Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Serbialaisessa Belgradissa ilmestyvässä Vecernje Novosti sanomalehdessä 7.10.2022 julkaistu haastatteluni

Keskiviikko 12.10.2022 klo 15.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Toimittaja: Olisitteko ystävällinen ja jakaisitte meille ajatuksianne Vecerne Novostissa. Tietoomme on tullut, että Suomi on muuttamassa geopoliittista asennoitumistaan.

 1. Miten suomalaiset suhtautuvat siihen, että Suomi on ilmoittanut liittymisestä NATOon ilman kansanäänestystä?

Meillä Suomessa on mitä tiukin mediasensuuri. Se on kehitetty vuodesta 2015 lähtien yhteistyössä Harvardin kouluttajien kanssa. Sata toimittajaa ja virkamiestä saivat erityiskoulutuksen. Meillä on Mediapooli, joka on osa valtiokoneistoa ja joka kattaa kaikki tiedotusvälineet ja kustantamot. Hallinto koostuu jokaisen hallinnonalan korkeimmista virkamiehistä tasavallan presidentin kanslia mukaan luettuna.

 

Mediapoolilla on sisältötyöryhmä, joka linjaa minkälaista sisältöä julkaistaan ja minkälaista ei.

Parlamentin rahoittamassa TV ssä tai valtamediassa ei sallita väittelyitä. Haastateltavat valikoidaan huolellisesti NATOn kannattajien joukosta. Jokaisen tärkeimmän sanomalehden päätoimittajat ilmoittivat jo vuonna 2000 tukevansa NATO-jäsenyyttä.

Sensuurin huomioon ottaen NATO-jäsenyydestä ei ole käyty mitään avointa väittelyä. Suomen presidentti Sauli Niinistö on luvannut vuosien mittaan, että mahdollisesta NATO-jäsenyydestä tullaan järjestämään kansanäänestys. Tehtyään sopimuksen NATO on liittymisestä marraskuussa 2021 presidentti Bidenin kanssa, hän käänsi kelkkansa.

Suomalaiset ovat aina olleet NATO-jäsenyyttä vastaan. Aivan kuten ukrainalaiset, joista 70% oli NATO a vastaan vuonna 2013.

Parlamentin rahoittama TV järjesti keväällä 2022 1300 osanottajan internetäänestyksen. Äänestäjä olivat valikoitu ryhmä, jolle oli luvattu palkinto osallistumisesta. Tästä joukosta 70% osoittautui NATO on liittymisen kannattajiksi. Äänestysprosessin materiaali julistettiin salaiseksi.

Sen jälkeen presidentti Niinistö julisti suomalaisten olevan NATO on liittymisen kannalla. Hän järjesti jokaisen eduskunnassa edustettuna olevan eduskuntaryhmän kanssa erikseen ryhmäkeskustelun. Tämän ryhmäprosessin jälkeen jokainen eduskuntaryhmä ilmoitti olevansa NATO on liittymisen kannalla vaikka edellisten eduskuntavaalien aikana kolme ja puoli vuotta sitten heidät oli valittu koska valtaosa kansanedustajaehdokkaista vastusti NATO a. 

 

2.Pääministeri Sanna Marin puhuu ydinaseiden sijoittamisesta maahanne?

 

Pääministeri Sanna Marin ei tunne kovin hyvin Suomen historiaa eikä Suomen kulttuuria. Näyttää siltä, että hän on joidenkin maamme ulkopuolisten voimien vaikutuksen alaisena, mitä voimia suomalaiset eivät tunne. Suomalaiset ovat olleet ylpeitä maamme liittoutumattomuudesta jo 70 vuoden ajan. Samoin presidentti Urho Kekkosen rauhanaloitteita on arvostettu. Ystävälliset suhteet Venäjän kanssa ja kaiken sen kunnioitus, mitä Suomi on saavuttanut yhteistyöllä Venäjän kanssa, ensin Venäjän autonomisena alueena, sitten Leninin allekirjoitettua rauhanomaisesti Suomen itsenäisyysasiakirjan ja toisen maailmansodan jälkeen, jossa Suomi liittoutui Hitlerin Saksan kanssa ja jonka jälkeen Venäjä solmi YYA sopimuksen ystävyydestä, yhteistyöstä ja keskinäisestä avunannosta Suomen kanssa mikä kesti aina Neuvostoliiton hajoamiseen ja Suomen liityttyä EU n jäseneksi.

3. Jos marsalkka Mannerheim olisi elossa, miten hän suhtautuisi asiaan?

En tiedä marsalkka Mannerheimista, joka oli aina innokas saamaan aikaan vallan vaihdoksen Venäjällä. Mutta Urho Kekkonen taatusti ei olisi ollut niin tyhmä kuin nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö, joka on rakentanut tätä USA/NATO-liittoa aina 1990-luvulta saakka, jolloin hän oli valtioneuvoston jäsen ja myöskin EDU n puheenjohtaja, jonka päätavoite oli kommunismin kitkeminen Euroopasta.

 

4. Miten arvioitte Ruotsin käännettä kohti NATO a?

Se on syvä pettymys. Ruotsin sosialidemokraatit ovat muuttuneet Olof Palmen ajoista. Oikean laidan Carl Bild on ollut mukana kaikissa värivallankumousprosesseissa. Bosnian high-commisioner. Ukrainassa hän osallistui Pinchukin järjestämään kokoukseen Krimillä syyskuussa 2013 yhdessä Clintoneiden, Summersin, Euroopan eliittien kanssa jakaakseen Ukrainan kansallisvarallisuuden jo ennen Yhdysvaltojen ja EU:n suorittamaa vallankaappausta pari kuukautta myöhemmin. Näyttää siltä kuin Ruotsin sosialidemokraattinen pääministeri olisi ollut kovan linjan Sanna Marinin vaikutuksen alaisena.

5.  Arvioikaa poliittista eliittiä, joka johtaa Eurooppaa tänään. Kuinka he pystyvät kuuntelemaan kansojensa mielipidettä?

Näyttää siltä, että Euroopan poliittinen eliitti on kadottanut kaiken humanismin. Psykiatrina voin vain sanoa, että he ovat kadottaneet todellisuudentajunsa, mikä yleensä merkitsee psykoosia. Todellisuuden hämärtyminen on ollut vallalla jo pitkään. Saksan riippuvuus Yhdysvalloista on tuhoisaa. Yhdysvaltojen massiivinen sotilaallinen läsnäolo toisesta maailmansodasta lähtien ja sen vaikutus taloudelliseen kilpailuun on tuhoisaa.

Kunpa Angela Merkel olisi luopunut Yhdysvaltojen ihailustaan aikaisemmin ja että hän ei olisi mennyt mukaan lännen tiedustelupalveluiden manipulaatioihin kuten Navalny-tapaukseen, Lähi-Idän ”värivallankumouksiin” tai Afganistanin sotaan.

Macron on heikko, samoin Scholtz. Luovuttuaan toteuttamasta Minskin sopimuksia he ovat menettäneet kaiken uskottavuutensa. On hämmästyttävää että sen sijaan että he pitäisivät huolta luotettavista energiahankkeista yhteistyössä Venäjän kanssa he uhraavat omien kansalaistensa turvallisuuden Yhdysvaltojen eduksi.

Lyhyesti sanottuna, Euroopassa ei ole muita valtiomiehiä kuin Venäjän Vladimir Putin.

 

6. Pelkäättekö ydinsotaa?

Koska Yhdysvaltojen, Ukrainan ja NATO n yhteistyö perustuu natsismin kaltaisiin taktiikoihin  - terrorismiin, teloituksiin, Nordstream-kaasuputken räjäytyksiin, ydinvoimalaitosen pommituksiin, pelkään näitä hankkeita enemmän kuin varsinaista ydinsotaa.

 7. Venäjää syytetään jälleen paholaisen valtakunnaksi. Mitä tapahtuu? Mitkä ovat päämäärät?

Venäjä on hankkeissa päättää yksinapaisen ”sopimusvaraisen” Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten ylläpitämä valtajärjestelmä. Venäjä tuntee myötätuntoa, empatiaa ei vain venäläisiä kohtaan vaan erityisesti niitä maita kohtaan, jotka ovat kärsineet siirtomaavallasta ja eriarvoisuudesta. Samanaikaisesti se käsittää YK:n riittämättömyyden koska kansainvälisiä lakeja ei noudateta. Rahanvalta ja voimapolitiikka ovat liian keskeisiä. Moninapaisen maailman rakentamisen tulisi olla tavoitteena, missä kaikki kansakunnat olisivat tasa-arvoisia, missä yhteistyö ja hyvä tahto korvaisi pakotteet ja eriarvoisuuden.

Venäjä on asetettu samaan kategoriaan 1930 – 1940 lukujen serbien, juutalaisten, romanien ja muiden sorrettujen väestöryhmien kanssa natsi-Saksan, fasististen Italian ja Kroatian alueilla.

Täällä Suomessa russofobia saanut tuulta siipiensä alle Euroopan mediasensuurin ja meidän oman mediasensuurimme johdosta. Kaikki sanomalehdet, TV-uutiset, keskusteluohjelmat ja haastattelut toteuttavat samaa mekaanista viitekeystä, jopa tietyt yksittäiset virkkeet toistuvat: ” Venäjän provosoimaton rikollinen sota” esitetään syynä mihin tahansa yksittäiseen ongelmaan tai epäkohtaan on se sitten polttoaineen hinnannousu tai sähkönpuute. EU:n tai Suomen omia pakotteita ei mainita.

Junayhteydet Helsingin, Moskovan ja Pietarin välillä on lopetettu kokonaan, samoin lennot. Venäjän kansalaisten pääsy Suomen maaperälle on kielletty myös maanteitse. Lisäksi on voimassa suunnitelma rakentaa aita Suomen ja Venäjän välille (kuten Trump esitti aitaa Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalle)

8. Kuinka paljon tämä kaikki muistuttaa teitä vuodesta 1941?

Tämä muistuttaa paljon 1930- ja 1940- lukuja. Muistan itse vuodet 1942 -45. Ilmapiiri ei ollut yhtä fanaattinen kuin nyt vaikka silloin Suomen ja Venäjän (Neuvostoliiton) välillä oli sota. Tiedonvälitys oli diplomaattista ja järkevää. Nyt se on täysin mieltä vailla, epäkohteliasta ja valheellista.

9. Näettekö natsismin nousua ja jos näette, missä?

Natsismin nousu on ilmiselvää. Yhdysvallat ja Ukraina olivat kaksi maata, jotka eivät tuominneet natsismia ja fasismia YK:n äänestyksessä vuosi sitten vuonna 2021. EU-maat pidättäytyivät tuossa äänestyksessä mutta Venäjän aloitettua sotilasteknisen operaationsa Ukrainassa useimmat EU-maat ovat antaneet aseellista tukea Ukrainalle siitä huolimatta että Ukrainan armeija on integroinut itseensä natsijoukkoja ja Ukraina on purkanut kaikki demokratian piirteet yhteiskunnastaan. Ukraina on kieltänyt kaikki muut puolueet paitsi Zelenskyn puolueen, kieltänyt venäjän kielen käytön, toteuttanut laittomia teloituksia jne.

Natsismi on kasvussa erityisesti Baltian maissa: Eestissä, Latviassa ja Liettuassa. Myös Puolassa ja tietenkin Ukrainassa. Suomen pääministeri Sanna Marin suosittaa syvempää yhteistyötä Baltian maiden kanssa ja asettaa ne Suomelle esikuvaksi. Norjan Nobel-komitea on ottanut tämän huomioon päättäessään vuoden 2022 Nobelin rauhanpalkinnosta. Valko-Venäjän värivallankumouksen edustaja, Venäjän Memorial -järjestö ja Ukrainan ihmisoikeusjärjestö olivat palkinnon saajia. Nobel-komitea ei ollut havainnut ihmisoikeuksien täydellistä puuttumista Ukrainassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: haastatteluni serbialaisessa lehdessä, Suomen geopoliittinen muutos, Euroopan tilanne, Suomi ja NATO, sensuuri, Sauli Niinistö, Sanna Marin,

Serbian Kosovo ja Ukrainan Donbass

Tiistai 19.7.2022 klo 18.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

SERBIAN KOSOVO JA UKRAINAN DONBASS 

Yhdysvallat on tunkeutunut viimeisten 30 vuoden aikana yhä syvemmälle Euroopan rakenteisiin. Maa on natsismin perinnön kantaja. YK:n vuonna 2021 pidetyssä äänestyksessä Yhdysvallat ja Ukraina maailman ainoina valtioina pidättäytyivät vastustamasta natsismia.

Valtio, joka merkittävimmällä tavalla vaikutti toisessa maailmansodassa natsismista saatuun voittoon, oli Neuvostoliitto. Huolimatta liittoutumisestaan Neuvostoliiton kanssa Yhdysvallat suuntautui Neuvostoliiton tuhoamiseen kohta sodan päättymisen jälkeen. Kommunismin ja vasemmistolaisuuden kitkeminen, ensin omasta maasta ja sen jälkeen muualta maailmasta muodostui Yhdysvaltojen johtolangaksi.

Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan valittujen maiden tuhoamisen jälkeen vuoroon tulivat vuodesta 1990 Eurooppa ja Balkan. Liittoutumattomien maiden liiton ja YK:n perustajavaltio, sosialistinen Jugoslavia tuli haltuun otettavaksi. Kansantuloltaan maailman 24. valtio oli houkutteleva. Sen aatteellinen, sotilaallinen ja taloudellinen vaikutus oli murskattava. Jugoslavian haltuunotto heikentäisi Venäjän hegemoniaa ja olisi taloudellisesti hyödyllinen EU-Saksalle.

Samaan aikaan kun Yhdysvallat suoritti 1990-luvulla ”värivallankumousta” itse Venäjällä ryöstäen maan kansallisvarallisuutta ja johtamalla yhteistyössä korruptoituneiden oligarkkien kanssa valtion yritysten yksityistämistä, Jugoslavia jäi ilman henkistä ja fyysistä tukea. 

                                                 ***

Yhdysvallat oli jo presidentti Reaganin aikana 19.3.1984 laatinut ”National Security Decision Directive”- tavoitteen, jonka otsikko oli ”Yhdysvaltojen Jugoslavia-politiikka.”Jo aikaisemmin oli päätetty pyrkiä Itä-Euroopan kommunistijohtoisten hallitusten kaatamiseen hiljaisten vallankumousten avulla. 

Vuonna 1989 Jugoslavian liittovaltion pääministeri matkusti Washingtoniin neuvotellakseen presidentti George H.W.Bushin kanssa uudesta neljän miljardin lainasta. Vastineeksi pääministeri Ante Markovic lupasi entistäkin suurempia leikkauksia sosiaaliturvaan, dinaarin devalvaation, palkkajäädytyksen, yhteisesti omistettujen, työläisten johtamien yritysten lakkauttamisen sekä ulkomaisten sijoitusten rajoituksia poistavan lainsäädännön.

Lainan myöntämisen sijaan Yhdysvallat irtisanoi yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa kaikki Jugoslavian lainat. Presidentti Bush aikaansai ”Foreign Operations Appropriation”-lain, jonka mukaan Jugoslavian liittovaltio ei saanut anomaansa rahoitusta. Päinvastoin Yhdysvallat ilmoitti suostuvansa antamaan lainaa erityisin ehdoin ja vain osavaltioille, mikäli niiden vaaleissa sopivat puolueet saavat enemmistön. Liittovaltio itse ei saisi järjestää vaaleja hajottamisestaan tai koossapysymisestään.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli kansallistunteen nostattamien eri etnisten ryhmien välillä. Toisen maailmansodan keskitysleirien ja fasistisen Kroatian muistot eivät olleet unohtuneet. Yhtenäistä, perustuslaillista Jugoslaviaa kannattavat serbit asuivat eri osavaltioiden alueella muodostaen vähemmistön kaikissa muissa osavaltioissa paitsi Serbiassa. Siten keskitysleirien kauhut kokeneet serbit olivat yksin kaikkialla muualla paitsi juuri Serbiassa.

                                                  ***

Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa (300 000 amerikkalaissotilasta v. 1990) yhteistyössä Yhdysvaltojen natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin rahoittamien jihadistien kanssa tuki kroaatteja. Ne hyökkäsivät Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan tavoitteenaan muodostaa rasistisen perustuslain omaava puhtaasti kroaatti-valtio, jossa serbit olisivat alistetussa asemassa kuten fasistisen Kroatian vallitessa 1941-45. 

Bosnian muslimit, natsien entiset liittolaiset, vuorostaan halusivat muodostaa puhtaan muslimi kalifaatin, jossa ”paras serbi on kuollut serbi”. Bosnian presidentiksi oli USA:n määräämien lakien perusteella valittu Alija Izetbegovic (ohi vaalituloksen, jossa valituksi oli tullut Fikret Abdic).

Izetbegovic oli kirjoittanut v. 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa serbien asema kuvaillaan tarkasti. ”Paras serbi on kuollut serbi, mutta jos hän saa elää ja työskennellä, hänen palkkansa ja asemansa on alempi kuin muslimeilla” jne. Izetbegovic kärsi julistuksestaan perustuslaillisessa Jugoslaviassa vankeustuomion.

                                                  *** 

Yhdysvallat ja EU-Saksa Helmut Kohlin johdolla tukivat rasistista, käytännössä fasistista kehitystä. Kroatiassa presidentiksi valittu holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman, jakoi poliisin virkamerkkejä laillistaakseen aseenkannon. Aseita toimitettiin Saksasta Itä-Saksan jäljellejääneistä varastoista.

Etnisten ryhmien vastakkainasettelun lisäksi USA ja EU-Saksa hoitivat serbivastaisen sodan rahoituksen, aseet ja mikä tärkeintä propagandan. Yhdysvaltalaisen Ruder-Finn markkinointitoimiston 400 toimittajan verkosto hoiti ”oikean” tiedon levityksen.

                                                  *** 

Vuoteen 1995 mennessä Jugoslavia oli saatu hajotettua Yhdysvaltojen ja NATO:n hallitsemiksi Sloveniaksi, Kroatiaksi ja Bosnia-Hertzegovinaksi, johon viimeksi mainittuun oli NATO-miehityksen lisäksi saatu hallitsijaksi ”lännen valitsema” ”high-comissioner”, jolla oli valta hylätä lait, sulkea tiedotusvälineitä ja vaikuttaa korkeimman oikeuden päätöksiin, jos hän katsoi niiden päätösten olevan Daytonin rauhansopimuksen kanssa ristiriidassa.

                                                  *** 

Serbia, Montenegro ja Makedonia olivat vielä miehittämättä. Yhdysvallat halusi NATO-miehityksen koko Serbiaan. Serbian muslimienemmistöinen maakunta Kosovo oli pyrkinyt vuodesta 1990 lähtien, muodostamaan etnisesti puhtaan itsenäisen muslimi-Kosovon. Se käytti tavoitteeseen pääsemiseksi suoraa toimintaa kieltäytymällä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin. Johtajiensa käskyvallan alla olevat albaanit eivät osallistuneet valtion opetusjärjestelmän mukaiseen kouluopetukseen, valtion terveydenhuoltoon. He eivät hakeutuneet valtion virkoihin, työläisiksi valtion tehtaisiin jne. 

Albaanit muodostivat rinnakkaisen koululaitoksen ja terveydenhuollon, jotka luonnollisesti eivät tasoltaan vastanneet virallista valtion rahoittamaa järjestelmää. Köyhyys ja työttömyys vaikeutti albaani -perheiden asemaa. 

Albaanien johtajana oli maltillinen Ibrahim Rugova. 

Albaanien hahmottama Kosovo oli rasistinen järjestelmä kuten Kroatiakin. Kun Jugoslaviassa ja Serbiassa kaikki 12 eri kansanryhmää ovat tasa-arvoisia, Kosovo olisi määritelty puhtaasti albaanien alueeksi. Serbeillä ei olisi itsenäisessä Kosovossa samoja kansalaisoikeuksia kuin albaaneilla. 

Länsimedia, Suomen media mukaan luettuna ihasteli tätä ”suoraa toimintaa”. Lännen propagoima serbivastaisuus toimi samoin kuin aikoinaan juutalais- tai serbivastaisuus tai tällä hetkellä Suomessa vallitseva Venäjä-vastaisuus fasismin perusteluna.

                                                   *** 

Yhdysvallat oli määritellyt yhä väkivaltaisemmiksi muodostuneet Kosovon albaanijoukkiot terroristeiksi, kunnes vuonna 1998 heidän nimityksensä muutettiin ”vapaustaistelijoiksi”. Taistelijoilla alkoi olla yllään Saksan armeijan asepukuja ja heitä koulutettiin Osama bin Ladenin rahoituksella Turkissa sekä CIA:n toimesta Albanian puolella.

Serbipoliisien pyrkiessä hillitsemään albaaniterroristien väkivallantekoja Yhdysvallat ja EU:n NATO-maat päinvastoin tuomitsivat sen ja vaativat serbejä tilille uhaten Serbiaa pommituksilla ja koko maan NATO-miehityksellä. 

Lähes 3kuukautta kestäneiden tauottomien pommitusten jälkeen Jugoslavia suostui rauhaan, joka merkitsi Kosovon alueen NATO-miehitystä, mutta ei koko Serbian, jota USA oli vaatinut ennen pommitusten aloittamista. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo pysyi Serbian maakuntana, vaikka se oli oletettavasti tilapäisesti NATO:n miehittämä. 

                                                    *** 

Yhdysvallat alkoi käyttää tilannetta hyväkseen. Heti aseiden vaiettua se alkoi rakentaa jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Kosovoon. Presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi, alueen yritykset ja omaisuus yksityistettiin ilman että omistajat – yleensä serbit- pääsivät paikalle tutkimaan mitä heidän omaisuudelleen tehtiin. Yhdysvaltojen ja Suomen tunnustusten johdolla n puolet maapallon maista on tunnustanut Kosovon itsenäisyyden, EU-maista mm Espanja ja Kreikka eivät ole tunnustaneet. 

                                                    ***

Balkanin haltuunoton, yksityistämisen ja alueen köyhtyneiden valtioiden NATO-jäsenyyden jälkeen Yhdysvallat ja EU käänsivät katseet Venäjästä taloudellisesti riippuvaiseen Ukrainaan.  

USA:n ja NATO: n vaikutusvalta Ukrainassa olisi omiaan heikentämään, oikein käytettynä, Venäjää.

Ukrainan kansalaiset eivät kannattaneet NATO on liittymistä. Sen sijaan he halusivat liittyä Euroopan unioniin. Yhdysvallat ja EU käyttivät kaikki keinot tuon tavoitteen toteuttamiseksi, mutta myös maan liittämiseksi NATO on. USA oli käyttänyt jo useissa vaaleissa värivallankumouksista tuttuja keinoja mutta vuonna 2013 kärsivällisyys loppui, se halusi muutoksen heti. 

Presidentti Victor Janukovic, joka oli valittu presidentiksi alueiden puolueen kannattajien avulla tuli siihen tulokseen, että äärimmäisen köyhällä maalla ei ole vielä taloudellisia mahdollisuuksia liittyä lähentymissopimukseen. Hän kannatti lähentymissopimusta, mutta ei vielä sen toteuttamista.

Ukrainan talous oli monilta osin kietoutunut Venäjän kauppaan ja oli tullivapaa. Liittyminen Euroopan unionin kauppaan olisi merkinnyt tullivapautta EU:n ja Venäjän välillä. Tätä EU:n lähentymiskomissaari Olli Rehn ei ollut ottanut huomioon EU:n puskiessa Ukrainan päätöstä eteenpäin. 

Rakenteellisesta liittymisesteestä alettiin syyttää presidentti Janukovicia väittäen hänen olevan haluton EU-jäsenyyteen, mikä ei pitänyt paikkaansa. Propaganda ja suora toiminta Maidanin torilla hoitivat loput tarkoitushakuisessa leimaamisessa.

                                                   *** 

Yhdysvaltojen johtamassa, natsien ja äärioikeistopuolueiden tukemassa mutta myös useiden EU-maiden myötävaikuttamassa väkivaltaisessa vallankaappauksessa presidentti Janukovic ajettiin maasta. Eduskunnan seinät vuorattiin natsi-lipuilla. Yhdysvallat valitsi uuden pääministerin ja ylikansallisen laittoman hallituksen. CIA:lla oli Ukrainan sisäministeriössä kokonainen kerros hallussaan. 

Presidentti Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena siirtomaaisäntänä ohjaten Ukrainan parlamentin toimintaa ja valintoja. NATO:n läsnäolo voimistui, USA perusti sotilasteknisiä laboratorioita maahan.

Presidentti Janukovicin kannatus oli voimakkainta Itä-Ukrainassa, jossa väestön suuri osa on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Itä-Ukrainan asukkaat eivät alistuneet vallankaappauksen seurauksiin vaan aloittivat hallintorakennusten valtaukset ja vaativat demokratian noudattamista.

Demokratian palauttamisen sijaan useiden puolueiden edustajista puhdistettu eduskunta julisti puhemies Turchinovin suulla ”terrorismin vastaisen sodan” Donbassin asukkaille. Siis demokratiaa kannattavat ja sen toteuttamista vaativat kansalaiset julistettiin terroristeiksi. Venäjän kielen asema virallisena kielenä lakkautettiin.

Väkivaltaista vallankaappausta vastustaneet mielenosoittajat joutuivat Odessassa 2.5. 2014 natsijoukkioiden takaa-ajamiksi paeten ammattiyhdistysten taloon. Natsit tuikkasivat rakennuksen tuleen estäen sisällä olijoiden pääsyn ulos. Rakennuksessa paloi elävältä yli 42 henkilöä. Videolla voi nähdä natsien huutelevan ”torakat palaa”.  Maidanilla Kiovassa USA:n kouluttamien tarkka-ampujien luodeissa kuoli yli 100 henkilöä. 

                                                     *** 

Vuodesta 2014 lähtien natsien soihtukulkueet Ukrainassa ovat yleistyneet. Toisen maailmansodan aikuisia muistomerkkejä on tuhottu ja katujen nimiä on muutettu kunnioittamaan natsisankareita, erityisesti Stepan Banderaa.

Nykyinen NATO-propaganda pyrkii vähättelemään neo-natsien läsnäoloa Ukrainassa viitaten vastaavien ryhmien esiintymiseen lännessä. Totuus on kuitenkin erilainen. Banderan kannattajat ovat vähitellen ottaneet viimeisten 30 vuoden aikana vallan haltuunsa, kirjoittamalla historian uudelleen, kouluttaen nuorison ja vaihtaen kaikki valtion symbolit yhden kerrallaan. He ovat indoktrinoineet kolmanneksen väestöstä ja edustavat kolmasosaa armeijasta. Heidän tavoitteenaan on tuhota Venäjä. He pyrkivät tavoitteeseensa yksinapaista maailmaa yksinoikeudella tavoittelevien yhdysvaltalaistahojen kanssa. 

                                                     *** 

”Terrorismin vastainen sota”demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita vastaan on jatkunut 8 vuotta. Presidentiksi toukokuussa 2014 valittu Petro Poroshenko julisti Donbassin asukkaille tuhoa ja kuolemaa kellareihinsa. Donbassin asukkaiden sosiaaliturva ja koululaitos lakkautettiin. 

Ukraina ja EU-maiden edustajina Saksa ja Ranska laativat kaksi Minskin sopimusta, joiden avulla pyrittiin luomaan Donbassiin aselepo, vaalit, autonomia ja sovittu raja Venäjän ja Donbassin välillä. Neuvotteluihin osallistumisesta huolimatta Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ja hänen jälkeensä Emmanuel Macron eivät ole kyenneet edistämään rauhaan suuntautuvaa ratkaisua. Ukrainan Yhdysvaltojen taskussa oleva eduskunta ei ole suostunut rauhaan.

Rauhan sijaan Yhdysvallat on voimistanut läsnäoloaan Ukrainassa, aseistaen ja kouluttaen Ukrainan armeijaa tavoitteenaan uhata siten Venäjän turvallisuudentunnetta. Ukrainan NATO-jäsenyydestä puhuminen ja sen edistäminen oli yhtä provosoivaa kuin Suomen NATO-jäsenyydenkin edistäminen. 

                                                     *** 

Ukrainan hallituksen sisällissodan Itä-Ukrainan kanssa kestettyä kahdeksan vuotta Itä-Ukrainalaiset Donbassin asukkaat päättivät, että liika on liikaa. Tuhottu infrastruktuuri, pommitetut talot, 14 000 kuollutta siviiliä, joista 400 lasta ylitti sietorajan. Alue päätti julistautua itsenäiseksi ja pyysi Venäjää tunnustamaan itsenäisyyden ja tulemaan apuun. Seuraavaksi itsenäisyyden on tunnustanut Syyria.

Venäjä odotti USA:n ja Euroopan Unionin vastausta kysymykseen, kuinka kaikkien valtioiden turvallisuus voidaan yhdessä taata joulukuusta 2021 helmikuuhun 2022. Mitään vastausta ei tullut. Se päätti itse lähteä takaamaan Donbassin asukkaiden ja oman turvallisuutensa NATO/Ukrainan uhan alla 24.2. 2022 

Venäjä julisti, kuten liittoutuneet julistivat toisen maailmansodan päätteeksi, että tavoitteena on Ukrainan de-natsifikaatio ja de-militarisaatio, jotka natsismi ja militarismi molemmat uhkaavat sekä Donbassia, että koko maailmaa.

                                                   *** 

Ukrainassa oli järjestetty presidentinvaalit v. 2019. Koomikkona tunnettu Volodymyr Zelensky voitti oligarkkien rahoituksen avulla Petro Poroshenkon saaden 73,2% äänistä. Hän lupasi lopettaa korruption, johtaa maan edistyksen ja sivilisaation tielle ja ennen kaikkea tehdä rauhan venäjänkielisen Donbassin kanssa. Heti valintansa jälkeen hän petti kaikki lupauksensa, jolloin hänen kannatuksensa laski 23%:iin tammikuussa 2022.

Heti presidentiksi valintansa jälkeen Zelensky toteutti massiivisen maan yksityistämisohjelman, joka kattoi 40 miljoonaa hehtaaria maanviljelysmaata. Sen lisäksi hän purki kansallistamiset ja venäjämielisyyden, joka purkaminen oli alkanut jo USA:n tukeman vallankaappauksen aikana. 

Toukokuun 19. päivänä 2021 hän takasi nationalistien riemuksi ukrainankielen ylivallan kieltämällä venäjänkielen käytön kaikilla julkisen elämän aloilla – hallinnossa, kouluissa ja liike - elämässä. 

Zelenskyn päärahoittaja oli Ihor Kolomoisky, joka on käytännössä maanpaossa Genevessä talousrikosten johdosta. Hän on pääosakas öljy-yhtiö Burismassa, joka palkkasi Bidenin pojan Hunterin 50 000 dollarin kuukausipalkalla. Hän oli maksanut Zelenskylle v. 2012 40 miljoonaa dollaria, jotka tämä oli tallettanut vaimonsa nimellä veroparatiiseihin ja hankkinut kolme asuntoa Lontoosta 7,5 miljoonalla dollarilla. 

                                                    ***

Koomikko Zelensky on Azovin natsipataljoonan panttivanki. Hän ei itse ole natsi, mutta riippuvuus on selvä. Kolomoysky on perustanut tunnetuimman natsi -pataljoonan Azovin v. 2014. Vaikka natsien vaalikannatus on vain noin 2 % he muodostavat hyvin motivoituneen 1miljoonan miehen armeijan. Azovin lisäksi Aidar, Dnipro, Safari, Svoboda, Pravy Sektor, C 14 ja Kansallisjoukot tulevat lisäksi. Arsen Avakov, Ukrainan turvallisuusjohtaja 2014 -2021 liitti natsijoukot osaksi Ukrainan armeijaa. Zelensky kutsuu tätä natsijoukkoa ”veteraaneiksi”. 

Kerran Zelensky yritti motivoida Donbassia moukaroivia natseja laskemaan aseensa vieraillessaan alueella. Sitä seurasi Zelenkyyn kohdistuva vihakampanja ja pommitukset alkoivat jälleen entistä kiihkeämmin.

Vihakampanjan jälkeen Zelensky otti vastaan useita äärioikeiston edustajia pääministerin kanssa mm C14 johtaja Yehven Tarasin, pääministerin vierellä taas esiintyi murhasta epäilty neo-natsi Andryi Medvedko.

Viime lokakuussa Zelensky nimitti kiihkokansallista Oikea sektoria edustavan Dmytro Yaroshin Ukrainan armeijan ylipäällikön erityisneuvonantajaksi ja helmikuusta 2022 lähtien lähiterroria harrastavan Vapaaehtoisarmeijan päälliköksi. Samaan aikaan hän nimitti Oleksander Poklandin, lempinimeltään ”kuristaja”, ”koska hän pitää kiduttamisesta”, vastavakoilun päälliköksi.

Joulukuussa 2021 kaksi kuukautta ennen sotatoimien alkua Zelensky antoi komentaja Dmytro Kotsuybaylolle  Ukrainan sankarin tittelin. Zelensky korvasi myös Odessan aluekuvernöörin Maksym Marchenkolla, joka on ultranationalistisen Aidarin pataljoonan päällikkö. 

Onko kysymys ainoastaan halusta miellyttää äärioikeistoa antamalle heille asemia? Neoliberaalien, atlantistien, lännen oikeiston unelma on tuhota venäläiset ja ”johtaa maailman valkoiset rodut lopulliselle ristiretkelle semiittien johtamia ali-ihmisiä vastaan” kuten entinen Kansallisten joukkojen johtaja Andryi Biletsky , toteaa. Ei ole selvää, mitä Zelensky ajattelee koska yksikään toimittaja ei ole kysynyt asiaa häneltä itseltään. 

Ei ole epäilystäkään, etteikö Ukrainan hallitus liukuisi lisääntyvästi autoritaariseen, suorastaan rikolliseen suuntaan. Pelottelukampanjat, kidnappaukset ja teloitukset kohdistuvat vaaleilla valittuihin virkailijoihin, joiden epäillään olevan Venäjän vakoilijoita tai sympatisoijia. 

”Yksi petturi vähemmän Ukrainassa!” Hänet löydettiin tapettuna ja tuomittuna kansan oikeudessa. Näin julisti sisäministeri Anton Gerashenkon avustaja Telegram sivustollaan Volodomyr Strokin,  Kremninan pikkukaupungin pormestarin murhauutista. Hänet oli kidnapattu ja kidutettu ennen teloitusta. 

Gostomelin pormestari taas murhattiin koska hän oli yrittänyt neuvotella turvakäytävän luomisesta. Yhdentoista pormestarin on ilmoitettu olevan kadoksissa. 

Helmikuussa 2021 Zelensky sulki kolme tv:n oppositiokanavaa, jotka omisti Viktor Medvedchuk. Valtioneuvosto ylisti ratkaisua Yhdysvaltojen tukemana toimena vastata Venäjän negatiiviseen vaikutukseen.

Joulukuussa 2021 entistä presidenttiä Petro Poroshenkoa syytettiin valtiopetoksesta ja terrorismin tukemisesta. Presidenttiä syytettiin pyrkimyksestä saattaa Ukraina riippuvaiseksi Venäjän energiasta ja Venäjän kontrolloimista ”pseudo-valtioista”. 

Maaliskuun 3.päivänä Lizvizia Left puolueen aktivistien koteihin tehtiin kotietsintä ja tusina ihmisiä vangittiin. Maaliskuun 19. päivänä 11 vasemmistopuoluetta lakkautettiin. Muita aktivisteja ja ihmisoikeuksien puolustajia on pidätetty ja kidutettu. 

Listaa voisi täydentää nationalistien Kiovan kadulla riisumilla ja julkisesti hakkaamilla ihmisillä, venäläisten sotilaiden ampumisella jalkoihin ennen heidän teloitustaan ja sotilaalla, jonka silmät puhkottiin ennen teloitusta.  

Turvallisuuspalvelu ampui Ukrainan ja Venäjän ensimmäiseen neuvotteluun osallistuneen neuvottelijan Kiovan kadulla keskellä päivää liian venäjämielisenä.  

Ukrainan kanava 24:lla armeijan ylilääkäri kehui ”saaneensa käskyn kastroida kaikki venäläiset miehet, koska he ovat ali-ihmisiä ja pahempia kuin torakat”.  

Ukraina käyttää laajalti Clearviewn kasvojentunnistustekniikkaa tunnistaakseen kuolleet venäläiset sotilaat ja lähettääkseen heidän kuvansa Venäjän sosiaaliseen mediaan halventaakseen heitä. 

Ukrainan ongelma on siinä, että sen presidentti on tahtoen tai tahtomattaan luovuttanut vallan ääriliikkeille sisäisesti ja NATOn sotavoimille ulkoisesti voidakseen kampanjoida päästäkseen kansojen suosioon ympäri maailmaa.  

                                                   ***

EU on syytänyt miljardikaupalla rahaa Kosovoon ylläpitääkseen mielikuvaa itsenäisestä demokraattisesta valtiosta tiellä kohti EU/NATO/YK:n jäsenyyttä. 

Vuonna 2004 maaliskuun 17. ja 18. päivien aikana albaanit kohdistivat serbiväestöön YK:n ja NATO:n valvovan silmän alla pogromin. YK:n pääsihteerin edustajana Kosovossa toimi silloin suomalainen Harri Holkeri. 

Kahden vuorokauden aikana 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin.935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus eli poistaminen tavalla tai toisella kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä. 

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi yrittänyt auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä Kosovossa – paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä.

Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri. Albaaniasukkaat sallivat lastensa kivittää ja terrorisoida serbiperheitä, joiden jäsenet pelkäsivät astua ulos asumuksistaan. 

Serbien kohtalon tekee vielä kohtuuttomammaksi se, että YK:n virkamiehet estivät myös muualle paenneiden Kosovon serbien paluun takaisin kotiin.

                                                     *** 

Suomen presidentti Martti Ahtisaaren johdolla Kosovon YK:n alainen harjoitteluparlamentti äänesti vastoin YK:n päätöstä Kosovon itsenäiseksi v. 2008. International Court of Justice totesi, että tämä ”parlamentti” ei voi päätöstä tehdä vaan  sen jäsenet ovat suorittaneet äänestyksen yksityishenkilöinä. 

Tästä mielenkiintoisesta itsenäisyysjulistuksesta huolimatta Yhdysvallat, joka oli jo 8 vuotta aikaisemmin rakentanut alueelle jättimäisen Bondsteel-sotilastukikohdan, ilmoitti tunnustavansa Kosovon itsenäisyyden. Suomi, Ahtisaaren ohjaamana, seurasi heti perässä. 

                                                    ***

Kosovossa on edelleen Yhdysvaltojen sotilastukikohta, NATO-miehitys ja Euroopan unionin vankka taloudellinen tuki. Näillä pönkillä Yhdysvallat ja EU ylläpitävät mielikuvaa itsenäisestä valtiosta. Serbien alistettu asema ei herätä myötäelämistä. 

Kosovon parlamentin serbiedustaja sai 2 vuoden vankeusrangaistuksen mainitsemalla puheessaan Racakin kylän teloitusten v. 1999 olleen lavastus. Yhdysvaltalainen KFORin päällikkö lavasti taistelussa kaatuneet teloitetuiksi ja Suomen ja Saksan hallitukset salasivat oikeuslääkäreiden tiedot vainajien kuolinsyystä. Suomi palveli USA:n ja NATO:n tavoitteita. Tuon valheen seurauksena Yhdysvallat ja NATO aloittivat serbien pommitukset.

                                                    *** 

Tiivistettynä, edellä mainitun perusteella voi sanoa, että Suomi on asemoitunut palvelemaan Yhdysvaltoja ja NATO: a sotilaallisesti vähintään vuodesta 1999 lähtien.

Ukrainan sisällissodassa, joka on saanut alkunsa Yhdysvaltojen ja EU-maiden provosoimasta vallankaappauksesta v. 2014, Suomi on tukenut Ukrainan Yhdysvaltojen tukemaa hallitusta eikä demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita. 

Serbian ja Kosovon välisessä kysymyksenasettelussa Suomi on tukenut Kosovon itsenäisyyttä vastoin YK:n päätöslauselmaa. 

Niin Serbia/Kosovossa kuin Ukraina/Donbassissa Suomen tukemat tahot turvautuvat terroriin, kidutukseen, murhapolttoihin, ihmisarvon mitätöimiseen ja muihin fasistisiin piirteisiin. Suomi auttoi pommittamaan serbejä, joiden perustuslaillinen periaate on kaikkien maassa asuvien 12 etnisen ryhmän tasa-arvo. Suomi tuki terroritekoihin turvautuvia ja monokulttuurista puhdasta albaani-Kosovoa tavoittelevia tahoja.  

Ukrainassa Suomi tukee ja aseistaa natseista, USA:sta ja NATO:sta riippuvaista Ukrainan hallitusta, joka ei ota huomioon omien kansalaistensa tasa-arvoa vaan päinvastoin on laillistanut syrjinnän ja vainon ja tavoittelee monokulttuurista ukrainankielistä, natsimielistä vartiota.

Ukrainassa kyse on yksinomaan sen hallituksen ongelmasta. Venäjä on sivujuonne, vaikka Yhdysvallat ja sen liittolaiset yrittävät tehdä siitä pääasian. Venäjä puolustaa kaikkien ihmisoikeuksia natsismia, rasismia ja militarismia vastaan pyrkien luomaan maailmanyhteisön, jossa kaikkien valtioiden turvallisuushuolet otetaan huomioon ja niitä kunnioitetaan. Tämän Venäjä on ilmaissut kouriintuntuvasti aloitteissaan joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022.

 

                                                                                

 

 

 

 

                                                                                 

 

                                                                     

 

                                                                       

 

 

 

                                               

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi käyttövoimana, Ukraina, Donbass, Serbia, Kosovo, Suomi Naton palvelijana, rasismi Suomen politiikassa

Yle ja Bosnian sota

Torstai 25.11.2021 klo 12.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

Minkään mitä Yle esittää ei pitäisi enää yllättää, mutta Areenasta eilen katsomani "Miksi Bosnia ei halua sotaa" yllätti.

Bosnian sisällissota alkoi siitä kun USA kehotti Bosnian muslimipresidentti Izetbegovicia vetämään allekirjoituksensa kolmen etnisen ryhmän sopimuksesta jakaa alue kunkin ryhmän autonomisiin alueisiin rauhanomaisesti.

Sota alkoi Islamilaisen julistuksen kirjoittaneen Izetbegovicin joukkojen tappaessa serbialaisen hääseurueen ja sen jälkeen tuhotessa yli 100  liittovaltion armeijan Bosniasta vetäytyvää alokasta.

Sisällissota käytiin serbien, kroaattien ja muslimijoukkojen kesken.

Toisen maailmansodan aikana fasistiset kroaatit ja heidän liittolaisensa muslimit laativat serbien etnisen vainon mahdollistavat lait. Serbejä tapettiin kyläkunnittain ja kiinnisaadut suljettiin 17 keskitysleiriin.

Toisen maailmansodan päättyessä serbipartisaanit yhdessä kroaattipartisaanien kanssa vapauttivat keskitysleirit ja Belgradin jo ennen puna-armeijan saapumista.

Serbikylien hautausmaat ovat täynnä toisen maailmansodan pogromeissa kuolleita sukulaisia.

Verratkaamme Suomen sisällissotaa, jota vertaan Bosnian sotaan myös kirjassani Lahtari, Punikki ja Teurastaja.

Milloin demokratiaa ja tasa-arvoa vaatineet Suomen sisällissodan punaiset saivat itselleen normaalit ihmisoikeudet?

Se tapahtui vasta toisen maailmansodan rauhansopimuksen jälkeen Neuvostoliiton voitettua natsiarmeijat. Vasta vuonna 1945 Suomessa järjestettiin vaalit, joissa myös keskitysleireistä vapautuneilla punaisilla, keskellä natsismia, demokratiaa ajaneilla kansalaisilla, niin naisilla kuin miehillä oli äänioikeus.

Suomen sisällissodassa ja toisessa maailmansodassa Suomi oli liittoutuneena Saksan kanssa, kuten nyt Yhdysvaltojen miehittämän Saksan kanssa.

Bosnian sodassa muslimit tavoittelivat islamilaista kalifaattia, jossa "paras serbi on kuollut serbi". Yhdysvaltojen presidentti Clintonin ehdotuksesta kroaatit liittoutuivat vanhojen natsiliittolaistensa muslimien kanssa, jälleen serbejä vastaan.

Kuten toisessa maailmansodassa, vuoden 1992-93 välillä Srebrenican ympärillä serbikylissä alkoivat pogromit joissa Srebrenicasta käsin toimivat jihadisti- ja muslimiarmeijat hyökkäsivät serbikyliin tappaen, kauloja katkoen, ryöstäen karjan ja polttaen lopuksi talot ja talousrakennukset suuren riemun vallitessa. Kuvaan tätä kirjassani Lupa olla julma.

Yhdysvaltojen armeijan kenraalit johtivat ja kouluttivat muslimijoukkoja ja kroaattijoukkoja myös Kroatian puolella. Yhdysvaltojen tavoitteena oli sotilaallisen sillanpääaseman ja ylikansalliselle pääomalle myönteisen hallinnon aikaansaaminen myös Bosniaan.

Ylikansallinen Yhdysvaltojen tavoitteita toteuttava tiedonvälitys oli Hitlerin Göbbelsin aikaakin kokonaisvaltaisempaa.

Holokaustin uhrit ja liittovaltion hajottamista vastustavat serbit leimattiin Hitlereiksi. Osama bin Ladenin ja Yhdysvaltojen ja EU-Saksan tukemat jihadistit ja natsit olivat sen sijaan tiedonvälityksessä uhreja.

Eilen katsomani Ylen "nuorille aikuisille"suunnattu aapiskirjamainen dokumentti toteutti tätä tavoitetta horjumatta hetkeksikään totuuden puolelle.

USAn haluamat lavastukset toimivat koko Bosnian sodan ajan serbeihin kohdistuvien pommitusten mahdollistajina. Markale torin räjähdykset Sarajevossa ja Srebrenican joukkomurha myytti toimivat hyvin. Srebrenica-tarulla peitettiin samaan aikaan Kroatian puolella amerikkalaiskenraalien harjoittama serbien joukkomurha Operaatio Myrsky, jossa 250 000 serbiä ajettiin kotiseuduiltaan Kroatian Krajinasta tuhansien kuollessa matkalla kohti Bosnian rajaa.

Bosnian sodasta on kulunut 30 vuotta. Suomen sisällissodan punaisten uhrien inhimillisyyden palautus kesti 27 vuotta. 

Eilen näkemäni Ylen ohjelma osoittaa, että humanismi ja objektiivisuus ovat vielä kaukana. Serbit esitettiin hirviöinä ja Republika Srpskan johtaja poliittisena pelurina. 

Serbian sisäistä jakautumista kuvattiin sillä, että Bosnian serbikenraali Mladicia esittävä muraali oli vandalismin kohteena.

Dokumentin tekijöille ei ollut tullut mieleen, että Serbiassa on sukupolvi, joka on elännyt Yhdysvaltojen ja Saksan julmien talouspakotteiden kohteena yli 10 vuotta, jona aikana maan kansantuote putosi sijalta 24 maapallon tilastoissa kehitysmaaluokkaan.Taloudellinen hyvinvointi solidaarisuutta tärkeämpänä kehittyi järkyttävien kokemusten kautta.

Myös Serbiassa on niitä, jotka hyötyvät USA-mielisestä kenraali Mladicin demonisoimisesta. Siitä, millainen kenraali Mladic todellisuudessa on, voi lukea myös kirjastani Lahtari, Punikki ja Teurastaja.

Serbia oli ensimmäinen maa, jossa Yhdysvaltojen ulkoministeriön, CIAn ja Soroksen rahoittamana synnytettiin ensimmäinen värivallankumousmuotti Srda Popov-nimisen aktivistin toimesta. Kuvaan tuon mekanismin kirjassani Lupa olla julma.

Srda Popovin apuun on turvauduttu, Tunisiassa, Egyptissä,Syyriassa, Ukrainassa ja Valkovenäjällä.

Ylen Bosnia-ohjelman tekijöitä ei paina se, että tarina on kuin suoraan CIA:n ja Yhdysvaltojen ulkomisteriön ohjekirjasta. Miksi Ylen toimittajat toimivat johdonmukaisesti aina samalla tavalla.

Tutustuin Espanjassa asuessani NATO:n eläkkeelle jääneeseen tiedottajaan. Totesimme olevamme Jugoslavian hajottamissodista yhtä mieltä. Lopuksi kysyin häneltä: "Miksi sitten valehtelit?" "Katsos, minulla on kaksi yksityistä yliopistoa käyvää poikaa. Heidän kouluttamisensa on kallista!"

Yle:n toimittajien on myös hankittava elantonsa. Siksi maksamme siitä, että meille valehdellaan, lapsia ja nuoria aikuisia manipuloidaan. Harvardin CIA:n propagandakoulutukseen Sipilän hallituksen lähettämät toimittajat ja virkamiehet tekevät työtä käskettyä ja kutsuvat sitä faktapohjaiseksi tiedottamiseksi.

Jokainen toimittaja uskoakseni sisimmässään tietää mitä humanismi on. Kun epäinhimillisyys on nostettu toimintamalliksi Suomessa varsinkin kansainvälisissä suhteissa, lähestymme fasismia, jonka hyväksyminen ja jonka kanssa liittoutuminen on ollut suomalaiselle eliitille tuttua. Neuvostoliitto pelasti meidät natsismista ja fasismista.

Vain Venäjä näyttää mahtavan jotain Yhdysvaltojen ja EU:n valheiden, pommitusten ja talouspakotteiden toimintamallille. Yhdysvaltoja hallitsevat Pentagon ja CIA ei kongressi ja senaatti presidentistä puhumattakaan. Liittoutuminen jihadistien ja natsien kanssa on USA:lle sen tunneköyhyydessä vain käytännöllinen kysymys. Kroatia, Bosnia,Kosovo, Irak, Syyria, Ukraina ja Baltia.. jäljet pelottavat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yle:Bosnian sodasta nuorille aikuisille, holokaustin uhrit serbit syyllisinä, Pentagon, CIA, USA, Saksa, Mladic, Milosevic, Srda Popov, värivallankumous strategia Serbiassa

Kosovo-propaganda jatkuu Suomen mediassa

Torstai 3.12.2020 klo 18.49 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Mauno Koivisto käännähtäisi haudassaan jos kuulisi minkälaista NATO-propagandaa Helsingin Sanomat edelleen kehtaa julkaista.

Tänään 3.12. 2020 lehti julkaisi Pekka Hakalan artikkelin "Lähettiläs uskoo sopuun Kosovossa" kuvaillen Miroslav Lajcakin, EU:n Länsi-Balkanin lähettilään mielipiteitä liittyen Serbian ja Kosovon suhteisiin.

Helsingin Sanomat, erityisesti sen päätoimittaja on kunnostautunut NATO-propagandan julkaisemisessa lehdessään.

Mauno Koivisto kirjoitti esipuheen Jarmo Laineen teokseen Toisenlainen totuus Kosovosta, jossa hän kirjoittaa kuinka hän vihasi NATO:n serbivastaista propagandaa.

Laineen teoksessa James Aho kuvaa, minkälainen propagandistinen mekanismi synnytettiin serbien demonisoimiseksi. Kuinka holokaustin uhrit, kansainvälisiä lakeja ja Jugoslavian perustuslakia noudattavat serbit muutetttiin hyökkääjuksi ja leimattiin Hitlereiksi. Kuinka leimat kiinnitettiin. Minkälainen tuo mekanismi oli.

Tämän päiväinen Helsingin Sanomien artikkeli on malliesimerkki tekstistä, josta puuttuvat perustavat tosiasiat.

Osittain sattumasta johtuen minä, joka olen tutkinut luovuutta, henkistä kasvua ja inhimillisyyttä totuuden hahmottamisen pohjana, olen perehtynyt tieteellisesti tapahtumien kulkuun Balkanilla.

Olen kirjoittanut kirjan "Lahtari, Punikki ja Teurastaja; marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä, Into 2016, 2018. Kirjamessujen johto ilmoitti kustantajalle, että tätä teosta ei saa esitellä kirjamessujen lavoilla.

Viimeisintä teostani "Lupa olla julma" kirjoittaessani sain tietää Jarmo Laineen teoksen olemassaolosta. Sitä ei ole Helsingin kirjastoissa. Sain sen kuitenkin aluksi kirjastosta Kouvolasta ja myöhemmin sain ostettua sen antikvariaatista.

Minkä vuoksi tämä teos, jossa on presidentti Mauno Koiviston esipuhe, on kadonnut? Ainoa teos siihen asti, joka edes osittain kuvaa USA:n ja Saksan tarpeita palvelevaa Jugoslavian tuhoamista natsi-Saksan tyyliin demonisoimalla serbit, tekemällä heidät tappamisen ansaitseviksi ja laillistamalla heidän omaisuutensa konfiskoinnin kuten fasistisen Kroatian säätämät lait sallivat toisen maailmansodan aikana. Kaikki tämä tapahtui NATO:n valvonnassa kauloja katkovien, presidentti Clintonin ja Osama bin Ladenin rahoittamien ja aseistamien jihadistien avulla.

"Lupa olla julma"- teokselle ei myöskään löytynyt kustantajaa. Sen kustansi aviomieheni yritys, Viestintä M.Saari ja se ilmestyi kuukausi sitten 7.11.2020 BoD.n painosta.

Helsingin Sanomien artikkeli kertaa kuinka "täysimittainen sota alkoi 1998 kun Jugoslavian armeija eli käytännössä Serbian tankit vyöryivät Kosovon maanteille." Tosiasiassa valtion armeija suoritti tehtäväänsä KLA:n terroristien ja bin Ladenin jihadistien tappaessa poliiseja ja aiheuttaessa turvattomuutta tavallisissa albaaneissa, jotka tulivat hyvin toimeen serbien kanssa.

Suoralla toiminnalla albaanijohtajat olivat kieltäneet albaaniväestöä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin, työskentelemästä valtion viroissa kuten kouluissa ja sairaaloissa.

Tärkein syy sotaan oli se, että Yhdysvallat halusi oman sotilastukikohtansa Balkanille voidakseen turvata paitsi öljynkuljetukset Kaspianmereltä Albaniaan myös heroiini-kaupan Afganistanista Eurooppaan. Saksaa vuorostaan kiinnosti Jugoslavian jäännösvaltioiden infrastruktuurin haltuunotto. Pommitetut teollisuuslaitokset, pankit, vakuutuyhtiöt, media.

Bosnian presidentti Izetbegovic oli värvännyt toisen maailmansodan aikana albaani-joukkoja ss-joukkoihin.Nyt hän rakensi muslimi-kalifaattia kirjoittamansa islamilaisen julistuksen mukaisesti, jossa serbit olisivat toisen luokan kansalaisia, jos ylipäätään saisivat pitää henkensä.

Daytonin rauhansopimusta 1995 seurannut 40 000 miehen vahvuinen NATO-miehitys takasi Saudi-Arabian etujen toteutumisen Bosniassa. Maahan rakennettiin Saudi-rahalla 150 moskeijaa, joissa opetettiin wahabistista äärisuuntaa kun aikaisemmin Jugoslavian alueen muslimit olivat olleet asenteeltaan maltillisia.

Sama tapahtui Kosovossa. Heti pommitusten jälkeen Yhdysvallat alkoi rakentaa tähän Serbian maakuntaan valtavaa sotilastukikohtaa Bondsteeliä. NATO-miehityksen alaisena ja YK:n pääsihteerin edustajan toimiessa alueen johtajana Kosovossa serbiasukkaita vainottiin  systemaattisesti kranaatti-iskuilla, talojen ja huoneistojen valtaamisilla sekä 150 kirkon ja luostarin tuhopoltoilla, albaanijoukkioiden tanssiessa läpi yön ympärillä.Tarkoituksena oli pelotella henkiin jääneet serbit muuttamaan muualle.

Euroopan unionin EULEX seurasi katseella, mutta ei puuttunut alueella vallitsevaan laittomuuteen.

Kosovon vapautusarmeijasta muodostettiin Kosovon poliisi, joka F.William Engdahlin teoksessaan "The Lost Hegemon Whom the Gods Would Destroy" ilmaiseman mukaan oli sama kuin Al Capone olisi nimitetty Chicagon poliisimestariksi.

Kirkkojen ja luostareiden sijaan kylät haltuunottaneet albaanit rakensivat Saudi-Arabian rahoittamana moskeijoita, joihin tuotiin ääri-islamia saarnaavat imaamit.

NATO:n laittomat Jugoslavian pommitukset olivat päättyneet 10.6. 1999 YK:n päätöslauselmaan 1244, jossa todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta.

Suomen presidentti Ahtisaari johti neuvotteluita, joiden tarkoituksena oli sopia Kosovon ja Serbian keskinäisistä suhteista. Läsnäolijoiden mukaan Ahtisaari tavoitteli pelkästään Kosovon itsenäisyyttä, ei sitä, miten Kosovon asema Serbian maakuntana voisi toteutua demokraattisesti eikä albaanien suoran toiminnan perusteella, jossa albaanit eivät hyväksyneet albaanien ja serbien tasa-arvoisia ihmisoikeuksia.

USA:n sotilastukikohta oli jo rakennettu ja Serbia ei ollut myöntänyt siihen lupaa. Siten Ahtisaari tavoitteli päämäärää, joka oli YK:n päätöksen vastainen.

Ahtisaari yritti saada YK:n muuttamaan päätöslauselmaansa ja hyväksymään Kosovon irroittautumisen Serbiasta ja itsenäistymisen. YK:n turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten ja vaihtuvien jäsenten enemmistö ei hyväksynyt Kosovon itsenäistymistä.

Sen jälkeen Ahtisaaren suojeluksessa runsaat 109 väliaikaisen neuvoston jäsentä  päättivät julistaa Kosovon itsenäiseksi. ICJ totesi jälkeenpäin neuvoston jäsenten toimineen yksityishenkilöinä (sillä neuvoston jäseninä toimien he olisivat rikkoneet kv lakeja)Pääministerit ja presidentit olivat sotarikollisia ja albaani-mafian tunnettuja johtajia. Hashim Thaci, jota Helsingin Sanomat kutsuu "presidentti ja sotasankariksi", sai vihdoin syytteet sotarikoksista ja joutui eroamaan presidentin tehtävistä. "Erittäin vastuullinen ja kypsä siirto" kuvailee haastateltava Lajcak.

Todella kypsä.

Euroopan neuvoston Kosovon johtajien rikoksia ja elinkauppaa tutkineen senaattori Dick Martyn raportti julkaistiin jo vuonna 2011. Siinä osoitettiin Kosovon johtajien olevan väkivaltaisen Albanian Drenica-mafiaryhmän johtajia. Heitä ei ole kuitenkaan saatu syytteeseen ennen kuin vasta tänä vuonna kun Kosovon oikeuslaitoksen sotarikoksia tutkiva istuin on perustettu Haagiin Kosovo Specialists Chamberin nimellä yhdysvaltalaisella syyttäjällä varustettuna.

Kymmeniä mahdollisia todistajia on jo tapettu. Dick Marty on kuvannut turhautumistaan sanomalla, että valtioiden johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina. Hän ei usko, että Kosovon mafia-johtajia saadaan tuomittua. Heillä on niin monia valtioiden johtajia suojelijoinaan.

Helsingin Sanomien mukaan lähettiläs uskoo sopuun. Mihin sopuun?

Mistä Serbian ja Kosovon pitäisi sopia. YK:n päätösluselma siitä, että Kosovo on Serbian maakunta on voimassa.

Onko todella niin, että Helsingin Sanomat on siirtynyt selittämään NATOn toimet kansainvälistä oikeutta ja YK:n päätöksiä korkeampina. Yhdysvaltojen mielivaltainen sotilastukikohtien sirottelu itsenäisten valtioiden alueelle väkivaltaa käyttäen olisi siis hyväksyttävää. 

Sen perusteella Helsingin Sanomat myötäilee Yhdysvaltojen ulkoministeriön Bratislavan kokouksessa v. 2000 julistamaa kansainvälisestä oikeudesta luopumista, mikäli se estää Yhdysvaltojen tavoitteiden toteutumisen.

Yhdysvallat ja osin Saksa, Iso-Britannia ja Ranska ovat käyttänyt Afganistanin, Tsetsenian, Bosnian ja Kosovon jälkeen jihadisteja jalkaväkenään myös Libyassa, Syyriassa Kaukasuksella ja viime aikoin myös Kiinan lähialueilla.

Sotilaallinen mielivalta ei ole vain USA:n toimintamalli ahneuden tyydyttämiseksi, Eurooppa on siinä täysillä mukana.

Siitä ei vain saa kirjoittaa eikä puhua. Suomi on pieni kielialue. Jättämällä kääntämättä merkittävät kansainvälisen todellisuuden hahmottamista palvelevat tieteelliset kirjat suomalaisten kirjojen piilottamisen lisäksi, hyväuskoista Suomen kansaa on mahdollista johtaa harhaan.

Suomen ulkoministeri väittää Suomen jakavan Yhdysvaltojen julmat arvot. Kaikki eivät kuitenkaan tee sitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mauno Koivisto, Ahtisaari, NATO-propaganda, Al Capone, Kosovon ja Serbian "sopu", jihadistien invaasio, kansainvälinen oikeus

Saksa ei epäröi kävellä YK:n päätösten yli

Perjantai 11.9.2020 klo 13.49 - Pirkko Turpeinen-Saari

Saksa toimii yhä häikäilemättömämmin oletettujen omien etujensa turvaamiseksi.

Suoritettuaan Jugoslavian hajottamisen ja sen jälkiseurausten yhteydessä paitsi suurimman osan alueen infrastruktuurin haltuunotosta,se auttoi toimeenpanemaan oheistoimintana serbien toisen holokaustin.

 YK:n vuoden 1999 päätöslauselmalla 1244 todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta, mutta erilaisin laittomin menetelmin Kosovo julistettiin hieman yli sadan Kosovon albaani- yksityishenkilön toimesta itsenäiseksi, minkä itsenäisyyden oikeusvaltioperiaatetta noudattamaan julistautuneet useat EU-maat, myös Suomi tunnustivat.

Yllämainittuun menettelyyn päädyttiin kun YK:n turvallisuusneuvosto, ei vain pysyvät jäsenet, vaan kaikkien jäsenten enemmistö vastusti Kosovon itsenäiseksi julistamista ja YK:n entisen päätöksen 1244 muuttamista.

Serbeille oli asetettu 1990-luvulla hirviömäiset talouspakotteet. Ei natsidiasporan yhdessä Saksan kanssa rahoittamille kroaattiasejoukoille, joiden annettiin suorittaa Kroatian Krajinassa serbien kansanmurha ja lopullisen karkottamisen kotiseuduiltaan, ei liioin Osama bin Ladenin ja presidentti Clintonin tukemille Bosnian muslimeille tai Kosovon etnisesti puhdasta albaani-Kosovoa vaativille NATO: ja erityisesti Saksan tukemille KLA-terroristeille.

Paitsi Krajinaa, serbit ajettiin ulos tai murhattiin myös useista kylistä Bosniassa mutta myös Serbiaan kuuluvasta Kosovosta.

Saksa osallistui kansainvälisiä lakeja rikkoviin valtioiden rajojen mielivaltaisiin muutoksiin.

Serbia pudotettiin kansantulossa mitattuna maailmantilaston sijalta 24 kehitysmaaluokkaan.

Eikä tässä kaikki. Näytelmä jatkuu.

Oikeusvaltioperiaatetta noudattavat EU-maat ovat yhdessä NATO-joukkojen kanssa sallineen serbien kansanmurhan jatkumisen Kosovossa. Terrorin ja mafian avulla EU-maat ja erityisesti yhdysvaltalaiset NATO-joukot ovat taanneet sen, että serbit joko menettävät henkensä tai joutuvat maanpakoon.

Kiristämällä taloudellisesti ja turvallisuuspoliittisesti nurkkaan ajettua Serbiaa, Yhdysvallat ja Saksa - Jugoslavian sodan päätekijät, yrittävät pakottaa sen tunnustamaan maakuntansa Kosovon itsenäisyyden koska Yhdysvallat, Saksan ja NATO:n myötävaikutuksella, rakensi laittomasti alueelle jättimäisen Yhdysvaltojen sotilastukikohdan heti pommitusten päätyttyä 1999. EU-maa Espanja ei ole tunnustanut, eikä aio tunnustaa Kosovon itsenäisyyttä.

Venäjä on edellyttänyt Kosovon kysymystä käsiteltävän YK:ssa, jossa sitä koskevat päätökset on kytketty sodan lopettamisen ehtoihin.

Saksa on edelleen yksinapaisen USA:n maailmanvallan kannattaja ja alisteinen sille.

Yhdysvallat yritti vetää välistä ja neuvotella Serbian ja sen maakunnan Kosovon väleistä ikäänkuin USA:lla olisi siihen mandaatti. Kosovon presidentti mafiapäällikkö Hashim Thaci ei voinut osallistua neuvotteluun, koska hänet haastettiin vihdoin oikeuteen. Häntä sijaisti neuvottelussa pääministeri. Serbian presidentti Alexandar Vucic joutui osaksi Yhdysvaltojen peliä ja lupasi siirtää Serbian lähetystön Jerusalemiin.

Serbi-kansa kytkeytyy holokaustin uhrina juutalaisten samanlaiseen kohtaloon. Se ei kuitenkaan edellytä mitään kytkentää Israelin valtioon tai sen poliittisiin toivomuksiin.Kaiken kaikkiaan neuvottelun oli tarkoitus edistää presidentti Trumpin vaalikampanjaa.

Heti Yhdysvaltojen tapaamisen jälkeen tuli EU:n/Saksan vuoro osallistua peliin. Serbian edellytettiin tekevän EU:n vaatimia ratkaisuja suhteessa Kosovoon. Saksa voi kiristää Serbiaa EU:n lähentymisprosessin avulla sekä taloudellisesti.

Siis kun YK:n laillinen reitti ei tuota Saksan ja Yhdysvaltojen haluamaa Serbian tunnustamaa itsenäistä mafiavaltio Kosovoa, josta serbit on joko tapettu tai ajettu ulos, Serbialle tulee velvollisuus toteuttaakseen EU:n lähentymisehtoja suorittaa laiton itsemurha tai amputaatio.

Laiton näytelmä jatkuu: Ortodoksisten slaavien keskinäinen puolustusyhteistyö ei kelpaa Saksalle/EU:lle. EU vaati Serbiaa jäämään pois Venäjän, Valko-Venäjän ja Serbian yhteisestä sotaharjoituksesta Valko-Venäjällä.

Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel sanoi toimittajille heti ulkoministeriksi tultuaan 1992: "serbit on saatava polvilleen!" EU/Saksalla on monia kiristysruuveja pommitetuille taloudelliseen kaaokseen ajetuille holokaustin uhreille, jotka ovat ei enää fasisti-kroaattien ja saksalaisten keskitysleireissä, mutta sietämättömässä taloudellisessa ja poliittisessa tilanteessa.

Saksan ja koko yksinapaisen maailman keskeiseksi vastustajaksi on muodostunut Venäjä.

Jo EU:n kokema värivallankumouksen tappio Ukrainassa pakotti Saksan myös siellä luopumaan kansainvälisten lakien tai totuuden puolustamisesta. Sen sijaan Venäjän mustamaalaamiseen ja presidentti Putinin demonisointiin keskitettiin voimia. Markkinointitoimisto Hill&Knowlton palkattiin Putinin demonisointiin.

Saksa on tottunut provokaatioihin ja valheisiin. Jo Jugoslavian pommitusten mahdollistamiseen tarvittin Racakin kylän provokaatio ja yhdessä Suomen kanssa tapahtumien peittely. 

Venäjän demonisoimiseksi tarvittiin tuore Navalny-provokaatio, koska Kosovon tunnustamisessa Venäjä, joka edellyttää YK:n päätöstä on kantona kaskessa. 

Myös Navalny-provokaatiossa Suomen presidentti antoi apuaan. Hän täytti tehtävänsä vaatimalla Navalnyn siirtoa Saksaan, tilanteessa, jossa häntä jo hyvää tarkoittaen siirrettiin sinne. Toisen kerran presidentti Niinistö "kauhisteli" myrkkyä ja sen vaarallisuutta tietämättä onko mahdollinen"myrkky" tullut Navalnyyn Saksassa vai Venäjällä. Kauhistelun sijaan hän olisi voinut vain todeta toivovansa mahdollisimman hyvää yhteistyötä venäläisten ja saksalaisten asiantuntijoiden kesken.

Poliittista peliä kuvannee myös ehdotukset kansainvälisen kemiallisten aseiden valvontaa suorittavan järjestön osallistumisesta Navalny-tutkimuksiin, kun kaikki tietävät järjestön osoittautuneen poliittisesti epäluotettavaksi esimerkiksi Syyrian kaasuiskututkimuksissaan.

Saksan epäluotettavuutta osoittaa myös se kuinka helposti se ottaa kiristysvälineeksi taloudellisesti merkittävän kaasuputkihankkeen.

Pitkän elinikäni aikana, 79v, olen surulla seurannut Suomen ja Saksan negatiivista keskinäisriippuvuutta. Yhteistyössä Saksan kanssa Suomen edellytetään olevan valmis luopumaan totuudesta, demokratista ja kansainvälisestä oikeudesta. Luotan eniten Saksan oikeuslaitokseen, sen perustuslakituomioistuimeen sekä riippumattomuuteen poliittisesta propagandasta. Myös Jugoslavian hajottamisen aikana Saksan oikeuslaitos teki päätöksiä, jotka osoittivat poliittisten toimijoiden propagandan onttouden.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksa, Serbia, Kosovo, Clinton, Osama bin Laden, natsidiaspora, holokaustin uusi tuleminen

OIKEUSTAJUN MURSKAAMINEN

Lauantai 25.7.2020 klo 16.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime vuosikymmenen aikana olen kuullut toistuvasti myös Suomessa vaadittavan, että Serbian ja Kosovon tulisi ratkaista erimielisyytensä ja sopia nykytilasta.

Kosovo on YK:n päätöslauselmalla 1244 Serbian maakunta. Se on laittomasti julistettu itsenäiseksi v. 2008. Se tapahtui Suomen presidentti Martti Ahtisaaren johtaman prosessin seurauksena vajaan sadan yksityishenkilön päätöksellä. ICJ, International Court of Justice on päättänyt, että itsenäisyys julistuksia on luvallista antaa. Ei sen enempää.

Espanjan Katalonian autonominen alue julistautui kansanäänestyksen jälkeen itsenäiseksi. Itsenäisyyden julistamista johtaneet poliitikot istuvat nyt vankilassa eikä kukaan väitä Katalonian olevan itsenäinen valtio. Espanja, kuten enemmistö maapallon maista, ei myöskään ole tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä.

Toisen maailmansodan aikana ortodoksiset serbit joutuivat kiihkeän katolisten kroaatti-fasistien ja natsien kanssa liittoutuneiden Bosnian muslimien ja Kosovon albaanien suorittaman holokaustin uhreiksi. Pelkästään Kroatian alueella oli 17 keskitysleiriä serbeille, joista Jasenovac oli Auschwitzin jälkeen seuraavaksi suurin leiri Euroopassa.

Sodan jälkeen Kosovon albaanit ovat tavoitelleet etnisesti puhtaan albaani-Kosovon luomista sekä mahdollista liittymistä Albaniaan. Tätä on tavoiteltu serbien vainon avulla.

Yhdysvaltojen ja Euroopassa Saksan johtaman uuden maailmanjärjestyksen toteuttamiseksi Balkan oli otettava haltuun. Neuvostoliitto ja Puola oli ”yksityistetty”, seuraavana oli sotilaallisesti liittoutumattoman Jugoslavian vuoro.

Liittokansleri Kohl, USA:n presidentit George H.W. Bush, Bill Clinton, kalifaattia rakentava Bosnian presidentti Izetbegovic sekä Osama bin Laden rahoittivat ja toteuttivat aseellisen Jugoslavian hajottamisen entisten natsi-liittolaisten avulla. Suotuisa ilmapiiri tähän saatiin demonisoimalla liittovaltion hajottamista vastustavat Jugoslavian eri osavaltioissa asuvat ja yhden aiemman holokaustin kokeneet serbit.

Sen jälkeen kun Slovenia, Kroatia ja Bosnia ja Hertsegovina oli irrotettu ”lännen” avulla liittovaltiosta ja liitetty NATO:n piiriin, joko miehitettynä tai jäsen ehdokkaana, aloitettiin tuhoamistaistelu serbejä vastaan Serbian ja sen maakunnan Kosovon haltuun ottamiseksi sekä miehittämiseksi.

Kosovon albaanit olivat koko 1990-luvun kieltäytyneet osallistumasta Serbian valtiollisiin vaaleihin tai työskentelemästä valtion viroissa opettajina, lääkäreinä, poliiseina jne. Albaanit halusivat puhtaasti albaaneille tarkoitettuja palveluja. He järjestivät mielenosoituksia, joiden tarkoituksena oli lisätä epävakautta ja joiden tukahduttamisesta länsimedia” syytti serbejä.

Ne albaanit, jotka tulivat hyvin toimeen serbien kanssa, eristettiin omiensa joukosta tai heitä vainottiin.

1990-luvun kuluessa serbien 50 vuotta jatkunut vaino muuttui terroriksi. Terroristijärjestö KLA sai aseita mm. Yhdysvalloissa toimivan albaani-natsidiasporan rahoittamana. Drenica-laakson väkivaltaisen mafian johtaja Hasim Thaci oli KLA:n keskeisiä johtajia.

Sotilaallisesti liittoutumattoman Jugoslavian/Serbian hajottamisen ja talouden infrastruktuurin haltuunoton ollessa USA:n ja Saksan johtaman EU:n tavoitteena valtion horjuttamista ja terrorisointia harjoittavista albaaneista tuli ”lännen liittolaisia”.

Holokaustin uhrien demonisointi oli totaalista länsimedioissa. Käytännön toteutuksesta vastasi Ruder-Finn- markkinointitoimisto, joka toimi samassa rakennuksessa kuin Yhdysvaltojen albaani diasporan toimisto.

USA piti Balkanin sotilaallista haltuunottoa strategisesti välttämättömänä. Bosnian sodan aikana NATO pommitti serbejä Izetbegovicin muslimien ja kroaattien toimiessa NATO:n jalkaväkenä lännen tavoitteita toteuttaen.

Jäljelle jääneen Jugoslavian tultua NATO:n miehityksen uhan alle serbit eivät perääntyneet. Niin siviilit kuin sotilaat joutuivat hirviömäisten pommitusten alaiseksi. Synnytettiin ennen näkemätön ekokatastrofi. Pommitusten aikana Kosovon albaaniterroristit toimivat NATO:n Saksan kouluttamana jalkaväkenä.

Välittömästi pommitusten tauottua Yhdysvallat alkoi laittomasti rakentaa Serbian Kosovoon Bondsteelin sotilastukikohtaa, joka on suurin tukikohta sitten Vietnamin sodan.

Presidentti Ahtisaaren johdolla aloitettiin neuvottelut Kosovon tulevasta asemasta. Yhdysvaltojen ulkoministeriö oletti Ahtisaaren edellyttävän yritysten yksityistämisiä kuten Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen Venäjällä ja samaan aikaan Puolassa.

Kosovo oli YK:n päätöksellä YK:n hallitsema, NATO:n miehittämä alue, mutta osa Serbiaa.

Tosiasiassa alueella vallitsi täydellinen laittomuus ja kaaos. NATO-joukot eivät suojellet vähemmistöjä, serbejä, romaneja, ashkaleja. Sen sijaan 300 000 serbiä ja muita vähemmistöjä karkotettiin albaanien terrorin seurauksena kotiseudultaan. 150 ortodoksista kirkkoa ja luostaria tuhottiin albaanien juhliessa ympärillä. Albaanien ”oma Serbian valtiosta riippumaton” terveydenhuoltojärjestelmä ei toiminut, kuten se ei ollut toiminut 10 vuoteen. Tarjolla olisi ollut valtiollinen Serbian valtion järjestelmä, jota albaanijohto ei sallinut albaanien käyttävän.

Väkivaltaiset mafiapomot, jotka olivat terrorisoineet niin serbejä kuin maltillisia albaaneja sekä taistelleet keskenään, ilmoittautuivat alueen pääministereiksi ja muihin hallinnollisiin tehtäviin. Elin- ja huumekauppa, joilla heidän tiedettiin rahoittaneen paitsi aseostoja myös korruptiota ja omaa ylellistä elämää oli väkivaltaista. Elinten luovuttajaserbi syötettiin ensin hyvin, otettiin verikokeet, sitten tapettiin ampumalla ja tarvittavat sisäelimet irrotettiin. Mitään vaivalloisia nukutuksia tai sairaalahoitoja ei tarvittu.

Ahtisaaren tukema yksityistämisprosessi tarkoitti serbiomaisuuden konfiskointia ja yksityistämistä ilman että Serbian valtio tai yksittäiset serbit olisivat voineet käydä paikan päällä valvomassa omaisuuttaan. Kosovon rajaa ei voinut ylittää. YK:n virkamiehet perustivat laittoman yksityistämisrahaston KTA:n. Yrityksiä pilkottiin ja myytiin ja rahat pantiin kosovolaisten ulottumattomiin kansainvälisille tileille.

Kun Martti Ahtisaari yritti tuoda itsenäistämisprojektinsa YK:n turvallisuusneuvostoon, hän joutui toteamaan, että pysyvien ja vaihtuvien jäsenten enemmistö ei hyväksynyt Kosovon itsenäistymistä. Jäljelle jäi siis yllä mainittu, tekaistu itsenäistämisjulistus, jonka Yhdysvallat, koko projektin aloitteentekijänä vahvisti. Yhdysvalloista riippuvaiset tai sitä syystä tai toisesta mielistelevät valtiot kiiruhtivat myös tunnustamaan itsenäisen Kosovon.

Mistä johtuu, että holokaustin toisen maailmansodan aikana kokeneiden serbien pitäisi sopia jostakin Yhdysvaltojen ja EU:n valtaan nostamien Kosovon albaanien kanssa? Serbialle kuuluva maakunta on kärsinyt suunnattoman kulttuurisen tuhon. Syntyperäiset serbit on ajettu maanpakoon, heidän omaisuutensa on otettu haltuun ja ryöstetty. Heidän kirkkojensa tilalle on Lähi-Idän diktatuurien rahoittamana rakennettu moskeijoita.

Uutta maailmanjärjestystä edustavat maat, Suomi mukaan luettuna, odottavat serbien alistuvan uudistetun holokaustin uhreina. Serbien johtajat, joista monen vanhemmat olivat keskitysleireissä, vainottuina syntyperänsä johdosta tai saksalaispommien uhreja, demonisoitiin viimeistään ICTY: n tuomioissa ja sen vankiselleissä. Vasta nyt kun 20 – 25 vuotta on kulunut sodasta, albaani -mafian johtajat, muun muassa presidentti Hasim Thaci, mafia-nimeltään ”Käärme” on joutumassa tuomiolle. Massiivisesta propagandasta huolimatta, totuus pilkistää esille.

Milloin tuomiolle tulevat todelliset syylliset: George H.W.Bush, Bill Clinton, Madlene Albright, Helmut Kohl, Klaus Kinkel, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, Naser Oric.

Suomen poliittinen ilmasto on Martti Ahtisaaren presidenttikaudesta lähtien ja EU: hun liittymisen seurauksena adaptoitunut täysin ”Uuden maailmanjärjestyksen” väkivaltaiseen vääryyden kulttuuriin.

Presidentti Mauno Koivisto oli poikkeus. Hän sanoi vihaavansa serbi -vastaista NATO-propagandaa ja serbien kohtelua. Hän on ilmaissut tämän myös teoksen Toisenlainen totuus Kosovosta-teoksen esipuheessa.

Olen miettinyt, onko meillä jonkinlainen natsi-geeniperimä, joka imaisee meidät sulautumaan ehkä hyödyn tavoittelun seurauksena kerta toisensa jälkeen kohti oikeudettomuuden hyväksymistä oli sitten kysymys sisällissodastamme tai natsiliittolaisena toimimisesta toisessa maailmansodassa – tai Jugoslavian pommitusten mahdollistamisesta.

YK:n oikeamielisten maiden enemmistö tukee serbien oikeutta Kosovo ja Metohijaan osana Serbiaa. Uuden maailmanjärjestyksen väkivallan marssi on loputon nielaisten Lähi -Idän ellei Balkanin ratkaisulla saada siihen pistettä. Marssi alkoi jihadistien tukemisella Afganistanissa, jota seurasi heidän käyttämisensä Bosniassa ja Kosovossa. Nyt Uusi maailmanjärjestys käyttää heitä Lähi-Idässä, pian Kiinassa.

Marssi on mahdollinen niin kauan, kun oikeustajumme on kytketty taloudellisen hyödyn tavoitteluun. Vieläkö oikeustajustamme on jotakin jäljellä? Voiko muruset vielä koota?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oikeustajun murskaaminen, Kosovo, Serbia, serbien holokausti, YK:n päätöslauselma 1244, uusi maailmanjärjestys, USA, EU

Talouspakotteet ja korona-virus; lännen rikos ihmisyyttä vastaan

Keskiviikko 18.3.2020 klo 12.56 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomat julkaisi mielipideosastollaan YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin kirjoituksen: "Selviämme koronaviruksen aiheuttamasta kriisistä yhdessä."

Kirjoitus jättää kokonaan ulkopuolelle ne lännen talouspakotteiden alla kamppailevat maat, joilla jo muutenkin joko sodan tai muun katastrofin seurauksena on vain marginaaliset mahdollisuudet selvitä mahdollisesti leviävästä korona-virusepidemiasta.

Länsimaat käyttävät talouspakotteita saadakseen kohdemaat muuttamaan hallitustaan tai yhteiskuntajärjestelmäänsä sellaiseksi, että se tekisi länsimaiden, erityisesti Yhdysvaltojen, Saksan, Iso-Britannian ja Ranskan poliitikoille mahdolliseksi ryöstää kohdemaan kansallisvarallisuutta tai tyydyttää sotilaallisia strategisia tarpeitaan.

Ajattelen nyt erityisesti Syyriaa ja Irania, mutta myös Pohjois-Korea, Serbia ja Venäjä Kuuban ,Venezuelan ja Nicaraguan ohella kärsivät mielivaltaisista talouspakotteista tai niiden seurauksista edelleen.

Serbia oli massiivisten talouspakotteiden kohteena vuodesta 1992 lähtien 2000 luvulle saakka.Pakotteita maustettiin tuhoisilla pommituksilla. Maa vajosi kansantuotteella mitattuna 24. sijalta kehitysmaiden tasolle.

Köyhdytetty Serbia on pyytänyt EU:lta tukea korona-viruksen vastaiseen kamppailuunsa. Turhaan.

Länsimaiden huolellisesti suunnittelema hallituksenvaihdosoperaatio ja lännen sotilaalliset toimet Syyriassa ovat tuhonneet ja tuhoavat edelleen infrastruktuuria. Jihadisteihin ja Turkkiin tukeutuvat länsimaat ovat tuhonneet myös lääketehtaita. Kuten aikoinaan Jugoslavian/Serbian laillisesti toiminut johto myös Syyrian johto on demonisoitu lännen propagandalla, jotta talouspakotteille ja sotilaallisille toimille saataisiin kansalaisten hyväksyntä. USA:n, Turkin ja Ranskan varastaessa Syyrian öljyä maan toimintaedellytykset ovat rapautuneet ja joutuu jopa energian tuontiin. maa joutuu turvautumaan tuontiin.Sitäkään pakotteita asettaneet maat eivät salli.

USA:n, EU-maiden ja Turkin toimet Syyriassa ovat aiheuttaneet pakolaisaallon, minkä seurauksena leireihin kerätyt perheet ovat alttiina viruksen leviämiselle. Pelkästään puutteelliset sanitettitilat ja ihmisten pakkautuminen toistensa kylkeen aiheuttavat viruksen leviämisen ja kuolonuhreja.

Iraniin kohdistuvat talouspakotteet ovat eräät julmimmista. Kansainvälinen punainen risti ei voinut auttaa Iranin maanjäristyksen uhreja, koska järjestön rahaliikenne oli pakotteiden vuoksi estetty. Nyt korona-virus on tartuttanut ja tappanut siellä korkeata johtoa enemmän kuin missään muualla. 

Länsimedia on vaiennut Pohjois-Korean talouspakotteiden seurauksista. Pakotteita asettaneet maat kyllä itse hallinnoivat valtavaa ydinasearsenaalia, mutta rankaisevat Pohjois-Koreaa, joka toimii kuten ne. Talouspakotteiden seurauksena Pohjois-Korean asukkaat kärsivät nälänhädästä. Etelä-Koreassa koronavirus leviää.  Pohjois-Korea on eristynyt, mutta viruksen alkaessa levitä huonosti ravitut ihmiset ovat vaarassa.

YK:n pääsihteerin tulisi olla aloitteellinen talouspakotteiden purkamisessa. Hänen tulisi osoittaa johtajuutta ja avata uudenlainen näköala kansainvälisiin suhteisiin. Valtiot voivat olla erilaisia, mutta kaikki ovat osa kansainvälistä yhteisöä. Länsimaiden itsekkyys tulisi nykyisessä vakavassa tilanteessa korvata avarakatseisuudella ja solidaarisudella.

Syyrian, Iranin, Pohjois-Korean ja Venäjän talouspakotteet ja vastapakotteet tulee purkaa. USA on pakotettava lopettamaan Kuuban taloussaarto. Venezuelasta on saatava faktoihin perustuvaa tietoa, jotta Euroopan parlamentti ei jatkaisi hakoteillä.USA:n ja Euroopan NATO-maiden  laittomista pommituksista ja pitkäaikaisista talouspakotteista kärsineelle Serbialle EU:n on tarjottava taloudellista apua kriisistä selviämiseen.

YK:n rinnalla EU:lla on paljon vastuuta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: talouspakotteet, korona-virus, YK:n pääsihteeri Guterres, Syyria, Iran, Pohjois-Korea, Venäjä, Serbia

Suomen hallituksen tulisi pyytää anteeksi Serbian hallitukselta ja Serbian kansalta

Perjantai 27.12.2019 klo 12.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Jugoslavian tuhoaminen EU:n NATO-maiden ja USA:n toimesta on suurin kansainvälinen rikos  Euroopassa sitten toisen maailmansodan. Jokainen näihin sotiin osallistunut tai niitä rahoittanut tai aseistanut valtio rikkoi lukuisia kansainvälisiä lakeja ja omia perustuslakejaan.

Jugoslavian osavaltiot itsenäistettiin laittomien asejoukkojen avulla. Jugoslavian liittoarmeijalla olisi ollut oikeus puolustaa itsenäisyyttään ja monikultturista demokratiaansa. Itsenäisen valtion tukemisen sijaan sille asetettiin hirviömäiset talouspakotteet ja demokratiallaan ylpeilevät EU-maat alkoivat tukea etniseen puhtauteen pyrkivää separatismia.

Bosnia Hertzegovinan tultua miehitetyksi NATO-joukoilla, USA ja EU halusivat jatkaa lopunkin Jugoslavian miehitykseen. Serbia oli tähtäimessä. Erityisesti Saksa ja USA, mutta myös muut NATO- maat alkoivat rahoittaa ja aseistaa Serbian maakunnan Kosovon albaaniterroristeja. Albaanien tavoitteena oli ollut koko 1990-luvun ajan muodostaa etnisesti puhdas albaani-Kosovo.

Jugoslavian presidentti Milosevic ei suostunut kansainvälisen yhteisön edellyttämään koko Jugoslavian (Serbia, sen autonomiset alueet Voivodina ja Kosovo sekä Montenegro) NATO-miehitykseen.

Silloin USA ja NATO-maat halusivat päästä maaliin, pommittamalla. Syksyllä NATO esitti uhkavaatimuksensa ja muuttui puolustusliitosta hyökkäysliitoksi.

Albaaniterroristit olivat tappaneet muutaman vuoden aikana 50 poliisia, serbejä ja maltillisia albaaneja. Racakin kylän lähellä talvella 1998 oli jälleen tapettu kaksi poliisia.

Poliisi ilmoitti tyhjentävänsä terroristien tukikohtana pidetyn, vallihaudoilla varustetun Racakin kylän, josta siviilit olivat lähteneet jo edellisenä kesänä. Poliisi kutsui tiedotusvälineet paikalle. Televisioryhmä kuvasi päivän tapahtumat ja ETYJ:in tarkkailijat seurasivat tilannetta. Toisin sanoen tilanne oli varsin julkinen.Taistelussa kuoli sekä poliiseja että terroristeja.

Seuraavaksi päiväksi yhdysvaltalainen ETYJ: in johtaja William Walker oli järjestänyt terroristijohtajien kanssa näytelmän. Rinteessä oleva kuoppa oli täytetty ruumiilla ja paikalle kutsuttu joukko toimittajia ja lähikylien asukkaita "toteamaan", että poliisit ovat teloittaneet suuren joukon kylän "asukkaita". Seurasi vaikerrusta ja kauhistelua.

Tarina joukkomurhasta, jossa naisia ja lapsia on temmattu kodeistaan, raahattu kuoppaan ja teloitettu niskalaukauksella alkoi Walkerin toimesta levitä NATO-maiden hallituksiin ja YK:hon.

Vasta muutaman päivän kuluttua ranskalaiset lehtimiehet saivat julki todellisten tapahtumien selostukset. Sillä ei ollut enää merkitystä. Provokaatio toimi ja Yhdysvallat ja muut NATO-maat saivat syyn pommituksille.

Jugoslavian hallitus kutsui oikeuslääkäriryhmän tutkimaan uhrien kuolintavan. EU valitsi tutkijoiksi suomalaiset oikeuslääkärit, joista tunnetuin oli professori Antti Penttilä. Lääkärityöryhmä tuli samaan tulokseen kuin jugoslavialainen oikeuslääkäriryhmä: ketään ei ollut ammuttu läheltä. Uhrit olivat taistelussa kaatuneita.

Professori Antti Penttilä ei yllättävästi ollutkaan ryhmän puheenjohtaja tai tiedottaja. Sen sijaan hammaslääkäri Helena Ranta, joka ei luonnollisestikaan pysty tutkimaan kuolinsyytä, oli Suomen ulkoministeriön toimesta nimetty ryhmän puheenjohtaja/tiedottajaksi.

Sen sijaan, että Ranta olisi kertonut asiallisesti ryhmän tutkimustulokset, hän puhui, mitä Saksan ulkoministeriön edustaja oli hänen käskenyt puhua. Teksti oli käsittämätöntä ja epäasiallista. Satuilua.

Suomen ulkoministeriö ei antanut julkistaa tutkimusten tuloksia. Ne ovat edelleen jossakin arkistossa.

Tälla tavoin Suomen ulkoministeriö antoi presidentti Bill Clintonille mahdollisuuden yhdessä NATO-maiden kanssa aloittaa koko Jugoslavian, myös siviilikohteiden iskut uraanipommeilla ja ohjuksilla. Kätkemällä totuuden he antoivat  Clintonille mahdollisuuden pitää tunteikkaita puheita kodeistaan riistetyistä lapsista, irtileikatuista päistä jne.

Suomen ulkoministeriö edesauttoi myös Serbian hallituksen, presidentti Milosevicin ja koko Serbian kansan demonisoinnissa, joka oli edellytyksenä sille, että Euroopan ja Yhdysvaltojen kansat saattoivat hyväksyä pommitukset. Se oli myötävaikuttamassa presidentti Milosevicin vangitsemiseen ja ennenaikaiseen kuolemaan Haagissa. Helena Ranta kävi sielläkin toistamassa Saksan ulkoministeriön tarinoita.

                                                  - - -

Belgian hallitus oli osallisena Kongon ensimmäisen vaaleilla valitun pääministerin Patrice Lumumban murhaan 1961. Belgialaiset olivat paikalla kun Lumumba teloitettiin, paloiteltiin ja  ruumis tuhottiin hapolla. Presidentti Eisenhower oli varsinainen teon hyväksyjä, mutta Belgian sotilaat olivat yhdessä paikallisten Lumumban vastustajien kanssa läsnä. Katolinen kirkko oli myötävaikuttajana.

Vuoden 2000 alussa Belgian hallitus pyysi anteeksi myötävaikuttamistaan pääministeri Lumumban murhaan.

                                                  ---

Kansainvälisen väkivallan ja valheiden jatkuessa jonkun on pysäytettävä tuo kierre. Jonkun on tunnustettava oma osuutensa ja etsittävä sovintoa. 

Suomen hallitus oli osavastuussa Jugoslavian hirviömäisistä pommituksista, koko maan infrastruktuurin tuhosta, jokien myrkytyksistä, ihmisten kuolemista lääkkeiden puutteessa myös  ennaltaehkäistäviin tauteihin.Yli 8 vuotta jatkuneet totaaliset talouspakotteet Balkanin miehityksen saavuttamiseksi olivat tuhonneet maan.

Kosovo siirtyi pommitusten jälkeen YK:n hallinnoimaksi ja NATO:n miehittämäksi osaksi Serbian valtiota. YK:n päätöksen 1244 mukaan Kosovo on edelleen osa Serbian valtiota.

Suomen presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo itsenäistettiin laittomasti yksityishenkilöiden päätöksellä.

Serbian maakuntaan Kosovoon on pommitusten päätyttyä rakennettu valtava Yhdysvaltojen sotilastukikohta, jonka maaperä on siis laittomasti itsenäistetyllä alueella. Serbia ei luonnollisestkaan tarjoaisi maaperää itseään pommittaneelle USA:lle.

Suomen hallituksen johtavana periaatteena näyttää olevan oikeusvaltioperiaatteen noudattaminen. Jos tämä hallitus haluaa todistaa itse noudattavansa tuota periaatetta, tulisi sen ensimmäiseksi Belgian hallituksen tavoin pyytää anteeksi Serbian hallitukselta ja Serbian kansalta pommitusten edesauttamista sekä Kosovon miehittämistä.

Suomen edustajan Harri Holkerin toimiessa YK:n edustajana Kosovossa 2004 albaanit suorittivat paitsi jatkuvaa serbeihin kohdistetua terroria ja luostarien ja kirkkojen tuhopolttoja myös kahden vuorokauden erikois-pogromin. Tämä on jäänyt käsittelemättä.

Paitsi anteeksipyyntöä Serbian hallitukselta ja Serbian kansalta, Suomen hallituksen tulisi pyytää anteeksi oikeuslääkärityöryhmältä ja erityisesti sen kansainvälisesti tunnetulta professorilta Antti Penttilältä. Suomen hallitus piilotti tämän työryhmän kansainvälisen oikeuden kannalta tärkeän työn tuloksen ja edesauttoi näin sotarikoksen, massiivisten laittomien pommitusten ja siihen liittyvän sotapropagandan toteuttamista.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Martti Ahtisaari, Helena Ranta, Suomi osasyyllinen Serbian pommituksiin, Suomi ja Kosovon miehitys, Racak, professori Antti Penttilä

Suomi ja Serbia; miten meitä hallitaan

Sunnuntai 27.10.2019 klo 11.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

27.10 2019 Terveisiä Belgradista. Katson Hotelli Moskovan ikkunoista Belgradin haltuunottoa lokakuussa 1944 juhlivia kaupunkilaisia. Tuolloin partisaanit valloittivat Belgradin takaisin natseilta. Saksalaiset olivat pommittaneet Belgradia maaliskuussa 1941 niin, että 20 000 asukasta kuoli yhden vuorokauden aikana.

Olen täällä teokseni Lahtari, Punikki ja Teurastaja serbiankielisen käännöksen julkistamistilaisuudessa.

On mielenkiintoista seurata miten demokratiaa ja oikeusvaltiota edustavat Suomi ja EU toimivat Serbian näkökulmasta.

Koska Jugoslavia/Serbia ei alistunut vapaaehtoisesti koko valtion NATO-miehitykseen se pommitettiin (Suomen avulla) alistumaan.

Kroatia ja Slovenia "ymmärsivät" alistua USA/Saksan vasalleiksi. Bosniassa Yhdysvallat ja Saksa valitsivat sodan estämällä kalifaattia rakentavaa muslimi presidentti Izetbegovicia allekirjoittamasta etnisten ryhmien välistä sopimusta kantoonityyppisestä ratkaisusta.

Bosnian tultua miehitetyksi, jäljellä oli Serbia, jonka maakunta Kosovo oli USA:n ja Saksan tähtäimessä. Se saatiin vain pommittamalla Serbiaa, joka oli liittoutumaton ketään uhkaamaton valtio.

Nyt kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Mitä USA/EU/NATO ovt saaneet aikaan?

Tuhottuaan totaalisesti Serbian infrastruktuurin, öljyrikastamot, autotehtaat, tupakkatehtaat koko teollisen tuotannon ylipäätään , se  siirtyi vallankaappaukseen. Milosevic kaadettiin CIA:n johtamalla kaappauksella ja maa otettiin käytännössä pommittajien haltuun.

Hirviömäiset mielivaltaiset yli 10 vuotta kestäneet talouspakotteet aiheuttivat maassa kaaoksen. Kun opettaja sai aamulla palkkansa, se oli jo puoleen päivään mennessä puolittunut arvoltaan. Ellei juossut heti pankkiin vaihtamaan palkkansa Saksan markoiksi, oli se iltaan mennessä hävinnyt.

Maan infrastruktuuri otettiin valloittajien haltuun.

Nyt CIA:n entinen päällikkö David Petraeus omistaa keskeiset tiedotusvälineet. Merkittävä sanomalehti on saksalaisomistuksessa. Yritykset ovat ulkomaisessa omistuksessa. Kuten taannoin luimme Belgradin lentokenttäkin on suomalaisomistuksessa.

TV-kanavien tärkeysjärjestyskin on "velvoitettu" muuttamaan siten, että kaukosäätimessä 1 on paikallinen CNN ja valtion TV on vasta kolmosena. Muslimiveljeskunnan hallitsema Aljazeera on vahvassa asemassa.

Suomea ei ole tarvinnut pommittaa. Meidän ulkopoliittinen johtomme Ahtisaaren aikaan palveli isäntiä täydellisesti. Nyt maassamme Mediapoolin naimakauppa NATO:n hybridikeskuksen kanssa takaa sen, että mistään Suomen sanomalehdestä, TV:stä tai kustannustalosta ei tule mitään, joka olisi ristiriidassa USA/EU/NATO:n tavoitteiden kanssa.

On hämmentävää tajuta mihin kaikkeen Suomen poliittinen johto ja diplomaatit ovat olleet valmiita palvellessaan nykyisiä isäntiään. 

Nobelisti Peter Handke sanoi oivallisesti Serbian olevan metafora. Se mitä globaalin vallan käyttäjät, Suomi palvelijanaan olivat valmiita tekemään Jugoslavialle, osoittaa, että Orwellin maailma on täällä. Paha on hyvä ja hyvä on paha.

Päämme ja tietoisuutemme manipuloidaan niin, että emme ymmärrä missä olemme ja mitä meidä nimissämme tehdään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Serbia ja Suomi, globaali vallankäyttö, militarismi, propaganda, taloudellinen kiristys

Helsingin Sanomat Serbian kimpussa

Maanantai 9.9.2019 klo 14.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tänään Helsingin Sanomat otsikoi: "Serbia lahjoo heikentääkseen Kosovoa".

Tommi Hannulan teksti antaa kuvan, että Serbia lahjoisi YK:n jäsenvaltioita perumaan tuunnustuksensa Kosovon itsenäisyydelle.

Tommi Hannula satuilee pehmeästi Kosovon asemasta:"Kosovo irtautui Serbiasta käytännössä vuosina 1998-1999 käydyn sodan myötä ja julistautui itsenäiseksi helmikuussa 2008."

"Suurimman osan tunnustuksistaan se sai itsenäisyysjulistusta seuranneiden muutamanvuoden aikana, Suomelta alle kuukaudessa."

Sota oli Jugoslavian hajottamissota, jossa sotijoina olivat USA ja useimmat NATO-maat, jotka käyttivät albaani- terroristeja jalkaväkenään. Albaanit käyttivät koko 1990-luvun suoraa toimintaa Jugoslavian valtiota vastaan.

Albaanien pyrimyksenä oli ollut toteuttaa etnisesti puhdas albaani- Kosovo toisen maailmansodan fasistivaltion tapaan. Tulloin albaanit kuljettivat serbit yhteistyössä italialaisten fasistien ja saksalaisten natsien kanssa keskitysleireille. Niin Kosovossa, fasistisessa Kroatiassa sekä natsivallan alaisessa Serbiassa oli keskitysleirit serbejä ja juutalaisia varten.

Vuoden 1999 pommitukset olivat laittomia. USA:n tavoitteena oli saada Jugoslavian alue kokonaisuudessaan miehitettyä ja pystyttää Kosovon alueelle oma sotilastukikohta.

Pommitukset päättyivät YK:n päätökseen 1244, jonka mukaisesti pommituksia seurannut Kosovon NATO-miehitys ei muuttanut Kosovon asemaa osana Serbiaa, sen maakuntana. Päätöksessä nimenomaan todettiin Kosovon olevan Serbian maakunta.

Tätä YK:n päätöstä ei ole koskaan kumottu. Sen mukaisesti Kosovo on edelleen Serbian maakunta.

Presidentti Matti Ahtisaari johti työryhmää, jonka tehtävänä oli laatia suunnitelma Kosovon asemasta. Työryhmän jäsenille oli selvää, että Ahtisaarella oli mielessään vain yksi lopputulos, Kosovon itsenäistäminen.

Kun Ahtisaaren ehdotukset vietiin YK:n turvallisuusneuvostoon, sen jäsenten enemmistö, ei vain pysyvät jäsenet vaan kaikki mukaanluettuna, eivät kannattaneet Kosovon itsenäisyyttä. Jokainen demokratiaa kunnioittava tarkkailija käsittää, että miehityksen tarkoituksena ei ollut itsenäistää Serbiaan kuuluva maakunta vaan saada vastakkainasettelut lientymään ja normaali demokratiaan ja äänestyksiin pohjaava valtiollinen elämä palaamaan. (Kosovon albaaniväestö ei ollut osallistunut valtiollisiin vaaleihin ja boikotoi valtion virkoja, kouluja ja terveydenhuoltoa,muodostaen omat, tosin huonosti toimivat palvelunsa.)

Kosovo oli 2000-luvulla osoittanut olevansa mafia-valtio, jossa laittomuus ja serbien pogromit olivat jokapäiväisiä. 150 ortodoksi-kirkkoa ja luostaria poltettiin NATO-miehityksen alettua. Serbien elämä tehtiin mahdottomaksi. Kansainväliset viranomaiset tarvitsivat usean turvamiehen saattueita ja panssaroituja autoja voidakseen selvitä hengissä. Harri Holkerin toimiessa Kosovon ylimpänä virkamiehenä, YK:n pääsihteerin edustajana, pogromit saivat huippunsa keväällä 2004, jolloin ympäri Kosovon suoritettiin erittäin hyvin suunniteltuja serbien murhia ja kirkkojen polttoja kahden vuorokauden aikana.

Kun YK ei tukenut itsenäisyyttä albaaneja neuvottiin vain julistautumaan itsenäiseksi. Itsenäisyysjulistuksen suoritti ICJ:n International Court of Justice:n mukaan, joukko yksityishenkilöitä. Siten itsenäistymisen laillisuudesta tai kansainvälisten sopimusten mukaisuudesta ei ollut tietoakaan.

Yhdysvallat oli aloittanut sotilastukikohta Bondsteelin rakentamisen Kosovoon heti pommitusten päätyttyä. Itsenäisyyshankkeelle oli selvä USA:an liittyvä kansainvälispoliittinen peruste.Sotilastukikohta ei voinut olla Serbiassa. Maaperä oli muutettava terroristi-liittolaisten"omaisuudeksi", siten Yhdysvalloille tarjottavaksi.

On selvää, että Yhdysvaltojen itsekkäitä tavoitteita tyydyttävä  Kosovon itsenäisyyden tunnustaminen sai tukea USA:n NATO-liittolaisilta, joille demokratia ja kansainvälisten lakien mukainen toiminta ei ole ensisijaista. Sen jälkeen moni muu Yhdysvalloista tai EU:sta riippuvainen maa seurasi perässä. 

Jos itsenäinen ajattelu voimistuu ja kriittisyys Kosovossa vallitsevaa laittomuutta vastaan lisääntyy, uskon, että itsenäisyyden tunnustamisen perujia tulee lisää.

Kosovo on Serbian maakunta. Laillisesti asia on näin.

Helsingin Sanomilla on runsaasti puuhaa sen yrittäessä jatkaa vuosien työtään holokaustin uhrien, serbien demonisoimiseksi. Totuus tulee nimittäin vähitellen esiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, Kosovon itsenäisyys, Serbia, YK, NATO

Novak Djokovic ja Wimbledonin tennisturnauksen yleisö

Keskiviikko 17.7.2019 klo 12.02 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien urheiluosa otsikoi: Yleisö taputti Djokovicin virheille.

Teksti kertoo Djokovicin entisen valmentajan Boris Beckerin olleen BBC:n mukaan äreissään siitä, että Djokovic ei saa riittävästi arvostusta. Djokovicin virheille ilkuttiin ja taputettiin.

Jos Djokovic olisi ihonväriltään musta, kukaan ei nykyaikana kehtaisi toimia niin kuin Wimbledonin yleisö toimi Djokovicia kohtaan.

Kyse ei ole arvostuksen puutteesta vaan natsismia muistuttavasta syrjinnästä, joka liittyy  etnisyyteen ja uskontoon.

Djokovic on serbi, joka ei pidä kynttiläänsä vakan alla. Hän julistaa, aivan oikein: Kosovo on Serbiaa.

Kolmenkymmenen vuoden ajan lännen NATO-maat ovat tehneet kaikkensa demonisoidakseen serbejä. Serbit vastustivat Jugoslavian tuhoamista ja tuolla asenteellaan asettuivat poikkiteloin Yhdysvaltojen ja Saksan valtapyrkimyksille.

Serbit olivat juutalaisten tavoin holokaustin uhreja. Satoja tuhansia serbejä tuhottiin natsi-Saksan, natsi-Kroatian ja natseihin liittyneiden albaanien toimesta 17 keskitysleirillä, joista Jasenovac oli Auschwitzin jälkeen Euroopan suurin.

USA:n pyrkiessä 1990-luvulla saamaan Balkanin sotilaallisesti haltuunsa ja Saksan tavoitellessa taloudellista hyötyä ja vaikutusvaltaa Sloveniassa ja Kroatiassa maiden intressit liittyivät yhteen.

Serbien kansanmurha pyrittiin toistamaan. Saksa koulutti ja aseisti kroaatteja ja Yhdysvallat sekä kroaatteja että Bosnian ja Kosovon muslimeja. Sekä kroaatit että albaanit tavoittelivat etnisesti puhtaita valtioita.

Presidentti Clintonin ja Osama bin Ladenin rahoittamat ja aseistamat jihadistit pitivät yllä kauhua serbikylissä niin Bosniassa kuin Kosovossa. Tavoitteena oli islamilainen kalifaatti.

Natsi- ja albaanidiaspora Yhdysvalloissa rahoitti paitsi sotatoimia myös erityisesti serbivastaista propagandaa markinointitoimisto Ruder-Finnin toimesta.

Presidentti Mauno Koivisto kauhisteli ja samalla ihaili tuota NATO-propagandaa, jolla serbit demonisoitiin ja heistä tehtiin itsestään selvät syntipukit kaikkeen pahaan.

Tästä syntipukin roolista on tullut dogmi, josta laittomiin Jugoslavian pommituksiin syylliset NATO-maat pitävät kiinni ja ovat legalisoineet sen niin, että dogmin kyseenalaistamisesta on tehty useassa NATO-maassa sekä NATO:sta riippuvaisessa maassa rikos.

Kun laittomuuden paljastamisesta ja paljastettujen tietojen levittämisestä on tehty rikos, Orwellin ennustama maailma on täällä.

Djokovic edustaa holokaustin uhreja, jotka eivät suostu uhrin rooliin, vaan joukkoon, joka vaatii totuutta ja oikeutta. 

NATO-mailla ja myös Suomella on edessään tutkiskelun paikka.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Djokovic, rasismi ja natsismi, Kosovo ja Serbia

Pommittiko Saksa Serbiaa turhaan?

Maanantai 24.11.2014 klo 10.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Pommittiko Saksa Serbiaa turhaan? Kysymys nousee mieleeni seuratessani Angela Merkelin viimeaikaisia serbivihamielisiä kannanottoja. Saksa ja EU edellyttävät Serbian liittyvän Venäjän vastaiseen pakoterintamaan.

USA:n sotajoukot ovat miehittäneet Saksaa toisesta maailmansodasta alkaen. Saksa on siten luonnollisella tavalla ja itsestään selvästi USA:n liittolainen.Maassa on edelleen 40.000 Yhdysvaltojen sotilasta.

Yhdysvaltojen huolellisesti suunnittelemassa Jugoslavian hajottamisessa, Saksa oli sen lähin liittolainen. Venäjä vuorostaan auttoi turkkilaisten karkottamisessa Balkanilta ja Serbian itsenäistymisessä 1878. Suomen kaarti oli osa Venäjän armeijaa ja sen tunnusmarssi on "Kauan on kärsitty vilua ja nälkää Balkanin vuorilla taistellessa..."

Serbit ovat johdonmukaisesti olleet vapauden ja demokratian kannattajia. Natsi-Saksan uhatessa ja vaarana ollessa, että Jugoslavia liittoutuisi Hitlerin kanssa, serbit järjestivät Belgradissa mielenosoituksen, jonka tunnuslauseena oli "parempi haudassa kuin orjana!" ja osoittivat siten voimakkaan vastarintansa liittolaisuutta vastaan. Saksa julistikin sodan Serbialle ja pommitti maan raunioiksi, tappoi systemaattisessa kansanmurhassa liittolaistensa ustasha kroaattien ja muslimien avulla mm Jasenovacin keskitysleirissä satojatuhansia serbejä.

Sodan jälkeenkin Serbien turvana oli Jugoslavian liittovaltio, sosialistinen markkinatalous, joka oli sotilaallisesti liittoutumaton ja jossa kaikilla kansanryhmillä oli tasa-arvoiset oikeudet. USA halusi sotilaallisen ja taloudellisen laajenemisensa vuoksi jalansijan Balkanille, Jugoslaviaan. Tukemalla fasistisia voimia Kroatian alueella ja islamilaista kalifaattia perustavia voimia Bosniassa, USA ja Saksa pyrkivät hallituksenvaihdosten ja itsenäisyyden tunnustamisten avulla hajottamaan liittovaltiota tukevat serbit vähemmistöiksi jokaisessa muussa synnytetyssä valtiossa paitsi Serbiassa.

Serbien puolustaessa perustuslakia ja laillisuutta, USA ja Saksa käyttivät voimaa, manipulaatiota ja toisen maailmansodan perua olevia traumoja, jotka olivat käsittelemättöminä kansanryhmien väleissä. Presidentti Clinton ja Saksan ulkoministeri Kinkel keksivät kuinka serbivastaisen propagandan ja pommitusten lisäksi, serbit voidaan murskata myös perustamalla oma oikeusistuin ICTY tuomitsemaan serbien "rikoksia".

EU:ta ei häirinnyt se, että kroaatit laativat fasistisen presidentti Tudjimanin johdolla perustuslain, jossa Kroatia julistettiin kroaattien maaksi. Tänä päivänä ihmetellään kun Israelin hallitus esittää lakia, jossa Israel julistettaisiin juutalaisten valtioksi. Kroatian diskriminoiva perustuslaki ja 250.000 serbin ajaminen ikiaikaisilta asuinsijoiltaan Krajinasta, nyky-Kroatian alueelta ovat edelleen voimassa ja Kroatia on EU:n jäsen.Serbit eivät ole voineet palata koteihinsa.

Prosessissä oli tärkeintä se, että USA sai miehittää Bosnian ja Kosovon ja Saksa sai taloudellisen hyödyn Kroatian ja Slovenian infrastruktuurista.

Kun Serbia ei suostunut Rambuilletin sopimuksen kakkospöytäkirjan edellyttämään rajoituksettomaan NATO:n miehitykseen ja maan haltuunottoon USA:n ja Saksan pääomapiireille, pommit alkoivat pudota. USA ja Saksa pommittivat sydämensä kyllyydestä siviilikohteita; autotehtaita, tupakkatehtaita, sairaaloita, kouluja, energialaitoksia köyhdytettyä  uraania sisältävillä pommeilla, joiden terveysvaikutukset vaikuttavat satoja vuosia senkin jälkeen kun rakennukset ja tehtaat on haltuunotettu ja korjattu uusien ylikansallisten omistajien toimesta.

Saksa on siirtynyt demokratian ja humanismin vaihtoehdosta aseellisen- ja taloudellisen vallankäytön todellisuuteen koska teollisuuspiirit edellyttävät ihmisten identiteetin muuttuvan itsekkääksi kuluttajaksi. Vastuu kanssaihmisestä, henkisyys, syvällisyys ja aito demokratia, jossa ihminen pystyy tunnistamaan totuuden tunteisiin perustuvalla tietoisuudella on tehtävä toimintakyvyttömäksi.

Ukrainassa USA ja Saksa EU:n johtajana toistavat voimapolitiikkaa demokratian sijaan. Ukrainan perustuslakia rikkomalla ja väkivaltaisten kommandojen avulla hyväksyttiin laiton hallitus ja laiton presidentti, jotka aloittivat sodan niitä kansalaisia vastaan, jotka edellyttivät demokratian koskevan myös venäjää puhuvia Itä-Ukrainalaisia.Silmittömällä propagandalla valkoinen muutettiin mustaksi ja demokratiaa vaativia alettiin klassiseen USA:n tyyliin nimittää terroristeiksi.

Monessa liemessä keitetty USA:n Henry Kissinger syyttää Der Spiegelissa länttä virheellisestä toiminnasta Ukrainassa.

Demokratiaa ja neuvotteluja kannattavan Venäjän presidentin, ulkoministerin ja YK-suurlähettilään puheenvuorot ovat sivistyneitä, kypsiä ja kestävät historian valoa.

Onko Merkelin Serbiaa kohtaan suuntaama painostus ja uhkailu merkki siitä, että Saksan tavoittelemat taloudelliset edut Serbiassa eivät toteudu täysimittaisesti, jos Serbia päättää jatkaa yhteistyötä luonnollisen ystävämaan Venäjän kanssa.

On mielenkiintoita nähdä onko serbialaisten ja yleensä eurooppalaisten enemmistön mielet ajautuneet jo vieraantumisen puolelle. Vieraantunut yksilö ei pysty tunnistamaan oikeudenmukaisuutta omalla tietoisuudellaan. Hän saattaa myydä tietoisuutensa illuusiolle. Propaganda saattaa peittää alleen ylikansallisen aseteollisuuden ja rikkaan 1%:n vallankäytön. Joutuvatko serbit myymään itsenäisen ajattelunsa ja vapaudentahtonsa EU:n ja NATO:n luomalle illuusiolle "paremmasta elämästä". Suomen media yrittää kaikkensa rauhan, yhteisvastuun ja ystävyyden muuttamiseksi vihaksi, väkivallaksi ja ahdistukseksi.

 Serbiassa synnytettiin Otporin avulla ensimmäinen "värivallankumous"-hallituksenvaihdos yli 10v sitten. Georgiassa, Ukrainassa ja Bosniassa niin USA:n "demokratiaprojektit" NED ja CIA sekä mm Saksan Konrad Adenauer säätiö, ovat tehneet kaikkensa demokratia-illuusion luomiseksi, jotta kuluttajaihmiset suostuisivat ylikansallisten yritysten itsekkäiksi kuluttajaihmisiksi. Luopuisivat yhteisöllisyydestä,, yhteisvastuusta ja mikä tärkeintä itsensä arvostamisesta itsenäisenä ajattelijana.

Onko Saksa kyllästynyt siihen, että pommit eivät riittäneet opettamaan serbejä? Nyt painostusvaihde päälle ja uhkaus siitä, että EU-onnelaksi maalattu väkivaltaan ja valheisiin turvautuva laajenemishakuinen järjestelmä ei ottaisikaan jäsenekseen.

Brief English summary: Does Germany feel it bombed Serbia invain. Serbia did not fall into the hands of US -Germany duo inspite of Germany bombing the country both in the II World war and 1990s.US did not reach the military occupation planned in the Rambuillet 2  Germany did not, like in Croatia, get enough infrastructure in spite of bombing car factory, hospitals, schools, energy installations etc with depleated uranium ammunition gathering more and more civilian casualties in additon to those dead in bombings.Now Germany wants Serbia to cut its friendly ties with Russia,(as a conditon to its EU-membership) country who gave Serbia independence in 1878 together with a batallion of Finish soldiers.US-EU is putting pressure on Serbia and Finland to cut the traditionally friendly ties with Russia ultimate aim being the membership in NATO and unquestioned alliance with the US world power.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Merkel, Jugoslavian pommitukset, Germany bombing the Serbs invain?, Serbia, Saksa, Kinkel, Clinton, ICTY, EU:n liittymisehdot