Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

MONINAPAINEN MAAILMANJÄRJESTYS ON SYNTYMÄSSÄ

Lauantai 12.11.2022 klo 13.22 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuuban taloussaarron jatkaminen YK: n äänestyksessä ja Ukrainan sota ovat räikeitä esimerkkejä Yhdysvaltojen mielivallan jatkumisesta maapallolla. YK ei ole muodostunut elimeksi, joka takaisi alkeellisenkaan oikeudenmukaisuuden toteutumisen. Yhdysvallat käyttää taloudellista valtaansa myös YK:ssa.

Poliitikot ja tiedotusvälineet tietävät Yhdysvaltojen presidentti Obaman olevan Ukrainan sodan alkuunsaattaja. USA suoritti Ukrainassa väkivaltaisen vallankaappauksen v 2014, joka jatkui Yhdysvaltojen eräänlaisena siirtomaavaltana. USA valitsi vallankumoushallituksen, joka jatkoi laittomaksi muuttuneen eduskunnan julistamaa sotaa maan itäisiä, Donbassin demokratiaa kannattaneita alueita vastaan. Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet USA:n vallankaappausta eivätkä ukrainalaiset olleet koskaan mielipidemittauksissa kannattaneet NATOn läsnäoloa Ukrainassa.

Fasismin kannatusta koskevassa YK:n äänestyksessä v. 2021 vain USA ja Ukraina osoittivat myönteisen asenteen fasismia kohtaan EU-maiden pidättäytyessä äänestämästä.

 

                                                           ***

EU on osoittanut kuluvan vuoden aikana sittenkin tukevansa fasismia, joka on ilmeistä Ukrainassa. Yksipuoluejärjestelmä, pohjaton korruptio, venäjänkielisten asukkaiden rasistinen vaino, tiedotusvälineiden sensuuri, laittomat vangitsemiset, tapettavaksi suunniteltujen julkinen luettelo netissä, tapot ja kidutukset ovat Ukrainan arkipäivää.

Aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut Ukrainan paluun fasismin kannattajaksi toisen maailmansodan ajan tapaan.

Keskeisin pohdinnan aihe on Euroopan Unionin maiden paluu fasismin kannattajiksi, minkä ne osoittavat aseistamalla Ukrainaa avokätisesti jopa sillä uhalla, että raskasta aseistusta päätyy rikollisjärjestöjen käsiin, paitsi epävakaille alueille, myös Eurooppaan, kuten Hollantiin, Ruotsiin ja Suomeen.

Kauhistuttava osoitus tästä paluusta fasismiin oli YK:n äänestys 4.11.2022, jossa jo 52 valtiota asettui vuosi sitten ainoina fasismia tukeneiden USA:n ja Ukrainan rinnalle, EU-maat mukaan luettuna.

EU-maiden enemmistö on entisiä siirtomaaherroja, jotka eivät ole pystyneet luopumaan ylemmyydentunnostaan, vaikka joutuivat luopumaan siirtomaistaan toisen maailmansodan jälkeen. Miksi Suomi, jolla ei ole ollut siirtomaita, on tässä Ruotsin, Hollannin, Britannian, Ranskan, Saksan, Italian, Portugalin jne. klaanissa, jota USA johtaa? USA on rikkonut kymmeniä kertoja kansainvälisiä lakeja, tappanut miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä ahnehtiessaan näiden luonnonvaroja. USA,  luopui itse vasta myöhään rotuerottelusta 1960-luvulla ja on tukenut Euroopan siirtomaiden rotusortoa aina näihin päiviin saakka.

                                                            ***

Euroopan yhteisöstä piti tulla rauhan ja yhteistyön yhteisö.  Italialaisen Ventotenen vankilasaarella fasistien vangitsemat vastarintataistelijat laativat Altiero Spinellin johdolla julistuksen rauhanomaisen Euroopan kehittämiseksi. Teksti oli laadittu lappusille, jotka salakuljetettiin manner-Italiaan ja julkaistiin manifestina Roomassa 1944.

Spinelli oli Euroopan parlamentin jäsen kymmenen vuotta ja komission jäsen kuusi vuotta.

Hän kuoli vuonna 1986 vain viisi vuotta ennen Euroopan unionin perustamista Maastrichtissa.

Euroopan unionista ei tullut rauhan unionia vaan jotain  päinvastaista. Unionin perustamiskirjan laati Round Table of Industrialists, teollisuusmiesten järjestö, jonka kaavailujen mukaan varsinainen perustamisjulistus tehtiin. Round tablen puheenjohtajana oli ruotsalainen teollisuusmies, Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammar, joka oli myös Yhdysvaltojen suuren aseteollisuusyrityksen, Lockheedin johtokunnassa. EU:n tehtäväksi tuli palvella Yhdysvaltoja ja erityisesti sen aseteollisuutta.

 

                                                         ***

Jotta voitaisiin ymmärtää fasismin näin nopeaa uutta nousua Euroopassa, on tarkasteltava, ketkä johtivat Euroopan unionin toimia.

EU:n perustavassa kokouksessa Maastrichtissa Saksaa edustanut Helmut Kohl puhui muut jäsenet Jugoslavian hajottamissodan kannalle. Yllyttämällä muut jäseneksi tulevat maat julistamaan Kroatian itsenäiseksi, Kohl tiesi, että Jugoslavian liittovaltio ei voisi hyväksyä valtionsa hajottamista perustuslakien ja muiden toisen maailmansodan päättäneiden lakien ja sopimusten vastaisesti.

Helmut Kohl oli saanut koulutuksen Hitlerin armeijaan. Siten hän oli Saksan tuon aikaisiin aatteisiin kasvatettu. Vaikka hän ei osallistunut Hitlerin sotatoimiin, kasvatuksella oli vaikutusta. Kommunismin vastustaminen Euroopassa oli hänelle tärkeää.

Helmut Kohl valitsi kumppanikseen ja seuraajakseen Itä-Saksassa syntyneen ja koulutuksen saaneen Angela Merkelin, jolla kesti pitkään itsenäistyä itäisestä alemmuudentunteesta ja sen seurauksena omaksutusta Yhdysvaltojen ihailusta.

Vaikka Saksa kansana osoitti syyllisyyttä ja katumusta juutalaisten kohtelusta, se ei koskaan täysin ole katunut serbien ja neuvostoliittolaisten /venäläisten massiivista tuhoamista ja rasistista kohtelua. Ortodoksisia slaaveja ei Länsi-Saksassa eikä Euroopassa laajemminkaan ole kohdeltu tasavertaisina. Saksalaiset ovat vannoutuneita katolisen kirkon kannattajia, mikä kirkko Vatikaania myöten on pyrkinyt lisäämään katolisuuden vaikutusta ortodoksisessa Venäjässä.

Angela Merkel on papin tytär ja syvästi uskonnollinen. Hän suorittaa katumusmatkoja Israeliin, mutta Yhdysvaltojen vaikutuksesta suhtautuminen Neuvostoliitto/Venäjään oli hänen liittokanslerikaudellaan ristiriitainen.

 

                                                        ***

Jugoslavian hajottaminen vuosina 1992 -1999 Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden toimesta oli käänteentekevää. Sotaa rahoittivat Yhdysvalloissa asuvat natsien jälkeläiset. Bosnian jihadisteja ja Kosovon albaaniterroristeja tuki Osama bin Laden. Amerikkalainen senaattori Bob Dole toimi natsien puhemiehenä Yhdysvaltojen senaatissa. Saksalla ja Yhdysvalloilla oli jo vuosia, 1980-luvulta lähtien, ollut selvät suunnitelmat maan jakamisesta ja sen taloudellisesta ja turvallisuuspoliittisesta hyödyntämisestä.

Tärkeämpää kuin materiaalinen tuho ja alueen siirtäminen 24. sijalta kansantulolla mitattuna kehitysmaaluokkaan, oli ideologinen tuho. Jäännösvaltiot pakotettiin taloudellisilla ja EU-jäsenyys pakotteilla omaksumaan NATO-jäsenyys ja osallistumaan Yhdysvaltojen ryöstöpolitiikkaan, milloin mitäkin Lähi-Idän tai Aasian maata kohtaan.

Yhdysvallat rakensi pommitusten seurauksena Serbialle kuuluvaan Kosovon maakuntaan laittomasti jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. Se jatkoi NATO-miehitystä yhdysvaltalaisten sotilaiden läsnäolon rinnalla. Lisäksi NATO on läsnä Bosniassa ja muiden alueen maiden NATO-jäsenyydet ovat pakottaneet maat alistumaan Yhdysvaltojen ja Saksan diktaatteihin.

Ortodoksinen slaavimaa Serbia on erityispainostuksen kohteena koska se ei ole luopunut Venäjä-suhteistaan eikä maakunnastaan Kosovosta. Se kunnioittaa hyviä suhteita Venäjään, jonka avulla Serbia sai itsenäisyyden v. 1878. Serbia ei ole NATOn jäsen. EU käyttää kiristysruuvina EU-jäsenyyden ehdollisuutta.

 

                                                            ***

Mikä sitten oli Jugoslavian hajottamissodan suhde fasismin kehitykseen Euroopassa?

Sota oli moninkertaisesti laiton, koko sodan aloittaminen rikkoi useita kansainvälisiä lakeja ja pommitukset rikkoivat niitä erityisesti. Serbia oli Jugoslavian ainoa osavaltio, jossa kaikki 12 eri kansanryhmää olivat tasa-arvoisia. Serbian siviilikohteita pommitettiin uraanipommeilla 2 ½ kuukautta yötä päivää. Sairaalat, koulut, junat, sillat, markkinapaikat, öljyjalostamot, TV-asemat olivat kohteita. Kymmenet pommitukset olisivat olleet sotarikoksia elleivät tekijät olisi olleet USAn ja NATO:n palveluksessa. Niitä voisi luonnehtia myös terroriteoiksi.

USA:n ja Saksan tavoitteiden näkökulmasta serbit, jotka vastustivat Jugoslavian laitonta hajottamista, oli demonisoitava ja esitettävä länsimedian kuluttajille syyllisinä kaikkiin kauheuksiin.

Hyökkääjät, eli USA, Saksa ja muut NATO-maat perustivat itse kustantamansa oikeusistuimen ICTY: n tuomitsemaan näitä oletettuja syyllisiä, serbejä. Yhtäkään NATO-kenraalia, USA:n presidenttiä tai Saksan liittokansleria ei syytetty. Sen sijaan syytettyjen penkille asetettiin Jugoslavian/Serbian presidentti, useita tutkimusteni mukaan, syvästi inhimillisiä kenraaleita ja mielivallan keskellä parhaansa yrittäneitä toimihenkilöitä.

Tuomarit olivat useimmiten yhdysvaltalaisia tai Yhdysvaltojen vaikutukselle alttiita NATO-maiden tuomareita

                                                                ***

Kaiken tämän ryöstön ja laittomuuden jälkeen Yhdysvallat ilmoitti v. 2000 Bratislavassa pitämässään kokouksessa, virallisesti, että se lakkaa kunnioittamasta kansainvälisiä lakeja, mikäli ne ovat ristiriidassa USA:n tavoitteiden kanssa. Samaan aikaan se ilmoitti laajentavansa NATO a Baltiasta Odessaan, Ukrainaan.

Seuraava vaihe Yhdysvaltojen toimissa on ollut ”sopimusvaraisen” yhteistyöjoukon perustaminen. Yhdysvallat tekee yhteistyötä maiden kanssa, jotka se liittää kuuluvaksi ”demokraattisiin sopimusvaraista yhteistyötä tekeviin maihin”. Jokainen voi päätellä kenelle kuuluu sen arvioiminen, tekeekö kumppani sopimusvaraista yhteistyötä.

Kuten alussa totesin, Yhdysvallat nimesi Ukrainan vallankaappauksensa jälkeen Ukrainalle uuden hallituksen yhteistyössä natsien kanssa. Eduskunnan, Radan, seinille ripustettiin natsiaiheiset liput. Natsien kanssa yhteistyötä tehneet toisen maailmansodan aikaiset henkilöt nimettiin sankareiksi, Israelin ja Puolan lähettiläiden vastalauseista riippumatta. Näiden sankareiden syntymäpäiviä juhlitaan soihtukulkueilla ja heidän tekojensa ihailu on sisällytetty oppilaitosten historian opintoihin.

Laiton NATO-koulutus Ukrainassa, Yhdysvaltojen biologisten aseiden laboratorioiden perustaminen ja natsi-Azov-pataljoonan liittäminen Ukrainan armeijan osaksi saivat jatkokseen Georgian maasta paenneen, Yhdysvalloissa koulutuksen saaneen omasta kotimaastaan maanpaossa olleen ex presidentti Mikheil Saakashvilin valitsemisen Odessan kuvernööriksi valmistelemaan NATO:n tuloa. Yhdysvalloissa koulutettu Saakashvili on nyt kuitenkin talousrikoksistaan vankilassa Georgiassa. 

Odessa tuli Maidanin jälkeen kuuluisaksi kun 2.5. 2014 ammattiyhdistysten taloon paenneet demokratian kannattajat poltettiin natsien toimesta pilkkalaulujen, ”torakat palaa”, raikuessa elävältä. Yli 40 uhrin kohtaloon syyllisiä ei ole tähän päivään mennessä ole löydetty. Torakoilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka kantavat toisen maailmansodan voittoa kunnioittavaa Pyhän Yrjön oranssi -mustaa nauhaa rintapielessään. Tuon nauhan käyttö on fasismin noustessa kielletty paitsi Ukrainassa, myös Baltian maissa.

Useat Yhdysvaltojen vallankaappaushallitukseen valitsemat ministerit olivat ulkomaalaisia, joita Ukrainan silloistenkaan lakien mukaan ei olisi voitu valita ministereiksi. Venäjän kielen puhuminen tehtiin laittomaksi, vaikka itä-Ukrainassa 95% asukkaiden äidinkieli on venäjä. Oppositiopuolueet kiellettiin, vain yksi jäi laillisena jäljelle. Opposition sanomalehdet, TV-asemat, nettiyhteydet kiellettiin. Mikäli puhelimesta löytyi yhteydenottoja Venäjällä asuviin sukulaisiin, seurasi poliisikuulustelu ja mahdollinen pidätys. Kauhun ilmapiiri levisi koko maahan.

 

                                                      ***

 

Kiovan Yhdysvaltojen määräysvallassa oleva hallitus jatkoi aloittamaansa ”terrorisminvastaista sotaansa” sisällissotana 8 vuotta. Donetskin ja Luhanskin asukkaat joutuivat viettämään öitään kellareissa paossa ohjusiskuilta ja tykistötulelta. Vedentulo oli epäsäännöllistä, sähköt katkeilivat. Sosiaaliturva oli purettu tai sitä joutui hakemaan rintaman läpi vaarallisten matkojen takaa. Ainoa materiaalinen apu tuli Venäjältä ja hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Väestö haki turvapaikkaa ja toimeentuloa Venäjältä. 14000 asukasta kuoli 8 vuoden sodan aikana. Heistä 400 oli lapsia.

Yhdysvaltojen dominoima länsimedia vaikeni Ukrainan todellisuudesta. Suomen Yle lienee kaikkein tottelevaisin. Minskin rauhansopimuksen takaajiksi ilmoittautuneet Saksa ja Ranska eivät kyenneet saamaan Ukrainan hallitusta panemaan rauhansopimusta täytäntöön. Yhdysvallat ei antanut siihen lupaa koska sen tarkoituksena oli saada sotatoimet jatkumaan ja ylläpitää epävakautta Venäjän rajalla.

                                                             ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan armeija natsi -pataljoonineen ryhmittyi demarkaatiolinjalle suorittaakseen hyökkäyksen Donbassin valtaamiseksi. Donetskin ja Luhanskin autonomiset alueet julistautuivat itsenäisiksi ja pyysivät Venäjää apuun. Venäjä tunnusti tasavaltojen itsenäisyyden ja suostui vastaamaan heidän avunpyyntöönsä sotilaallisesti.

                                                            ***

 

Venäjän sotilasoperaation aikana Yhdysvallat on siirtomaaisäntänä lähettänyt miljardikaupalla aseita ja sotilasneuvonantajia Ukrainaan. Jo vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Yhdysvallat on tietoisesti lisännyt NATOn läsnäoloa Ukrainassa. 

Presidentti Obama julisti Venäjän Yhdysvaltojen viholliseksi ja kongressi antoi hänelle valtuudet, milloin tahansa hyökätä Venäjän kimppuun tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen. Yhdysvaltojen liittolaiset NATO-maat, mutta myös NATO on kuulumattaomat maat kuten Suomi ovat lähettäneet runsain mitoin aseita tuhoamaan Itä-Ukrainan asukkaat, jotka ovat äidinkieleltään venäjänkielisiä.

 

                                                           ***

Länsimaiden, USA:n, EU:n ja Britannian hallitukset ja koko länsimedia ovat keskittyneet demonisoimaan Kiovan hallituksen uhreja puolustavaa Venäjää. Ne ovat samalla syyllistyneet useisiin terroritekoihin, jotka kytkevät heidän toimintatapansa toisen maailmansodan natsiaikaan. Venäjän otettua haltuunsa Ukrainan ydinvoimalaitokset voidakseen turvata niiden ydinpolttoainevarastot väärinkäytöksiltä, Ukrainan hallitus on ampunut jatkuvasti ohjuksia kohti Zaporodzen ydinvoimalaa aiheuttaen ydinkatastrofin uhan koko maapallolle, erityisesti Euroopalle. Tämä on terrorismia.

Venäjä rakensi yhteistyössä Saksan kanssa 10 miljardia maksaneen Nordstream2 kaasuputken Venäjältä Saksaan voidakseen tarjota Eurooppaan energiaa. Venäjän sotilasoperaatiota tekosyynä käyttäen USA ja Euroopan Unioni asettivat Venäjälle talouspakotteita, jotka koskivat myös kaasuntuontia ja siihen liittyviä maksuja. Länsimaat jäädyttivät Venäjän kaasusta dollareina saamat maksut omille pankkitileilleen, jolloin Venäjä alkoi vaatia maksun ruplina, jotta se voisi saada maksut itselleen. Muussa tapauksessa kaasu olisi saajilleen ilmaista. Länsimaat ovat konfiskoineet tähänastiset maksut, joten Venäjältä on varastettu satoja miljardeja dollareita. Tätä voinee kutsua taloudelliseksi terrorismiksi.

Kaupallisen kilpailun johdosta USA haluaa kieltää Saksaa saamasta halpaa venäläistä kaasua. Sabotoidakseen Saksan energian saantia Venäjältä Yhdysvallat yhteistyössä Britannian, NATO:n Ruotsin, Tanskan ja Norjan kanssa räjäytti Nordstream kaasuputket. Pohjoismaiden osallisuus liittyy NATO-harjoituksen aikaisiin räjäytyksen valmisteluihin putkien sijaintiseudulla sekä räjäytysten jälkeisten tutkimusten salailuun.

Ukrainalainen toimija yritti vahingoittaa Turkish-stream putkea, mutta yritys estettiin.

Britannia yhdessä monien muiden toimijoiden kanssa suunnitteli ja räjäytti yhteistyössä ukrainalaisten kanssa Venäjän mantereelta Krimille johtavan Kertschin sillan. Silta vaurioitui osittain ja sen korjaaminen vie kuukausia. Räjäytys oli merkittävä terroriteko. Britannian hallitus on turvautunut terrorismiin myös Irlannissa 1970-luvulla.

Aikaisemmin jo vuonna 2014 Ukraina esti vedentulon Krimille patoamalla vettä kuljettavan Venäjän jo vuosikymmeniä aikaisemmin rakentaman kanaalin. Tämä on myös terroria.

                                                                ***

Muistatteko kun Afganistanin USA:n tukemat mujahideen kapinalliset räjäyttivät Bamyjanin arvokkaat kallioveistokset tai kuinka USA:n tukemat ISIS-joukot räjäyttivät Syyrian korvaamattoman arvokkaat Palmyran aarteet teloittaen aarteita säilyttämään pyrkineen professorin julmalla tavalla. Läntinen valtamedia kauhisteli näitä terroritekoja ja sivistyksen puutetta. Mutta nyt kun terroriteot ovat ”sivistyneen lännen” terroritekoja, niitä pidetään sankaruutena.                                               

                                                               ***

Yhdysvallat on tukenut Ukrainan natsijärjestöjä 1950-luvulta lähtien. Espanjan ja Portugalin fasismit ja Kreikan sotilasvallankaappaus eivät olisi onnistuneet ilman USA/NATOn osallisuutta.

Siten ei hämmästytä, että USA ja Ukraina olivat ainoat maat vuonna 2021, jotka eivät tukeneet natsismin ja fasisminvastaista työtä. USA lla on pitkä fasismin ja natsismin tukemisen historia, ja Ukraina on ainoa fasistisen rakenteen ja toimintakulttuurin omaava valtio.

Yhdysvaltojen presidentti ja kongressi ottivat hiljattain juhlallisesti vastaan Ukrainan Azov-natsipataljoonan edustajat. Azov-pataljoona taisteli erityisesti Mariupolin kaupungin Azovstalin tehtaan alueella yhdessä joidenkin NATO:n kenraalien kanssa. Mm. kanadalainen juuri puoli vuotta aiemmin Kanadan armeijan ylipäälliköksi valittu henkilö pidätettiin antautumisen jälkeen. Azov-pataljoonan edustajat vastustivat antautumisia ja ampuivat antautujia selkään aina siihen saakka, kun muuta mahdollisuutta kuin antautuminen ei ollut.

Siten ei ollut ihme, että nuo kaksi maata tukivat fasismia ja natsismia YK:n äänestyksessä v. 2021. Mutta nyt vuotta myöhemmin suoritetussa saman sisältöisessä äänestyksessä hämmästyttävästi jo 52 valtiota ilmoittautui heidän rinnalleen. Toisin sanoen massiivinen USA-EU komissio johtoinen propaganda ja sensuuri koskien Ukrainan konfliktia sekä EU-maiden ja useiden muiden länsimaiden osallistuminen Ukrainan natsi -hallinnon ja natsi -armeijan aseistamiseen ja monipuoliseen tukemiseen USA:n tavoitteita myötäillen on saanut näiden maiden valtiojohdot suhtautumaan uudella tavalla myös fasismiin ja natsismiin. Lojaalisuudesta Yhdysvaltoja kohtaan vai taloudellisesta riippuvuudesta?

 

                                                     ***

Tässä maailmantilanteessa natsismin, fasismin ja rasismin ilmapiirin realisoituessa yhä laajemmin varsinkin EU:n ylätasolla, Puolassa, Baltiassa (johon luen Suomen) ja tietenkin Ukrainassa, on kuitenkin vallalla ja kehittymässä toinen, syvempi virtaus päinvastaiseen suuntaan.

Vuonna 2001 Brasilia, Venäjä, Intia ja Kiina perustivat BRIC-yhteisön, jonka tavoitteena on globaali yhteistyöhön ja keskinäiseen kunnioitukseen ja yhteiseen hyötyyn perustuvan järjestelmän rakentaminen vastakohtana sotilaalliseen pakkoon, talouspakotteisiin ja uhkailuun perustuvalle nykyiselle yksinapaiselle maailmalle. Etelä-Afrikka liittyi mukaan v. 2010, jolloin muodostui BRICS.

Yksinapainen maailma perustuu joidenkin kansakuntien kokemaan ylemmyyteen ja saneluun yhteistyön sijaan. Sen johtovaltio Yhdysvallat on ilmoittanut haluavansa sopimusvaraista demokraattisten maiden yhteistyötä kansainvälisten lakien kunnioittamisen ja tasaveroisuuden sijaan.

Yhdysvallat käyttää taloudellista ylivoimaansa alistaakseen muita. YK:n julkiset äänestykset johtavat epäoikeudenmukaisiin tuloksiin koska Yhdysvaltojen hyväksymisestä riippuvaiset maat joutuvat myötäilemään sen tahtoa välttyäkseen taloudellisilta pakotteilta.

Voisin luetella kymmeniä esimerkkejä siitä, miten Yhdysvaltojen laittomat sodat, ”värivallankumoukset”, terroristien käyttäminen valtioita vastaan, joiden luonnonvaroja Yhdysvallat haluaa itselleen, ovat musertaneet YK:n arvovallan ja toimintakyvyn. Yhdysvallat on jopa estänyt maaperällään sijaitsevan YK:n kokouksiin osallistumisen. 

BRICS-valtioiden tavoitteet ovat toisenlaiset: Ystävyys, erilaisuuden hyväksyminen, yhteisen edun tavoittelu, sorrettujen auttaminen ja erityisesti entisten siirtomaiden vapauttaminen entisten isäntiensä edelleen jatkuvasta vahingollisesta vaikutuspiiristä.

BRICS-maiden väestö on jo suurempi kuin G-7 maiden yhteenlaskettu väestömäärä. Moni valtio haluaisi myös liittyä BRICS iin. Argentiina, Algeria ja Iran ovat jo jättäneet hakemuksensa. Saudi-Arabia, Turkki ja Egypti monien muiden rinnalla ovat ilmaisseet kiinnostuksensa. 

Monet Afrikan maat ovat nousseet vastustamaan entisten siirtomaaisäntiensä edelleen jatkuvaa vaikuttamista. Burkina-Fason ja Malin asukkaat ovat selvästi ilmaisseet vastustavansa Ranskan vaikutusta. Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maiden itsetunnon noustessa ja niiden tavoitellessa tasa-arvoista sanavaltaa maapallolla, tulemme näkemään demokratian ja totuudenmukaisen informaation vahvistuessa ”läntisen” yksinapaisen vallankäytön muuttumisen mahdottomaksi.

Yksinapainen maailma ja siihen oleellisena liittyvä fasismi tulee katoamaan kansojen ryhdistäytyessä ja oikaistessa selkänsä. Tasa-arvo ja moninapaisuus tulee olemaan lastemme tulevaisuus. Ilman tätä toivoa nykyisessä valheen ilmapiirissä olisi mahdotonta elää.

 

 

                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Moninapainen maailma, yksinapaisuus, USA, BRICS, Ukraina, Natsismi, fasismi , Venäjän tuki Donbassille,