Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Halla-aho,Suomi ja Syyrian pakolaiset

Perjantai 27.9.2013 klo 12.19 - Pirkko Turpeinen-Saari

Katsoin A-studion juupas-eipäs keskustelun,johon osallistuivat Punaisen ristin edustaja ja kansanedustaja Jussi Halla-aho. Toimittaja kavensi keskustelun koskemaan Syyriasta otettavia pakolaisia. Ei sitä miksi pakolaisia tulee  miljoonittain lisää. 

Jussi Halla-aho suhtautui perustellusti pidättyvästi suuren määrän pakolaisia vastaanottamiseen kun taas Punaisen ristin edustaja roolinsa mukaisesti korosti hädänalaisimpien pakolaisten auttamisen tarvetta.

Katsoja sai taas tyhjänpäiväisen illanvieton, mutta ei minkäänlaista syvempää analyysia konfliktista.

Syyrian pakolaisongelman ainoa ratkaisu on se että Yhdysvallat ja sen liittolaisina toimivat diktatuurit ja entiset siirtomaavallat lopettavat sodan pitkittämisen asetoimituksilla ja terroristien ja niiden kanssa läheisesti yhteistyössä toimivan Syyrian vapautusarmeijan kouluttamisella. Aseiden sijaan Yhdysvaltojen tulisi vaikuttaa kapinallisten taipumiseen neuvotteluihin aselevosta ja rauhasta.

Syyria otti vastaan Yhdysvaltojen ja liittolaisten laittoman Irakin sodan synnyttämän pakolaisaallon 1,5 miljoonaa pakolaista jo olemassaolevien puolen miljoonan palestiinalaispakolaisen lisäksi.Nyt samat pakolaiset joutuvat etsimään jälleen turvaa, mutta eivät ainoastaan he vaan heidän rinnallaan myös heidän auttajansa joutuvat pakenemaan.

Yhdysvallat hakiessaan maailmanvaltaansa liitettäviä uusia alueita ei piittaa aiheuttamistaan kansainvaelluksista. Muut maat siivotkoon jäljet kun Yhdysvaltain aseteollisuus on näyttänyt voimansa.

On selvää, että jälkien siivoaminen ja miljoonien pakolaisten ongelmien ratkaiseminen ei Suomelta onnistu. Siksi Halla-aho on yhtä paljon oikeassa kuin väärässä, ellei keskustelussa päästä syvemmälle. On turha nostaa Halla-ahoa moraalisen närkästyksen kohteeksi kun suomalaiset toimittajat eivät kykene nostamaan oleellisia kysymyksen asetteluita keskusteluun.

On valitettavaa, että suomalainen media ei ole huomannut, että Venäjä on ainakin tilapäisesti onnistunut pelastamaan maailman kolmannelta maailmasodalta kyetessään estämään Yhdysvaltojen hyökkäyksen Syyriaan.

Syyriassa on lakien mukaan seuraavat presidentinvaalit vuonna 2014. Jos Yhdysvaltojen arvovalta antaisi periksi "sallia" syyrialaisten itse valita presidenttinsä, sota voitaisiin lopettaa. Toistaiseksi USA:n arvovalta on kiinni presidentin ja vallan vaihdoksesta nyt heti. Tämän ehdon toteutumattomuus USA:n haluamalla tavalla estää pakolaistulvan loppumisen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyrian pakolaiset, pakolaisten auttaminen, Halla-aho