Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Venäjä ja Jehovan todistajat

Torstai 7.2.2019 klo 11.56 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen media on nostanut toistuvasti esiin Jehovan todistajien aseman Venäjällä. Helsingin Sanomat nostaa heidät 7.2.2019 esiin ikäänkuin ortodoksisen kirkon ei-toivottuina kilpailijoina. Usein media pitää heidän kohteluaan ihmisoikeusongelmana ja on tukenut mielipiteillään Venäjän Jehovan todistajien oikeutta turvapaikkaan Suomessa. Viime aikoina erityisesti tanskalaisen Dennis Christensenin saama vankeusrangaistus on herättänyt huomiota.

Tänään Helsingin Sanomat myöntää Jehovan todistajien päämajan olevan Yhdysvalloissa. Se ei kuitenkaan muista, että toiminnan rahoitus tulee myös Yhdysvalloista. Suomessahan tämä ei ole ongelma, koska Suomen koko media on liittoutunut USA:n ja NATO:n hybridikeskuksen ideologiaan, joten tilanne poikkeaa ratkaisevasti Venäjästä.

USA:n suhde Venäjään on yksipuolisesti vihamielinen. Yhdysvaltojen kongressi on jo vuonna 2015 päättänyt, että presidentti, tuolloin Obama, voi suorittaa sotilaallisen hyökkäyksen Venäjälle tarvitsematta uudelleen kääntyä kongressin puoleen.

Yhdysvallat käy taloussotaa Venäjää vastaan ja pyrkii kaikin mahdollisin tavoin vahingoittamaan sitä, että Venäjä voisi rauhassa kehittää yhteiskuntaansa. Yhdysvallat pyrkii vahingoittamaan Venäjää myös välillisesti tukemalla Syyriassa Syyrian hallitusta ja sen liittolaista Venäjää vastaan taistelevia terroristeja. Osa näistä terroristeista ovat kotoisin Venäjältä ja muodostavat kotimaahan palattuaan terroriuhkan.

Minkälaista Jehovan todistajien toiminta sitten on?

Jehovan todistajien toiminta perustuu lähetystyöhön ja aktiiviseen käännyttämiseen. Uskonto edellyttää tietyn määrän kohtaamisia joka päivä. Uskonto ei ole hiljentymistä neljän seinän sisällä pohdiskeluun ja uskonnon harjoittamiseen vaan käännyttämiseen.

Tietoni Jehovan todistajista perustuu kokemuksiini työskentelystä heidän edustajiensa kanssa psykiatrisina potilaina. Lisäksi aika moni meistä on kohdannut ovikelloa soittavia ja keskusteluun ja käännytykseen halukkaita uskovia omalla kotiovellaan. Niin minäkin. Lisäksi eräät hyvät ystäväni ovat olleet Jehovan todistajia.

Espanjassa asuessani kävin pitkiä keskusteluja Jehovan todistajien kanssa. Keskustelut olivat aina ideologisia, maailmanpoliittisia ja mielenkiintoisia. Joskus ajan puutteen vuoksi en ehtinyt keskustella kotiovellani, jolloin sain sitkeän seuralaisen bussipysäkille saakka, mikä osoitti henkilön tarvetta suorittaa tuota päivittäistä lähetystehtävää.

Hyvän ystäväperheemme kohtalo oli traaginen. Tämän italialaisen pariskunnan mies ja vaimo olivat Jehovan todistajia. Eräs uskontoon kuuluva piirre on verensiirtokielto. Jehovan todistaja ei saa ottaa vastaan toisen ihmisen verta.

Vaimo sairastui aggressiiviseen rintasyöpään. Suuren leikkauksen aikana potilaalle olisi tullut antaa samanaikaisesti verta. Pariskunta kieltäytyi leikkauksesta.Seurasimme parin vuoden ajan pariskunnan, heidän lastensa ja lastenlastensa tunteiden jäykistymistä ja kylmän kauhun ja syyllisyyden kehitystä kuoleman lähestyessä.

Oliko kuolema murha? Oliko uskonto murhaaja? Oliko mies murhaaja, koska hän ei luopunut uskosta ja velvoittanut vaimoaankin tekemään niin? Vaimon kuoleman jälkeen mies riutui syyllisyyden ja uskon ristipaineessa.

Jehovan todistaja- perheiden lasten kohtalo vastaavien valintojen edessä on järkyttävä.

Suomen media ja poliitikot ovat valmiita neuvomaan venäläisiä milloin mistäkin asiasta. Puolitotuudet ja propaganda ovat leimanneet tähänastista keskustelua.

Miten venäläisten tulisi suhtautua Yhdysvalloista rahoitettuun ideologiseen käännytystyöhön, jossa jokainen uskonlahkon jäsen on velvoitettu tekemään tuota työtä.

Miten Suomessa määritettiin henkilö, joka sodan aikana suoritti pelkästään Suomen ja Neuvostoliiton välistä ystävyyttä edistävää toimintaa. Henkilö vangittiin ja usein teloitettiin.

Suomi harjoittelee sotaharjoituksissaan Yhdysvaltojen kanssa venäläisten tappamista. Suomen median ja poliitikkojen ylemmyydentuntoinen kyvyttömyys eläytyä Venäjän kansan turvallisuustarpeisiin on vakava ihmisoikeusloukkaus. Suomessa lähes kaikki mikä loukkaa Venäjää tai vaikeuttaa venäläisten elämää on vahingonilon aihe, joka naamioidaan huoleksi ihmisoikeuksista tai totalitarismista.

Tämän Suomen USA/NATO:oon sitoutuneen median yksipuolisimmat edustajat ovat Yle ja Helsingin Sanomat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Venäjän jehovantodistajat, USA:n rahoitus, ideologinen lähetystyö, uskonnolliset murhat