Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Helsingin Sanomien toimitus ei tunne kansainvälisiä lakeja

Keskiviikko 9.10.2019 klo 11.47 - PirkkoTurpeinen-Saari

Tämän päivän Helsingin Sanomia lukemalla saimme jälleen kokea, että lehden toimitus ei tunne kansainvälisiä lakeja. Kerta toisensa jälkeen, vuodesta toiseen, lehti kuvaa kansainvälisiä tapahtumia ja erityisesti sotia kuin seikkailuina Linnanmäellä. 

Lehti ei tunnista, mitä oikeuksia suvereeneilla valtioilla on. Se kuvaa Syyriaa leikkikenttänä, jossa USA ja useat EU-maat sekä Lähi-Idän diktatuurit temmeltävät ilman pidäkkeitä.

Tänään näkökulma on – kuten niin usein USA:n vasallivaltioksi muodostuneella Suomella – Yhdysvaltojen sisäpoliittinen näkökulma.

Lehti päivittelee USA:n eri puolueiden mielipiteitä presidentti Trumpin päätöksestä vetäytyä Pohjois-Syyriasta. Kertaakaan en ole lukenut Helsingin Sanomien huomanneen, että Yhdysvallat ja useat EU-maat toimivat Syyriassa laittomasti.

Kertaakaan en ole lukenut sananvapauden mallimaan merkittävimmästä sanomalehdestä siitä, kuinka moni EU:n "oikeusvaltio" rahoitti ja koulutti kymmeniätuhansia jihadisteja Jordaniassa taistelemaan Syyrian laillista hallitusta vastaan.

Ei ole myöskään näkynyt tietoja siitä, kuinka Yhdysvallat liittolaisineen itse asiassa sai aikaan ISIS: in ja Daeshin syntymisen ja kuinka näitä joukkoja koulutettiin ja aseistettiin– kuinka näiden avulla ryöstettiin Syyrian öljy ja kuinka samojen tahojen toimesta Syyrialle asetettiin hirviömäiset talouspakotteet kansan kurjistamiseksi.

Häpeän suomalaisuuttani. Mediamme velloo ja pyörittää "ilmastoahdistusta" kun samaan aikaan Pohjois-Suomessa kymmenet hävittäjät ja sotakalusto tuhoaa ilmastoamme. Missään ei ole näkynyt britti-tutkimusta, jossa todetaan Yhdysvaltojen sotilastukikohtien ja sotatoimien olevan eräs maailman pahimpia saastuttajia. Ei! Lisää hävittäjiä ja korvetteja meille äkkiä!

Siitä vaan kadulle köllöttämään teltoissa ja purkamaan "ilmastoahdistusta" ja pelaamaan sukupuoliahdistuspeliä, jotta ei tarvitse surra humanismin ja solidaarisuuden kuolemaa. Sodassa ja ilmastokatastrofissa kuolevat kaikki. Jos johtava lehtemme ei yllä minkäänlaiseen oikeudenmukaisuuteen tai humanismiin, miksi lehteä julkaistaan?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat, kansainväliset lait, Syyria, USA:n vasalli