinan edustajan PA:n Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuskomissiossa olemaan vaatimatta Gazan sodan viemistä kansainväliseen rikostuomioistuimeen ICC:hen tutkittavaksi ja tuomittavaksi.

Nauhat paljastavat kuinka palestiinalaisten demokraattisiksi todetuissa vaaleissa valitsema eduskunta ja hallitus ei ole vallassa. Sen sijaan "länsimaiden hyväksymä" osapuoli osallistuu neuvotteluihin, joissa koko Palestiinan kansan tulevaisuus petetään.

Laillisuuden ja moraalin romahdettua toistuvasti kansainvälisissä suhteissa jään kysymään, mitä sanon vilpittömin silmin katsoville lapsenlapsilleni heidän maastaan ja maailmasta. Yhä enenevästi Suomi nähdään joukoissa, joissa kaupalliset suhteet ja poliittinen valta puhumattakaan aseellisesta ylivoimasta, ratkaisee asiat, joihin tulisi soveltaa kansainvälistä voimassaolevaa lakia.

Neljänsadan lapsen ja tuhannen muun siviilin tappaminen fosfori- ja uraanipommeilla Israelin tuhotessa Gazaa on sotarikos.Jugoslavian hajottamissotien hirmuteoista osa on viety rikostuomioistuimeen, mutta merkittävää osaa ei poliittisista syistä ole viety. Nämä kaksoisstandardit ja poliittinen tarkoituksenmukaisuus opetetaan ulkoa länsimaiden kansalaisille oikeina. Minä en voi näin tehdä.En aio opettaa lapsenlapsiani hyväksymään poliittisin perustein jaettuja tuomioita tai tuomiotta jättämistä.

Aljazeera on tehnyt äärimmäisen rohkean teon paljastaessaan totuuden. Vain tietämällä mitä todella on tapahtunut, kokonaisuudessaan, voi itse päätellä mitä ajattelee ja tuntee asioista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aljazeera, Israel, Palestiina-paperit, sotarikokset