Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomen pääomapiirit Saksan vasallina

Perjantai 1.11.2019 klo 13.19 - Pirkko Turpeinen-aari

Suomen pääomapiirien tavoitteet yhdistyivät vuonna 1917 keisarillisen Saksan tavoitteiden kanssa. Saksa halusi miehittää Baltian, Suomi mukaanluettuna. 

Suomen pääomapiirit alkoivat jo varhain 1917 suunnitella Suomen siitymistä osaksi Saksaa, itsenäistymisen kautta.

Eduskunnan julistaessa valtalailla Suomen itsenäiseksi pääomapiirit estivät sen hajottamlla eduskunnan Venäjän porvarillisen väliaikaisen hallituksen avulla. Sosialidemokraattien johtama itsenäisyys oli porvareille kauhistus.

Kutsumalla Saksan sisällissodan ratkaisijaksi Suomen pääomapiirit liittivät Suomen osaksi Saksan keisarillista valtakuntaa.

Porvarillisen Suomen sotarikokset painettiin villaisella ja syylliset armahdettiin. Työväenluokan edustajat demonisoitiin ja suljettiin keskitysleireihin.

Keisarillisen Saksan romahdettua Suomi itsenäistyi Saksan alaisuudesta.

Hitlerin tultua valtaan USA:n pääomapiirit alkoivat tukea Saksan sotilaallisia pyrkimyksiä.

Suomi tuki USA:n rinnalla natsi-Saksan tavoitteita tarjoamalle tälle armeijansa hyökkäykseen Neuvostoliittoa vastaan vuonna 1941. Saksa lupasi Suomelle Itä-Karjalan ja Leningradin - tuhottuaan sen ensin. Suomi pystytti natsi-Saksan tavoin keskitysleirejä miehittämäänsä Itä-Karjalaan, tarkoituksenaan myöhemmin siirtää jäljelle jäävä venäjää puhuva väestö pois alueelta.

Berliinin muurin kaaduttua Saksan elintilan laajentaminen alkoi välittömästi. Saksa alkoi aseistaa maanpaosta palaavia natsi-kroaatteja, tavoitteenaan Slovenian ja Kroatian infrastruktuuri sekä vaikutusvalta niissä.

Vuonna 1992 Saksan ulkoministeriksi tullut Klaus Kinkel julisti tiedotusvälineille: "Serbit on saatava polvilleen". Revanssi serbipartisaaneja vastaan oli alkanut. Hän ja USA:n presidentti Bill Clinton päättivät perustaa ICTY:n, rikostuomioistuimen serbejä varten, koska serbit eivät olleet alistuneet Jugoslavian hajottamiseen, jota Yhdysvallat oli kauan suunnitellut Neuvostoliiton ja Puolan hajottamisen ja haltuunoton rinnalla.

Koko Jugoslavian hajottamissodan ajan Saksa ja Yhdysvallat rahoittivat kroaatti- ja muslimijoukkoja, joiden joukossa oli Lähi-Idästä tuotettuja jihadisteja. Yhdysvallat toimivat muslimien ilmavoimina pommittaen Bosnian serbejä. Yhdysvaltalaiset kenraalit johtivat myös serbien kansanmurhaa ja etnistä puhdistusta Kroatian Krajinasta. Saksa koulutti ja rahoitti albaaniterroristeja, jotka terrorin keinoin pyrkivät muodostamaan etnisesti puhtaan albaani-Kosovon.

Fasistisen Kroatian ja natsi-Saksan miehityksen aikana 1941 -1945 serbit olivat suljettuina keskitysleireille, koska he olivat ortodoksi-serbejä. Nyt USA:n pääomapiirit yhdessä Saksan kanssa toimivat kuten natsi-Saksa aikoinaan. Serbit demonisoitiin ja heihin kohdistuva vaino tuli sallituksi.

Jugoslavian osavaltiot Slovenia ja Kroatia itsenäistettiin Saksan, USA:n ja EU:n avulla vaikka niissä ei ollut vallalla mitään itsenäisen valtion tunnusmerkkejä. Jugoslaviaa, YK:n perustajavaltiota ja sotilaallisesti liittoutmatonta maata ei sen sijaan tunnustettu itsenäisenä.

USA:n ja Saksan saatua NATO-liittolaisten avulla Slovenian, Kroatian ja Bosnian miehitettyä jäljellä olevan Jugoslavian haltuunotto ei sujunut hirviömäisistä talouspakotteista ja NATO-propagandasta  huolimatta. USA ja Saksa valmistautuivat pääsemään päämääräänsä pommituksilla.

Mutta miten saisi aikaan provokaation, joka saisi läntisessä julkisuudessa ihmiset tukemaan pommituksia.

Suomi riensi jälleen vasallinroolissaan Saksan avuksi.

Jugoslavia oli ilmoittanut poliisivoimiensa tyhjentävän Racakin kylän terroristilinnoituksen. Yhteenotossa kaatui 45 albaaniterroristien joukossa taistelevaa henkilöä.

Paikalla olleista ETYJ:in tarkkailijoiden havainnoista ja TV-kuvaajien ja ranskalaisten lehtimiesten todisteista huolimatta yhdysvaltalainen ETYJ:in edustaja luonnehti kuoppaan kasattujen ruumiiden tulleen teloitetuiksi julmalla tavalla. Todistajat puhuivat toista.

Jugoslavian hallitus kutsui suomalaisen oikeuslääkäriryhmän tekemään kuolinsyytutkimuksen yhdessä jugoslavialaisten ja valko-venäläisten oikeulääkäreiden kanssa. Tutkimustulokset olivat yhteneväiset. Ketään ei ollut teloitettu vaan asianomaiset olivat kuolleet taistelussa rinteillä olevista juoksuhaudoista ampuessaan.

Suomen hallitus esti yhdessä Saksan ulkoministeriön kanssa tulosten julkistamisen. Tulokset olisivat osoittaneet, että länsimediassa ja NATO-maiden hallituksissa omaksutut tiedot eivät pitäneet paikkaansa.

Suomen hallituksen valitsema oikeuslääketieteellisen työtyhmän puheenjohtaja, hammaslääkäri Helena Ranta ei tuonut julki tosiasioita oikeuslääkäreiden työn tuloksista. Hän petti sekä oman työryhmänsä että jugoslavialaiset, jotka olivat luottaneet Suomen ja EU:n objektiivisuuteen.

Kaksi vuotta tapahtumien jälkeen oikeuslääketieteellisen työryhmän lääkärit julkaisivat oikeat tulokset tieteellisessä lehdessä. Se ei kuitenkaan enää pystynyt estämään sitä kauhujen sarjaa, minkä serbit pommitusten alla joutuivat kokemaan.

Ainakin suuri osa Suomen hallituksen ministereistä tiesi, että USA ja Saksa odottavat vain tekosyytä voidkseen aloittaa pommitukset. Presidentti Ahtisaari, johon Helena Ranta toistuvasti viittaa tukijanaan, on ollut tietoinen USA:n ja Saksan pelistä.

USA:n ja Saksan toimien taustalla on ollut ahneus ja Jugoslavian alueen miehitys.

Kuulin hiljattain Belgradissa, miltä nuorista opiskelijoista tuntui, kun uraanipommit alkoivat tippua heidän päälleen.Vallitsi täydellinen epäusko siitä, että keskellä Europpaa heitä pommitetaan samojen tahojen toimesta kuin 60 vuotta sitten.

Vuonna 1941 yhden vuorokauden aikana Belgradissa pommituksissa kuoli 20 000 asukasta. Nyt tavoitteena eivät olleet keskeiseti asukkaat vaan infrastrukstuuri. Tehtaat, öljyjalostamot, sairaalat TV-asemat. Sillä vain tuhoamalla ja saastuttamalla kaiken, ahneet pommittajat voivat ottaa tehtäväkseen jälleenrakennuksen ja omistuksen siirtämisen asukkailta itselleen.

Miltä Suomen hallituksen jäsenistä ja oikeuslääkäreiden tuloksen vääristelijöistä on tuntunut toimia pommitusten laukaisijoina kansainvälisiä pääomapiirejä auttaakseen?Miltä ihmisestä tuntuu antaa tietoisesti tuhota ja tappaa?

Belgradilaisia haastatellessani tuli mieleen miltä Suomen pääomapiirien puolesta taistelleista valkoisista, tavallisista suomalaisista miehistä on tuntunut, teloittaa punaisia naisia joukoittain vuonna 1918.

Miltä suomalaisista upseereista on tuntunut vangita syyttömiä venäläisiä siviilejä keskitysleireihin kuolemaan nälkään, tauteihin ja pahoinpitelyihin vuonna 1941?

Onko keisarillisen Saksan pääomapiirien tukeminen, Yhdysvaltojen ja Saksan natsi-ideologian omaksuneiden pääomapiirien tukeminen ja Yhdysvaltojen, Saksan ja EU:n aseteollisuuteen ja sosialistisen omaisuuden ryöstöön liittyvien päämäärien tukeminen Suomen pääomapiireille niin tärkeätä, että humanismi menettää merkityksensä?

Onko Suomi todella mukautunut pysyvästi kansainvälisen pääoman talutusnuoraan, valheisiin, provokaatioihin ja väkivaltaan? Mitään historian kauhutekoja pääomapiirejä tukevien suomalaisten ei ole annettu surra tai katua.Siitä on yksipuolinen historiankirjoitus pitänyt huolen.

Hirmuteot on kuitattu kunniamerkeillä, Nobel-palkinnoilla rahalla ja vallalla.Hirmutekojen kohteet sen sijaan kärsivät kurjuuteen putoamisesta, eristämisestä ja demonisoinnista.

Orwell on todella keskuudessamme.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: USA, Saksa, Suomi Saksan palvelijana, 1918, 1941, 1999, Jugoslavian pommitukset