Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

HAMAS, ANC ja DONBASS

Perjantai 1.12.2023 klo 9.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

USA-johtoinen valtamedia on voimakkaampi kuin koskaan. Erityisesti Suomen ainutkertainen valtiollinen sensuuri valtion huoltovarmuuskeskuksen rahoittama  Mediapooli on vuodesta 2014 lähtien toteuttanut kokonaisvaltaisen suomalaisten aivopesun.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana kärjistyneet kriisit Ukrainassa ja Palestiinassa ovat saaneet Suomessa omintakeiset tulkintansa.

Mitkä on näitä kriisejä/ aseellisia konflikteja yhdistävät tekijät.

Valtamedia kutsuu toista osapuolta terroristiksi ja toista demokratiaksi.

Jotta saadaan historiallista taustaa tähän terminologiaan, kannattaa ottaa Etelä-Afrikka mukaan.

                                               ***

Etelä-Afrikassa vallitsi äärimmäinen rotusorto 1950-luvulta lähtien. Mustilla ei ollut kansalaisoikeuksia. Heillä ei ollut oikeutta käyttää samoja puistoja, penkkejä, ravintoloita ja uimarantoja kouluista ja yliopistoista puhumattakaan.

Tilanne muistutti Yhdysvaltojen rotusortoa ja Yhdysvallat tukikin kiivaasti Etelä-Afrikan sortoa aina sen päättymiseen 1990-luvulle saakka, vaikka Yhdysvalloissa värillinen väestö sai äänioikeuden sentään jo 1960-luvulla.

Etelä-Afrikan rotusorron ykkösvastustaja Nelson Mandela toimitettiin CIA:n toimesta oikeuteen ja 29 vuodeksi vankilaan toimistaan sorron lopettamiseksi.

Etelä-Afrikan valkoinen rotusortohallitus kutsui sorron vastustajia terroristeiksi. USA-johtoinen länsimedia teki samoin.

                                             ***

Juutalaiset siirtolaiset tunkeutuivat väkivalloin Palestiinan alueelle Britannian avulla tyhjentäen alueen sen kantaväestöstä, palestiinalaisista v. 1948 tuhoten palestiinalaisen yhteisön, kulttuurin, identiteetin, poliittiset oikeudet ja kansalliset pyrkimykset.

700 000 palestiinalaista karkotettiin maasta, yli 500 palestiinalaiskylää tuhottiin ensin siionisti  -asejoukkojen ja myöhemmin Israelin armeijan avulla.

Huolimatta YK:n päätöksistä palestiinalaisten oikeuksista ja maa-alasta, Israel on asevoimin ja laittomien siirtokuntien fanaattisten asukkaiden avulla laajentanut maa-alaansa ja supistanut palestiinalaisten alueet elinkelvottomiksi.

Palestiinalaisiin kohdistuva sorto on pimennetty valtamediassa koska Yhdysvallat tukee kaikkia Israelin väkivaltaisiakin toimia.

Israel on, kuten Etelä-Afrikka aikaisemmin, apartheidvaltio. Se ylläpitää apartheidia sotilaallisin keinoin. Miehittämillään palestiinalaisalueilla sen sotilaat tekevät yöllisiä tarkastuksia palestiinalaiskodeissa, tuhoavat koteja ja teitä maansiirtokoneilla viedäkseen asukkailta viimeisenkin toivon ihmisoikeuksista.

Palestiinalaiset ovat nousseet vastarintaan useaan otteeseen, kuten ANC Etelä-Afrikassa, miehityksensä aikana, voidakseen hengittää vapaammin. HAMAS- järjestö on perustettu toteuttamaan myös aseellista vastarintaa ja sabotaaseja viralliseksi julistetun Palestiinan hallinnon tehdessä yhteistyötä Israelin kanssa.

Poliittinen Hamas voitti Palestiinan parlamenttivaalit vaalit v. 2006.Israel regoi Hamasin voittoon talouspakotteilla. Palestiinalaiset menettivät talousapunsa EUlta ja Yhdysvalloilta. Pääministeriksi valittua Ismayl Haniyyaa estettiin pääsemästä takaisin Gazaan hänen ensimmäiseltä valtiovierailultaan Egyptista. Euroopan unionin tarkkailijat sulkivat rajan Israelin puolustusministerin Amir Perezin käskystä.

Presidentiksi valittu Mahmud Abbas ei ole sallinut järjestää Palestiinaan vaaleja sen koommin.

Apartheid-Israel kutsuu Hamasia terroristijärjestöksi, kuten Etelä-Afrikan rotusortohallitus, USA ja länsimedia kutsuivat ANC:ta.

                                                 ***

Yhdysvaltojen suorittaman väkivaltaisen Ukrainan vallankaappauksen jälkeen, laittomaksi muuttunut eduskunta ja Yhdysvaltojen valitsema Ukrainan hallitus julistivat Itä-Ukrainan Donbassin aluetta vastaan terrorisminvastaisen sodan. Miksi?

Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet vallankaappausta vaan kannattivat demokratiaa. He eivät hyväksyneet demokraattisesti valitun presidentti Janukovichin ajoa maanpakoon hengenmenetyksen uhan alla.

Donbassin asukkaat eivät hyväksyneet nousussa olevaa venäjänkielisten asukkaiden sortoa, historian uudelleen kirjoitusta, toisen maailmansodan muistomerkkien hävitystä eikä sitä, että koko Donbassin väestöltä estettiin sosiaaliturva, koulutus, äidinkielen puhuminen ja uskonnon harjoittaminen pelkästään siksi, että he kannattivat demokratiaa. He päättivät tarttua aseisiin puolustaakseen oikeuksiaan.

CIA:n vaikutuksella Ukrainan ortodoksisen kirkon vaino voimistui ja 2018 perustettiin Ortodoksinen kirkko Ukrainassa- niminen järjestö korvaamaan perinteinen kirkko. Perinteisen kirkon pappeja alettiin vainota ja omaisuutta konfiskoida.

                                                        ***

Tässä on kolme esimerkkiä siitä kuinka länsimaat USA:n johdolla käyttävät demokratiaa ja ihmisoikeuksia tukevista voimista terroristi-nimitystä.

Tämä demokratian ja ihmisoikeuksien vaatimuksen muuttaminen "terrorismin" kannattamiseksi on tarkoitushakuista.

Etelä-Afrikan rotusorron, palestiinalaisten sorron ja Donbassin sorron taustalta paljastuu Yhdysvaltojen väkivallan kasvot.

                                                     ***

USA ja EU sabotoivat Ukrainan Donbassin rauhanomaista ratkaisua YK:n hyväksymän Minskin sopimuksen avulla. Donbassin asukkaiden kärsittyä 9 vuotta USA/Naton ja presidentti Poroshenkon johtamasta sodasta he julistautuivat itsenäisiksi (Minskin sopimusten autonomian sijaan) ja pyysivät itsenäisinä valtioina Venäjää apuun.

Nyt siis lännen terroristeiksi julistamat Donbassin asukkaat pyysivät Venäjän apuun ihmisoikeuksien ja demokratian takaamiseki.

USA:n johtama läntinen tiedonvälitys ryntäsi sen jälkeen puolustamaan USA:n ja EU:n toimia Venäjän ja sen presidentin Putinin demonisoimiseksi. Nyt oli Venäjän ja presidentti Putinin aika muuttua "terroristeiksi". Natsien vaikutuspiirissä oleva Ukrainan hallitus jopa vaati presidentti Putinin haastamista ICC:n kansainväliseen rikostuomioistuimeen hänen autettuaan ukrainalaislapsia turvaan Venäjälle.

Olemme jo ehtineet kokea kansainvälisten tuomioistuinten alistumisen USA:n palvelijoiksi ICTY:n aikana. ICTY tuomitsi Jugoslavian hajottamissotien ajan vain USA:n etujen vastustajia.

Yhdysvallat ei luottanut enää voivansa vaikuttaa tuomioihin kansainvälisissä oikeusistuimissa. Siitä johtuen USA ilmoitti Bratislavan kokouksessa v. 2000 lopettavansa noudattamasta kansainvälisiä lakeja, elleivät ne aja USA:n etuja.

Samassa Bratislavan kokouksessa päätettiin myös NATO:n laajentamisesta Baltiasta (mihin Suomikin luetaan) Ukrainan Odessaan.

                                                 ***

Liikutuksen kyynel silmäkulmassa seurasin ulkoministeri Peka Haaviston puhetta hänen palatessaan Moskovasta v. 2021 neuvottelusta ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa. Kokouksessa Venäjä oli esittänyt tavoitteensa yhteisen turvallisuuden rakentamisesta kaikille osapuolille.

Tällainen kaikkien turvallisuus ei Suomelle kelvannut. Ensimmäistä kertaa ulkoministeri Haavisto ylpeänä kertoi Suomen kuuluvan nyt "sopimusvaraiseen demokraattisten maiden yhteisöön", ei siis enää kansainvälisiä lakeja noudattavaan maailmanjärjestykseen. Arvattavasti ne sopimukset, joiden varaan Suomi on nyt laskeutunut ovat Yhdysvalloissa laadittuja.

                                               ***

Etelä-Afrikassa Mandelan vapauduttua vankilasta 1990-luvulla joukkoliikkeet alkoivat näyttää voimansa. Maailman demokratiaa kannattavat voimat, ammattiyhdistykset etunenässä aloittivat Etelä-Afrikan taloussaarron, jossa Suomen Auto- ja kuljetustyöläisten ammattiliitto oli etunenässä.Mandela nousi ensimmäiseksi demokraattisesti valituksi presidentiksi.

Uskon, että palestiinalaisten ja Donbassin asukkaiden oikeudet toteutuvat demokratian ja joukkovoiman avulla kuten kävi Etelä-Afrikasa. Venäjä on uhrannut valtavasti omaa joukkovoimaansa Donbassin ja alistettujen ukrainalaisten auttamiseksi. USA/NATO/EU ei tule voittamaan vaan demokratia ja kansainväliset oikeudet voittavat.

Yhdysvallat on 1950-luvulta saakka tukenut Ukrainan natseja. Se on tukenut rotusortoa Etelä-Afrikassa ja Palestiinassa. Venäjä tulee olemaan BRICS maiden puheenjohtaja tammikuusta 2024 lähtien. Toivokaamme, että BRICS ja muut länsimaiden tiedonvälityksestä riippumattomat maat kokoavat voimansa auttaakseen Palestiinan itsenäistymistä ja Ukrainan muodostumista joksikin, joka muistuttaisi demokratiaa.

-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, länsipropaganda, USA, Hamas, ANC, DONBASS, apartheid- Etelä-Afrikka, natsi-Ukraina, apartheid-sotiladiktatuuri Israel

VOITONPÄIVÄ

Tiistai 9.5.2023 klo 10.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Fasismia ja natsismia vastustavat valtiot ja kansat viettävät 9.5. jälleen Voitonpäivää.

Voitonpäivällä on suuri merkitys myös Suomelle. Sitä vietetään Neuvostoliiton voiton kunniaksi sen valloittaessa toisen maailmansodan päätteeksi Berliinin v. 1945. Neuvostoliitto voitti myös Suomen armeijan. On paradoksaalista, että se oli voitto myös Suomelle.

Suomessa järjestettiin ensimmäisen demokraattiset vaalit maaliskuussa 1945. Sisällissodan jälkeen äänioikeutta oli supistettu. Työläistaustaisilla kansalaisilla oli monia rajoituksia. Jo v. 1918 viisikymmentäkuusi sosialidemokraattista kansanedustajaa vangittiin. Seitsemän kansanedustajaa kuoli vankileireillä v. 1918 ja yksi 1919.

Suomen valtiollinen toiminta ei muistuttanut demokratiaa. Yhteiskunta kehittyi lähes luonnonvoimaisesti kohti fasismia. Ministeri Heikki Ritavuori murhattiin helmikuussa v. 1922 hänen lopetettuaan ”heimosoturien” retket Neuvostoliiton rajan yli Karjalaan. Suomen työväenpuolueen eduskuntaryhmä, 27 edustajaa, pidätettiin v. 1923 etsivän keskuspoliisin toimesta, samoin puolueen johtajistoa – yhteensä 200 henkilöä. Puolueen arkistot takavarikoitiin, kirjapainot suljettiin. Mitään todisteita valtiopetoksen valmistelusta ei kuitenkaan löytynyt.

Marsalkka Mannerheim oli presidentti Ståhlbergin ja demokratian vastaisen prosessin taustahenkilö.

 

                                                       ***

Pohjanmaalla kehittyi jääkärien ja heimosotureiden toimesta liike, jonka tavoitteena oli murskata työväestön aatemaailmaan perustuva toiminta. Tuhotakseen kommunistit ja heiksi epäilemänsä tahot pohjalaiset organisoivat Helsinkiin niin sanotun talonpoikaismarssin, joka oli tarkoitettu valtiovallalle uhkaukseksi seurauksista, joita voisi koitua, ellei hallitus saisi aikaan kommunistisen toiminnan lakkauttavia lakeja.

Jääkärieversti Paavo Talvela hoiti marssin tekniset järjestelyt. Marssijat, joita oli 12 000, saapuivat Helsinkiin eri puolilta maata 7. heinäkuuta 1930. Presidentti Relander, pääministeri Svinhufvud ja Mannerheim ottivat heidät vastaan Senaatintorin portailla seisten. Marssilla pyrittiin matkimaan Mussolinin fasistien marssia Roomaan vuonna 1922. Joillekin se saattoi palauttaa mieleen sisällissodan jälkeen pidetyn Mannerheimin valkoisen voitonparaatin tunnelmaa.

Kommunistisen toiminnan kieltävä laki, joka vaati eduskunnan määräenemmistön, saatiin voimaan tiukassa äänestyksessä vasta vaalien jälkeen seuraavassa eduskunnassa.

1930-luvun vaaleissa poistettiin vaalilistoilta kylmästi kaikkien sellaisten nimet, joiden epäiltiin olevan lähellä kommunisteja.

Seuraavat presidentinvaalit käytiin Lapuanliikkeen ehdoin. Se ei missään tapauksessa halunnut K.J. Ståhlbergia presidentiksi. Svinhufvud oli jo pääministerinä ollessaan määrännyt kaikki kommunistiset kansanedustajat pidätettäviksi. Häneen Lapuanliike luotti.

Svinhufvud tulikin valituksi. Ensi töikseen hän kutsui Mannerheimin uudistetun puolustusneuvoston puheenjohtajaksi, mikä oli Lapuan liikkeen vaatimus. Tehtäviin liitettiin sotavoimien ylipäällikkyys mahdollisen sodan syttyessä.

K.J. Såhlberg oli voittanut Mannerheimin kirkkaasti ensimmäisissä Suomen presidentinvaaleissa heinäkuussa 1919. Mannerheim olisi halunnut tukea heimosotien käymistä Itä-Karjalassa ja saada suojeluskunnista itselleen oman yksityisen armeijan. Ståhlberg ei ollut sallinut yhtäkään Mannerheimin hankkeista. Nyt fasistisen kehityksen aallonharjalla kaikki oli Mannerheimille mahdollista.

 

                                                     ***

Lapuanliikkeen tavoitteena oli ollut muuttaa Suomi diktatuuriksi. Mäntsälän kapina tavoitteen saavuttamiseksi ei onnistunut. Liikkeen perintöä kantamaan syntyi Isänmaallinen kansanliike -puolue eli IKL. Se oli kommunisti- ja demokratiavastainen ja sen tavoitteena oli unelma yksikielisestä Suur-Suomesta.

IKL:n kannattajat olivat varakkaita maanviljelijöitä, opiskelijoita, monet akateemisen koulutuksen saaneita kuten Helsingin yliopiston rehtori Rolf Nevanlinna ja rikosoikeuden professori Bruno Salmiala. Joukossa oli useita pappeja. Kuten monet Suomen kansainväliseen politiikkaan, sotiin, vankileireihin, asekätkentään  ja teloituksiin liittyvät asiakirjat, myös IKL:n jäsenluettelot tuhottiin, jotta ne eivät joutuisi sodan jälkeen liittoutuneiden käsiin.

Sisäministeri Urho Kekkosen yritykset vuodesta 1938 lähtien lakkauttaa fasistisena pitämänsä järjestö tyssäsivät oikeuslaitokseen ja lehdistön heijastelemaan kansalaismielipiteeseen. Eduskunta päätti lakkauttamisesta, lehdistö nosti metelin ja raastuvanoikeus kumosi päätöksen äänestyksellä. Myöhemmin korkein oikeus vahvisti raastuvanoikeuden päätöksen.

IKL:n lakkauttamisprosessin epäonnistuminen heijasteli sisällissodan jälkeen oikeuslaitokseen, akateemiseen sivistyneistöön, papistoon, lehdistöön ja yleiseen oikeustajuun pesiytynyttä fasistista asennetta. Venäjä-viha, venäläisiin kohdistunut ylemmyydentunne ja Suur-Suomi-aate kietoutuivat marsalkka Mannerheimin ihannointiin ja jakoivat hänen elitistisen, yksinvaltaisen todellisuutensa.

Fasismin nousu Italiassa ja natsismi Saksassa antoivat Suomelle muista Pohjoismaista poikkeavan mallin. Saksan ihailulle oli historialliset perinteet. Saksan armeijan avulla Suomen porvaristo oli voittanut sisällissodassamme Suomen työväenluokan. Jääkäriupseerit järjestivät säännöllisiä tapaamisia saksalaisten upseerien kanssa. Vierailuja Saksaan seurasi vastavierailuja Suomeen. Myös Mannerheim ihaili saksalaisen yhteiskunnan kehitystä Hitlerin johdolla. Kommunistien ja juutalaisten vaino oli hyväksyttävissä. Tanska ja Norja pelkäsivät saksalaisia, mutta suomalaisten suhtautuminen oli päinvastaista. Mannerheim tutustui Preussin sisäministeriin Herman Göringiin, josta tuli kolmannen valtakunnan ilmailuministeri.

 

                                                        ***

Neuvottelujen Neuvostoliiton kanssa kariuduttua talvisodan alla Suomi tukeutui fasistiseen Italiaan ja natsi-Saksaan toteuttaakseen omaa voimapolitiikkaan perustuvaa, fasistiseksi muodostunutta maailmankuvaansa.

Kesällä 1939 Suomessa oli vieraillut sekä Saksan armeijan komentaja Halder että Britannian armeijan komentaja Kirke. Molemmat olivat seuranneet sotaharjoituksia Karjalan Kannaksella vain kymmenien kilometrien päässä Leningradista. Pohjolan päämiehet olivat lokakuussa kokouksessaan kannustaneet Suomea katsoen, että sota tulee onnistumaan.

Muutamia päiviä talvisodan syttymisen jälkeen Suomen edustaja tapasi jo fasistisen Italian ulkoministeri Cianon neuvotellen lisävarustusten saamisesta. Lentokoneita tarvittaisiin, joitakin olikin jo lähetetty. Hitleriltä oli saatu lupa aselähetyksiin, joskaan ei julkisesti.

 

                                                    ***

Mannerheim oli vaatinut kaikkien kommunistien ja poliittisesti epäluotettavien henkilöiden vangitsemista hyvissä ajoin ennen sodan alkua. Jo v. 1923, 1930 ja edelleen vuoteen 1944 saakka etsivä keskuspoliisi pidätti tuhansia ihmisiä, joita tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin, yleensä ”valtiopetoksen valmistelusta”. Pelkästään vuoden 1939 lokakuussa poliisi vangitsi 272 henkilöä.

Lyhyen talvisodan jälkeen, Mannerheim kutsui Saksan armeijan Suomeen syyskuussa 1940 eduskunnan, hallituksen ja presidentin selän takana. Poliittiset vastuuhenkilöt kuulivat asiasta vasta, kun sotilaat marssivat Pohjois-Suomeen.

Neuvostoliitto esitti kollektiivisen turvallisuusjärjestelmän aikaan saamista. Toisaalta Ranska ja Englanti tekivät hyökkäämättömyyssopimukset Saksan kanssa tavoitteenaan ilmeisesti auttaa Hitlerin Saksaa valmistelussa hyökkäykseen Neuvostoliittoa vastaan.

Mannerheim ja Suomen hallitus suunnittelivat hyökkäystä Neuvostoliittoon yhdessä Hitlerin Saksan kanssa. Suomen pohjoinen armeija taisteli Saksan armeijan alaisuudessa. Suomen armeija suunnitteli yhdessä Saksan natsi -armeijan kanssa Leningradin piirityksen, jossa kuoli yli miljoona ihmistä.

Mannerheimillä oli yhteisen hyökkäyksen alkaessa kesäkuussa 1941 valmiina suunnitelma keskitysleirien rakentamiseksi Itä-Karjalassa asuville venäjänkielisille siviileille. Keskitysleireissä oli 23 984 henkilöä, naisia vanhuksia ja lapsia. Rakennuksia ympäröivät piikkilangat ja vartiotornit. Henkiin jääneet vangit vapautuivat 28.6.1944 puna-armeijan saapuessa paikalle.

 

 

                                                         ***

Puna-armeijan voitto oli voitto myös Suomen demokratialle. Rauhansopimusten perusteella fasistiset järjestöt oli lakkautettava, poliittiset vangit vapautettava, aseiden määrään ja käyttöön tuli rajoituksia ja ystävällisiä suhteita naapurimaahan tuli edistää. Myöhemmin solmittiin YYA-sopimus ystävyydestä ja yhteistyöstä Neuvostoliiton kanssa.

 

                                                         ***

Presidentti Kekkosen aikakauden päättyessä Suomen poliittinen tilanne on muuttunut yhä kärkevämmin 1930-luvun suuntaan.

Ensimmäiset merkit nähtiin Suomen ostaessa yhdysvaltalaiset Hornet-hävittäjät. Tuolloinen puolustusministeri Elisabet Rehn nosti puheessaan Suomen sotien päätteeksi aseita tulevaa sotaa varten kätkeneet upseerit kunniaan. Tällä kunnianosoituksella avattiin väylä natsismin palauttamiselle.

Seuraava paluuta viitoittanut hanke oli liittyminen Euroopan Unioniin. EU on Round Table of Industrialists järjestön hanke, jonka tehtävä on palvella Yhdysvaltojen aseteollisuutta.

EU aloitti perustamiskokouksessaan Maastrichtissa ensimmäisen sodan Euroopassa toisen maailmansodan jälkeen. Kokouksessa läsnä olleet maat, Saksan johdolla,  tunnustivat kansainvälisten lakien vastaisesti Kroatian ja Slovenian itsenäisyyden Jugoslavian liittovaltiosta tietäen tämän päätöksen johtavan sotaan. Tämä tunnustaminen yhdessä USA:n, Osama bin Ladenin ja Yhdysvaltojen natsi -diasporan provosoiman aseellisen toiminnan kanssa johti silmittömiin etnisiin konflikteihin Balkanilla.

Suomi myötäili varsinkin EU:hun liityttyään Saksan ja Yhdysvaltojen ja NATOn valtapyrkimyksiä tässä sodassa.                             

 

                                                        ***

2000-luvulle tultaessa Suomi on tarjonnut palveluksiaan Yhdysvalloille mm. Kosovon ryöstössä ja serbiomaisuuden haltuunotossa.

Suomen armeijan johto, poliittinen johto ja valtiollisesti sensuroitu valtamedia ovat kannattaneet Suomen liittymistä sotilasliitto NATO: on siitä huolimatta, että Venäjä on katsonut NATO:n /Yhdysvaltojen ydinaseiden tulon omille rajoilleen aiheuttavan eksistentiaalisen uhan maalleen.

1930-luvun lopulla Neuvostoliitto ehdotti kollektiivisen turvallisuusjärjestelmän rakentamista. Myös viime vuosina Venäjä on esittänyt aiemmin tehdyn sopimuksen NATO:n laajentumisen rajoittamisesta ja kaikkien maailman maiden turvallisuuden huomioon ottamista.

Sen sijaan että Suomi kannattaisi Venäjän ehdotusta kaikkien maiden turvallisuuden huomioimisesta, Suomi on kuten 1930-luvulla voimapolitiikan kannalla yhteistyössä muiden sitä kannattavien maiden kanssa. Nämä voimapolitiikkamaat ovat alkaneet kutsua itseään sopimusvaraiseen demokratiaan kuuluviksi maiksi, jotka perustavat oikeutuksensa NATO:n sotilasliiton varaan.                                               

 

                                                         ***

Asekätkijöiden kunnianpalautuksen lisäksi myös muut fasistiset hankkeet ovat saaneet 2000-luvun kannattajansa. Tasavallan presidentin puoliso esiintyi fasistisena kielletyn Lotta-Svärd-järjestön 100-vuotisjuhlassa pääpuhujana Suurkirkossa puettuna valkeaan pitkään asuun täynnä symboliikkaa.

Yhdysvallat, Kanada ja monet muut natsi -rikollisia kotimaihinsa ottaneet maat ovat tukeneet natsismia toisen maailmansodan päättymisestä lähtien. Fasistinen Franco ei olisi selvinnyt ilman Yhdysvaltojen tunnustusta ja tukea. Ukraina on Yhdysvaltojen v. 2014 organisoiman vallankaappauksen seurauksena muuttunut natsien ohjailemaksi valtioksi, jossa ei ole poliittista vapautta, ei oppositiopuolueita, ei uskonnon- eikä lehdistönvapautta. Ukraina on käynyt sisällissotaa omia demokratiaa kannattavia kansalaisiaan vastaan jo 9 vuotta käyttäen näiden henkilöiden äidinkieltä- venäjää ja sen käyttämistä sekä venäläistä kulttuuria perusteena hengenmenolle.

Suomen tasavallan presidentti Niinistö on vaimonsa ohella antanut kannatuksensa Ukrainan natsismille. Hän ja hänen vaikutuksestaan Suomen hallitus on lähettänyt aseita Ukrainan sisällissotaan. Aseet on lähetetty natsi-hallitukselle, jotta se voisi voittaa demokratian ja ihmisoikeuksien toteutumista edistämään tulleen Venäjän armeijan. Kiovan hallituksen uhrit, Donbassin siviilit ovat olleet aseellisen hyökkäyksen ja terroritekojen kohteena vuodesta 2014 lähtien.

Sota Ukrainassa on Yhdysvaltojen sotaa Venäjää vastaan, johon Yhdysvalloista riippuvaiset EU-maat osallistuvat aselähetyksillä ja palkkasotureilla. Suomen tasavallan presidentti on kehunut Suomen aseiden olevan hyvässä rasvassa. Siis aseellinen kuntomme on niin hyvä, että sillä voitetaan Venäjän armeija. Ilmeisesti näillä sanoilla Niinistö olettaa yhteistyössä EU-maiden ja Yhdysvaltojen kanssa Suomen päihittävän Venäjän.

Suomen pääministeri Sanna Marin on myös astunut riviin vaatimaan natsi-Ukrainan voittoa demokraattisten ukrainalaisten ja venäläisten yhteisrintamasta.

 

                                                          ***

Liittymällä jääräpäisesti NATO: on sen Venäjälle aiheuttamasta turvallisuusuhasta huolimatta Suomi muistuttaa kovasti 1930-luvun natsi-ajan liittoutumista natsismin ja fasismin kannattajien kanssa.

Sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen ”sopimusvaraiseen liittoutumaan” kuuluvat maat olivat kieltäytyneet turvallisuusyhteistyöstä, Venäjä on ilmoittanut, että sen on pakko ryhtyä sotilasteknisiin toimenpiteisiin auttaakseen Donbassissa asuvia sisällissodan uhreja saamaan turvallisen elämän.

Venäjä on ilmoittanut tavoitteekseen Ukrainan demilitarisoimisen ja de-natsifioimisen. Se taistelee samalla tavalla ihmisyyden puolesta koko maapallolla kuin toisessa maailmansodassakin. 

 

ONNEA VOITONPÄIVÄNÄ!

 

 

 

 

                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                        

 

 

 

                                                                           

 

 

                                                              

 

                                                                            

 

 

 

 

                                                                         

 

 

                                                                     

 

                          

 

                                                                     

                                              

 

                                                                

 

                                                   

 

 

 

 

                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 1930-luvun fasistinen Suomi, voitonpäivä, taistelu natsismia ja fasismia vastaan, Suomen vaiettu historia, natsi-Ukraina, EU ja USA natsismin tukijoina

NATOON LIITTYMINEN, DEMOKRATIAN JA HYVINVOINTIVALTION PURKAMINEN

Keskiviikko 14.12.2022 klo 15.26 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen eduskunta keskusteli eilen kiireellä liittymisestä sotilasliitto NATO: on.

Eräs edustajista kysyi neuvoa, miten nyt pitäisi käyttäytyä, että Turkki ei suuttuisi.

Miten tähän on tultu? Kansanedustajalla ei ole omaa itsenäistä käsitystä, vaan hän odottaa jostakin ylemmältä taholta neuvoa.


***

Olen kirjoittanut kirjassani ”Parantajan roolit” kansanedustaja-ajastani vuosina 1983 -87. Olin myös Pohjoismaiden neuvoston jäsen. Tuohon aikaan Yhdysvallat jo antoi ohjeita, minkälaista kauppaa Suomi saisi käydä Neuvostoliiton kanssa. Johtavat poliitikot paimensivat, ja presidentti Kekkosen väistyttyä tila Yhdysvaltojen vaikutukselle avautui esteettä.

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan kokouksessa oli keskusteltu Euroopan unionista ja siitä, että Volvon pääjohtaja Per Gyllenhammar oli Europan teollisuusyritysten, Round Table of Industrialistsin puheenjohtaja. Hänen tiedettiin olevan myös yhdysvaltalaisen aseteollisuuden Lockheedin hallituksessa.

Round Table of Industrialists laati EU:n perustavat asiakirjat – ne muuttuivat sanasta sanaan varsinaisiksi EU:n asiakirjoiksi.

Katsoin, että Euroopan unioni ei voi olla tyydyttämässä aseteollisuuden pyrkimyksiä vaan siitä tulisi muodostua rauhaan ja yhteistyöhön perustuva järjestö, kuten sen alun perin suunnitelleet Altiero Spinelli ystävineen olivat suunnitellut fasistien vankilasaarella.

Kerroin tästä Pohjoismaiden neuvoston valtuuskunnan kokouksesta eduskunnan istuntosalissa. Sen johdosta puhemiesneuvosto harkitsi varoituksen antamista minulle ”salaisuuksien paljastamisesta”. Varoitusta ei kuitenkaan tullut.

***

Neljä vuotta kansanedustajakauteni jälkeen, Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa 1991-92 päätettiin, Saksan johdolla, aloittaa sota Jugoslaviaa vastaan tunnustamalla kansainvälisten lakien vastaisesti sen yksi osavaltio, Kroatia, itsenäiseksi.

USA:n presidentti Reagan oli suunnitellut tätä hajottamista jo 1980-luvun alkupuolella. Nyt voimakkaan yhteistyökumppanin EU: n tultua Helmut Kohlin Saksan johdolla muodostetuksi, sota voitiin aloittaa Reaganin entisen varapresidentin, presidentti George H.W. Bushin johdolla.

Jatko olikin sitten Bill Clintonin vastuulla vuoteen 1999 saakka. Tuolloin suoritettiin viimeiset NATO-pommitukset ja Serbian Kosovon valtaaminen.
Kosovoon rakennettiin laittomasti jättimäinen USA:n sotilastukikohta Bondsteel. NATO miehitti Kosovon, joka YK:n päätöksellä 1244 jäi Serbian maakunnaksi, jolla päätöksellä solmittiin rauha islamistista Kosovoa tavoittelevien albaanien ja Jugoslavian demokraattisen hallituksen välillä.

Hyvinvointivaltio Jugoslavia, kommunistijohtoinen sosialistinen valtio oli murskattu. Kansantulolla mitattuna 24. sijalla maailmantilastossa oleva valtio itsenäistettyine osavaltioineen putosi kehitysmaaluokkaan.

***

Miksi kirjoitan tästä nyt?

Suomelle on käymässä kuten Jugoslavialle tai vielä tuoreempi esimerkki on Ukraina.

Ilman varoitusta, kansainvälisiä lakeja rikkoen Jugoslavian lainat USA:lta, maailmanpankilta ja IMF:ltä irtisanottiin yhdessä yössä.

Millä Suomea uhkaillaan? Ketkä suomalaiset ovat tässä juonessa mukana?

Suomi on nyt antanut fasistisen rakenteen omaavalle, sisällissotaa omia kansalaisiaan vastaan lähes 9 vuotta käyneelle Ukrainan hallitukselle aseita kansalaistensa tappamiseen, jotka kansalaiset ovat äidinkieleltään venäjänkielisiä ja jotka kannattivat USA:n vallankaappaushallituksen sijaan demokraattisesti vaaleilla valittua presidenttiä ja puolueita.

USA:n ja NATOn tukemien ja kouluttamien sotilaiden ryhtyessä 21.2.2022 hyökkäämään ja ottamaan autonomiseksi julistautunutta Donetskin ja Luhanskin aluetta väkivalloin haltuunsa nämä alueet pyysivät Venäjältä itsenäisyytensä tunnustamista ja sen jälkeen saapumista apuun.

***

Presidentti Sauli Niinistö oli Jugoslavian sodan aikana EDU:n Euroopan demokraattisen unionin puheenjohtaja sekä Suomen hallituksen jäsen. Järjestön tarkoituksena oli ”kommunismin kitkeminen” Euroopasta. Natsi-armeijaan koulutuksensa saanut Saksan liittokansleri Helmut Kohl oli pyytänyt Niinistöä tähän tehtävään. Angela Merkel oli Kohlin hallituksen jäsen Jugoslavian sodan aikana.

Sauli Niinistöstä tehtiin Suomen presidentti 2012. Mitkä olivat taustavoimat?

Suomi liitettiin kansalta salaa NATO:n isäntämaasopimukseen 2014, ja Juha Sipilän hallitus nimitettiin 2015. Yleisradio kehotti ohjelmassaan toimittaja Riku Rantalan toimesta ja ulkoministeri Tuomiojan läsnä ollessa katsojia ilmoittamaan toimittajalle kaikki tuntemansa Putinin trollit.

USA:n vuonna 2014 suorittaman Ukrainan vallankaappauksen jälkeen kaappausta tukeneet voimat tilasivat, saksalaisen tutkijan Sabine Schifferin mukaan, Hill&Knowltonin markkinointitoimiston suorittamaan Venäjän presidentti Putinin demonisonnin. Demonisointi on jatkunut nyt 8 vuoden ajan.

Juha Sipilän hallitus loi Suomen mediasensuurin. Valtion turvallisuuskomiteaan kuuluvat kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt presidentin kansliapäällikkö mukaan luettuna. Komitean alaisena on huoltovarmuuskeskus. Tämä huoltovarmuuskeskus alkoi rahoittaa Mediapoolia, josta muodostui valtiollinen sensuuri. Sensuurin alaisuuteen kuuluvat Yle, MTV, sanomalehdet, kustannustalot eli kaikki Suomen asukkaat tavoittavat tiedotusvälineet.

Sipilän hallitus aloitti myös hyvinvointivaltion alasajon. Seurauksena oli mm. ammatillisen koulutuksen romahdus ja yliopistoresurssien alasajo.
Hallitus kutsui maahan NATO:n hybridikeskuksen valtiollista sensuuria vahvistamaan. Sen lisäksi Sipilän hallitus solmi useita kahdenvälisiä sotilaallisia sopimuksia eri NATO-maiden kanssa. Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan Suomella oli tuolloin jo noin 60 tällaista sopimusta.

***

Presidentti Niinistö valitsi oikeuskansleriksi ohi hallituksen esityksen Tuomas Pöystin, joka oli palvellut kokoomuspuoluetta sosiaali ja -terveydenhuollon uudistuksessa. Tarjolla virkaan olisi ollut korkeatasoisia valtiosääntöasiantuntijoita. Valinnan seurauksena Suomi on siirtynyt demokratian ja perustuslain toteuttamisen ulkopuolelle.

Presidentti Niinistö on sekaantunut sisäpolitiikkaan. Hän oli moneen kertaan luvannut NATO-asiassa kansanäänestyksen. Sen sijaan että hallitus olisi järjestänyt sellaisen, jäsenyyden hyväksymisen perusteena käytettiin epäluotettavaa vaatimattoman osanottajamäärän mielipidekyselyä. Tätä Niinistö on käyttänyt esiintyessään ulkomailla Suomen kansan puolesta.

Oikeusministeriö järjesti kansalaisille mahdollisuuden esittää pankkitunnuksilla varmistetun kantansa NATO-jäsenyyteen. Lausuntoa ei juuri mainostettu ja aikaa sen toteuttamiseen oli niukasti. Kaikki vastaajat suhtautuivat NATO-jäsenyyteen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kielteisesti. Tätä tulosta ulkoministeri Pekka Haavisto pitää NATO-myönteisenä kannanottona.

Haavisto esiintyi NATO-propagandistina myös Jugoslavian pommitusten yhteydessä. Hän esiintyi julkisuudessa asiantuntijana ja todisti Geiger-mittari kädessään, että maaperästä ei löytynyt radioaktiivisuutta, vaikka NATO-oli pommittanut uraanipommeilla. Vuosien kuluessa lisääntyneet syöpämäärät ovat osoittaneet toista

Presidentti Niinistö sekaantui myös sisäpolitiikkaan järjestämällä jokaiselle eduskuntaryhmälle ”keskustelutilaisuuden” NATO-kysymyksestä. Sen jälkeen jokainen eduskuntaryhmä on ollut ”ruodussa”.

Samalla tavalla Yhdysvaltojen nykyinen presidentti, tuolloin varapresidentti Joe Biden kävi siirtomaakseen ottamansa Ukrainan parlamentissa Radassa, paikan päällä, antamassa ohjeita yleisen syyttäjän valinnasta. Yleisellä syyttäjällä oli merkitystä Bidenin pojan Hunterin liiketoimissa Ukrainassa.

***

Parantajan roolit-kirjassani kerron tilanteesta 1980-luvulla. Salaisuuksista/totuutta ei saanut kertoa. Nyt tilanne on huikeasti pahempi. Tosiasioiden kertominen julkisuudessa on käynyt lähes mahdottomaksi.

Suomen media – ja kustannusalan sensuuri on totaalinen. Sen lisäksi Suomen kuuluminen Euroopan unioniin on johtanut siihen, että EU-komission julistettua mediasensuurin, Suomi noudattaa oman sensuurinsa lisäksi sitä. Kaikki uutiset Venäjän ja ymmärtääkseni myös Kiinan virallisista tietolähteistä on suljettu pois ulottuviltamme. Siten tiedot Ukrainan sisällissodan toisen osapuolen tapahtumista, joissa Venäjä on apuna, jäävät pimentoon.

Suomen hallitus on lähettänyt miljardeilla aseita Ukrainan natsihallitukselle. Suomen hallitus ei ole muistanut kertoa, että niitä käytetään muita ukrainalaisia vastaan apuun tulleiden venäläisten ohella.

Suomen hallitus ei ole kokenut tarpeelliseksi kertoa, minkälainen yhteiskunta Ukraina on. Sen suunnaton korruptio ja ihmisoikeuksista piittaamattomuus muistuttaa toisen maailmansodan natsi aikaa. Yle kertoo huolellisesti mahdollisista Venäjän aiheuttamista ihmisuhreista, mutta samana päivänä Donetskissa Kiovan hallinnon ohjuksista kuolleista ihmisistä ei mainita sanallakaan.

***

Sen sijaan, että Suomi aikaisempana puolueettomana maana tukisi rauhanomaisia ratkaisuja, se kiihdyttää sotatoimia.

Suomi ottaa vastaan Ukrainan pakolaisia. Monet heistä ovat 9 vuotta kaltoin kohdeltuja venäjänkielisiä ihmisiä. Sen sijaan että Yle haastattelisi eri äidinkielen omaavia ukrainalaisia heidän elämästään ja kohtaloistaan natsihallinnon alaisuudessa, Yle kertoo omaa NATO-maiden edellyttämää tarinaa.

Suomen hallitus ei tule selviämään valtion velasta. Se on osallistunut innokkaimpana Venäjä-vastaisten pakotteiden pystyttämiseen. Hallitus ei puhu omasta vastuustaan pakotteiden haitoista vaan totuuden vastaisesti syyttää Venäjää.

Aseiden hankinnan seurauksena hallitus alkaa suunnitella hyvinvointivaltion purkamista. Terveydenhuolto romahtaa ensimmäisenä. Jos hoitajille maksettaisiin työn edellyttämää palkkaa heidän ei tarvitsisi hakeutua Norjaan tai muihin parempaa palkkaa maksaviin maihin tai ammatteihin.

Suomessa ehdotetaan opiskelun muuttamista maksulliseksi. Palaisimme historiassa taaksepäin siihen aikaan, kun vain varakkaat perheet kouluttivat lapsensa yliopistoissa.

Päivähoidon henkilöstöpula johtuu myös palkkauksesta ja riittämättömistä koulutuspaikoista.

Esimerkkejä hyvinvointivaltion purkamisesta hintana aseostoille löytyy vaikka kuinka. Maanteiden korjausvelka on eräs helpoimmin havaittavista puutteista.

***

Uudessa armeijamme isäntämaassa Yhdysvalloissa on aseita, mutta ei hyvinvointia. Ei ole terveydenhuoltoa, asunnottomat lojuvat New Yorkin ja Los Angelesin kaduilla turvautuen huumeisiin. Yli 2 miljoonaa ihmistä on vankilassa ja n. puoli miljoonaa pidätettynä. Kuolemantuomio on sallittu.

Yhä kasvava määrä valtioita kieltäytyy osallistumasta USA:n johtamaan yksinapaiseen maailmaan, jota ylläpidetään sodilla ja talouspakotteilla. Ne etsivät yhteistyön ja kansainvälisten lakien ohjeistamaa rauhanomaista ja oikeudenmukaista maailmaa BRICS:n puitteissa.

Natsismin ja fasismin hyväksymisen eteneminen Euroopassa näyttäytyy YK:n äänestyksissä. Ukrainan aseistaminen on sen kärjekkäin esimerkki. USA ja Ukraina ovat natsismin kannatuksen kärki, joka yhden ainoan vuoden aikana voimistui sodaksi Venäjää, natsismin ja fasismin vastaisen työn johtovaltiota vastaan.

Vasta kun Suomi ja suomalaiset alkavat nähdä sensuurin verhon läpi ”salaisuudet” joita meidän ei haluta näkevän, voimme yhdessä ryhtyä kamppailuun päästäksemme NATO-jäsenyyden sijasta BRICS: in jäseneksi turvataksemme hyvinvointivaltiomme ja kyvyn keskinäiseen yhteistyöhön vihan sijaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: NATOon liittyminen, demokratian purku, hyvinvointivaltion purku, natsi-Ukraina, Ukrainan sisällissota, aseteollisuuden palveleminen, mediasensuuri, EU, EU komissio, Donbass ja Kosovo, poliittiset salaisuudet,

Angela Merkel ja Saksan liukuminen kohti natsismia

Lauantai 25.6.2022 klo 17.16 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luin yhdysvaltalaisen Kati Martonin analyysin Angela Merkelistä. Kirjailija on amerikkalaisen diplomaatin Richard Holbrooken vaimo. Koko kirja on laadittu kylmän sodan silmälasit silmillä. Siten ei ihme, että juuri tämä teos on käännetty suomeksi WSOY:n, mediapoolin jäsenen toimesta.

Lukiessa Martonin tekstiä jään pohtimaan, onko tämä kirja kertomus hänestä itsestään, hänen ajatusmaailmansa kehityksestä sosialistisen Unkarin taakseen jättäneenä ja sen vaurioittamana henkilönä.

Lukijana joudun kysymään, onko tässä todella Merkel mielipiteineen ja vaiko kirjailija käsityksineen. Kuten yleensäkin, luen mieluiten objektiivisuuteen pyrkiviä elämäkertoja. Toisaalta on tietysti hyvä, että kirjoittajan tausta ja lähtökohdat ovat tiedossa.

Varhaiseen keski-ikään saakka Merkel eli sosialistisessa Saksan demokraattisessa tasavallassa. Hän suoritti fysiikan maisterin tutkinnon ja siirtyi Saksojen yhdistymisen jälkeen politiikkaan Helmut Kohlin suojeluksessa.

Ensimmäisessä ministerin postissaan 1991 alkaen Merkel toimi naisten ja nuorison asioista vastaavana ministerinä, myöhemmin ympäristöministerinä.

 

                                                                          ***

 

Angela Merkelin isä oli ”lännestä” Itä-Saksaan muuttanut pastori, minkä vuoksi sosialistisessa maassa Merkelin perhettä pidettiin porvarillisena. Merkelin vakaumus on syvästi uskonnollinen. Hänen isäänsä pidettiin sosialistina eikä tämä tai Merkelin äiti koskaan äänestäneet tytärtään vaaleissa.

Merkelin maailmankuvassa juutalaisten kärsimykset Hitlerin ajan Saksassa muodostavat keskeisen tekijän. Hänen käyntinsä Israelissa ovat eräänlaisia Canossan matkoja katumusharjoituksineen. Sen sijaan Jugoslavian hajottaminen ja serbien kärsimykset Hitlerin Saksan ja fasistisen Kroatian vallan alla ei näytä merkinneen Merkelille mainittavasti mitään – kirjailija ei niitä mainitse.

On hämmästyttävää, että osallistuminen Helmut Kohlin hallitukseen ei ole tuonut Merkelin tietoisuuteen mesenaattinsa yhteistyötä Kroatian natsien ja Yhdysvaltojen natsidiasporan kanssa. Eikö nais- ja nuorisoasiain ministeriä otettu mukaan keskeisiin sotapoliittisiin neuvotteluihin?

EU-Saksa aloitti Jugoslavian hajottamisprosessin yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa. Ensimmäinen askel oli kansainvälisten sopimusten ja Jugoslavian perustuslain vastainen Kroatian itsenäisyyden tunnustaminen. Sen seurauksena Kroatia aloitti USA:n ja sen NATO-liittolaisten kanssa sodan Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan. Kohl auttoi hankkimaan aseita Itä-Saksan jäljelle jääneistä varastoista. USA:n natsidiaspora ja Osama bin Laden auttoivat sodan rahoituksessa.

Teoksen kirjoittajan aviomies Richard Holbrooke oli keskeinen diplomaatti Jugoslavian hajottamissotien aikana.

Jugoslavian hajottamisesta hyötyi Yhdysvaltojen sotateollisuus. Loppuvaiheen pommitukset olivat sille tuottoisia. Yhdysvalloilla oli Saksojen yhdistymiseen saakka 300 000 sotilasta Länsi-Saksan maaperällä, mutta se halusi sillanpääaseman myös Balkanille tavoitteenaan koko Jugoslavian miehitys.

 

                                                                      ***

Oletetaan, että Angela Merkel ei tiennyt mitään Jugoslavian hajottamissotien natsikytköksistä. Mikä sitten selittää hänen solahtamisensa tuohon Kohlin ajamaan prosessiin?

Lukijalle nousee mieleen eräs syy: Angela Merkelin lähes lapsenomainen Amerikan ihailu. Kulutustavaroiden puutteen keskellä Itä-Saksan kasvatti, kuten muutkin hänen maanmiehensä, toivoi saavansa samanlaisen farkku/cocacola -maailman kuin ”lännessä”. Angela olikin ensimmäinen koululuokassaan, jolla jo sosialismin aikaan oli farkut. Hän oli saanut ne ”lännessä” asuvilta sukulaisiltaan.

Muistan omasta lapsuudestani ensimmäisen matkan Yhdysvaltoihin vuonna 1950. Olin 9-vuotias ja pääsin sisareni kanssa äidin kongressimatkalle mukaan kuukauden mittaiselle vierailulle eri puolille Yhdysvaltoja. Kävimme vaarini veljen, maailmanmestaripainija Väinö Ketosen kotona Massachusettsissa. Astuessamme omakotitaloon sisään näimme sisareni kanssa eteisessä ison pahvilaatikon täynnä appelsiineja. Se vaikutti sodanjälkeisen säännöstelyn maasta tulleille pikkutytöille ihmeeltä.Lukiessani Merkelin rajatonta Amerikan ihailua mieleeni muistuu tuo oma kokemukseni.

Samalla matkalla koin kuitenkin myös bussissa lehahtaneen valkoisten amerikkalaisten kauhun kipittäessäni bussin takaosaan, jossa oli vain mustia matkustajia. Valkoiset ja mustat olivat yhtä kauhuissaan tästä tavattomasta teosta. Appelsiinit ja mustien asema tarjosivat melko realistisen kuvan todellisuudesta.

Merkelin kodalla realismi paljastui paljon myöhemmin, kun paljastui että presidentti Obaman hallinto oli kuunnellut hänen henkilökohtaista puhelintaan.

 

 

                                                                         ***

Seuraava liittohallitus sosialidemokraatti Gerhard Schröderin ja vihreiden  johdolla ryhtyi pommittamaan Serbiaa v. 1999 yhdessä NATO-liittolaisten kanssa palvellakseen Yhdysvaltojen miehitysvaltaa. Pommitukset päättäneessä sopimuksessa YK totesi Kosovon olevan Serbian maakunta, mutta Suomen presidentin johdolla serbiomaisuus siellä konfiskoitiin ja Saksan sivustatuella Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi.

 

                                                                          ***

Merkelin pitkä liittokanslerikausi kesti 15 vuotta. Sinä aikana suhteet Venäjän ja kiihtyvästi laajenevan EU:n ja NATO:n välillä heikkenivät. Yhdysvaltojen painostuksesta ja kiristystoimien perusteella EU:n ja NATO:n tulkinnat Afganistanin, Irakin, Georgian, Syyrian, Libyan ja Ukrainan sodista saivat Amerikan sotateollista kompleksia tukevat harhaiset tulkinnat lännen valtamedioissa.

Merkelin elämäkerran kirjoittaja nimittää Yhdysvaltojen väkivaltaista, tarkka-ampujien ja natsien avulla toteutettua Ukrainan vallankaappausta v. 2014 ”Putinin sodaksi”. Tosiasiassa Yhdysvaltojen asettama laiton eduskunta ja hallitus julisti eduskunnan puhemies Turchinovin suulla Itä-Ukrainalle ”terrorismin vastaisen sodan”. Donbassin asukkaita, jotka eivät hyväksyneet vallankaappausta, vaan kannattivat demokraattisesti valittua presidenttiä, kutsuttiin länsimedian vahvistuksella”terroristeiksi”. Krimin asukkaiden pako natsien kynsistä sai myös lännen tuomion. Presidentti Putinin Venäjää rangaistiin Yhdysvaltojen ja useiden EU-maiden toteuttamasta vallankaappauksesta.

Angela Merkel osallistui Minskin sopimuksen laatimiseen. Tavoitteena oli autonomian säätäminen Donbassin pääasiassa venäjää äidinkielenään puhuvalle väestölle. Donbassin pommitukset saivat kuitenkin jatkua 8 vuotta 14 000 siviilin ja 400 lapsen menettäessä henkensä Ukrainan vallankaappauseduskunnan säätäessä venäjänkielisen väestön demokraattiset oikeudet poistavia lakeja. Niiden mukaan koulunkäynti venäjänkielellä on laitonta, oppositiopuolueet on lakkautettu, natsipataljoonat on integroitu armeijaan ja tiedustelupalveluun, venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-ohjelmat ovat kiellettyjä. Merkel vaikeni.

 

Samaan aikaan kun Angela Merkel suree juutalaisten kohtelua Saksan valtaamilla alueilla toisen maailmansodan aikana, hän ei ole huomaavinaan sitä, että Ukrainan natsit ja niiden vaikutuksen alainen hallitus toimii kuin Hitler aikoinaan. Ainoa johtopäätös on se, että Saksan on hyväksyttävä Yhdysvaltojen vallankaappaus ja sen jälkeinen NATO: n yhä voimistuva vaikutus Ukrainassa oman riippuvuutensa seurauksena.

 

                                                                    ***

Angela Merkelin perijätär, Euroopan komission johtaja Ursula von der Leyen on tuhonnut EU:n ja Venäjän suhteet. EU on pystyttänyt Suomen turvallisuuskomitean alaisen Mediapoolin kaltaisen sensuurin koko Eurooppaan. Objektiivinen tiedonvälitys on lakkautettu, venäläiset RT-news ja Sputnik on sensuroitu kattavasti. 

Todellisuuden kieltävä ilmapiiri on johtanut siihen, että Venäjää halutaan rangaista siitä, että se haluaa kaikkien maiden turvallisuudesta huolehdittavan tasaveroisesti eikä yksinapaisen USA-johtoisen maailmanjärjestyksen pohjalta. Rikollisen ryöstöpolitiikan, rasismin ja natsismin tukemisen on loputtava. 

 

                                                                         ***

Venäjän presidentti Vladimir Putinin puhe Pietarin talousfoorumissa 17.6.2022 oli valtiomiehen puhe. Euroopassa ei ole toista johtajaa, joka ansaitsisi saman tittelin sen syvällisessä merkityksessä.   

 

                                                                         ***

On luonnollista, että juuri WSOY julkaisee tällaisen kylmäsotahenkisen muistelmateoksen. Se täydentää viimeiset kolme kuukautta maassamme vallinnutta joukkopsykoosia. Paluu 1930-luvulle on tapahtunut presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin johdolla. Itsenäisestä Suomesta ei ole enää jälkeäkään. Suomi seuraa Saksan askelissa kohti natsismia.USA:n luoma natsi- Ukraina on saanut Suomen valtiojohdolta myös aseellisen tuen.

 

 

 

                            

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Angela Merkel, Saksan itsenäisyys, USA:n vallankäyttö, natsi-Ukraina, Venäjä, presidentti Putin, Ursula von der Leyen,