Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

HAMAS, ANC ja DONBASS

Perjantai 1.12.2023 klo 9.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

USA-johtoinen valtamedia on voimakkaampi kuin koskaan. Erityisesti Suomen ainutkertainen valtiollinen sensuuri valtion huoltovarmuuskeskuksen rahoittama  Mediapooli on vuodesta 2014 lähtien toteuttanut kokonaisvaltaisen suomalaisten aivopesun.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana kärjistyneet kriisit Ukrainassa ja Palestiinassa ovat saaneet Suomessa omintakeiset tulkintansa.

Mitkä on näitä kriisejä/ aseellisia konflikteja yhdistävät tekijät.

Valtamedia kutsuu toista osapuolta terroristiksi ja toista demokratiaksi.

Jotta saadaan historiallista taustaa tähän terminologiaan, kannattaa ottaa Etelä-Afrikka mukaan.

                                               ***

Etelä-Afrikassa vallitsi äärimmäinen rotusorto 1950-luvulta lähtien. Mustilla ei ollut kansalaisoikeuksia. Heillä ei ollut oikeutta käyttää samoja puistoja, penkkejä, ravintoloita ja uimarantoja kouluista ja yliopistoista puhumattakaan.

Tilanne muistutti Yhdysvaltojen rotusortoa ja Yhdysvallat tukikin kiivaasti Etelä-Afrikan sortoa aina sen päättymiseen 1990-luvulle saakka, vaikka Yhdysvalloissa värillinen väestö sai äänioikeuden sentään jo 1960-luvulla.

Etelä-Afrikan rotusorron ykkösvastustaja Nelson Mandela toimitettiin CIA:n toimesta oikeuteen ja 29 vuodeksi vankilaan toimistaan sorron lopettamiseksi.

Etelä-Afrikan valkoinen rotusortohallitus kutsui sorron vastustajia terroristeiksi. USA-johtoinen länsimedia teki samoin.

                                             ***

Juutalaiset siirtolaiset tunkeutuivat väkivalloin Palestiinan alueelle Britannian avulla tyhjentäen alueen sen kantaväestöstä, palestiinalaisista v. 1948 tuhoten palestiinalaisen yhteisön, kulttuurin, identiteetin, poliittiset oikeudet ja kansalliset pyrkimykset.

700 000 palestiinalaista karkotettiin maasta, yli 500 palestiinalaiskylää tuhottiin ensin siionisti  -asejoukkojen ja myöhemmin Israelin armeijan avulla.

Huolimatta YK:n päätöksistä palestiinalaisten oikeuksista ja maa-alasta, Israel on asevoimin ja laittomien siirtokuntien fanaattisten asukkaiden avulla laajentanut maa-alaansa ja supistanut palestiinalaisten alueet elinkelvottomiksi.

Palestiinalaisiin kohdistuva sorto on pimennetty valtamediassa koska Yhdysvallat tukee kaikkia Israelin väkivaltaisiakin toimia.

Israel on, kuten Etelä-Afrikka aikaisemmin, apartheidvaltio. Se ylläpitää apartheidia sotilaallisin keinoin. Miehittämillään palestiinalaisalueilla sen sotilaat tekevät yöllisiä tarkastuksia palestiinalaiskodeissa, tuhoavat koteja ja teitä maansiirtokoneilla viedäkseen asukkailta viimeisenkin toivon ihmisoikeuksista.

Palestiinalaiset ovat nousseet vastarintaan useaan otteeseen, kuten ANC Etelä-Afrikassa, miehityksensä aikana, voidakseen hengittää vapaammin. HAMAS- järjestö on perustettu toteuttamaan myös aseellista vastarintaa ja sabotaaseja viralliseksi julistetun Palestiinan hallinnon tehdessä yhteistyötä Israelin kanssa.

Poliittinen Hamas voitti Palestiinan parlamenttivaalit vaalit v. 2006.Israel regoi Hamasin voittoon talouspakotteilla. Palestiinalaiset menettivät talousapunsa EUlta ja Yhdysvalloilta. Pääministeriksi valittua Ismayl Haniyyaa estettiin pääsemästä takaisin Gazaan hänen ensimmäiseltä valtiovierailultaan Egyptista. Euroopan unionin tarkkailijat sulkivat rajan Israelin puolustusministerin Amir Perezin käskystä.

Presidentiksi valittu Mahmud Abbas ei ole sallinut järjestää Palestiinaan vaaleja sen koommin.

Apartheid-Israel kutsuu Hamasia terroristijärjestöksi, kuten Etelä-Afrikan rotusortohallitus, USA ja länsimedia kutsuivat ANC:ta.

                                                 ***

Yhdysvaltojen suorittaman väkivaltaisen Ukrainan vallankaappauksen jälkeen, laittomaksi muuttunut eduskunta ja Yhdysvaltojen valitsema Ukrainan hallitus julistivat Itä-Ukrainan Donbassin aluetta vastaan terrorisminvastaisen sodan. Miksi?

Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan kannattivat demokratiaa. He eivät hyväksyneet demokraattisesti valitun presidentti Janukovichin ajoa maanpakoon hengenmenetyksen uhan alla.

Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet nousussa olevaa venäjänkielisten asukkaiden sortoa, historian uudelleen kirjoitusta, toisen maailmansodan muistomerkkien hävitystä eikä sitä, että koko Donbassin väestöltä estettiin sosiaaliturva, koulutus, äidinkielen puhuminen ja uskonnon harjoittaminen pelkästään siksi, että he kannattivat demokratiaa. He päättivät tarttua aseisiin puolustaakseen oikeuksiaan.

CIA:n vaikutuksella Ukrainan ortodoksisen kirkon vaino voimistui ja 2018 perustettiin Ortodoksinen kirkko Ukrainassa- niminen järjestö korvaamaan perinteinen kirkko. Perinteisen kirkon pappeja alettiin vainota ja omaisuutta konfiskoida.

                                                        ***

Tässä on kolme esimerkkiä siitä kuinka länsimaat USA:n johdolla käyttävät demokratiaa ja ihmisoikeuksia tukevista voimista terroristi-nimitystä.

Tämä demokratian ja ihmisoikeuksien vaatimuksen muuttaminen "terrorismin" kannattamiseksi on tarkoitushakuista.

Etelä-Afrikan rotusorron, palestiinalaisten sorron ja Donbassin sorron taustalta paljastuu Yhdysvaltojen väkivallan kasvot.

                                                     ***

USA ja EU sabotoivat Ukrainan Donbassin rauhanomaista ratkaisua YK:n hyväksymän Minskin sopimuksen avulla. Donbassin asukkaiden kärsittyä 9 vuotta USA/Naton ja presidentti Poroshenkon johtamasta sodasta he julistautuivat itsenäisiksi (Minskin sopimusten autonomian sijaan) ja pyysivät itsenäisinä valtioina Venäjää apuun.

Nyt siis lännen terroristeiksi julistamat Donbassin asukkaat pyysivät Venäjän apuun ihmisoikeuksien ja demokratian takaamiseki.

USA:n johtama läntinen tiedonvälitys ryntäsi sen jälkeen puolustamaan USA:n ja EU:n toimia Venäjän ja sen presidentin Putinin demonisoimiseksi. Nyt oli Venäjän ja presidentti Putinin aika muuttua "terroristeiksi". Natsien vaikutuspiirissä oleva Ukrainan hallitus jopa vaati presidentti Putinin haastamista ICC:n kansainväliseen rikostuomioistuimeen hänen autettuaan ukrainalaislapsia turvaan Venäjälle.

Olemme jo ehtineet kokea kansainvälisten tuomioistuinten alistumisen USA:n palvelijoiksi ICTY:n aikana. ICTY tuomitsi Jugoslavian hajottamissotien ajan vain USA:n etujen vastustajia.

Yhdysvallat ei luottanut enää voivansa vaikuttaa tuomioihin kansainvälisissä oikeusistuimissa. Siitä johtuen USA ilmoitti Bratislavan kokouksessa v. 2000 lopettavansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, elleivät ne aja USA:n etuja.

Samassa Bratislavan kokouksessa päätettiin myös NATO:n laajentamisesta Baltiasta (mihin Suomikin luetaan) Ukrainan Odessaan.

                                                 ***

Liikutuksen kyynel silmäkulmassa seurasin ulkoministeri Peka Haaviston puhetta hänen palatessaan Moskovasta v. 2021 neuvottelusta ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa. Kokouksessa Venäjä oli esittänyt tavoitteensa yhteisen turvallisuuden rakentamisesta kaikille osapuolille.

Tällainen kaikkien turvallisuus ei Suomelle kelvannut. Ensimmäistä kertaa ulkoministeri Haavisto ylpeänä kertoi Suomen kuuluvan nyt "sopimusvaraiseen demokraattisten maiden yhteisöön", ei siis enää kansainvälisiä lakeja noudattavaan maailmanjärjestykseen. Arvattavasti ne sopimukset, joiden varaan Suomi on nyt laskeutunut ovat Yhdysvalloissa laadittuja.

                                               ***

Etelä-Afrikassa Mandelan vapauduttua vankilasta 1990-luvulla joukkoliikkeet alkoivat näyttää voimansa. Maailman demokratiaa kannattavat voimat, ammattiyhdistykset etunenässä aloittivat Etelä-Afrikan taloussaarron, jossa Suomen Auto- ja kuljetustyöläisten ammattiliitto oli etunenässä.Mandela nousi ensimmäiseksi demokraattisesti valituksi presidentiksi.

Uskon, että palestiinalaisten ja Donbassin asukkaiden oikeudet toteutuvat demokratian ja joukkovoiman avulla kuten kävi Etelä-Afrikasa. Venäjä on uhrannut valtavasti omaa joukkovoimaansa Donbassin ja alistettujen ukrainalaisten auttamiseksi. USA/NATO/EU ei tule voittamaan vaan demokratia ja kansainväliset oikeudet voittavat.

Yhdysvallat on 1950-luvulta saakka tukenut Ukrainan natseja. Se on tukenut rotusortoa Etelä-Afrikassa ja Palestiinassa. Venäjä tulee olemaan BRICS maiden puheenjohtaja tammikuusta 2024 lähtien. Toivokaamme, että BRICS ja muut länsimaiden tiedonvälityksestä riippumattomat maat kokoavat voimansa auttaakseen Palestiinan itsenäistymistä ja Ukrainan muodostumista joksikin, joka muistuttaisi demokratiaa.

-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, länsipropaganda, USA, Hamas, ANC, DONBASS, apartheid- Etelä-Afrikka, natsi-Ukraina, apartheid-sotiladiktatuuri Israel

Euroopasta tulossa Yhdysvaltojen siirtomaa

Torstai 17.7.2014 klo 11.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Puolan ulkoministeri Sikorski sanoi maansa "ottavan suihin" Yhdysvalloilta saamatta mitään itselleen.Puolan, Liettuan ja Eestin hallitukset jos mitkään ovat tehneet kaikkensa amerikkalaistuakseen ja toimiakseen amerikkalaisemmin kuin amerikkalaiset itse. Liettua on jopa pitänyt maaperällään yhdysvaltojen salaisia kidutusvankiloita ja Eesti valinnut yhdysvaltalaisen presidentin.

Euroopan johtajien, vaikkakaan ei Suomen, luulisi jo tuntevan Yhdysvaltojen toimintatavat, kansan kuvitellun "erityisyyden" muiden kansojen joukossa, sen oikeuttaman arroganssin, mielivallan ja rankaisemattomuuden. Kidutus, salaiset vankilat, salaiset oikeusistuimet, NSA:n senaatin valiokuntaan kohdistama vakoilu sen tutkiessa NSA:n vakoilua ovat esimerkkejä yhdysvaltalaisesta demokratiasta.

On koomista tai ehkä sittenkin traagista, että Porin Suomi-areenalla on oltu huolissaan Venäjän demokratiasta eikä Yhdysvaltojen.USA:n harjoittama globaali salakuuntelu, globaali yli tuhannen sotilastukikohdan sotilaallinen valta ja globaali taloudellinen valta pakotteineen lienee sitten suomalaisten toivomaa aitoa demokratiaa.

Jo 1960-luvulta lähtien Echelon- satelliitti takasi salakuuntelun ja vakoilun edut viidelle maalle:  Yhdysvalloille, Australialle, Uudelle Seelannille, Kanadalle ja Isolle-Britannialle. EU:n sisällä Iso-Britannia toimi linkkinä. Se sai kauppaneuvotteluissa edun muihin Euroopan maihin nähden.  Nyt NSA:n toiminta on totaalista maapallon asukkaiden kontrollia.

19.3.1984 Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reaganin johdolla Yhdysvallat teki salaisen päätöksen ulkopolitiikan suuntaamisesta hallituksen vaihdoksiin Itä-Euroopassa. CIA:n toiminta sai pehmeämmän jatkon National Endowment for Democracysta, jonka tehtävänä oli rahoittaa ryhmiä ja tiedotusvälineitä, joiden toiminta auttaisi USA:n tavoitteisiin pääsemisessä.

Balkanin kohdalla tehtiin selvät salaiset päätökset Jugoslavian liittovaltion hajoittamisesta USA:n pääoman määräysvallassa oleviin pikkuvaltioihin. Foreign operations appropriation law lailla Yhdysvallat päätti,että kaikki Jugoslavian lainat irtisanotaan kertaheitolla ja että Jugoslavian kussakin osavaltiossa on järjestettävä monipuoluevaalit, mutta ei liittovaltiossa.Vaalirahaa saisivat ne ryhmät, jotka ovat myötämielisiä USA:n tavoitteille markkinoiden valtaan pääsyssä.

Kehitys on kaikille tuttu. Lopputuloksena oli toisen maailmansodan aikaisten fasististen voimien nousu sekä kansallistunteen nouseminen taloudellisen kurjuuden keskellä.

Kaikki USA:n päätökset olivat salaisia, osa Euroopan valtioista toimi USA:n kanssa salaisesti yhteistyössä viimeistään NATO:n ryhtyessä ratkaisemaan ongelmia.

Balkan näytti sen, kuinka pitkälle USA menee tavoitteidensa toteuttamiseksi. Aseellinen väkivalta on takataskussa kuten presidentti Clintonin asetoimitukset Kroatialle ja Bosnian islamilaista tasavaltaa tavoittelevalle Bosnian muslimijohtajalle. Yhteisöllisyyteen valtiojärjestelmänsä perustaneen tasa-arvoisen Jugoslavian tilalle saatiin romahtaneita valtioita, joiden velat ovat valtavasti suuremmat kuin Jugoslavian liittovaltiolla konsanaan.

Nyt USA on iskenyt silmänsä Ukrainaan. Jaltan kokouksessa syyskuussa 2013 yhdysvaltalainen eliitti mm Clintonit sopivat Ukrainan amerikkalaistamisesta EU:n avulla. Sama balkanilainen menetelmä vallitsee siellä.

Ukrainan johto on vallankaappauksen jälkeen täysin riippuvainen Yhdysvalloista. Ei Yhdysvallat tule antamaan sille taloudellista tukea vaan IMF:n matokuuria. Armeijan saamat varusteet on maksettava ja Euroopasta ja Yhdysvalloista  tulevat subventoidut tuotteet tulevat romahduttamaan lopunkin teollisuuden ja maanviljelyn elinkelpoisuuden. Euroopan tulevat siivoojat ja roskakuskit tulevat olemaan ukrainalaisia lääkäreitä ja insinöörejä.

Professori Martti Koskenniemen kolumni Helsingin Sanomissa 15.6. koski huolta valtiojärjestelmän murtumisesta ylikansallisen kapitalismin ja fanaattisen uskonnollisen vallan ristipaineessa. Aikaisemin hän kiinnitti huomiota USA-EU kauppasopimuksen demokratiaa murentavaan investointisuojahankkeeseen. Yhteisöllisyys on todella murtumassa ja siihen vaikuttaa Suomessakin eniten median propaganda, joka tukee valheita, puolitotuuksia ja yhdysvaltojen edun mukaista tulkintaa maailman tapahtumista.

Lukija voi kysyä miksi talouspakotteita kohdistetaan Venäjään eikä jatkuvasti muita maita terrorisoivaan Yhdysvaltoihin? Montako ukrainalaista Putin on ampunut ja kuinka monta pelastanut väkivallalta? Entä presidentti Poroshenko USA:n työnjohdolla? 

Suosittelen kaikille lukijoilleni yhdysvaltalaisen The Nation- lehden tilaamista. Siitä avautuu minkälainen rahanvaltaan perustuva Yhdysvallat on.Onko Euroopan syytä muuttua USA:n vasalliksi kuten Puola, Liettua ja Eesti näyttävät haluavan.

The US is colonizing Europe. The well planned destruction of Yugoslavia was the first step and now it is the turn of Ukraine. With massive western propaganda the blame is pointed on Russia. However it is the US who is terrorizing other countries for profit. With global surveillance, military and economic power it tries to keep dependent countries under its control. Estonia, Lithuania and Poland try to be more american than the americans in order to serve the needs of the US. Lithuania has had the secret interrogation center on its soil. Estonia has an American president. They try to use pressure within EU to strengthen economic sanctions as part of the power misuse of the US.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU as US colony, Suomi-areena, Venäjän demokratia, Koskenniemi, EU siirtomaana, Sikorski, Venäjä-pakotteet, Yhdysvaltojen maihinnousu Eurooppaan, länsipropaganda, vakoiluE