Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Sosiaalitoimi ja terveydenhuollon edustajat eivät tunnista narsistia.

Sunnuntai 15.2.2015 klo 11.07 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eerikan traagisen kuoleman tulisi vihdoin pysäyttää sosiaalitoimen ja terveydenhuollon työntekijät tunnistamaan narsistinen, henkistä ja fyysistä väkivaltaa harjoittava omainen.Kuinka moni lapsi ja vanhus on huolehtivaa omaista näyttelevän narsistin uhreja.

Lapsi ei turvattomuutensa vuoksi uskalla kertoa saamastaan kohtelusta. Narsistisen omaisen vallan alla oleva vanhus vuorostaan häpeää omaa avuttomuuttaan.

Narsistinen omainen manipuloi, valehtelee, käyttäytyy sadistisesti, väkivaltaisesti ja pystyy viranomaisten edessä näyttelemään huolehtivaa vain lapsen/vanhuksen etua ajavaa uhrautuvaa läheistä.

Eerikan elämän tapahtumatiedoista julkisuudessa saaduista näytteistä voidaan havaita, että perheenjäseniä on tavattu yksitellen ja pääasiassa viranomaiset ovat uskoneet isän tarinoita vaikka kaikki merkit ovat viitanneet tytön kokemaan pahoinpitelyyn.

Vanhusten kohdalla henkinen ja fyysinen kaltoinkohtelu voi johtaa paitsi masennukseen, kuolemanpelkoon, psykoosiin mutta myös kuolemaan. Kuolema voidaan aiheuttaa lääkehoidon laiminlyönnillä ja johdonmukaisten hoitojen keskeyttämisellä. Narsistinen omainen valehtelee terveysviranomaisille asioiden olevan kunnossa, vaikka ne eivät ole.

Narsistisen valehtelun, manipuloinnin ja väkivallan ilmapiiri on yleistynyt koko yhteiskunnassa niin perheissä, kuin kansainvälisissä suhteissa. Narsistisella vallankäytöllä pyritään tyydyttämään vallanhimoa. Maailman johtava supervalta käyttää aseellista väkivaltaa, yksipuolisen tiedonvaltaa sekä taloudellista valtaa niihin, joiden se ei katso toteuttavan omia vallantarpeitaan.

Kuinka pienemmät kansalliset järjestelmät toimisivat inhimillisemmin ja vähemmän narsistisesti. Narsismi on päivän sana.

Narsismin selättäminen sosiaali- ja terveydenhuollossa edellyttää eläytymistä. Vain eläytyminen, kyky käyttää aitoja tunteita yhteistyössä voi auttaa avuttomia lapsia ja vanhuksia.

Narsistisen henkilön vallan voi murtaa ainoastaan neuvottelumenetelmillä, joissa kaikki asianosaiset Eerikan tapauksessa, Eerika, isä, isän naisystävä, äiti, lastensuojelutyöntekijä, terveydenhuollon työntekijä ja psykologi kokoontuvat yhdessä. Joskus työssäni nuorisopsykiatrian ylilääkärinä jouduin huomaamaan, että narsisti ei ollut kukaan hoidettavan perheenjäsen vaan lastensuojelun työntekijä. Joskus lastensuojelun työntekijä pyrki manipuloimaan niin, että yhteisneuvottelua ei voitaisi toteuttaa. Neuvottelu on toteutettava siten, että puheenvuorot asetetaan niin, että lapsi voi osallistua keskusteluun. Tätäkin on harjoiteltava.

Neuvottelumenetelmän lisäksi neuvottelussa on on oltava johdonmukainen auktoriteetti puheenjohtajana, joka ei salli kenenkään manipulointia.

Helsingin nuorisopsykiatriassa 1990-luvulla oli kolme pääperiaatetta. Hoidon jatkuvuus, päivystysluonteisuus ja psykoterapia. Mikään näistä osista ei saa puuttua, jos pyritään inhimilliseen kohtaamiseen.

Lastensuojelussa jos missä on keskeistä, että lapsella on sama työntekijä jatkuvasti. Nuorisopsykiatriassa jatkuvuus tuli saman lääkärin ja hänen työryhmänsä antamasta huolenpidosta.

Narsismi ilmenee yhteiskunnassamme monin eri tavoin. Narsistinen pilapiirtäjä tukijoineen saa poliisisuojelun loukatessaan alistetussa asemassa olevien kansanryhmien tunteita. Läntisiä arvoja edustava narsistinen ylemyydentunne on sokea haavoittuvuudelle, jota se ei kovettuneisuudessaan tunnista. Narsistinen omainen ei tunnista vanhuksen herkkyyttä vaan murskaa sen. Kova narsismin arvoyhteiskunta ei tunnista fasismia, ennekuin se aseet kädessä on täällä kuten 1930-luvulla, jolloin herkät ja tuntevat sodanvastustajat pantiin Suomessa vankilaan, jotta sotavoimat pääsivät rynnäköimään ja tyydyttämään ylemmyydentunnettaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vanhukset heitteillä, narsismi ja fasismi, Eerika, uhanalaiset lapset ja vanhukset, narsistinen omainen, hyväuskoiset viranomaiset, vastuuttomuus, väkivalta