Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Helsingin Sanomat kouristelee

Lauantai 10.5.2014 klo 10.18 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien 10.5.2014 numero on syventänyt propagandaansa niin, että se kattaa paitsi ulkomaan uutiset myös pää-uutissivun, pääkirjoitussivun sekä Unto Hämäläisen Ken Follet-kirja-arvion. Metodina on historialliset puolitotuudet ja todellisuuden supistaminen.

"NATO:lla on taas syy olla olemassa" "merkintöjä" seuraa Vieraskynä energia-aseesta.Toimittaja Heikki Aittokoski kuvaa Sarajevon tapahtumia, "serbifanaatikon" kautta päätyen Sarajevon ja Ukrainan tapahtumien samankaltaisuuteen. Unto Hämäläinen "Palasimme väkivallan vuosisadalle" kertoo Venäjän "tempuista",kylmän sodan rauhan ajasta ja Jugolavian sisällissodan "taltuttamisesta" ja sen seurauksena EU:n mahdollisuudesta laajentua itään. Pekka Hakala sekoittaa fasistit, juutalaiset ja ortodoksit aivan kuin hän ei koskaan olisi lukenut historiankirjoja. Hän luottaa puolitotuuksiin ja siihen, että suuri osa lukijoista on nuoria ikäluokkia.

Kommunistit, serbit ja juutalaiset olivat niitä, joita saksalaiset, kroaatit ja mm ukrainalaiset fasistit sulkivat toisen maailmansodan aikana keskitysleireihin tai tappoivat suoraan. Suomalaiset sijoittivat venäläiset siviilit Itä-Karjalan keskitysleireihin. Maidanin verilöylyn yhteydessä talvella 2014 kommunistien puoluetoimisto tuhottiin ja kommunistipuolueen puheenjohtajan koti poltettiin. Juutalaiset suunnittelivat pakoa kaupungista aivan kuten Odessassakin. 

Helsingin Sanomien paletissa on vain yhtä väriä. Venäjä on kaiken pahan alku ja juuri. Miksi Helsingin sanomien tekstit tuntuvat sitten  niin kouristuksenomaisilta? Eivätkö asiat sitten ole ihan selvät? Miksi HeSa:n täytyy rynnistää kaikilla rintamilla päivästä toiseen?

Psykiatrille asia näyttää selvältä. Todellisuuden kieltäminen onnistuu tiettyyn mittaan, mutta vaarana on mielen hajoaminen. Kouristuksen omainen nopea kieltäminen johtaa oksennukseen.

Euroopan turvallisuusympäristön muuttuminen ei johdu Venäjästä vaan Yhdysvaltojen tunkeutumisesta Eurooppaan. Eikä vain Eurooppaan vaan koko maailmaan. Eräs tietokoneasiantuntija antoi internetille uuden nimen: Internet on Yhdysvaltojen siirtomaa.

Yhdysvaltojen kaiken kattava vakoilu on tehnyt meistä kaikista sielujamme myöten Yhdysvaltojen alamaisia halusimme sitä tai emme. Tämä vankila estää meitä olemasta vapaita. Internetin lisäksi suurin osa tietotoimistoja, "ihmisoikeusjärjestöjä" ja lehdistöä ovat yhdysvaltalaisia tai kaupallisesti yhdysvaltalaisesta pääomasta riippuvaisia. Saamme päivittäin yhdysvaltalaisen tulkinnan maailman tilasta. Kun Yhdysvaltojen presidentin tavoitteena on Venäjän eristäminen taloudellisesti ja poliittisesti sekä sen muuttaminen hylkiövaltioksi, läntinen tiedonvälitys tukee tätä tavoitetta.Tilanne heijastuu yhteiskuntaelämän kaikille alueille Euroviisu-kilpailuista urheiluun ja ulkopolitiikkaan.

Eurooppalaiset sotilastukikohdat eivät riittäneet USA:lle. Balkanin alue oli saatava kontrolliin ja inhottava sosialismi tuhottua. Jugoslavian sisällissota oli USA:n ja EY:n huolellisesti aikaansaama eikä Euroopan unioni voi ottaa itselleen ansiota "sisällissodan taltuttamisesta". Tässä sodassa Helsingin Sanomien nyt harrastama propaganda oli siihen astisessa huipussaan.  USA:n ja Saksan sijasta serbit nimettiin ovelilla mediatempuilla sotaan syyllisiksi.

"Historiallisessa" katsauksessaan Heikki Aittokoski ei mainitse sitä, että Itävalta-Unkarin miehityksen aikana Bosniassa muslimeilla oli Ottomaanivallan ajalta periytyvä oma koululaitoksensa, roomalaiskatolisilla kirkot ja koulut saivat tukea ja rahaa katoliselta Itävallalta, kun taas serbi-kirjoja, - opettajia ja pappeja pidettiin Itävallan vastaisina ja ne kiellettiin. Pienviljelijöiden verot olivat kaksinkertaistuneet. Sarajevon laukausten ampuja, serbi Gavrilo Princip, oli yhdessä muiden opiskelijoiden, myös muslimien, kanssa tehnyt suunnitelman attentaatista vihattua harvainvaltaa vastaan. Princip oli Bosnian Eugen Schaumann.

Ensimmäisen maailmansodan raunioista nousevista maista HeSa ei mainitse Jugoslaviaa, josta muodostui kroaattien, serbien ja sloveenien kuningaskunta, jossa vallitsi tasa-arvo kansalaisuuden, kielen ja aakkosten suhteen sekä yksikamarinen parlamentaarinen demokratia. Toisin sanoen Gavrilo Principin tavoitteet toteutuivat.

USA on pyrkinyt manipuloimaan Ukrainan kansaa ja talouselämää yli 10v ajan sijoittaen toimintaan 5 miljardia dollaria. USA johti lähetystöstä käsin osaa Maidanin mielenosoittajia. EU:n hyväksyen seuraillessa Yhdysvallat tuki aseellista vallankaappausta, jossa valtaan saatettiin hallitus, jossa on äärioikeistolaisia edustajia. Parlamentti halvaannutettiin ja presidentti pakeni henkensä edestä maasta. Nyt USA johtaa aseisiin turvautuvan, laittoman pääministerin ja CIA:n työntekijöiden avustuksella taistelua demokratiaa ja omia täysivaltaisen kansalaisen oikeuksiaan puolustavia Itä-Ukrainalaisia vastaan.

Presidentti Putin ja Venäjä pelastivat Krimin väestön verilöylyltä. Kuinka erilainen itä-ukrainalaisten ja krimiläisten turvallisuudentunne onkaan.

Yhdysvallat lähettää Victoria Nulandin mukaan Ukrainaan 3300 lyhytaikaista "tarkkailijaa" ja satoja pitkäaikaisia tarkkailijoita verukkeenaan valvoa vaaleja. Tehtävänä on mm rinnakkainen tuloslaskenta. Se lähettää Syyriasta tuttua "non lethal" aseistusta ja taloudellista apua ikäänkuin aseet olisivat se tärkein asia mitä Ukrainalaiset nyt tarvitsevat.

Toivottavasti Helsingin Sanomat vetää nyt henkeä, sillä tähän mennessä menetetyt intellektuelleja- ja kulttuurielämää edustavat tilaajat saanevat jatkoksi muutkin totuuden ystävät. Vallitseva sotapropaganda johtaa umpikujaan, josta on vaikea päästä pois. Tämä jouduttiin toteamaan Suomen jatkosodan päättyessä. Suomalaiset oli saatu sotapropagandan valtaan niin, että vielä todellisuudentajuisten johtajien oli vaiketa ilmoittaa, että sota jouduttaisiinkin lopettamaan.Juhani Suomi kuvaa tätä erinomaisessa kirjassaan "Mannerheim viimeinen kortti".

English summary:

Helsingin Sanomat newspaper suffers convulsions.

The war propaganda of the leading Finnish newspaper, covers all parts of the 10.5. 2014 issue. It does not see that "The return to the century of violence" depends on the infiltration of the US into Europe, not because of Russia. Internet has been called the colony of the US. The colonization of the minds of every individual of the planet + the total power of the 1% capital over information, news agencies, "human rights" organizations is a totally ignored topic in Helsingin Sanomat.

President Putin and Russia have saved the inhabitants of the Crimea from the bloodshed of which the inhabitants demanding democracy in East Ukraine are suffering.The illegal government of Ukraine, supported by the US, CIA and EU is using the army, now under its control, against those who every day underline its illegality.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Putin saved the Crimeans from bloodshed, Euroopan turvallisuusympäristön muuttuminen, Unto Hämäläinen, Juhani Suomi, Helsingin Sanomien kouristus, propaganda, Ukrainan tilan syylliset, USA, EU, Venäjä