Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomalainen media ja Ossetian sota

Keskiviikko 20.8.2008 klo 12.18 - Pirkko Turpeinen-Saari

Seurasin koko Ossetian sodan ajan Aljazeera,BBC,Russia Today ja Suomen Yleisradion TV kanavien uutislähetyksiä, lehdistä ainoastaan Helsingin Sanomia, Demaria, Tiedonantajaa joka ilmestymispäivänä ja De Morgea yhden päivän osalta.

En voi olla yhtymättä Alexander Stubbin tokaisuun siitä, että suomalainen lehdistö on hömppää.Helsingin Sanomat ja Suomen Kuvalehti mahtipontisuudessaan ja yksipuolisuudessaan lähentelevät säälittävyyttä.

Aljazeera voittaa kaikki muut ylivoimaisesti. On myönnettävä, että sodan alkuvaiheessa Aljazeera tyypillisestä ihmislähtöisestä tavastaan johtuen ei saanut riittävästi analyyttistä etäisyyttä kokonaisuuteen mutta kuuli tasapuolisesti Venäjän ja Georgian poliittisia toimijoita. Se välitti katsojille koko ,RT:n mukaan Belgialaisen mainostoimiston ohjaaman, Saakasvilin PR-kampanjan.Kun mahdollisuus vierailla eri alueilla lisääntyi myös informatiivisuus lisäntyi.Aljazeeran tapa antaa uutisajan venyä niin pitkälle että primaari-informaatio välittyy on ainutlaatuinen. Presidenttien puheet kokonaisuudessaan,lehdistötilaisuudet kokonaisuudessaan,NATO:n tiedotustilaisuus kokonaan.Nettisivuilla lisäksi keskustelut ja tausta-analyysit.

Ilman Russia Todayn uutisia kokonaisuudesta olisi jäänyt puuttumaan koko osseettien exodus Venäjälle.Valtava suru kuolleista ja pääkaupungin tuhosta olisi jäänyt näkemättä. Samoin osseettien historia.Saakasvilin PR-kampanjaan ei kuulunut surua.

20.8. Ajankohtaisessa kakkosessa näyttäytyi ensimmäistä kertaa osseettien todellisuus.Tuota informaatiota vasten Saakasvilin talvisotavertaus näyttäytyi varsin propagandistisena. Etelä-Ossetiahan oli pieni Suomi,jos niin halutaan eikä suinkaan Georgia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: psykologinen sodankäynti, henkinen manipulaatio