Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Pääseekö Niinistö eturiviin?

Torstai 26.1.2023 klo 17.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat ja Saksa ovat liittoutuneet natsien kanssa merkittävästi Jugoslavian hajottamissodista lähtien. Yhdysvaltojen ja Kanadan natsi-diaspora rahoitti paitsi sotaa myös sotapropagandaa.

Seuraava Saksan ja USA:n yhteishanke oli Syyrian vallankaappausyritys. Yhdysvaltojen entinen Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feltman ja saksalaisen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes esittelivät kaappauksen suuntaviivat Bilderberg- ryhmässä, presidentti Obaman läsnäollessa v. 2008.

Venäjän ryhdyttyä tukemaan Syyrian sekulaarista hallitusta v. 2015 kaappaus meni kiville. Yhdysvallat ja EU, Saksan johdolla, asettivat totaaliset talouspakotteet, joilla Syyrian jälleenrakennus on käymässä mahdottomaksi. USA jatkaa Syyrian öljyn varastamista sotilaidensa vartioimana. Syyrialaiset kärsivät ravinnon ja polttoaineen pulasta

Yhdysvallat ja EU ehtivät muun ohella horjuttamaan Ukrainaa pois yhteistyöstä Venäjän kanssa koko 2000 -luvun ajan. Väkivaltainen vallankaappaus yhteistyössä natsi -joukkioiden kanssa suoritettiin helmikuussa 2014, mitä seurasi USA:n asettama laiton hallitus ja vaaleilla valitun presidentin ajo maanpakoon.

Ukraina siirtyi kokonaan USA:n valtapiiriin. USA:n varapresidentti Biden vieraili usein Ukrainan parlamentissa antamassa ohjeita. Hän kertoi puhuneensa pääministeriksi valitsemansa Yatsenjukin kanssa puhelimessa enemmän kuin vaimonsa kanssa.

Ukrainan natseilla on keskeinen määräysvalta siihen, miten maata hallitaan. Uuden hallituksen aikana venäjän kielen asema muutettiin. Se ei ollut enää virallinen kieli ja venäjän puhuminen kiellettiin julkisella paikalla. Ukrainan historiankirjoitus muutettiin heijastamaan natsi -myönteisyyttä. Hitlerin liittolainen Stepan Bandera korotettiin jalustalle. Koululaisten historiankirjat, tuhannet maan kadut ja paikannimet muutettiin pyyhkimään pois yhteydet Venäjään ja Venäjän kulttuuriin. Venäjänkieliset tiedotusvälineet lakkautettiin.

Laiton hallitus ja laittomaksi muuttunut eduskunta julistivat ”terrorismin vastaisen sodan” Itä-Ukrainan pääasiassa venäjänkieliselle väestölle, joka ei halunnut alistua vallankaappauksen alaisen hallituksen valtaan. Krim itsenäistyi ja Donbassin alue julistautui autonomiseksi. Sitä seurasi ennen näkemätön väkivalta, joka muuttui muistuttamaan kansanmurhaa. 

 

                                                      ***

Vallankaappauksella maasta ajettu Ukrainan presidentti olisi ollut valmis Saksan, Puolan ja Ranskan ulkoministereiden ohella sopimaan seuraavien vaalien aikaistamisesta ja Euroopan unioniin lähentymissopimuksen tulevasta ratifioinnista. Sopimus heitettiin roskakoriin.

Seuraavaksi Donbass oli valmis Saksan, Ranskan ja Venäjän tukemana sopimaan Kiovan hallituksen kanssa rauhanomaisesta ratkaisusta autonomisena osana Ukrainaa. Sopimusta kutsuttiin Minskin sopimukseksi.

Ukrainan presidentti Poroshenko, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande neuvottelivat ketunhäntä kainalossa. He eivät halunneetkaan rauhanomaista sopimusta vaan sotaa. He halusivat käyttää aikaa siihen, että USA:n johtama sotilasliitto NATO kouluttaisi ukrainalaiset käymään sotaa Venäjää vastaan heikentääkseen sitä. 

Jo presidentti Barack Obaman aikana Yhdysvallat oli julistanut Venäjän vihollisekseen. Kongressi antoi presidentille luvan aloittaa sota ”tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen”.

Kaikki osapuolet tiesivät, että natsijoukoilla oli valta painostaa Ukrainan presidenttiä ja että natsit olivat osa Ukrainan laillista armeijaa järjestäytyen eri osastoiksi, jotka kukin kantoivat omaa natsi -historiaansa ja viettivät juhlapäiviään. Stepan Banderan syntymäpäivää 1.1. vietetään soihtukulkuein suurkaupunkien kaduilla.

 

                                                          ***

 

70 vuotta on kulunut toisesta maailmansodasta, jolloin Saksan natsi -armeija liittolaisineen taisteli Ukrainan natsien rinnalla Neuvostoliittoa vastaan. Suomi kuului näihin liittolaisiin.

Tammikuussa 2023 Saksa on ilmoittanut antavansa panssarivaunuja Ukrainalle sotaan Venäjää vastaan, joka taistelee Ukrainan de-natsifioimiseksi ja Itä-Ukrainan kansanmurhan lopettamiseksi.

Suomi on ilmoittanut antavansa uuden 11/12 asepaketin ja mahdollisesti myös hyökkäysvaunuja.  Suomen hallitus ja presidentti eivät tunnusta taistelevansa kansanmurhan onnistumiseksi, vaan naamioivat puheen ”Ukrainan demokratian puolustamiseksi” ja Venäjän-vastaiseksi taisteluksi. Natsien olemassaoloa tai toisinajattelijoiden murhaamiseksi laadittuja listoja Suomen hallitus ei tunnusta tuntevansa.

 

                                                       ***

 

Suomen presidentti ja pääministeri ovat joutuneet kilpailuun siitä kuka on paras natsien tukija. Suomi ja Eesti miinoittivat toisen maailmansodan aikana Suomenlahden estääkseen natseja vastaan taistelevan Neuvostoliiton merenkulun. 16 000 Tallinnasta Leningradiin laivoilla Saksan natseja pakenevaa menehtyi noihin miinoihin.

Viime päivinä Eestin ulkoministeri on esittänyt, että Suomenlahti suljetaan yhteistyössä Suomen kanssa. NATO:n miinalaivat harjoittelivat jo Suomen vesialueilla. Venäjä on kutsunut suurlähettiläänsä Eestistä. Saman teki Eesti vastavuoroisesti. Suomen tasavallan presidentti keräsi pisteet ensimmäisenä jättämällä Venäjän suurlähettilään kutsumatta itsenäisyyspäivän juhliin. Muutama päivä sitten Suomen presidentti keräsi natsipisteitä vierailemalla Kiovassa naureskelemalla julkisesti Putin-pilakuvalle

Yhdysvaltojen ulkoministeriö piti v. 2000 kokouksen Bratislavassa. Siellä päätettiin levittää NATO-alue Baltiasta (johon Suomen katsotaan kuuluvan) Ukrainan Odessaan. Sen lisäksi Yhdysvallat päätti ryhtyä hankkeeseen estää Venäjän pääsy Itämerelle.

Nyt USA on ottanut Ukrainan haltuun eräänlaiseksi siirtomaakseen, kouluttanut NATO:n avulla ja Saksan Merkelin ja Ranskan presidenttien suosiollisella avustuksella Ukrainalle NATO-kelpoisen armeijan. Tuon armeijan lähtiessä helmikuussa 2022 hyökkäämään tarkoituksenaan saada päätökseen Itä-Ukrainan kansanmurha ja valloittaa Donbassin alue Ukrainan hallituksen valtaan, Venäjän mitta tuli täyteen.

Donbassin väestö julistautui itsenäiseksi ja kutsui Venäjän armeijan apuun. Itä-Ukrainan asukkaiden oma armeija liittoutui Venäjän armeijan kanssa yhteistoimintaan puolustamaan kotimaataan.

 

                                                            ***

 

Yhdysvallat ja Ukraina ovat saaneet natseihin tukeutuvan armeijansa avuksi varustuksia Saksalta. Saksa on tutussa puuhassa palauttamassa nyky -poliitikkojen isien ja isovanhempien haavetta voitosta Venäjästä.

Eestiläisillä ja suomalaisilla on kilpailu siitä, kuka parhaiten palvelee Ukrainan presidentti Zelenskya ja hänen isäntäänsä Yhdysvaltoja.

Ranska, Ruotsi ja Norja ovat erikoisessa seurassa. Ranska ja Norja olivat natsi-Saksan miehittämiä ja kärsivät siitä, mutta nyt eivät ole huomaavinaan natsien rikoksista kärsivien Donbassin asukkaiden hätää. Suomalaisille natsi -liittolaisuus on tuttua ja poliitikkomme keräävät pisteitä Ukrainan avusta mielellään ja ilman vaikeuksia.

 

 

                                                             ***

 

Kun tuntee Vietnamin, Irakin, Libyan, Syyrian ja Afganistanin kauhut Yhdysvaltojen armeijan ja sen liittolaisten uhreina ei ole vaikeata asettua natsismin uhrien puolelle tässäkään tapauksessa. Venäjällä on valtava taakka puolustaa maailmaa fasismilta ja natsismilta. YK:n viimeisimmässä äänestyksessä EU-maat olivat jo natsismin ja fasismin ihannoinnin puolella. Maapallon maiden enemmistö ei ole.

 

 

                                                         ***

 

Presidentti Niinistö kilpailee kaikkien niiden kanssa, jotka Ukrainaa miellyttäen tietävät miellyttävänsä Yhdysvaltoja. Jokainen teko tuottaa pisteitä, joiden runsaus pussissa oikeuttaa ensi vuoden tammikuun ensimmäisenä päivänä Banderan kunniaksi vietettävän soihtukulkueen kärkeen Kiovassa. 

Eturiviin rynnii tietenkin presidentti Biden. Häntä taluttaa Britannian sen hetkinen pääministeri. Liittokansleri Scholtz lienee toisessa rivissä, rinnallaan Emmanuel Macron ja Puolan presidentti Duda. Bidenin rinnalle asettunee kunniavieraana Angela Merkel ja Francois Hollande, ehkä Petro Poroshenkokin. Viimeksi mainitun vierelle päässee Sauli Niinistö.

 

Jos Venäjä voittaa sodan, kuten uskon, marssi peruutetaan. Musiikkina soitetaan jotakin kuolematonta venäläis-ukrainalaisen säveltäjän teosta.

 

                                                   

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukrainan historia, Venäjä, natsismi Euroopassa, natsismin ilmentymä Suomessa, Merkel, Hollande, Poroshenko, tankit, Minsk, Sauli Niinistö,