Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Serbian Kosovo ja Ukrainan Donbass

Tiistai 19.7.2022 klo 18.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

SERBIAN KOSOVO JA UKRAINAN DONBASS 

Yhdysvallat on tunkeutunut viimeisten 30 vuoden aikana yhä syvemmälle Euroopan rakenteisiin. Maa on natsismin perinnön kantaja. YK:n vuonna 2021 pidetyssä äänestyksessä Yhdysvallat ja Ukraina maailman ainoina valtioina pidättäytyivät vastustamasta natsismia.

Valtio, joka merkittävimmällä tavalla vaikutti toisessa maailmansodassa natsismista saatuun voittoon, oli Neuvostoliitto. Huolimatta liittoutumisestaan Neuvostoliiton kanssa Yhdysvallat suuntautui Neuvostoliiton tuhoamiseen kohta sodan päättymisen jälkeen. Kommunismin ja vasemmistolaisuuden kitkeminen, ensin omasta maasta ja sen jälkeen muualta maailmasta muodostui Yhdysvaltojen johtolangaksi.

Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan valittujen maiden tuhoamisen jälkeen vuoroon tulivat vuodesta 1990 Eurooppa ja Balkan. Liittoutumattomien maiden liiton ja YK:n perustajavaltio, sosialistinen Jugoslavia tuli haltuun otettavaksi. Kansantuloltaan maailman 24. valtio oli houkutteleva. Sen aatteellinen, sotilaallinen ja taloudellinen vaikutus oli murskattava. Jugoslavian haltuunotto heikentäisi Venäjän hegemoniaa ja olisi taloudellisesti hyödyllinen EU-Saksalle.

Samaan aikaan kun Yhdysvallat suoritti 1990-luvulla ”värivallankumousta” itse Venäjällä ryöstäen maan kansallisvarallisuutta ja johtamalla yhteistyössä korruptoituneiden oligarkkien kanssa valtion yritysten yksityistämistä, Jugoslavia jäi ilman henkistä ja fyysistä tukea. 

                                                 ***

Yhdysvallat oli jo presidentti Reaganin aikana 19.3.1984 laatinut ”National Security Decision Directive”- tavoitteen, jonka otsikko oli ”Yhdysvaltojen Jugoslavia-politiikka.”Jo aikaisemmin oli päätetty pyrkiä Itä-Euroopan kommunistijohtoisten hallitusten kaatamiseen hiljaisten vallankumousten avulla. 

Vuonna 1989 Jugoslavian liittovaltion pääministeri matkusti Washingtoniin neuvotellakseen presidentti George H.W.Bushin kanssa uudesta neljän miljardin lainasta. Vastineeksi pääministeri Ante Markovic lupasi entistäkin suurempia leikkauksia sosiaaliturvaan, dinaarin devalvaation, palkkajäädytyksen, yhteisesti omistettujen, työläisten johtamien yritysten lakkauttamisen sekä ulkomaisten sijoitusten rajoituksia poistavan lainsäädännön.

Lainan myöntämisen sijaan Yhdysvallat irtisanoi yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa kaikki Jugoslavian lainat. Presidentti Bush aikaansai ”Foreign Operations Appropriation”-lain, jonka mukaan Jugoslavian liittovaltio ei saanut anomaansa rahoitusta. Päinvastoin Yhdysvallat ilmoitti suostuvansa antamaan lainaa erityisin ehdoin ja vain osavaltioille, mikäli niiden vaaleissa sopivat puolueet saavat enemmistön. Liittovaltio itse ei saisi järjestää vaaleja hajottamisestaan tai koossapysymisestään.

Yhdysvaltojen tavoitteena oli kansallistunteen nostattamien eri etnisten ryhmien välillä. Toisen maailmansodan keskitysleirien ja fasistisen Kroatian muistot eivät olleet unohtuneet. Yhtenäistä, perustuslaillista Jugoslaviaa kannattavat serbit asuivat eri osavaltioiden alueella muodostaen vähemmistön kaikissa muissa osavaltioissa paitsi Serbiassa. Siten keskitysleirien kauhut kokeneet serbit olivat yksin kaikkialla muualla paitsi juuri Serbiassa.

                                                  ***

Yhdysvaltojen sotilaallisesti miehittämä Saksa (300 000 amerikkalaissotilasta v. 1990) yhteistyössä Yhdysvaltojen natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin rahoittamien jihadistien kanssa tuki kroaatteja. Ne hyökkäsivät Jugoslavian liittoarmeijaa vastaan tavoitteenaan muodostaa rasistisen perustuslain omaava puhtaasti kroaatti-valtio, jossa serbit olisivat alistetussa asemassa kuten fasistisen Kroatian vallitessa 1941-45. 

Bosnian muslimit, natsien entiset liittolaiset, vuorostaan halusivat muodostaa puhtaan muslimi kalifaatin, jossa ”paras serbi on kuollut serbi”. Bosnian presidentiksi oli USA:n määräämien lakien perusteella valittu Alija Izetbegovic (ohi vaalituloksen, jossa valituksi oli tullut Fikret Abdic).

Izetbegovic oli kirjoittanut v. 1970 Islamilaisen julistuksen, jossa serbien asema kuvaillaan tarkasti. ”Paras serbi on kuollut serbi, mutta jos hän saa elää ja työskennellä, hänen palkkansa ja asemansa on alempi kuin muslimeilla” jne. Izetbegovic kärsi julistuksestaan perustuslaillisessa Jugoslaviassa vankeustuomion.

                                                  *** 

Yhdysvallat ja EU-Saksa Helmut Kohlin johdolla tukivat rasistista, käytännössä fasistista kehitystä. Kroatiassa presidentiksi valittu holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman, jakoi poliisin virkamerkkejä laillistaakseen aseenkannon. Aseita toimitettiin Saksasta Itä-Saksan jäljellejääneistä varastoista.

Etnisten ryhmien vastakkainasettelun lisäksi USA ja EU-Saksa hoitivat serbivastaisen sodan rahoituksen, aseet ja mikä tärkeintä propagandan. Yhdysvaltalaisen Ruder-Finn markkinointitoimiston 400 toimittajan verkosto hoiti ”oikean” tiedon levityksen.

                                                  *** 

Vuoteen 1995 mennessä Jugoslavia oli saatu hajotettua Yhdysvaltojen ja NATO:n hallitsemiksi Sloveniaksi, Kroatiaksi ja Bosnia-Hertzegovinaksi, johon viimeksi mainittuun oli NATO-miehityksen lisäksi saatu hallitsijaksi ”lännen valitsema” ”high-comissioner”, jolla oli valta hylätä lait, sulkea tiedotusvälineitä ja vaikuttaa korkeimman oikeuden päätöksiin, jos hän katsoi niiden päätösten olevan Daytonin rauhansopimuksen kanssa ristiriidassa.

                                                  *** 

Serbia, Montenegro ja Makedonia olivat vielä miehittämättä. Yhdysvallat halusi NATO-miehityksen koko Serbiaan. Serbian muslimienemmistöinen maakunta Kosovo oli pyrkinyt vuodesta 1990 lähtien, muodostamaan etnisesti puhtaan itsenäisen muslimi-Kosovon. Se käytti tavoitteeseen pääsemiseksi suoraa toimintaa kieltäytymällä osallistumasta valtiollisiin vaaleihin. Johtajiensa käskyvallan alla olevat albaanit eivät osallistuneet valtion opetusjärjestelmän mukaiseen kouluopetukseen, valtion terveydenhuoltoon. He eivät hakeutuneet valtion virkoihin, työläisiksi valtion tehtaisiin jne. 

Albaanit muodostivat rinnakkaisen koululaitoksen ja terveydenhuollon, jotka luonnollisesti eivät tasoltaan vastanneet virallista valtion rahoittamaa järjestelmää. Köyhyys ja työttömyys vaikeutti albaani -perheiden asemaa. 

Albaanien johtajana oli maltillinen Ibrahim Rugova. 

Albaanien hahmottama Kosovo oli rasistinen järjestelmä kuten Kroatiakin. Kun Jugoslaviassa ja Serbiassa kaikki 12 eri kansanryhmää ovat tasa-arvoisia, Kosovo olisi määritelty puhtaasti albaanien alueeksi. Serbeillä ei olisi itsenäisessä Kosovossa samoja kansalaisoikeuksia kuin albaaneilla. 

Länsimedia, Suomen media mukaan luettuna ihasteli tätä ”suoraa toimintaa”. Lännen propagoima serbivastaisuus toimi samoin kuin aikoinaan juutalais- tai serbivastaisuus tai tällä hetkellä Suomessa vallitseva Venäjä-vastaisuus fasismin perusteluna.

                                                   *** 

Yhdysvallat oli määritellyt yhä väkivaltaisemmiksi muodostuneet Kosovon albaanijoukkiot terroristeiksi, kunnes vuonna 1998 heidän nimityksensä muutettiin ”vapaustaistelijoiksi”. Taistelijoilla alkoi olla yllään Saksan armeijan asepukuja ja heitä koulutettiin Osama bin Ladenin rahoituksella Turkissa sekä CIA:n toimesta Albanian puolella.

Serbipoliisien pyrkiessä hillitsemään albaaniterroristien väkivallantekoja Yhdysvallat ja EU:n NATO-maat päinvastoin tuomitsivat sen ja vaativat serbejä tilille uhaten Serbiaa pommituksilla ja koko maan NATO-miehityksellä. 

Lähes 3kuukautta kestäneiden tauottomien pommitusten jälkeen Jugoslavia suostui rauhaan, joka merkitsi Kosovon alueen NATO-miehitystä, mutta ei koko Serbian, jota USA oli vaatinut ennen pommitusten aloittamista. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo pysyi Serbian maakuntana, vaikka se oli oletettavasti tilapäisesti NATO:n miehittämä. 

                                                    *** 

Yhdysvallat alkoi käyttää tilannetta hyväkseen. Heti aseiden vaiettua se alkoi rakentaa jättimäistä sotilastukikohtaa Bondsteeliä Kosovoon. Presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo julistettiin laittomasti itsenäiseksi, alueen yritykset ja omaisuus yksityistettiin ilman että omistajat – yleensä serbit- pääsivät paikalle tutkimaan mitä heidän omaisuudelleen tehtiin. Yhdysvaltojen ja Suomen tunnustusten johdolla n puolet maapallon maista on tunnustanut Kosovon itsenäisyyden, EU-maista mm Espanja ja Kreikka eivät ole tunnustaneet. 

                                                    ***

Balkanin haltuunoton, yksityistämisen ja alueen köyhtyneiden valtioiden NATO-jäsenyyden jälkeen Yhdysvallat ja EU käänsivät katseet Venäjästä taloudellisesti riippuvaiseen Ukrainaan.  

USA:n ja NATO: n vaikutusvalta Ukrainassa olisi omiaan heikentämään, oikein käytettynä, Venäjää.

Ukrainan kansalaiset eivät kannattaneet NATO on liittymistä. Sen sijaan he halusivat liittyä Euroopan unioniin. Yhdysvallat ja EU käyttivät kaikki keinot tuon tavoitteen toteuttamiseksi, mutta myös maan liittämiseksi NATO on. USA oli käyttänyt jo useissa vaaleissa värivallankumouksista tuttuja keinoja mutta vuonna 2013 kärsivällisyys loppui, se halusi muutoksen heti. 

Presidentti Victor Janukovic, joka oli valittu presidentiksi alueiden puolueen kannattajien avulla tuli siihen tulokseen, että äärimmäisen köyhällä maalla ei ole vielä taloudellisia mahdollisuuksia liittyä lähentymissopimukseen. Hän kannatti lähentymissopimusta, mutta ei vielä sen toteuttamista.

Ukrainan talous oli monilta osin kietoutunut Venäjän kauppaan ja oli tullivapaa. Liittyminen Euroopan unionin kauppaan olisi merkinnyt tullivapautta EU:n ja Venäjän välillä. Tätä EU:n lähentymiskomissaari Olli Rehn ei ollut ottanut huomioon EU:n puskiessa Ukrainan päätöstä eteenpäin. 

Rakenteellisesta liittymisesteestä alettiin syyttää presidentti Janukovicia väittäen hänen olevan haluton EU-jäsenyyteen, mikä ei pitänyt paikkaansa. Propaganda ja suora toiminta Maidanin torilla hoitivat loput tarkoitushakuisessa leimaamisessa.

                                                   *** 

Yhdysvaltojen johtamassa, natsien ja äärioikeistopuolueiden tukemassa mutta myös useiden EU-maiden myötävaikuttamassa väkivaltaisessa vallankaappauksessa presidentti Janukovic ajettiin maasta. Eduskunnan seinät vuorattiin natsi-lipuilla. Yhdysvallat valitsi uuden pääministerin ja ylikansallisen laittoman hallituksen. CIA:lla oli Ukrainan sisäministeriössä kokonainen kerros hallussaan. 

Presidentti Obaman varapresidentti Joe Biden toimi eräänlaisena siirtomaaisäntänä ohjaten Ukrainan parlamentin toimintaa ja valintoja. NATO:n läsnäolo voimistui, USA perusti sotilasteknisiä laboratorioita maahan.

Presidentti Janukovicin kannatus oli voimakkainta Itä-Ukrainassa, jossa väestön suuri osa on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Itä-Ukrainan asukkaat eivät alistuneet vallankaappauksen seurauksiin vaan aloittivat hallintorakennusten valtaukset ja vaativat demokratian noudattamista.

Demokratian palauttamisen sijaan useiden puolueiden edustajista puhdistettu eduskunta julisti puhemies Turchinovin suulla ”terrorismin vastaisen sodan” Donbassin asukkaille. Siis demokratiaa kannattavat ja sen toteuttamista vaativat kansalaiset julistettiin terroristeiksi. Venäjän kielen asema virallisena kielenä lakkautettiin.

Väkivaltaista vallankaappausta vastustaneet mielenosoittajat joutuivat Odessassa 2.5. 2014 natsijoukkioiden takaa-ajamiksi paeten ammattiyhdistysten taloon. Natsit tuikkasivat rakennuksen tuleen estäen sisällä olijoiden pääsyn ulos. Rakennuksessa paloi elävältä yli 42 henkilöä. Videolla voi nähdä natsien huutelevan ”torakat palaa”.  Maidanilla Kiovassa USA:n kouluttamien tarkka-ampujien luodeissa kuoli yli 100 henkilöä. 

                                                     *** 

Vuodesta 2014 lähtien natsien soihtukulkueet Ukrainassa ovat yleistyneet. Toisen maailmansodan aikuisia muistomerkkejä on tuhottu ja katujen nimiä on muutettu kunnioittamaan natsisankareita, erityisesti Stepan Banderaa.

Nykyinen NATO-propaganda pyrkii vähättelemään neo-natsien läsnäoloa Ukrainassa viitaten vastaavien ryhmien esiintymiseen lännessä. Totuus on kuitenkin erilainen. Banderan kannattajat ovat vähitellen ottaneet viimeisten 30 vuoden aikana vallan haltuunsa, kirjoittamalla historian uudelleen, kouluttaen nuorison ja vaihtaen kaikki valtion symbolit yhden kerrallaan. He ovat indoktrinoineet kolmanneksen väestöstä ja edustavat kolmasosaa armeijasta. Heidän tavoitteenaan on tuhota Venäjä. He pyrkivät tavoitteeseensa yksinapaista maailmaa yksinoikeudella tavoittelevien yhdysvaltalaistahojen kanssa. 

                                                     *** 

”Terrorismin vastainen sota”demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita vastaan on jatkunut 8 vuotta. Presidentiksi toukokuussa 2014 valittu Petro Poroshenko julisti Donbassin asukkaille tuhoa ja kuolemaa kellareihinsa. Donbassin asukkaiden sosiaaliturva ja koululaitos lakkautettiin. 

Ukraina ja EU-maiden edustajina Saksa ja Ranska laativat kaksi Minskin sopimusta, joiden avulla pyrittiin luomaan Donbassiin aselepo, vaalit, autonomia ja sovittu raja Venäjän ja Donbassin välillä. Neuvotteluihin osallistumisesta huolimatta Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ja hänen jälkeensä Emmanuel Macron eivät ole kyenneet edistämään rauhaan suuntautuvaa ratkaisua. Ukrainan Yhdysvaltojen taskussa oleva eduskunta ei ole suostunut rauhaan.

Rauhan sijaan Yhdysvallat on voimistanut läsnäoloaan Ukrainassa, aseistaen ja kouluttaen Ukrainan armeijaa tavoitteenaan uhata siten Venäjän turvallisuudentunnetta. Ukrainan NATO-jäsenyydestä puhuminen ja sen edistäminen oli yhtä provosoivaa kuin Suomen NATO-jäsenyydenkin edistäminen. 

                                                     *** 

Ukrainan hallituksen sisällissodan Itä-Ukrainan kanssa kestettyä kahdeksan vuotta Itä-Ukrainalaiset Donbassin asukkaat päättivät, että liika on liikaa. Tuhottu infrastruktuuri, pommitetut talot, 14 000 kuollutta siviiliä, joista 400 lasta ylitti sietorajan. Alue päätti julistautua itsenäiseksi ja pyysi Venäjää tunnustamaan itsenäisyyden ja tulemaan apuun. Seuraavaksi itsenäisyyden on tunnustanut Syyria.

Venäjä odotti USA:n ja Euroopan Unionin vastausta kysymykseen, kuinka kaikkien valtioiden turvallisuus voidaan yhdessä taata joulukuusta 2021 helmikuuhun 2022. Mitään vastausta ei tullut. Se päätti itse lähteä takaamaan Donbassin asukkaiden ja oman turvallisuutensa NATO/Ukrainan uhan alla 24.2. 2022 

Venäjä julisti, kuten liittoutuneet julistivat toisen maailmansodan päätteeksi, että tavoitteena on Ukrainan de-natsifikaatio ja de-militarisaatio, jotka natsismi ja militarismi molemmat uhkaavat sekä Donbassia, että koko maailmaa.

                                                   *** 

Ukrainassa oli järjestetty presidentinvaalit v. 2019. Koomikkona tunnettu Volodymyr Zelensky voitti oligarkkien rahoituksen avulla Petro Poroshenkon saaden 73,2% äänistä. Hän lupasi lopettaa korruption, johtaa maan edistyksen ja sivilisaation tielle ja ennen kaikkea tehdä rauhan venäjänkielisen Donbassin kanssa. Heti valintansa jälkeen hän petti kaikki lupauksensa, jolloin hänen kannatuksensa laski 23%:iin tammikuussa 2022.

Heti presidentiksi valintansa jälkeen Zelensky toteutti massiivisen maan yksityistämisohjelman, joka kattoi 40 miljoonaa hehtaaria maanviljelysmaata. Sen lisäksi hän purki kansallistamiset ja venäjämielisyyden, joka purkaminen oli alkanut jo USA:n tukeman vallankaappauksen aikana. 

Toukokuun 19. päivänä 2021 hän takasi nationalistien riemuksi ukrainankielen ylivallan kieltämällä venäjänkielen käytön kaikilla julkisen elämän aloilla – hallinnossa, kouluissa ja liike - elämässä. 

Zelenskyn päärahoittaja oli Ihor Kolomoisky, joka on käytännössä maanpaossa Genevessä talousrikosten johdosta. Hän on pääosakas öljy-yhtiö Burismassa, joka palkkasi Bidenin pojan Hunterin 50 000 dollarin kuukausipalkalla. Hän oli maksanut Zelenskylle v. 2012 40 miljoonaa dollaria, jotka tämä oli tallettanut vaimonsa nimellä veroparatiiseihin ja hankkinut kolme asuntoa Lontoosta 7,5 miljoonalla dollarilla. 

                                                    ***

Koomikko Zelensky on Azovin natsipataljoonan panttivanki. Hän ei itse ole natsi, mutta riippuvuus on selvä. Kolomoysky on perustanut tunnetuimman natsi -pataljoonan Azovin v. 2014. Vaikka natsien vaalikannatus on vain noin 2 % he muodostavat hyvin motivoituneen 1miljoonan miehen armeijan. Azovin lisäksi Aidar, Dnipro, Safari, Svoboda, Pravy Sektor, C 14 ja Kansallisjoukot tulevat lisäksi. Arsen Avakov, Ukrainan turvallisuusjohtaja 2014 -2021 liitti natsijoukot osaksi Ukrainan armeijaa. Zelensky kutsuu tätä natsijoukkoa ”veteraaneiksi”. 

Kerran Zelensky yritti motivoida Donbassia moukaroivia natseja laskemaan aseensa vieraillessaan alueella. Sitä seurasi Zelenkyyn kohdistuva vihakampanja ja pommitukset alkoivat jälleen entistä kiihkeämmin.

Vihakampanjan jälkeen Zelensky otti vastaan useita äärioikeiston edustajia pääministerin kanssa mm C14 johtaja Yehven Tarasin, pääministerin vierellä taas esiintyi murhasta epäilty neo-natsi Andryi Medvedko.

Viime lokakuussa Zelensky nimitti kiihkokansallista Oikea sektoria edustavan Dmytro Yaroshin Ukrainan armeijan ylipäällikön erityisneuvonantajaksi ja helmikuusta 2022 lähtien lähiterroria harrastavan Vapaaehtoisarmeijan päälliköksi. Samaan aikaan hän nimitti Oleksander Poklandin, lempinimeltään ”kuristaja”, ”koska hän pitää kiduttamisesta”, vastavakoilun päälliköksi.

Joulukuussa 2021 kaksi kuukautta ennen sotatoimien alkua Zelensky antoi komentaja Dmytro Kotsuybaylolle  Ukrainan sankarin tittelin. Zelensky korvasi myös Odessan aluekuvernöörin Maksym Marchenkolla, joka on ultranationalistisen Aidarin pataljoonan päällikkö. 

Onko kysymys ainoastaan halusta miellyttää äärioikeistoa antamalle heille asemia? Neoliberaalien, atlantistien, lännen oikeiston unelma on tuhota venäläiset ja ”johtaa maailman valkoiset rodut lopulliselle ristiretkelle semiittien johtamia ali-ihmisiä vastaan” kuten entinen Kansallisten joukkojen johtaja Andryi Biletsky , toteaa. Ei ole selvää, mitä Zelensky ajattelee koska yksikään toimittaja ei ole kysynyt asiaa häneltä itseltään. 

Ei ole epäilystäkään, etteikö Ukrainan hallitus liukuisi lisääntyvästi autoritaariseen, suorastaan rikolliseen suuntaan. Pelottelukampanjat, kidnappaukset ja teloitukset kohdistuvat vaaleilla valittuihin virkailijoihin, joiden epäillään olevan Venäjän vakoilijoita tai sympatisoijia. 

”Yksi petturi vähemmän Ukrainassa!” Hänet löydettiin tapettuna ja tuomittuna kansan oikeudessa. Näin julisti sisäministeri Anton Gerashenkon avustaja Telegram sivustollaan Volodomyr Strokin,  Kremninan pikkukaupungin pormestarin murhauutista. Hänet oli kidnapattu ja kidutettu ennen teloitusta. 

Gostomelin pormestari taas murhattiin koska hän oli yrittänyt neuvotella turvakäytävän luomisesta. Yhdentoista pormestarin on ilmoitettu olevan kadoksissa. 

Helmikuussa 2021 Zelensky sulki kolme tv:n oppositiokanavaa, jotka omisti Viktor Medvedchuk. Valtioneuvosto ylisti ratkaisua Yhdysvaltojen tukemana toimena vastata Venäjän negatiiviseen vaikutukseen.

Joulukuussa 2021 entistä presidenttiä Petro Poroshenkoa syytettiin valtiopetoksesta ja terrorismin tukemisesta. Presidenttiä syytettiin pyrkimyksestä saattaa Ukraina riippuvaiseksi Venäjän energiasta ja Venäjän kontrolloimista ”pseudo-valtioista”. 

Maaliskuun 3.päivänä Lizvizia Left puolueen aktivistien koteihin tehtiin kotietsintä ja tusina ihmisiä vangittiin. Maaliskuun 19. päivänä 11 vasemmistopuoluetta lakkautettiin. Muita aktivisteja ja ihmisoikeuksien puolustajia on pidätetty ja kidutettu. 

Listaa voisi täydentää nationalistien Kiovan kadulla riisumilla ja julkisesti hakkaamilla ihmisillä, venäläisten sotilaiden ampumisella jalkoihin ennen heidän teloitustaan ja sotilaalla, jonka silmät puhkottiin ennen teloitusta.  

Turvallisuuspalvelu ampui Ukrainan ja Venäjän ensimmäiseen neuvotteluun osallistuneen neuvottelijan Kiovan kadulla keskellä päivää liian venäjämielisenä.  

Ukrainan kanava 24:lla armeijan ylilääkäri kehui ”saaneensa käskyn kastroida kaikki venäläiset miehet, koska he ovat ali-ihmisiä ja pahempia kuin torakat”.  

Ukraina käyttää laajalti Clearviewn kasvojentunnistustekniikkaa tunnistaakseen kuolleet venäläiset sotilaat ja lähettääkseen heidän kuvansa Venäjän sosiaaliseen mediaan halventaakseen heitä. 

Ukrainan ongelma on siinä, että sen presidentti on tahtoen tai tahtomattaan luovuttanut vallan ääriliikkeille sisäisesti ja NATOn sotavoimille ulkoisesti voidakseen kampanjoida päästäkseen kansojen suosioon ympäri maailmaa.  

                                                   ***

EU on syytänyt miljardikaupalla rahaa Kosovoon ylläpitääkseen mielikuvaa itsenäisestä demokraattisesta valtiosta tiellä kohti EU/NATO/YK:n jäsenyyttä. 

Vuonna 2004 maaliskuun 17. ja 18. päivien aikana albaanit kohdistivat serbiväestöön YK:n ja NATO:n valvovan silmän alla pogromin. YK:n pääsihteerin edustajana Kosovossa toimi silloin suomalainen Harri Holkeri. 

Kahden vuorokauden aikana 35 muinaista serbialaista ortodoksikirkkoa ja luostaria tuhottiin, poltettiin tai vaurioitettiin.935 serbien taloa ja kymmenen julkista laitosta, koulua, terveyskeskusta tai postia ryöstettiin, poltettiin tai vaurioitettiin pahoin sekä suoritettiin 4012 serbin etninen puhdistus eli poistaminen tavalla tai toisella kuudesta kaupungista ja yhdeksästä kylästä. 

Islamististen albaanien etninen ja uskonnollinen riehuminen ortodoksisia serbejä kohtaan sai tapahtua ilman että albanialainen poliisi olisi yrittänyt estää sitä tai olisi yrittänyt auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneita.

Kansainväliset KFOR-joukot eivät myöskään tehneet mitään toteuttaakseen tehtäväänsä Kosovossa – paitsi auttoivat etnisessä puhdistuksessa siirtämällä serbit pysyvästi pois kotiseudultaan albaanijoukkioiden kynsistä.

Serbit joutuivat asumaan kotiensa sijaan parakeissa ja konteissa ympärillään jatkuva fyysisen ja psyykkisen vainon ilmapiiri. Albaaniasukkaat sallivat lastensa kivittää ja terrorisoida serbiperheitä, joiden jäsenet pelkäsivät astua ulos asumuksistaan. 

Serbien kohtalon tekee vielä kohtuuttomammaksi se, että YK:n virkamiehet estivät myös muualle paenneiden Kosovon serbien paluun takaisin kotiin.

                                                     *** 

Suomen presidentti Martti Ahtisaaren johdolla Kosovon YK:n alainen harjoitteluparlamentti äänesti vastoin YK:n päätöstä Kosovon itsenäiseksi v. 2008. International Court of Justice totesi, että tämä ”parlamentti” ei voi päätöstä tehdä vaan  sen jäsenet ovat suorittaneet äänestyksen yksityishenkilöinä. 

Tästä mielenkiintoisesta itsenäisyysjulistuksesta huolimatta Yhdysvallat, joka oli jo 8 vuotta aikaisemmin rakentanut alueelle jättimäisen Bondsteel-sotilastukikohdan, ilmoitti tunnustavansa Kosovon itsenäisyyden. Suomi, Ahtisaaren ohjaamana, seurasi heti perässä. 

                                                    ***

Kosovossa on edelleen Yhdysvaltojen sotilastukikohta, NATO-miehitys ja Euroopan unionin vankka taloudellinen tuki. Näillä pönkillä Yhdysvallat ja EU ylläpitävät mielikuvaa itsenäisestä valtiosta. Serbien alistettu asema ei herätä myötäelämistä. 

Kosovon parlamentin serbiedustaja sai 2 vuoden vankeusrangaistuksen mainitsemalla puheessaan Racakin kylän teloitusten v. 1999 olleen lavastus. Yhdysvaltalainen KFORin päällikkö lavasti taistelussa kaatuneet teloitetuiksi ja Suomen ja Saksan hallitukset salasivat oikeuslääkäreiden tiedot vainajien kuolinsyystä. Suomi palveli USA:n ja NATO:n tavoitteita. Tuon valheen seurauksena Yhdysvallat ja NATO aloittivat serbien pommitukset.

                                                    *** 

Tiivistettynä, edellä mainitun perusteella voi sanoa, että Suomi on asemoitunut palvelemaan Yhdysvaltoja ja NATO: a sotilaallisesti vähintään vuodesta 1999 lähtien.

Ukrainan sisällissodassa, joka on saanut alkunsa Yhdysvaltojen ja EU-maiden provosoimasta vallankaappauksesta v. 2014, Suomi on tukenut Ukrainan Yhdysvaltojen tukemaa hallitusta eikä demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita. 

Serbian ja Kosovon välisessä kysymyksenasettelussa Suomi on tukenut Kosovon itsenäisyyttä vastoin YK:n päätöslauselmaa. 

Niin Serbia/Kosovossa kuin Ukraina/Donbassissa Suomen tukemat tahot turvautuvat terroriin, kidutukseen, murhapolttoihin, ihmisarvon mitätöimiseen ja muihin fasistisiin piirteisiin. Suomi auttoi pommittamaan serbejä, joiden perustuslaillinen periaate on kaikkien maassa asuvien 12 etnisen ryhmän tasa-arvo. Suomi tuki terroritekoihin turvautuvia ja monokulttuurista puhdasta albaani-Kosovoa tavoittelevia tahoja.  

Ukrainassa Suomi tukee ja aseistaa natseista, USA:sta ja NATO:sta riippuvaista Ukrainan hallitusta, joka ei ota huomioon omien kansalaistensa tasa-arvoa vaan päinvastoin on laillistanut syrjinnän ja vainon ja tavoittelee monokulttuurista ukrainankielistä, natsimielistä vartiota.

Ukrainassa kyse on yksinomaan sen hallituksen ongelmasta. Venäjä on sivujuonne, vaikka Yhdysvallat ja sen liittolaiset yrittävät tehdä siitä pääasian. Venäjä puolustaa kaikkien ihmisoikeuksia natsismia, rasismia ja militarismia vastaan pyrkien luomaan maailmanyhteisön, jossa kaikkien valtioiden turvallisuushuolet otetaan huomioon ja niitä kunnioitetaan. Tämän Venäjä on ilmaissut kouriintuntuvasti aloitteissaan joulukuussa 2021 ja tammikuussa 2022.

 

                                                                                

 

 

 

 

                                                                                 

 

                                                                     

 

                                                                       

 

 

 

                                               

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: natsismi käyttövoimana, Ukraina, Donbass, Serbia, Kosovo, Suomi Naton palvelijana, rasismi Suomen politiikassa