Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomi toistaa 1920-luvun natsismin nousun historiaansa.

Keskiviikko 12.1.2022 klo 13.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

C.G.Mannerheim hävisi presidentinvaalit K.J. Ståhlbergille. Silti Suomen yhteiskunta kävi 1920-luvulla ja 1930-luvulla jatkettua sisällissotaa. Valkoinen osapuoli saksalaisarmeijoineen oli armahdettu sotarikoksistaan, demokratiaa tavoitellut työväestö virui vankileireillä.Mannerheim esiintyi voittajana.

Mannerheim ei kuitenkaan onnistunut saamaan itselleen suojeluskunnista omaa yksityisarmeijaa, mitä hän tavoitteli "suojeluskuntaselkkauksessa."

Mannerheim oli vuosien 1922-23 Kallion hallituksen oikeusministerin, äidin puolelta aatelissukua olevan Otto Åkessonin läheinen ystävä. Åkessonin käskystä etsivä keskuspoliisi pidätti 4.elokuuta 1923 Suomen Työväenpuolueen STP:n johtajat ja koko eduskuntaryhmän, kaikkiaan yli 200 ihmistä, epäiltynä valtiopetoksen valmistelusta. Etsivä keskuspoliisi takavarikoi STP:n arkistot ja sulki kirjapainot, jotka olivat tekemisissä puolueen kanssa. Teon yllättämä Kallion hallitus ei tiennyt asiasta ja vaati todisteita. Niitä ei löytynyt.

STP:n eduskuntaryhmä oli tullut valituksi vaaliliitosta, johon kuuluivat työväenpuolueen lisäksi Suomen Ammattijärjestö, sosialidemokraattinen nuorisoliitto ja sosialidemokraattinen naisliitto. Kansanedustajiksi valittiin 27 edustajaa, joista 6 oli naisia. Ryhmä edusti kommunisteja ja vasemmistososialidemokraatteja.

Lapuanliikkeen nousu, kommunistien toiminnan kieltävät kommunistilait ja vaalilistoilta lapualaisten mielivallalla poistetut edistykselliset ehdokkaat johti porvarillisten puolueiden voittoon eduskuntavaaleissa kahden kolmasosan enemmistöllä.

Mannerheim antoi 30.9.1930 julkilausuman:"Minä toivon, että jokainen, joka muistaa vuoden 1918, on antava tukensa näille epäitsekkäille isänmaallisille pyrinnöille, jotka Lapuanliikkeen vaikutuksesta ovat päässeet julkiseen elämäämme vaikuttamaan."

Tiivis yhteistyö sisällissodan voittajan, Saksan armeijan kanssa jatkui koko 1920-30 luvun. Sotilastiedusteluyhteistyö Neuvostoliittoa vastaan oli jatkuvaa. "Vapaussodan" voittoa juhlittiin Saksan sotilaspäällystön ja Suomen armeijan ja valtiojohdon kanssa vuosittain.

P.E.Svinhufvudin tultua presidentiksi v. 1931 hän kutsui Mannerheimin Puolustusneuvoston puheenjohtajaksi, mikä oli Lapuan -liikkeen vaatimus.

Neuvostoliiton puolelle tunkeutuneet heimosoturit olivat saaneet Mannerheimin tuen samoin tavoite Pietarin valtaamisesta ja Suur-Suomen perustamisesta pysyi Mannerheimin tavoitteena aina toisen maailmansodan loppuun saakka.

Tuo 1920- 30 luvun ahdistava tunnelma on täällä jälleen.

Suomi on rynnistänyt natsismin eturintamaan heti EU:hun liittymisen jälkeen.

Suomi on liittoutunut ensisijaisesti Yhdysvaltojen kanssa, maan joka otti vastaan Saksasta pakenevia natseja ja otti heitä runsaasti myös CIA:n palkkalistoille. Ilman Yhdysvaltojen runsasta apua ja fasistisen Espanjan tunnustamista, Espanjan fasistinen väkivalta vankileireineen ei olisi kestänyt 1970-luvulle saakka.

Vastalahjaksi Espanja tarjosi Yhdysvalloille mahdollisuuden pystyttää maahansa USA:n sotilastukikohtia.

Suomen nykyinen presidentti Sauli Niinistö toimi jo 1990-luvulla Saksan liittokansleri Kohlin pyynnöstä EDU:n puheenjohtajana, EDU:n jonka päätehtävä on Sauli Niinistön mukaan kommunismin kitkeminen Euroopasta.

Nyt kommunismia ei enää kitketä suomalaisvoimin vain Suomesta, kuten 1920-30 luvuilla vaan nyt tavoitteena on koko Eurooppa.

Suomi lähti heti EU:n perustamisen jälkeen, vaikka Suomi ei vielä ollut jäsen, tukemaan sosialistisen Jugoslavian liittovaltion haltuunottoa.

Suomen valtamedia ja kansainväliset toimijat osallistuivat propagandaan, jolla Jugoslavian suurin kansanryhmä serbit julistettiin Hitlereiksi, heidän vastustettuaan liittovaltion hajottamista.

Yhdysvallat irtisanoi Jugoslavian valtion kaikki lainat yhdessä yössä, CIA aloitti eri kansanryhmien vastakkainasettelua vahvistavan propagandan - olivathan serbit viruneet toisen maailmansodan aikana fasistisen Kroatian keskitysleireissä yhdessä juutalaisten ja kommunistein kanssa. Syitä keskinäiseen epäluuloon olisi ollut ilman CIA:n vahvistavaa toimintaakin.

Euroopan unionin jäsenyys vahvisti Suomen mahdollisuuksia vahvistaa Yhdysvaltojen ja Saksan tavoitteita kääntää katse jälleen toisessa maailmansodassa voittamatta jäänyttä vihollista Venäjää vastaan.

Suomi auttoi kouriintuntuvasti Yhdysvaltojen halutessa valloittaa itselleen sillanpääasema Balkanilta. Presidentti Martti Ahtisaari johti prosessia, jossa Serbiaan YK:n päätöksellä 1244 ja historiallisestikin  kuuluva maakunta Kosovo päätettiin laittomalla päätöksellä itsenäistää.Alueelle jo 8 vuotta aikaisemmin perustettu Yhdysvaltojen laiton sotilastukikohta sai itsenäistymisestä ikäänkuin lailliselta vaikuttavan maaperän

Suomi on ryhtynyt yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa myös sotilaallisesti lähtemällä mukaan Afganistanin sotaan. Kommunismin kitkeminen Afganistanista oli tapahtunut Vietnamin ja Indonesian jälkeen ja ennen Jugoslaviaa vuoteen 1990 mennessä. Vasta Jugoslaviassa Suomi pääsi tosi toimiin.

Kuten Suvi Ahola kirjallisuusarviossaan Katri Valaa kuvaavan Minna Maijalan kirjan arviossaan  Helsingin Sanomissa 9.1.2022 toteaa, kulttuuri-ilmapiiri Suomessa oli 1930-luvulla ahdistava ja edistyksellisiä kirjailijoita estettiin saamasta teoksiaan julkisuuteen.

Presidentti Niinistön hanke "kommunismin kitkemisestä" Euroopasta on toteutunut myös Suomessa lähes täydellisesti. Suomen valtamedia, kirjankustannusala verovaroin kustannettua Yleisradiota myöten on täydellisesti CIA:n ja nyky-fasistien komennossa.

Suomi on liitetty, ilman eduskuntakäsittelyä, NATO:n isäntämaasopimukseen. Se merkitsee Yhdysvaltojen johtamille NATO-liittolaisille täydellistä pääsyä Suomen maaperälle, Suomen kustannuksella, myös ydinaseilla varustettuna.

Heti isäntämaasopimuksen solmimisen jälkeen v. 2014 Suomen turvallisuuskomitea, johon kuuluvat kaikkien ministeriöiden kansliapäälliköt (tasavallan presidentin kansliapäällikkö mukaanluettuna)keskitti tiedonvälituksen ja kustannustoiminnan valvonnan ja suunnittelun alaiselleen Mediapoolille.

Vuonna 2014 Yleisradion TV-ohjelmassa toimittaja Riku Rantala kehotti ulkoministeri Tuomiojan läsnäollessa katselijoita ilmoittamaan toimittajalle katsojien tiedossa olevat "trollit", Venäjään myönteisesti suhtautuvat henkilöt.

Samana vuonna valtioneuvoston tiedottaja ilmoitti eduskunnalle pitämässään seminaarissa tulleen välttämättömäksi lähettää 100 toimittajaa ja virkamiestä Yhdysvaltoihinopiskelemaan "oikeanlaista" tiedovälitystä.

Juha Sipilän kokoomus-, perussuomalaiset-, keskusta-hallitus lähetti nämä opetuslapset Harvardin yliopistoon.

Siten CIAn ei enää tarvinnut laatia uutisia, joita uutistenlukija, tietämättä niitä CIA:n laatimiksi, toisti kuten esimerkiksi Jugoslaviaa hajotettaessa tapahtui. Nyt uutistenlukija oli itse CIA:n tiedottaja.

Koska tämä "trollien" eli Venäjään myönteiseti suhtautuvien kansalaisten joukko on jotakin julkisuudesta poistettavaa kuonaa, koko valtamedia ja kulttuuriala on nyt puhdistettu heistä täysin.

Tiedotus Ukrainan väkivaltaisesta vallankaappauksesta toimii erinomaisena esimerkkinä.

Yhdysvaltojen suunnitteleman ja yhteistyössä usean EU-Nato-maan ja Ukrainan natsien  kanssa toteuttaman väkivaltaisen vallankaappauksen totuus on piilotettu.

Kaappauksen yksityiskohdat ovat tiedossa ja siitä on tieteellisiä tutkimuksia, joita myös Yhdysvaltojen entinen Moskovan suurlähettiläs Jack F.Matlock jr. on julkaisussaan referoinut.

Toisin sanoen niin yhdysvaltalaiset kuin suomalaiset ulkopolitiikan toimijat tietävät mitä on tapahtunut, mutta näyttelevät tietämätöntä.

Presidentti Obaman johdolla toteutettu kaappaus sai paimenekseen nykyisen presidentti Bidenin, joka on nähty useissa lyhytelokuvissa esiintymässä Ukrainan parlamentissa Radassa antamassa ohjeitaan. Vallankaappauksen jälkeisessä hallituksessa oli useita ulkomaalaisia ministereitä - valtiovarainministeri oli yhdysvaltalainen.

Vallankaappaushallitus julisti "terrorisminvastaisen sodan" itä-ukrainalaisille, jotka kannattivat demokraattisesti valittua presidentti Janukovichia, eivätkä halunneet alistua vallankaappaushallituksen ja natsien valtaan.

Suomen valtamedian ja virkamieskunnan saaman CIA-propagandakoulutuksen seurauksena emme saa enää totuuspohjaista tiedonvälitystä. Myöskään tieteellistä totuutta esittäviä kirjoja ei julkaista tai ne siivotaan kirjastoista kuten NATO-kriittinen presidentti Mauno Koiviston esipuheella varustettu teos Jarmo Laine:"Toisenlainen totuus Kosovosta", puhumattakaan omista teoksistani, "Lahtari, Punikki ja Teurastaja marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä tai "Lupa olla julma".

Nykyisellä tilanteella, kuten 1920 -30 luvuilla on vakava vaikutus myös vaaleihin. Valtamedian toteuttaessa CIA-vaikutteista uutisointia ja rahan vaikuttaessa vaalimainontaan, vaalien tulos noudattaa nykyisen tasavallan presidentin ja hänen puolisonsa tavoitteita. 

Viime presidentinvaaleissa ilmiö oli jo merkittävä. Valtamedia vaikeni isäntämaasopimuksesta, jonka tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli solmituttanut, eduskunnan ollessa kesälomalla, ilman eduskuntakäsittelyä.

Nykyinen epärehellinen uutisointi Venäjän tavoitteista turvallisuutensa takaamiseksi saa ulkopoliittisen johtomme tuen.

Yksikään ulkopoliittinen vaikuttajamme ei ole lausunut sanaakaan objektiivisuuden puutteesta, kansainvälisten lakien rikkomuksista, YK:n peruskirjan sysäämisestä syrjään, Yhdysvaltojen salaisista vankiloista, sen sotarikosten paljastajan Julian Assangen kidutuksesta, laittomista pommituksista, kaikesta siitä epäinhimillisestä, jonka hyväksymiseen maamme on sidottu ehtona NATO-yhteistyölle ja maapallon tuhoamiselle USA:n sotilaallisen toiminnan seurauksena.

Suomen ulkopoliittinen johto ja valtamedia syyttävät Venäjää aggressiivisuudesta. Kuitenkin viimeisten 20 vuoden aikana Yhdysvallat on pudottanut 337 000 pommia Afganistaniin, Syyriaan ja Irakiin - 46 iskua päivässä.

Venäjä ei ole tällaista tehnyt. Jopa 1970-luvun lopulla Neuvostoliitto tuli Afganistaniin maan hallituksen pyynnöstä. Samoin Venäjän sotilaallinen tuki Syyrialle tapahtuu kansainvälisten lakien mukaisesti Syyrian hallituksen pyynnöstä.

Suomen sisällissodan tuomiot kohdistettiin työläisiin. Syyttäjinä, todistajina ja tuomareina toimivat omistavaa luokkaa edustavat valkoiset.

Yhdysvaltojen sodissa Yhdysvallat ja NATO rahoittavat mahdolliset tuomioistuimet ja tuomarit ja syytettyinä ovat Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden uhrit. Yhdysvaltojen tai NATO:n upseerit eivät joudu sotarikoksistaan syytteeseen tai jos joskus harvoin joutuvat, eivät tule tuomituiksi.

Suur-Suomi ja Pietarin tuhoaminen olivat pienehköjä tavoitteita nykyisen ulkopoliittisen johtomme hankkeisiin verrattuna. Eläytyminen naapurimaamme Venäjän asemaan ja turvallisuuteen NATO-aseittemme uhrina ei yksinkertaisesti meitä kosketa.

Hitler lupasi tuhota Pietarin ja antaa sen sen jälkeen Mannerheimille. Mitäköhän Yhdysvallat on Niinistölle luvannut?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi Suomessa 1920-luvulla, Mannerheim, eduskuntaryhmän vangitseminen, Sauli Niinistö, kommunismin kitkeminen, isäntämaasopimus, natsismin ilmapiiri 2010-luvulla, turvallisuuskomitea, mediapooli, CIA-koulutus, sensuuri