Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Toimittajien ja virkamiesten propagandakoulutus

Sunnuntai 9.5.2021 klo 12.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomalaisten toimittajien ja virkamiesten lähettäminen Yhdysvaltoihin propagandakolutukseen ei kuulu sivistysvaltion periaatteisiin.

Tein kymmenen vuotta tieteellistä tutkimusta Jugoslavian hajottamisesta, josta julkaisin kaksi kirjaa. 

Keskeinen tekijä oli massiivinen propaganda, jolla tosiasiat käännettiin ylösalaisin.

Yhdysvaltojen ja Saksan tavoitteena oli hyvinvointivaltion taloudellinen ja sotilaallinen haltuunotto, jota Yhdysvallat ja Saksa suunnittelivat vuosien ajan. Lainojen äkillinen irtisanominen ja natsi- ja jihadistijoukkojen aseistaminen toisessa vaakakupissa ja massiivinen propaganda toisessa. Propagandalla demonisoitiin perustuslaillisuutta, kansainvälisiä lakeja ja kansanryhmien välisiä tasa-arvoisia ihmisoikeuksia kannattavat kansanryhmät.

Toisen maailmansodan aikana serbit olivat holokaustin uhreina keskitysleireissä ja kroaatit ja natsien kanssa liittoutuneet muslimit heidän pyöveleinään.

Presidenttien Reaganin ja Bush vanhemman toimesta tosiasiat käännettiin päälaelleen. CIA ja NED toimivat aktiivisesti muuttaakseen propagandalla holokaustin uhrit Hitlereiksi.

CIA:n kellonsoittajiksi ryhtyneet toimihenkilöt ovat paljastaneet kuinka CIA ja sen apulaiset kirjoittivat propagandauutiset uutistenlukijan tietämättä kirjoittajasta. Kansanryhmien välisen vihan lietsomiseen oli varattu miljoonia dollareita.

Serbien kansanmurhan toistaminen, Serbian pommittaminen ja sen keskeisen alueen Kosovon miehitys, haltuunotto ja "itsenäistäminen" sekä Yhdysvaltojen sotilastukikohdan rakentaminen alueelle kaikki tapahtui YK:n periaatteita ja kansainvälisiä lakeja rikkoen.

Euroopan unionin NATO-maat olivat toiminnassa mukana. Suomen liityttyä EU:n jäseneksi, Suomi alkoi toimia myös kansainvälisiä lakeja ja YK:n periaatteita rikkoen.

Suomen hallitukset ja ulkopoliittinen johto ovat pyrkineet YK:n sijaan palvelemaan Yhdysvaltoja ja sen miehittämää Saksaa. Eräs muoto tätä on pyrkiä liittämään Suomi NATOon käyttämällä massiivista mediapropagandaa.

Suomen kansa ei halua Suomen liittyvän NATOon. Pääministeri Stubb ja presidentti Niinistö ovat sen sijaan toimineet aktiivisesti ja kansan selän takana sitoakseen maamme NATOon vaikka muodollista liittymistä ei ole suoritettukaan.

Hallituskautensa viime metreillä pääministeri Stubb sai hallituksensa avulla aikaan 100 suomalaisen toimittajan ja virkamiehen lähettämisen propagandaoppiin Yhdysvaltoihin. Suomi oli juuri liitetty Isäntämaasopimukseen, mutta kansa ei ollut sen takana.

Kansan suostutteluun tarvittaisiin massiivista propagandaa ja Venäjä-vastaisen ilmapiirin synnyttämistä, jotta motivaatio NATOon liittymiseen voimistuisi. Sipilän hallitus jatkoi siitä mihin Stubb maan jätti. Mitään niin katastrofaalista sivistysvaltion ja sisäisen turvallisuuden alasajoa, minkä Sipilän hallitus sai aikaan ei Suomessa aikaisemmin ole koettu.

Propagandakoulutuksen jälkeen Yleisradio ja muu valtamedia ovat lujasti Yhdysvaltojen CIA:n ja NEDin ideologian kantajia. Sen sijaan, että CIA:n toimihenkilöt kirjoittaisivat tekstejä tai valitsisivat "oikeanlaisia" dokumentteja kuten Jugoslavian hajottamisen yhteydessä, suomalaiset virkamiehet ja toimittajat tekevät sen itse.

Keskusteluohjelmiin ja haastatteluihin valitaan entistä tiheämmällä kammalla sopivat "asiantuntijat" ja haastattelija pitää ohjelman hallussaan alusta loppuun, jotta yleisölle ei tulisi "vääränlaisia" käsityksiä maailmanmenosta.

Suomeen kutsuttu EUn ja NATOn hybridikeskus valvoo koko valtamedian ja kustannusalan "oikeanlaista" julkaisutoimintaa Mediapoolin kautta. Mediapooli kytkeytyy Suomen valtioon siten, että se on Valtion turvallisuuskomitean rahoittama. Turvallisuuskomiteaan kuuluvat kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaanluettuna. Siten tätä propagandakoulutuksen pohjalta tapahtuvaa tiedottamista voidaan pitää valtiovallan suojeluksessa olevana "oikeana" ja "hyväksyttävänä" tietona.

Helsingin Sanomat ilmoittaa toistuvilla mainoksilla kuinka Vaientamattomat-dokumentti kertoo oikeat tiedot lehdistönvapaudesta Euroopassa. Riku Rantalan esiintyminen mainoksessa tekee siitä hieman kyseenalaisen. Tämä toimittaja nimittäin pyysi v.2014, ulkoministeri vierellään, suorassa TV-lähetyksessä televisionkatsojia ilmoittamaan hänelle tiedossaan olevista "Venäjän trolleista".

Helsingin Sanomat on propagandakoulutuksen ja ehkä oman ideologiansakin mukaan puhunut jatkuvasti "Venäjän aggressiosta". Kukaan vähänkään tieteellisesti asioita tarkasteleva ei tahdo löytää perusteita tälle väitteelle. Ainoa aggressiivinen maa on Yhdysvallat, josta propagandakouluts on saatu. Euroopan maat tulevat toiselle sijalle.

Ei tarvitse mainita muuta kuin Irakin, Libyan pommitukset, Syyrian tuho ja USAn rinnalla monen EU-maan suorittama öljyn ryöstö. Siitä huolimatta USA:n presidentti Obama , Euroopan Unioni, Martti Ahtisaari sekä moni muu kyseenalainen taho ovat saaneet Nobelin rauhanpalkinnon.Nobel on myös osa propaganda.

Venäjä ei ole rikkonut YK:n peruskirjaa. Venäjä ei ole puuttunut suvereenien, jopa liittoutumattomien maiden sisäisiin asioihin. Sen sijaan Venäjä on puolustanut demokratiaa, suojellut ihmisiä fasistiselta väkivallalta ja tukenut demokraattista kehitystä myös Krimillä. Venäjä on turvannut rauhaa Armenian ja Azerbeidjanin konfliktissa, puolustanut liittoutumatonta sekulaarista Syyriaa USA:n ja EU-maiden tukemilta jihadisteilta. Yhdysvallat ja Saksa olivat suunnitelleet jo vuodesta 2001 lähtien Syyrian vallankaappausta sekulaariselta hallitukselta CIA:n tukemalle muslimiveljeskunnalle.(suunnittelijoina Jeffrey Feldman ja Volker Perthes jotka esittelivat kaappaussuunnitelman v.2008 Bilderberg ryhmässä, jossa Obama oli paikalla)

Keskeinen osa propagandaa on mainitsematta jättäminen. Tänään toisen maailmansodan loppumisen Voitonpäivänä valtakunnan päälehti Helsingin Sanomat vaikenee. Ei sanaakaan Voitonpäivästä, ei kunnioituksen rahtuakaan 27 miljoonaa neusostoliittolaista siviiliä ja sotilasta kohtaan, jotka joutuivat uhraamaan elämänsä Suomen Suur-Suomi sodassa natsi-Saksan rinnalla ja Saksan armeijan alaisuudessa.

Suomen media ja ulkopoliittinen johto yhdessä turvallisuuskomitean kanssa estävät suomalaisia saamasta oikeaa käsitystä historian kulusta ja Suomen armeijan ja poliittisen johdon virheistä toisen maailmansodan alla sen aikana. Suomalaiset velvoitetaan suremaan ja kunnioittamaan suomalaisia kaatuneita uhreina, mutta ei kannusteta tuntemaan oikeutettua vihaa niin armeijan kuin valtakunnan johtajia kohtaan harharetken ja julman väkivallan johdosta.

Sodan jälkeen suurin onnettomuus on ollut Stubbin-Sipilän hallituksen ja tasavallan presidentin toimet Suomen kohtalokkaasta sitomisesta liittolaisuuteen maailman sekä sisäisesti että ulkoisesti väkivaltaisimman maan, Yhdysvaltojen kanssa.

Tästä kuopasta Suomen kansan on vaikea nousta. Siihen tarvitaan suoranainen ihme. Ehkä Suomen ulkopuolelta. Toivo kohdistuu Venäjään. Voitto nykypäivän natsismista on jälleen Venäjän hartioilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Stubbin hallitus, Sipilän hallitus, propagandakoulutuksen tavoitteet, Stubbin hallitus, Niinistö ja NATO, valeuutiset, Venäjän aggressio

Suomi sallii USA:n ja NATO-EU:n sekaantumisen Suomen vaaleihin

Sunnuntai 25.11.2018 klo 15.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on seurannut tarkalla silmällä väitettyä Venäjän vaikuttamista USA:n ja eräiden Euroopan maiden vaaleihin. Rasismia lähentelevä kritiikki Venäjää vastaan yltyi USA:n ja NATO-EU:n väkivaltaan päätyneen Ukrainan vallankaappauksen jälkeen vuonna 2014.

USA:n presidentit, CIA, eri CIA:ta pehmeämmät niin kutsutut USA:n "demokratiaa" edistävät järjestöt rahoittivat ja toteuttivat Neuvostoliiton, Puolan, Jugoslavian ja Ukrainan vallankaappaukset.Niihin liittyi kohdemaiden poliitikkojen korruptointi ja propaganda yhteiskuntajärjestelmien muuttamiseksi ja infrastruktuurin ottamiseksi ylikansallisten pääomapiirien haltuun.

USA:n ja NATO-EU:n toimien seurauksena kohdemaat taantuivat kehitysmaiden luokkaan oltuaan siihen saakka sosiaalista oikeudenmukaisuutta korostavia itsenäisiä valtioita. Orjuutta harjoittaneessa ja rasismia ylläpitäneessä Yhdysvaltojen johtoeliitissä, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, sosialismista puhumattakaan on ollut kirosana - este ylikansalliselle kyseisten maiden kansallisvarallisuuden haltuunotolle. Yhdysvallat edesauttoi Mandelan vangitsemista ja yritti viimeiseen saakka estää rotuerottelun lopettamista myös Etelä-Afrikassa.

Ukrainan kohdalla USA:n ja NATO-EU:n propaganda ja Venäjän, erityisesti presidentti Putinin demonisointi annettiin Hill&Knowlton markkinointiyhtiön tehtäväksi.

USA:n entisen presidentin Bill Clintonin, presidentti Obaman varapresidentin Bidenin, ulkoministeri Hillary Clintonin, apulaisulkoministeri Victoria Nulandin ja koko Jaltalle syyskuussa 2013 kokoontuneen eurooppalaisen eliitin eufoorisen Ukrainan haltunottokokouksen tunnelma lässähti puoli vuotta myöhemmin, kun vallankaappaus ei onnistunutkaan täydellisesti. 

Neuvostoliiton hajottamisprosessista ja Jugoslavian hajotuksen strategian ja taktiikan nähtyään Venäjä ei alistunutkaan omien turvallisuusetujensa tuhoamiseen. Se ei myöskään katsonut mahdolliseksi jättää Krimin väestöä neo-natsistisen väkivallan alaiseksi. Krimillä oli/on luonnostaan Sevastopolin tukikohdassa 20 000 venäläistä sotilasta. Siten autonomisella Krimillä sotilaiden läsnäolo oli arkea eikä kyseessä ollut "miehitys".

Vallankaappauksen jälkeen Ukrainan hallitus oli täysin Yhdysvaltojen hallussa Varapresidentti Biden antoi suoraan ohjeita Ukrainan parlamentissa, Radassa ja puhui pääministeri Jatsenjukin kanssa enemmän kuin oman vaimonsa kanssa. Suuri osa ministereistä oli perustuslain vastaisesti ulkomaalaisia, valtiovarainministeri yhdysvaltalainen. Venäjän kieli, jota käytännössä kaikki ukrainalaiset osaavat, haluttiin kieltää ja vallankaappaushallitus julisti "terrorismin vastaisen sodan" itä-ukrainalaisille, jotka pitivät vallankaappauksella synnytettyä hallitusta laittomana.

Kiovan hallitus jatkaa tätä "terrorismin vastaista sotaa" omia kansalaisiaan vastaan, kykenemättä neuvottelemaan ja lopettamaan sodan

Suomen Sipilän johtama valtioneuvosto on syyttänyt Ukrainan kriisistä Venäjää. Se ei ole suostunut tuomaan Suomen kansalle esiin tapahtumiin liittyviä tosiasioita vaikka suomalainen, Sipilän puoluetoveri Olli Rehn, oli kriisiä edeltävänä aikana EU:n laajentumiskomissaarina ja talouskomissaarina. Olli Rehn oli komissiossa vastuussa siitä, että valmistelu oli huonosti tehty, Ukrainan talouden syvää riippuvuutta Venäjästä ei ollut otettu huomioon, eikä sitä, että Ukrainan kansa ei halunnut liittyä NATO:oon. Siitä huolimatta EU:n lähentymissopimuksessa sotilaalliset artiklat ovat ensimmäisinä ja niihin ukrainalaisten olisi tullut sitoutua.

Venäjän kyky suojata krimiläisiä ja pitää hallussaan Venäjälle ikiaikaisesti kuulunut Sevastopolin sotilastukikohta sai väkivallalla asioitaan ajamaan tottuneen USA:n ja NATO-EU:n raivon valtaan. Tilanteesta alettiin syyttää Venäjää. Peili olisi kertonut, kuka kriisin oli synnyttänyt.

Sotilaallisella väkivallalla ja talouspakotteilla valtioita alistamaan tottuneet USA ja NATO-EU ovat määränneet talouspakotteita Venäjälle, joka vuorostaan on määrännyt vastapakotteita. Venäjä-vastaista propagandaa on taitavasti voimistettu kaikkien entisten eurooppalaisten siirtomaavaltojen tiedustelupalveluiden toimesta.

Suomen edellinen valtioneuvosto alkoi toimia Venäjän väitettyä hybridivaikuttamista vastaan. Valtioneuvosto ei sanallakaan maininnut vallankaappausta ja muun muassa EU:n vastuuta ,vaan keskittyi sen seurauksena syntyneisiin Venäjän toimiin. Irrottamalla syyn ja seuraukset, Suomen valtioneuvosto osallistui USA:n ja NATO-EU:n propagandaan täysin rinnoin.

Valtioneuvosto päätti lähettää 100 suomalaista toimittajaa ja avainhenkilöä Harvardin yliopistoon, joka on tunnettu opinahjona, josta " Harvardin pojat", sosialististen maiden vallankaappauksia johtaneet talousasiantuntijat ovat lähtöisin. Harvardissa suomalaisille on opetettu toimimista "Venäjän hybridivaikuttamista vastaan". Käytännössä tämä on merkinnyt kattavaa neo-natsistista rasismia lähentelevää Venäjä-vastaista päivittäistä propagandaa. Tältä propagandalta kukaan ei pääse pakoon.

Suomeen on perustettu "mediapooli", joka kokoaa kaikki merkittävät sanomalehdet, Yle:n ja MTV:n kollektiiviksi, joka on liitossa huoltovarmuuskeskuksen ja Helsingissä sijaitsevan USA/NATO- hybridikeskuksen kanssa. Yhdessä Harvardin koulutuksen kanssa tämä joukko muodostaa raudanlujan propagandayhteenliittymän. Yhteenliittymä on vaarallinen.  Kun se yhdistyy kansalliseen turvallisuusdoktriiniin, joudutaan päättelemään, että jokainen, joka ei ilmaise ajatuksiaan mediapoolin ideologian mukaisesti, on Suomelle turvallisuusuhka.

Tästä "rautapanssari-ideologiasta" johtuu muun muassa se, että suomalaiset eivät saa totuuteen pohjautuvaa tietoa Neuvostoliiton hajottamisesta ja länteen siirrettyn kansallisvarallisuuden kohtalosta, Puolan Solidaarisuuden korruptiosta, Jugoslavian sotien al Qaida-kytköksistä, Ukrainan kriisin syistä, USA:n ja NATO-EU:n tuesta jihadisteille Syyriassa.

Eduskuntavaalien ja EU-vaalien lähestyessä medipooli tulee huolehtimaan, että Yle:n, MTV:n ja sanomalehtien vaalipropaganda on yhteneväinen USA/NATO-hybridikeskuksen tavoitteiden kanssa, mistä tavoitteista ei voine erehtyä. Valtioneuvosto on osoittanut katsovansa, että hybridikeskuksen tavoitteet ovat myöskin tämän hallituksen turvallisuuspoliittiset tavoitteet.

Jos olen oikein ymmärtänyt IKL:ään ja Mäntsälän kapinaan myönteisesti suhtautuva puolustusministeri yhdessä tasavallan presidentin kanssa on sitonut armeijaa koskevissa päätöksissä Suomen syvään integraatioon USA/NATO:n kanssa. Suomen eduskunta on vastuussa kansalaisille siitä, että se ei ole käyttänyt hallussaan olevia menettelytapoja kyseenalaistaakseen isäntämaasopimuksen, lukuisat NATO-sotaharjoitukset ja kahdenväliset yhteistyösopimukset monien NATO-maiden kanssa.

Tulossa olevan vaalikampailun aikana kansalaiset joutuvat kysymään ehdokkailta, ovatko nämä halukkaita alistumaan USA/NATO-hybridikeskuksen tulkintaan maailman valtasuhteista ja erityisesti Venäjän toimista. Vai onko tavoitteena edelleen itsenäinen, itsenäiseen puolustukseen ja liittoutumattomuuteen nojaava Suomi, jolle lähin naapuri Venäjä on ystävä eikä vihollinen?

Venäjävastaisen hybridivaikuttamisen rautakehikko on jo rakennettu. Valtioneuvosto ja hybridikeskus valmistautuvat vaaleihin. Sallimmeko suomalaisina alistumisen verovaroilla maksamamme YLE:n Venäjä- vastaisiin puolitotuuksiin ja vihjailuihin vai vaadimmeko edelleen oikeusvaltio-periaatteen noudattamista, jossa tosiasiat on nostettava esiin ensin ja johtopäätökset tehdään vasta sen jälkeen?

Ensimmäiseksi on avattava Ukrainaan liittyvät tosiasiat. Yle voisi aloittaa esittämällä Oliver Stonen erinomaisen Ukraina-dokumentin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalivaikuttaminen, Suomen vaalit, Sipilän hallitus, Mediapooli, hybridikeskus

Suomalainen julmuus

Tiistai 10.7.2018 klo 13.11 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viides heinäkuuta 1918 porvarillinen tynkäeduskunta, josta sosialidemokraattiset edustajat yhtä lukuun ottamatta oli puhdistettu pois, keskusteli kuolemanrangaistuksesta.

Vuotta aikaisemmin heinäkuussa sosialidemokraattienemmistöinen eduskunta oli suurella enemmistöllä ja innostuksella julistanut Suomen itsenäiseksi. Tästä tuohtunut pieni äänestyksessä häviölle jäänyt porvariryhmä ryhtyi aikaansaamaan vallankaappausta. Se otti yhteyttä Pietariin ministerivaltiosihteeri Enckeliin, jota ei ollut vaikea taivutella yhteistyöhön tuon päätöksen kumoamiseksi. Se suoritettiin käyttämällä porvarillista Venäjän väliaikasta hallitusta suorittamaan Suomen eduskunnan hajottaminen.

Suuri osa sosialidemokraateista puhemies Mannerin johdolla piti hajotettua eduskuntaa edelleen laillisena, koska eduskunta oli päättänyt myös, että itsenäisyysjulistusta ei alisteta väliaikaiselle hallitukselle vaan se annetaan ainoastaan tiedoksi.

Vallankaappaus onnistui ja prosessi kohti sisällissotaa, jossa vastakkain olivat oikeudenmukaista yhteiskuntaa tavoittelevat sosialidemokraatit ja pääoman valtaa ja omistamisen etuoikeutta kannattavat porvaripuolueet Saksan armeija liittolaisenaan.

Suomen sisällissodan muistovuosi on jakanut mielipiteitä. On väitetty sodan haavojen parantuneen nopeasti ja demokratian voittaneen. Toisaalta on todettu, että hävinneen, oikeudenmukaisuutta tavoitelleen osapuolen julmaa kohtelua ei ole tunnustettu saati kaduttu. Hävinneiden julman kohtelun aiheuttama suru on täytynyt kieltää eikä vieläkään punaisten joukkohaudoille ole saatu muistomerkkejä, puhumattakaan että jokaisen uhrin nimi olisi saatu kaiverrettua paasiin. Olisihan ihmisoikeuksien toteutumisen minimitavoite että vaiajan nimi olisi hautakivessä.

Viides heinäkuuta siis voittanut porvariosapuoli keskusteli teloituksen muodoista eduskunnan täysistunnossa. Kuvaan tapahtumaa teoksessani Lahtari, Punikki ja Teurastaja, jonkatyönimenä oli Lupa olla julma. Edustajat pohtivat lain ensimmäisen pykälän mukaista ampumista. Monet edustajat olivat sitä mieltä, että mestausta tulisi myös voida harkita täydentävänä menetelmänä, koska tapauksia olisi niin paljon. Osa taas oli sitä mieltä, että mestaajan ammattiin olisi vaikea saada työntekijöitä. Ammatti ei olisi kunnioitettu. Siksi ehdotettiin virkaan muun muassa romaniteloittajia.

Professori, psykoanalyytikko Arno Gruen toteaa julkaisuissaan kuinka julmuus on ulkoa opetettua. Ampujan painaessa liipasinta sormi tottelee sitä syyllisyydentunteeseen kiedottua opetusta, että on oikein ampua – tuo viholliseksi opetettu ihminen vaikka kuinka eläytyminen osoittaisi muuta. Eläytyminen tulee kielletyksi ja biologiaan siirretty syyllisyys määrää sen, mitä yksilö tekee.

Omistavalle luokalle ja heidän tavoitteisiinsa samaistuville ihmisille teloitukset olivat oikea tapa suhtautua oikeudenmukaista yhteiskuntaa tavoitelleisiin mutta aseellisen konfliktin hävineisiin ihmisiin. Julmuus oli luvallista ja se kiedottiin tynkäeduskunnan säätämiin porvarillista todellisutta edustaviin lakipykäliin, joilla keskitysleireillä viruvien uhrien kohtalo sinetöitiin laillisuuden kaavulla.

Tänä päivänä julmuus naamioidaan aivan samalla tavoin kuin 100 vuotta sitten. Suomalaisille opetetaan ulkoa se, että Yhdysvaltojen ja sotilasliitto NATO:n johdolla toimeenpantava maailmanvalta on oikeudenmukainen. Itsenäisten valtioiden kimppuun hyökkääminen, pommitukset ja infrastruktuurin haltuunotto hyväksytään.

Todellisuus naamioidaan massiivisella valtamedian propagandalla, jota Hollywood tukee. NATO:a koskee rankaisemattomuuden periaate. Olen kuvannut kirjasani joitakin esimerkkejä NATO-sotilaiden suorittamista murhista rauhan aikana Bosniassa. Holokaustin uhrien serbien etninen puhdistaminen Sloveniasta, Kroatiasta, Bosniasta ja Kosovosta on "piece of cake" tälle sotakoneistolle.

Kroatian puolustusministerin vieraillessa Yhdysvalloissa puolustusministeri James Mattis kehuskeli kuinka "Operation Storm"- taistelu, jossa yhdysvaltalaisten kenraalien ryhmä oli 10 kk ajan harjoittanut kroaatteja puhdistamaan serbiväestön Kroatian Krajinasta, keskiajalta periytyviltä asuinseuduiltaan, oli hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan. Kolmen vuorokauden aikana 250 000 serbiä ajettiin Kroatiasta Bosnian puolelle tuhansien menettäessä henkessä pommituksissa ja tykkitulessa. Mattis kertoi kuinka kaikissa Yhdysvaltojen sotakorkeakouluissa opetetaan käymään läpi tuo taistelu.

Kroatia juhlii tuon taistelun vuosipäivää. Presidentti Tudjman oli vaatinut, että serbeistä ei saa jäädä jälkeäkään Kroatiaan. 

Samoin YK:n hallinnoimassa Kosovossa serbien pogromit jatkuivat NATO-joukkojen läsnäolosta huolimatta. Neljän vuoden aikana 150 serbien ortodoksista kirkkoa ja luostaria tuhottiin ja 250 000 serbiä joutui muuttamaan Serbiaan vainon vuoksi, eikä ketään asetettu vastuuseen.

Serbit vastustivat voimakkaimmin Jugoslavian hajotamista, hyvinvointivaltion purkamista ja valtion omaisuuden yksityistämistä.

Kuinka voimakas serbivastainen propaganda onkaan ollut kun suomalaisista diplomaateista, kansalaisista puhumattakaan, kukaan ei ole vaatinut serbien kahden holokaustin kieltämistä rangaistavaksi ja USA/NATO/EU ta vastuuseen ahneuteen perustuvasta Balkanin pommittamisesta ja infrastruktuurin haltuunotosta.

Saksa on kriminalisoinut juutalaisten holokaustin kieltämisen, mutta ei serbien holokaustin kieltämistä. Saksa oli paitsi toisessa maailmansodassa, myös 1990-luvulla keskeinen serbien holokaustin mahdollistaja.Suomi on aina myötäillyt Saksaa.

Suomalaiset diplomaatit ja YK:n hallinnossa toimineet viranhaltijat ovat vähätelleet serbeihin kohdistuneita pogromeja, huume- ja ihmiskauppaa, joka vallitsee mafian hallitsemassa Kosovossa. Tämä täydellinen tunneköyhyys perustuu ulkoaopittuun käsitykseen siitä, että väkivaltaan perustuva valta on valtaa, jota kunnioitetaan tai sen vallan avulla edistetään omaa yhteiskunnallista asemaa tai taloudellista hyvinvointia.

Sadassa vuodessa mikään ei ole ytimeltään muuttunut. Demokratiaan perustuva sosiaalinen hyvinvointi purettiin kun entiset sosialistiset maat liittyivät kapitalististen maiden joukkoon. Yksityistämiset suoritettiin halukkaiden oligarkkien avulla, minkä seurauksena kansat ajautuivat puille paljaille.

Suomessa Sipilän hallitus on kansainvälistä pääomaa myötäillen yksityistänyt kansallisomaisuutta seurauksista piittaamatta. Suomea ei ole USA/NATO-EUn tarvinnut pommittaa, Sipilä pommittaa itse. Kansa ei ennen vaaleja antanut Sipilälle valtakirjaa tuhota hyvinvointivaltio ja demokratia. Markkinoille siirretty terveydenhuolto ei ole demokratiaa. 

Sipilän hallituksen tavoitteet perustuvat ulkoa opetettuun tunneköyhyyteen, jonka seurauksena eläytyminen siihen, mikä on empatiaan pohjautuvasti oikein, ei onnistu. Kansalaisia kohdellaan objekteina eikä subjekteina. 

Tynkäeduskunta kohteli kansanedustajatovereitaan ja muita heidän tavallaan ajattelevia kuin esineinä, kuten omistava luokka oli aina kohdellut palvelijoitaan.Palvelija saatettiin myydä talon mukana kuin huonekaluna. Osana irtaimistoa. Tähän kalusteiden joukkoon kuuluvat nyt myös apua hakevat terveydenhuollon asiakkaat, joiden tehtävänä on Sipilä–Orpon mallissa taata yksityisille pääomanomistajille voitot.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvinvointivaltion purkaminen, Sipilän hallitus, tynkäeduskunta 1918, romani-teloittajat, julmuuden normaalius 2000-luvulla,

Sipilän hallitus määrittelee valeuutiset ja luotettavat suomalaiset

Keskiviikko 2.8.2017 klo 13.55 - Pirkko Turpeinen-Saari

Valtioneuvoston tiedottaja Markku Mantila esiintyi eilen Yle:n Päivän kasvo-ohjelmassa otsikkonaan "Venäjän propaganda". Keskustelu aloitettiin Ilta-Sanomissa esitetystä tiedosta, jonka mukaan Venäjän televisiossa olisi väitetty Suomen laukaisseen talvisodan aloittaneet Mainilan laukaukset. Tästä aiheesta siirryttiin nopeasti Ukrainan kriisiin. Mantila vetosi suomalaisten korkeaan koulutustasoon, jonka perusteella hän uskoi suomalaisten olevan vastustuskykyisiä Venäjän propagandalle eikä pitänyt todennäköisenä, että suomalaiset uskoisivat valeuutisiin. Hän otti esiin päinvastaisena esimerkkinä Tsekin, jossa suoritetussa kyselyssä osa kansalaisista pitää todennäköisenä USA:n ja NATOn sekaantumista Ukrainan kriisin aloittamiseen, joka siis hänen mielestään on valeuutinen.

Edellämainitusta on pääteltävissä, että usko siihen kuka aloitti Ukrainan vallankaappauksen jakaa Sipilän hallituksen mielestä kansalaiset tosiasioita uskoviin ja valeuutisia uskoviin.

Markku Mantila valtioneuvoston tiedottajana ei voi puhua omiaan, vaan hän puhuu sitä, mitä valtioneuvosto haluaa hänen puhuvan.

Tämä selkeä ulostulo antaa selityksen sille, miksi presidentti Niinistö kerta toisensa jälkeen sanoo olevansa presidentti Putinin kanssa eri mieltä, mutta keskustelevansa tältä pohjalta.

Tosiasioiden pohjalta asioita tarkastelevat kansalaiset eivät alistu helposti tähän diktatoriseen Sipilän hallituksen ja Yle:n piirtämään jakoon. Emme elä enää toisen maailmansodan aikaa, jolloin SAT/VIA järjestö huolehti muun sensuurin kera siitä, että suomalaiset saivat vain yhtä totuutta. Sodan päätyttyä jokaiseen suomalaiseen kylään ulottunut urkinta ja mielipiteenmuokkausjärjestö lopetettiin ja siihen liittyvät paperit tuhottiin kuten kaikki muutkin Mannerheimin ja sodan johdon arkistot.

Tämän arkistojen tuhon jälkeen valkoisen Suomen on ollut helppoa rakentaa historiansa haluamakseen sankaritarinaksi muistelmien ja sotapropagandaa sisältävien dokumenttien varaan.

Pääasiallisesti yhdysvaltalaisista ja kanadalaisista lähteistä piirtyy toisenlainen kuvan Ukrainan vallankaappauksesta. Sitähän oli valmisteltu vuosikausia aivan tyypillisellä kaavalla. Tällä kertaa mainostoimisto Hill& Knowlton huolehti propagandasta. Kuten yleensä värivallankumouksissa, alunperin Jugoslavialainen Otpor järjestö (Yhdysvalatlaisen Stratforin kanssa yhteistyössä) Popov-johtajansa johdolla organisoitui kansalaisten kanssa, jotka olivat perustellusti tyytymättömiä korruptioon ja oligarkien valtaan. Näiden tyytymättömien ihmisten toiminta oli helppo kanavoida hallitusta ja presidenttiä vastaan, joka viivytteli EU:n lähentymissopimuksen solmimisessa perustellen sitä taloudellisella mahdottomuudella.

Valtioiden tasolla USA, EU ja NATO painoivat päälle, kukin omista intresseistään käsin. NATO:n intresseissä oli laajentua Ukrainaan vaikka 70 % ukrainalaisista vastusti NATOa. USA:n intresseissä oli paitsi sotilaallinen "miehitys" myös taloudellinen -osuus maataloudessa, jonka GMO viljelyyn Soros oli varannut miljardin sekä liuskekaasutuotannossa.

EU halusi palvella USA:n tarpeita tietoisena Ukrainan syvistä taloudellisista, kulttuurisista ja kielellisistä siteistä Venäjään. EU:n lähentymissopimuksen ensimmäiset artiklat ovat sotilaallisia, joten EU pakotti neuvotteluissa Ukrainan sitoutumaan myös sotilaallsesti Venäjälle vihamieliseen NATO:on.

Suomalaisille huomionarvoinen asia on se, että keskustapuoluelainen EU- komissaari Olli Rehn aloitti Ukrainan laajentumisneuvottelut ja oli talouskomissaarinakin täysin selvillä kiireisen liittymisaikataulun riskeistä.

Ehkä kuvaavinta tässä USA-NATO/EU projektissa oli se, että vallankaappausta valmisteltiin niin avoimesti. Ukrainalainen oligarkki Pintschuk oli kutsunut koolle Jaltalle laajan kokouksen valmistelemaan Ukrainan haltuunoton yksityiskohtia syyskuussa 2013. Paikalla olivat molemmat Clintonit, Hillary ja Bill ( eikä turhaan, Ukraina oli Clintonin säätiön suurin lahjoittaja 2015), entinen CIA:n johtaja David Petraeus, entinen Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Lawrence Summers (joka piti esitelmän liuskekaasusta) entinen maailmanpankin johtaja Robert Zoellich, Ruotsin silloinen ulkoministeri Carl Bild, Israelin presidentti Shimon Peres, Tony Blair, Gerhard Schroeder, Dominique Strauss Kahn, Italian entinen pääministeri Mario Monti, Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite, Puolan silloinen ulkoministeri Radek Sikorski, presidentti Victor Janukovich (joka ei siis vastustanut EU-lähentymistä, vaan sen aikataulua) ja Petro Poroshenko sekä Yhdysvaltojen entinen energiaministeri Bill Richardson. Tämä vallalla varustettu joukko kävi paikallaolleiden mukaan (The Economist) euforista keskustelua maan jakamisesta (kuten samojen henkilöiden toimesta aikoinaan Jugoslavian saaliinjaosta).

On selvää, että tässä kokouksessa osanottajat sitoutettiin yhteiseen päämäärään. Clinton, Schroeder, Blair, Bild, jokaisella heistä oli ollut merkittävä rooli Jugoslavian pommituksissa, valtiojohdon demonisoinnissa ja suunnitelmallisen tuhon peittelyssä. Heidän omaatuntoaan ei vaivannut yhden uuden valtion haltuunotto ja miehitys NATO:n tukemilla neo-fasistijoukkioilla.

Varsinaisesta kymmeniä ihmisiä Maidanilla tappaneesta joukosta on runsaasti videokuvaa ja todisteita. Laajin tieteellisessä kongressissa Ottawan yliopistossa 1.10. 2014 esitetty ja Annual Meeting of American Political Science Association kokouksessa San Fransiscossa 3-6-9. 2015 esitetty julkaisu on nimeltään The " Snipers' Massacre" on the Maidan in Ukraine. tekijänä Ivan Katchanovski, PhD. Tutkimus käsittää 79 sivua. Siinä kuvataan valokuvienkin avulla, mistä ja kenen hallussa olevista rakennuksista tarkka-ampujat ampuivat ja keitä.

Sipilän hallitus edellyttää suomalaisten uskovan, että USA/NATO/EU ei ollut vaikuttamassa Ukrainan vallankaappaukseen.

Suomalaiset eivät saa uskoa, että USA valitsi uudet vallankaappausjohtajat valitsemansa pääministeri Jatsenjukin avulla- tilapäisen presidentin, pääministerin, yhdysvaltalaisen valtiovarainministerin, liettualaisen talousministerin, georgialaisen sosiaali- ja terveysministerin. Suomalaiset eivät saa uskoa tietoja, joiden mukaan senaattori Mc Cain ja Victoria Nuland vierailivat usein valvontakäynneillä Ukrainassa, varapresidentti Biden kävi henkiökohtaisesti paikalla Ukrainan parlamentissa antamassa ohjeita ja hänen poikansa Hunter valittiin Ukrainan suurimman yksityisen energiayhtiön hallitukseen.

Suomalaiset eivät saa uskoa sitä, että Ukrainan sota alkoi tilapäisen vallankaappaushallituksen julistamalla "terrorisminvastaisen" sodanjulistuksella, jota edelsi venäjänkielen aseman lopettaminen virallisena kielenä (vaikka puolet väestöstä puhuu sitä äidinkielenään ja lähes kaikki osaavat sitä), merkittävää kannatusta, myös parlamentissa edustaneen kommunistisen puolueen kieltämisellä, pankkitoiminnan ja sosiaaliturvan, myös eläkkeiden lopettamisella Itä-Ukrainasta sekä hyökkäyksellä juutalaisia vastaan ja antisemitismillä.

Yle:n televisio- ja radio-ohjelmat antavat kattavan mahdollisuuden hallituksen harhaanjohtavien käsitysten levittämisen. En ole nähnyt yhtä ainoata ohjelmaa, jossa Ukrainan tapahtumia olisi käsitelty yksityiskohtia eritellen, Syyriasta puhumattakaan. Hallituksen ja tasavallan presidentin kehittäessä ulkopolitiikkaansa Markku Mantilan kuvaileman kehikon pohjalta ajaudumme katastrofiin.

Suomalaiset on historian aikana pystytty ohjailemaan sotaan myönteisesti suhtautuvaksi ehjäksi kansakunnaksi. Mannerheim valmistautui talvisotaan huolellisesti ja ohjasi yleisen mielipiteen tukemaan elämänikäistä haluaan valloittaa Itä-Karjala. Mainilan laukaukset olivat yhdentekeviä kokonaisuudessa. Myös jatkosotaan ryntääminen oli näyteltävä hyökkäyksen uhriksi joutuneen maan puolustussotana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sipilän hallitus, Markku Mantila, valeuutiset, Mainilan laukaukset, Ukraina, USA, NATO

Tämä hallitus on katastrofi.

Lauantai 13.5.2017 klo 10.13 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tämä hallitus toteuttaa kokonaisvaltaisesti demokratiaa ja ihmisoikeuksia kaventavaa politiikkaa. Tällä hallituksella ei ole kansan mandaattia toiminnalleen. Eduskuntavaalien alla kokoomus ja keskusta, puhumattakaan perussuomalaisista eivät sanallakaan vihjaisseet ryhtyvänsä nykyisenkaltaiseen ylikansallisen pääoman etuja palvelevaan politiikkaan.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, jolla terveys- ja sosiaalipalvelut alistetaan markkinoille ei ole valmisteltu minkäänlaisessa laajassa komiteassa, jossa maan kaikki poliittiset suuntaukset ja asiantuntijat olisivat olleet edustettuina. Tuo katastrofaalinen "uudistus" on valmisteltu kokoomuksen puoluetoimistossa ja sitä lähellä olevissa ryhmissä.

Kokoomuksen tavoitteena on saada laajat terveysmarkkinat, joissa pääasiana ovat taloudelliset voitot. Alkuperäisenä uudistuksentarpeena olisi ollut vahvistaa perusterveydenhuoltoa ja ennaltäehkäisyä.

Vuosikymmenten ajan resursseja on kohdennettu erikoissairaanhoitoon. Pääministerinä ollessaan Matti Vanhanen totesi erikoissairaanhoitoon saadun 15.000 uutta virkaa mutta perusterveydenhuoltoon ei yhtäkään.

Lääkäriliitto ei nähdäkseni ole myöskään tehnyt kaikkeaan tilanteen korjaamiseksi. Viimeisten vuosikymmenten ajan lääkäriliitto on kaventanut roolinsa palkkapolitiikkaan. Rahanahneus on osittain korvannut eettisyyden. Lääkärit ottavat nykyisin palkkansa suureksi osaksi pääomatuloina, jolloin verotus kevenee palkkatyöläisiin nähden.

Ollessani 1972 - 77 Suomen lääkäriliiton hallituksen jäsen kirjoitin käsikirjoituksen Lääkärin ammattia esittelevään opetuselokuvaan, jonka ohjaajana toimi tunnetu Felix Forsman. Elokuva painotti lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten yhteistyötä ja nimenomaan perusterveydenhuollon roolia.

Kymmenen vuotta myöhemin luin lehdestä kuinka lääkäriliitto halusi  tehdä uudenlaisen elokuvan. Sen piti tuoda lääkärinammattiin vauhtia ja sankaruutta, jotta pojat entistä enemmän hakeutuisivat alalle. Siinä tuli esitellä vaativia leikkauksia ja yksilösuorituksia.

Nykyisin on yhä vaikeampaa saada työlleen sitoutuneita lääkäreitä terveyskeskuksiin.

Ongelma on tässä pähkinänkuoressa.

Keskustan ministeri Bernerin järjetön ja arrogantti liikennekaari sai tuoreeltaan täystyrmäyksen. Sitä pyritään edistämään pienin askelin, joista "taksiuudistus" on alkupaloina. Turvallinen, kohtuuhintainen taksinkäyttö pyritään korvaamaan mielivaltaisella hinnoittelulla, josta on voinut kokea esimerkkejä Tukholmassa matkustaessaan.

Ministeri Bernerin mielivaltainen toimintatapa on näkynyt hänen muissakin toimissaan. Arroganssi, jolla hän puuttui Finnavian ratkaisuihin oli häkellyttävää.

Pari päivää sitten Yle:n A-studiossa käsiteltiin työvoimapoliittisia uudistuksia. Tunnin keskustelussa paljastui katastrofaalinen tilanne työvoimatoimistoissa. Työntekijöitä on aivan liian vähän. Tätä puutetta hallitus paikkaa yksityisten yritysten palveluilla, mikä vain hajottaa kokonaisuutta. Hallitus näkee ongelman ratkaisuna sen, että työttömät tekevät turhauttavia ja tuloksettomia työhakemuksia sen sijaan, että vastuullisia työvoimatoimiston työntekijöitä lisäämällä loisi edellytykset kunkin työttömän yksilölisten tarpeiden huomioonottamiseen. Ohjelma paljasti ammottavan kuilun hallituksen toimien ja aiheen kaipaamien menettelytapojen uudistamisen välillä.

Keskustan ajama maakuntauudistus on esimerkki resurssien uusjaosta, jolla lisätään massiivisesti byrokratiaa päinvastaisista väitteistä huolimatta. Maakunnallisten ja yksityisten palvelujen sekasotkujen säätely on maakunnan virkailijoiden vastuulla. Samaan aikaan kun  yksityiset yritykset keskittyvät voittojen keräämiseen, maakunnat uhraavat verovaroja järjettömien lyhytjänteisten kilpailutusten pyörittämiseen, joiden kriteerit eivät pidä. 

Kilpailutuksen voittanut järjestelmä laskee kilpailun voitettuaan tasoaan, delegoi toimintaa pätemättömille alihankkijoille ja kartuttaa voittojaan viis välittämättä alkuperäisistä lupauksistaan.

Hallintarekisteriseikkailu on eräs tämän arrogantin hallituksen hankkeista.Ylikansallisen pääoman valtaa palvelevalla lailla avataan yksi lauta Suomelle tyypillisestä yhteisvastuun yhteiskunnan veneestä, jonka aiheuttamalla vuodolla pikkuhiljaa upotetaan koko vene.

Tämä katastrofihallitus ei piittaa luonnosta. Terrafame- seikkailun seurauksena saastutetaan pohjavettä muiden tähän asti jo aiheutettujen peruuttamattomien luonnontuhojen lisäksi. Ely-keskukset eivät täytä tehtäviään. Laillisuus näyttää saavan väistyä silloin kun pääoman vallan säilyttämisestä on kyse.

Miten tämä kaikki on mahdollista? Miten on mahdollista, että kaiken tuhon keskellä kokoomuksen ja keskustan kannatus on korkealla?

Kaikki perustuu valehteluun.

Kokoomuksen jäsenet puolueen puheenjohtaja Orpon johdolla kiertävät Suomea kertomassa kuinka pääomapiirejä palveleva valinnanvapaus on itse asiassa yhtä merkittävä uudistus kuin naisten äänioikeus Suomessa! Siis demokratiaa lisännyt äänioikeuden saavuttaminen on sama kuin feodaaliherrojen vallan kasvattaminen agraarisessa Suomessa. Jokainen, joka seuraa Väinö Linnan "Täällä Pohjantähden alla" elokuvaa sunnuntaisin TV:stä voi jo havaita, että maanomistajilla oli aikamoinen valta torppareihin ja mäkitupalaisiin nähden. Nyt Orpo käyttää mielikuvaa demokratian lisäämisestä perustellakseen demokratian vähentämistä.

Hallintarekisterin suhteen Sipilä ja Orpo käyttävät suoraa hämäystä ja valehtelua.Asiassa ei ole mitään epäselvyyttä. Veroasiantuntijat, jopa eduskunnan perussuomalaiset poliisi-kansanedustajat huomaavat, että lakiehdotus edistää rikollisuutta, veronkiertoa ja korruptiota.

Pääoman valtaa ylläpitävä militarismi on hiipinyt tukemaan katastrofihallituksen toimintaa. Salassa eduskunnalta ja Suomen kansalta maamme liitettiin jo edellisen hallituksen toimesta NATO:n isäntämaasopimukseen. Sen perusteella Suomi ei pysty/kehtaa kieltäytyä Yhdysvaltojen joukkojen läsnäolosta Suomessa, milloin minkäkinlaisessa harjoituksessa. Suomeen perustettu USA/NATO/EU -kybervalvontakeskus on Yhdysvaltojen katsannossa merkki sotilaallisesta läsnäolosta Suomessa.

Suomi jatkaa osallistumista klassiseen Venäjän saartamiseen kuten 1930-luvulla. Saksa/Viro/Ruotsi-yhteistyö ovat suunnattuja Venäjää vastaan. Juuri talvisodan alla Saksa ja Pohjoismaat vakuuttivat Suomelle sen kyllä pärjäävän tulevassa sodassa. Hitler oli luvannut, että Saksa ei hyökkää Ruotsin selkään jos se tulevassa sodassa auttaa Suomea.Hitler ei nähnyt esteitä myöskään sille, että Saksan aseiden lisäksi fasistinen Italia tarjoaa miehistö- ja aseapua, erityisesti lentäjiä, Suomen talvisodan alla. (ulkoministeri Cianon päiväkirjat kirjassa Lahtari, Punikki ja Teurastaja).

Suomessa pääoman valta on aina vahvistettu armeijan avulla. Porvarillisen Venäjän armeija, Suomen valkoinen armeija, keisarillisen Saksan armeija, natsi-Saksan armeija ja nyt ylikansallinen NATO-armeija pitävät huolen siitä, että kukaan ei kyseenalaista pääoman valtaa.

Miten tämä valehtelu ei paljastu kansalaisille?

Jos katsotaan ketkä käyttävät vaaleissa eniten rahaa ja vaikutusvaltaa, vastaus on kokoomus. Kuka käytti presidentinvaaleissa eniten rahaa? Kokoomus. Kuka omistaa median? Pääoman valtaa tukevat kokoomus ja keskusta. Ketkä johtavat Yle:ä? Kokoomus. Toissa vaalien alla Kehittyvien maakuntien Suomi ilmoitti pystyttävänsä rahalla Suomeen porvarihalltuksen. Sehän onnistui!

Jos rahalla mainostetan valhetta totuudeksi riittävän monta kertaa, tavallinen kasalainen ei tiedä mikä on totta. Tavallisella kansalaisella ei ole mahdollisuutta eikä asiantuntemusta selvittää, mikä on totta. Siitä seuraa apatia ja neuvottomuus. Ne kansalaiset, jotka kannattavat pääoman valtaa ja hyötyvät itsekin siitä, äänestävät kokoomusta, joka lupaa lisätä tämän ryhmän omaa etua. 

Tilanteemme muistuttaa aikaa sata vuotta sitten, jolloin köyhällä kansalla ei ollut äänioikeutta eikä vaikutusvaltaa. Köyhä palvelija saatettiin myydä talon mukana kuten huonekalutkin. Huolimatta nykyisin valtavasta tiedon määrästä, kansalaisilla ei ole nykyisin perustavaa määrää tietoa pystyäkseen kumoamaan pääoman vallan. Kansalaiset uskovat valinnanvapauden muuttavan heidät samanlaisiksi kuin kokoomuksen varakkaat äänestäjät. Huonekalusta rikkaaksi talolliseksi.

Ihmisen terveyspalveluiden kolme pääpilaria ovat päivystysluonteisuus, hoidon jatkuvuus sekä empaattisuus/terapeuttisuus. Kokoomuksen valinnanvapaus- valhe ei toteuta mitään näistä. Jopa yhdysvaltalainen Jeremy Sachs varoittaa suomalaisia SOTE-seikkailusta. Hänen mukaansa markkinat eivät sovellu terveyspalveluihin.

Markkinahenkisyys sulkee pois empatian.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sipilän hallitus, Orpo, ylikansallisen pääoman valta, Sote, hallintarekisteri, taksit, militarismi, salattu ulkopolitiikka