Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

TV 1 aloitti jälleen epädemokraattiset "hömppä" vaaliohjelmat

Perjantai 19.9.2008 klo 16.56 - Pirkko Turpeinen-Saari

TV 1:n Vaalitoriohjelma aloitti vanhan tutun mallin. Eduskuntapuolueet istuivat tyylikkäissä lavasteissa korokkeella ja eduskunnan ulkopuolisten liikeiden ja puolueiden edustajat seisoivat alapuolella  nuhjuisen, rypistyneen ja retkottavan " kahvikatoksen" alla.Asetelma symboloi hyvin sitä, että eduskunnan valvoma ja verorahoilla ylläpidetty tiedotusväline osoittaa kunnioitustaan valtiaalleen, mutta vallan ulkopuolella olijat jäävät varjoon.Vain eduskuntapuolueet saavat verorahoista puoluetukea, johon vaalituki on nyt lisätty. Eduskunnan ulkopuolelta päättäviin elimiin pyrkivät kustantavat vaalinsa itse.

Eduskunnan ulkopuoliset liikkeet saivat n. 9 min aikaa puolentoista tunnin ohjelmassa. Heitä ei esitelty ihmisarvoa kunnioittavasti, sen sijaan heistä letkauteltiin ikäänkuin he olisivat jotenkin humoristisesti " vajaita". TV-toimittajat haastattelivat yleisön joukossa joitakin ehdokkaita ikäänkuin sattumalta mutta säännönmukaisesti he olivat eduskuntapuolueiden ehdokkaita.

Korokeväen ja kahvikatosväen kesken ei sallittu vuorovaikutusta. Korokeväki esitteli samoja aihepiirejä kuin 158:ssa televisio-ohjelmassa ennen eduskuntavaaleja. Köyhien asialla liikkeen edustajan puheenvuoro puuttui vaalien epädemokraattisuuteen. Muiden eduskunnan ulkopuolisten puheenvuorot olivat myös ihmisläheisiä, aitoja ja tietorikkaita.He ehkä osittain edustavat sitä 40- 45 prosenttia äänestysikäisistä, joka ei äänestä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisvaalien epädemokraattisuus