Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Obama ja absoluuttinen valta

Lauantai 24.1.2009 klo 17.15 - Pirkko Turpeinen-Saari

Mitä tuli mieleeni kun katselin Obaman virkaanastujaispäivänä hänen puhettaan ja lukuisien maiden asukkaiden ja johtajien haastatteluja päivän merkityksestä? Mieleeni tuli feodaaliherra ratsastamassa tiluksillaan kivääri löyhästi satulaan kiinnitettynä maatyöläisten kyyristellessä hikisinä kuumalla pellolla. Jokainen suoristautuu tervehtimään samalla pyyhkien hikeä otsaltaan feodaaliherran nyökkäillessä armollisesti alamaisilleen.

USA ja sen rinnalla Israel ovat asettuneet kansainvälisten lakien ja YK:n yläpuolelle. Heille on yhdentekevää mitä heistä sanotaan sillä USA:n absoluuttinen taloudellinen ja sotilaallinen valta takaa sen, että kukaan ei nouse vastustamaan heitä.Heidän ei tarvitse välittää puhuvatko he totta vai valhetta sillä se, joka ei usko heidän valheitaan leimataan poikkeavaksi, jota ei tarvitse ottaa todesta.

Muutamaa päivää ennen virkaanastujaisia YK:n yleiskokous piti Gaza-hätäistunnon. Turvallisuusneuvoston päätöksen toimeenpanoa kiirehtivää päätöslauselmaa puolsivat maailman kansojen enemmistö vain USA, Israel ja Nauru-saaret äänestivät vastaan!! neljäntenä Venezuela, joka äänesti vastaan siksi, että sen ja monen muun mielestä lauselman olisi tullut olla vielä jyrkempi Israelin suhteen.

Vaikka pidän Obamaa älykkäänä, eläytyvänä, vielä tunteellisesti hengissäolevana yksilönä katson, että hänen toimintaympäristönsä ei anna mahdollisuuksia hänelle toimia kovin paljon oikeudenmukaisemmin kuin muut Yhdysvaltojen presidentit. Yhdysvaltojen taloudelliset pelurit ja talouden säännöt ovat ajaneet maailman globaaliin taloudelliseen ja sosiaaliseen kriisiin.Muun maailman pitäisi pelastaa Yhdysvallat sen itse kaivamasta ahneuden ja epädemokraattisuuden kuopasta. Obama on syyttänyt alkajaisiksi Kiinaa, USA:n talouden lainottajaa, sen sijaan, että kaivaisi syylliset omista joukoistaan.

Köyhät ja puolustuskyvyttömät rehellisesti palkallaan elävät yksilöt ovat aina taloudellisten kriisien uhreja kun sen sijaan huijarit putoavat jaloilleen.

Obamalla on pitkä matka saada Yhdysvallat tukemaan YK:ta sen tasa-arvoisena maksunsa maksavana jäsenenä.ICC:n ( international criminal court) jäsenyys ja alistuminen muiden veroisesti rikoksista tuomittavaksi on eräs ydinhaaste.

Obamalla näyttää olevan taktista silmää mutta onko se myös luovaa johtamista. Onko Obama " lempeä" globaali feodaaliherra, joka tekee päätöksiä muiden puolesta "hyvää tarkoittaen" viime kädessä asein koska absoluuttinen valta ei ilman rakenteellisia muutoksia (myös YK:ssa johda globaaliin demokratiaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: feodalismi, auktoriteettiusko