Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Venäjä pelasti Saksan ja Suomen fasismilta

Tiistai 24.2.2015 klo 11.58 - Pirkko Turpeinen-Saari

Venäjä/Neuvostoliitto pelasti Saksan ja Suomen muun maailman ohella fasismilta. Saksa ja Suomi joutuivat sulkemaan keskitysleirinsä. Tuhannet kuolonuhrit suomalaisilla keskitysleireillä eivät olleet pienempi paha kuin miljoonat uhrit Saksan, Liettuan ja vaikkapa Viron leireillä ja teloituspaikoilla. Niiden kaikkien takana oli rasistinen asenne tiettyihin kansanryhmiin.

Saksojen yhdistyttyä toisen maailmansodan holokaustin merkitys on hälvenemässä vähitellen. Ihmisoikeudet ja demokratian illuusio korvautuvat rahan vallan merkityksen kasvulla. Neuvostoliitto/Venäjän fasisminvastainen merkitys heikkeni 1990-luvulla presidenttti Jeltsinin pyrkiessä vahvistamaan yhdysvaltalaista rahan arvomaailmaa ja kovaa kapitalismia Venäjällä.

Läntinen propaganda osoitti voimansa 1990-luvun Jugoslavian hajottamissodissa. Yhdysvaltojen kongressi pystyi säätämällään lailla ja Jugoslavian taloudellisella riippuvuudella Yhdysvalloista minkälaiset vaalit tässä suvereenissa Jugoslavian valtiossa on järjestettävä. Holokaustin uhrit serbit maalattiin mainostoimisto Ruder-Finnin avulla aggressoreiksi ja holokaustin suorittajat fasisti-kroaatit ja jihadisti-muslimit uhreiksi. Miksi? Siksi, että Yhdysvallat ja Saksa halusivat taloudellista ja sotilaspoliittista hyötyä Balkanilla.

Saksa ei epäröinyt tukea aseavulla Kroatian fasistisia voimia. Kroatia muutti perustuslakinsa serbejä syrjiväksi ilman että  se vaivasi EU:ta.Saksa oli kiinnostunut Kroatian infrastruktuurista ja saikin sodan tuhojen jälkeen Kroatian hotellit, pankit ja vakuutuslaitokset haltuunsa. Yhdysvallat vuorostaan sai Bosniaan sotilatukikohdan ja siirtomaaherran, joka voi kumota mitkä tahansa Bosnian parlamentin demokraattiset päätökset elleivät ne miellytä Yhdysvaltoja.

Jugoslavia ei suostunut Serbian NATO-miehitykseen.(Rambuillet sopimus) Sitä seurasi NATO-pommitus, johon osallistuivat niin Saksa kuin Yhdysvallat. Tehtaat, energialaitokset, koulut ja päiväkodit saivat kukin pomminsa.

Sodan aikainen propaganda legitimoitiin Yhdysvaltojen presidentti Clintonin ja Saksan ulkoministeri Kinkelin keksimällä Jugoslavia tuomioistuimella Haagissa. Sen tehtävänä on vahvistaa holokaustin uhrien syyllisyys siihen, että he puolustivat kotimaataan ja henkeään saksalaisen ja yhdysvaltalaisen militarismin ja pääoman hyökkäykseltä. 

Sotavuosien ajan kulisseissa toimi entisten siirtomaavaltojen ja Yhdysvaltojen kansainvälinen neuvotteluryhmä, jonka tarkoituksena oli pitkittää sotaa kunnes asetelmat olisivat suotuisat pääoman vallan haltuunotolle omien suojattien avulla.

Absurdeimmaksi vaiheeksi koitui Serbian maakunnan Kosovon itsenäiseksi julistaminen. Kansainväliset toimijat olivat päättäneet, että Yhdysvaltojen, NATO-miehityksen aikana, Serbian alueelle rakentama valtava sotilastukikohta oli legitimoitava sillä, että koko maakunta julistetaan itsenäiseksi. Presidentti Obama väitti pari päivää sitten, että Kosovossa järjestettiin kansanäänestys itsenäistymisestä. Näinhän ei tapahtunut. Kosovossa ei ollut vallalla mitään itsenäisen maan tunnusmerkkejä. Se oli YK:n hallinnassa, oikeuslaitosta hoiti EU, pääministerinä oli Carla del Ponten mukaan sotarikollinen, joka oli ansainnut rahaa huume- ja elinkaupalla. Kosovon parlamenttia vastaava elin päätti julistautua itsenäiseksi. Kuten pari vuotta sitten blogissani totesin, oli mahdotonta päätellä julistautuiko Kosovo itsenäiseksi YK:sta vai mistä. YK kysyi ICJ:ltä oliko itsenäisyysjulistus laillinen, johon tuomioistuin vastasi ympäripyöreästi, että itsenäiseksi voi julistautua, vastaamatta turvallisuusneuvoston varsinaiseen kysymyksenasetteluun lainkaan. Siten ICJ ICTY:n ohella näyttäytyy poliittisena tuomioistuimena.

Kuten Kroatiassa 1990-luvulla, myös Ukrainassa fasismi on nostanut päätään koko 2000-luvun. Toisen maailmansodan aikaiset fasistit ovat saannet muistomerkkejä ja - katuja. Viro on unohtanut julistautuneensa juutalaisista vapaaksi ja Latvia on kieltänyt keskitysleirejään  esittelevän näyttelyn pitämisen UNESCO:n tiloissa. Puola ja Liettua ovat pitäneet maaperällään USA:n salaisia kidutusvankiloita.

Läntinen media puolustaa raivokkaasti Yhdysvaltojen tiedon- ja sotilaallisen yksinvallan monopolia. Tosiasioiden kieltäminen sisältää vaihtoehtona sietämätöntä todellisuuden paljastumisen tuskaa. Suomessa on 1990-luvulta lähtien eletty 1930- luvun renesanssia. Lotat, suojeluskunnat ja talvisota klassisena tulkintana ovat vallanneet median ja kirjallisuuden. Mitä Venäjä-vastaisempi dekkari tai "kaunokirjallinen" teos on, sen paremin sen on katsottu pärjäävän englannin- ja saksankielisillä markkinoilla. Kulttuuri on masinoitu markkinoimaan sisällissodan jälkeistä ja 1930-luvun todellisuutta. Suomen media ja kirjallisuus ei ole yltänyt humanismin edellyttämälle itsetutkiskelun asteelle.

Venäjän presidentti on ilmoittanut, että Venäjä ei edusta läntistä liberaalia arvomaailmaa. Suomalaisen väkivaltaisen, todellisuuden kieltävän, tiedon alla tuo Venäjän presidentin lupaus on rohkaiseva. Fasistista rasismia edustaa Ukrainan presidentin TV-esiintyminen, jossa hän huutaa voiton sodassa tulevan siitä, että itä-ukrainalaisilla ei ole eläkkeitä, kouluja, päiväkoteja ja että he joutuvat elämään kellareissaan. Samalla tavalla raivosi TV:ssä Kroatian presidentti Tudjiman, USA:n ja Saksan liittolainen "serbien on kadottava Kroatiasta" (1600- luvulta peräisin olevista kodeistaan) sekä karkoitettuaan 250.000 serbiä yhdysvaltalaisten kenraalien johtamana Krajinasta "eivät ehtineet ottamaan mukaan likaisia seteleitään tai likaisia alusvaatteitaan."

Läntisellä liberalismilla ei näytä olevan mitään tekemistä humanismin tai sivistyksen kanssa. Venäjälle on jälleen langennut raskas tehtävä pelastaa maailma fasismilta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Kroatia, Jugoslavia, Obama, Putin, historian kieltäminen, fasismin paluu, propaganda