Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomen ulkopoliittisella johdolla ja medialla on jalat tukevasti irti maasta.

Tiistai 19.1.2021 klo 13.18 - Pirkko Turpeinen-Saari

Eilinen A-studio 18.1.2021 oli Suomen median alamäen pohja. Ohjelmassa kerrattiin Suomen ulkopoliittisen johdon vaatimukset venäläisen bloggarin ja suorasuun välittömäksi vapauttamiseksi vankilasta ihisoikeuksiin ja opposition oikeuksiin vedoten.

Ohjelmassa katsojat saivat näytteen Navalnyn brutaalista kielenkäytöstä, joka vertautuu erään suomalaisen tunnetun kirjailijan ilmaisutyyliin.

Oletin, että näin vakavassa ja merkittävässä asiassa, jossa koko ulkopoliittinen johtomme sekä EU ja Yhdysvallat ovat liikkeellä paikalla olisi ainakin yksi juristi, joka olisi analysoinut Navalnyn rikoksia ja niiden sovittamiseen liittyviä rangaistuksia.

Koko ohjelman ajan kysyin itseltäni: Missä on pihvi?

Tyydyin päättelemään, että Suomen ulkopoliittisessa johdossa ja valtamediassa on jo vuosien ajan totuttu siihen, että totuudella ei ole väliä.

Minulle on kerrottu, että toimittaja Marja Manninen, joka raportoi muun muassa Krimin liittymisen Venäjään sekä Ukrainan kriisiä, on eläkkeelle jäätyään todennut, että Suomen mediassa ei voi puhua totta.

Kirjoitettuani kaksi teosta Lahtari, Punikki ja Teurastaja 2018 sekä Lupa olla julma 2020, joissa käsittelen Suomen ulkopoliittisen johdon toimia EUhun liittymisen jälkeen, olen havainnut saman.

1990-luvulta lähtien Suomi on alkanut toteuttaa USA:n ja NATO-EUn globaalia valtapolitiikkaa, joka kirjattiin viimeistään USA:n ulkoministeriön järjestämässä vuoden 2000 Bratislavan kokouksessa ja josta raportoi Saksan pitkäaikainen liittopäivien jäsen Willy Wimmer.

Kokouksen tavoitteena oli Jugoslavian "onnistuneiden" pommitusten jälkeen toteuttaa Kosovon itsenäistäminen sinne jo laittomasti rakennetun USA:n sotilastukikohdan legitimoimiseksi. Kokous totesi USA:n siirtävän kansainväliset lait syrjään, jos ne estävät USA:n ja sen liittolaisten globaalien tavoitteiden toteuttamista. NATO:n laajentaminen ja Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle olivat eräitä julkilausuman yksityiskohtia.

Suomen ulkopoliittinen moraali oli romahtanut jo 1999, jolloin Suomen hallitus salasi Saksan ulkoministeriön vaatimuksesta oikeuslääkäreiden tutkimustulokset. Tulokset olisivat osoittaneet, että Jugoslavia ei ollut syyllistynyt rikokseen. Suomi antoi presidentti Clintonille ja NATO:lle tekosyyn aloittaa massiiviset, toisen maailmansodan holokaustin uhrien serbien, pommitukset ja maan tuhoamisen lähelle kivikautta.

USA:n ja NATO-EU:n myötäily oli Suomen mediassa vallitsevana jo EUhun liittymisestä lähtien.

Suomen poliittinen johto presidentti Ahtisaaren johdolla runnoi Kosovon itsenäistämisen siitä huolimatta että siellä vallitsi täydellinen laittomuus mafian ja terroristien toimesta. Pommitukset päättänyt YK:n julkilausuma totesi Kosovon olevan Serbian maakunta, eikä tuota päätöstä ole koskaan YKssa muutettu.

Siten Suomen ulkopoliittinen johto on valmis siirtämään Yhdysvaltojen esimerkkiä seuraten kansainväliset lait syrjään ja korvaamaan sen propagandalla. 

Yhdysvallat ja EU-Saksa käyttivät natseja ja jihadisteja NATO:n jalkaväkenä Jugoslaviassa. Sama on jatkunut Lähi-Idässä, Georgiassa ja Ukrainassa.

Suomen ulkopoliittinen johto ei ole kertaakaan puhunut totuudenmukaisesti Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen suorittajista.

Blogissani 12.6.2014 kerron ketkä olivat juhlimassa Krimillä etukäteen tulevaa vallankaappausta ja iloitsemaan sen hedelmistä: särötyksestä, GMO-viljelystä, sotilastukikohdista, NATO:n laajenemisesta.

Oligarkki Victor Pinchuk oli kutsunut syyskuussa 2013 Jaltalle seuraavia henkilöitä: Bill ja Hillary Clinton, entinen CIA:n johtaja kenraali David Petraeus, entinen USA:n valtiovarainministri Lawrence Summers, entinen maailmanpankin johtaja Robert Zoellich, Ruotsin ulkoministeri Carl Bild, Israelin pääministeri Shimon Peres, Tony Blair, Gerhard Schröder, Dominique Strauss-Kahn, Mario Monti, Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite, Puolan ulkoministeri Radek Sikorski, presidentti Victor Janukovich, Petro Poroshenko sekä US entinen energiaministeri Bill Richardson, joka oli puhumassa "liuskekaasuvallankumouksesta".

Kriittinen puheenvuoro yleisessä euforiassa tuli presidentti Putinin neuvonantajalta, Sergei Glazyevilta, joka puhui lähestymistavan vaikutuksesta Ukrainaan. Kaupasopimus vaikuttaisi jo konkurssitilassa olevan, lainalla elävän Ukrainan talouteen epäedullisesti. Samoin kasvava länsimainen tuonti johtaisi vajeen syvenemiseen.

Blogini arkistosta löytyy tarkat kuvaukset vallankaappauksesta sekä natsien käytöstä sen aikaansaamisen.

Suomen ulkopoliittinen johto on vajonnut yhä syvemmälle valheiden ja sotilaallista ja taloudellista mielivaltaa harjoittavien NATO-maiden syleilyyn ja jopa kehuu sillä.

Presidentti Niinistö oli ministerinä Jugoslavian pommitukset mahdollistaneessa Lipposen hallituksessa. Siten sopeutumisella "lännen" palvelijaksi on pitkät varjot. 

Koska totuutta ei Suomessa ole enää pitkään aikaan saanut ilmaista, ei politiikassa eikä valtamediassa, Suomen kansa on jätetty tuuliajolle. Kansalaisilla ei ole riittävää kielitaitoa eikä kykyä saada selvää missä joudumme olemaan mukana.

Koska Yhdysvaltojen presidentit ovat nimenneet Venäjän vihollismaaksi, Suomen on tehtävä sama miellyttääkseen NATO-armeijan komentajaa. Presidentti Obama ja hänen varapresidenttinsä Biden ilmoittivat tavoitteenaan olevan Venäjän taloudellinen vahingoittaminen ja puheyhteyden katkaiseminen Venäjän presidentti Putiniin.

Vuosi vuodelta tuo doktriini on tullut yhä sitovammaksi. Natsien, fasistien ja jihadistien käyttö  päämäärään pääsemiseksi on arkipäiväistynyt viimeisten 30 vuoden aikana. Venäjä ja maapallon maiden enemmistö vastustaa edelleen natsismin ja fasismin ihannointia, mikä tuli todetuksi muutama kuukausi sitten YK:n äänestyksessä.

Suomi ei äänestänyt natsismin ihannoimisen vastustamisen puolesta kuten eivät muutkaan EU-maat. Vaikuttaako Suomen entinen natsiliittolaisuus edelleen?

Ukraina ei ole ainoa maa, jossa järjestetään vuosittain natsismia ihannoivia soihtukulkueita. Lähimmät naapurimme Baltian maat eivät myöskään ole antaneet kansalaisoikeuksia kaikille maassa syntyneille asukkaille eivätkä kaihda natsismia edustaneiden ryhmien ihannointia maissaan.

USA:n johtamat länsimaat tekivät ensimmäisen Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstökierroksen 1990-luvulla. Venäjä kuitenkin selvisi siitä ja on presidentti Putinin johdolla saavuttanut moraalisen ja taloudellisen tasapainon, jossa natsismia ja fasismia vastaan taistelleet sankarit ovat kaikkein kunnioitetuimpia kansalaisia.

Suomen media nostaa politiikan johtoon ne, joita rahoittajat haluavat. Venäjän vastaisuus on ylikansallisten rahoittajien tarjoama malli. Eilinen A-studio oli moraalitaan täydellinen floppi, mutta se toteutti vaadittua NATO:n hybridikeskuksen edellyttämää kaavaa.

YLE:n rinnalla Helsingin Sanomat toteuttaa tätä doktriinia kotimaan- ulkomaan- urheilu- ja talousuutisissa. Tänään kiinnitin huomiota uutiseen, jossa kerrottiin Finnairin aloittavan Pietarin lennot uudestaan. Uutisessa kerrottiin Venäjän pandemiatilanteen olevan tartuntamäärillä mitattuna maailman neljänneksi pahin.

Hieraisin silmiäni. Ovatko toisaalla lehdessä esitetyt tilastot virheellisiä? Totta kai Venäjällä, jossa on 130 miljoonaa asukasta on enemmän tartuntoja kuin vaikkapa 5 miljoonan asukkaan Suomessa. Kuitenkin ilmaantuvuus Venäjällä on 223, 8 kun se esimerkiksi Virossa on 598,9 Ruotsissa 852,6, Tanskassa 352,4, Britanniassa 1094,5 eikä Helsinkikään voi kehaista omilla tilastoillaan.

Venäjä on aloittanut korona-rokotukset omalla, ensimmäisenä maailmassa valmistuneella Sputnik-rokotteella väestölleen. Venäjä on myös pystynyt toimittamaan 95% tehokasta rokotettaan Etelä-Amerikan maihin sekä muistaakseni palestiinalaisille. Venäjä on myös aloitanut valmistusyhteistyön Intian ja monien muiden maiden kanssa.

Ulkopoliittisen johdon ja median moraalin rapautuminen on vaara suomalaisten henkiselle kehitykselle.Navalnyn kaltaisen suunsoittajan pidätyksestä ollaan huolissaan samaan aikaan kun Yhdysvaltojen sotarikoksia paljastanut eettisesti korkeatasoinen Julian Assange viruu vuosia Britannian kammottavimmassa vankilassa.

Ilman totuutta ei ole luovuutta, empatiaa ja aitoa toisen ihmisen huomioon ottamista. Elämme synkkiä aikoja. Mikä on lastemme tulevaisuus?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Krimin valtaus, oikeuslaitos vai propaganda, Niinistö, Marin, valtamedia, Navalny, Venäjä, EU-maat

Eurooppalaista humanismia

Perjantai 31.5.2019 klo 21.01 - Pirkko Turpeinen-Saari

Näimme torstaina TV 1:n dokumentaarisen elokuvan Kosovon oikeuslaitoksen tilasta. Ruotsalainen naistuomari pitää asuntonsa verhot aina alhaalla. Hän ei käytä valoa parvekkeella. 

 

Euroopan unionin tuli taata EULEX-järjestelmän avulla oikeuslaitoksen toiminta maassa, jota hallitsevat väkivaltaisen albaani- mafian Drenican johtajat Yhdysvaltojen tuella. Väkivallan ilmapiiri on maassa 10 vuotta ”itsenäistymisen” jälkeen edelleen läsnä. Dokumentin tuomari vaikuttaa epävarmalta ja oikeudenistunnon yleisö metelöi hänen ylitseen. Korruptiosta syytetty henkilö vapautetaan ja hänestä tulee seuraava pääministeri.

 

Korruptoituneet johtajat pääsevät vapaaksi koska todistajat tapetaan tai tekevät ”itsemurhan” ,dokumentissa kerrotaan.

 

Haagiin perustettiin erityinen Kosovo specialists tribunal, joka on osa Kosovon oikeuslaitosta, mutta oletetusti turvallisemmin Hollannin maaperällä. Juttujen käsittely viipyy ja viipyy. Yhdysvallat on määräävässä asemassa sisällön suhteen, EU vuorostaan maksaa kustannukset.

 

Toisen maailmansodan aikana Kosovon albaanit toimivat osana fasistista Albaniaa, joka oli Italian miehittämä. Serbejä ja juutalaisia tapettiin ja toimitettiin keskitysleireille. 1990- luvulla Kosovon albaanit eivät osallistuneet demokraattisiin vaaleihin vaan pyrkivät suoralla toiminnalla muodostamaan etnisesti puhtaan muslimivaltion ja irrottautumaan Serbiasta.

 

Yhdysvaltojen, Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian tukemana albaaniterroristien KLA- joukot suorittivat terroritekoja erityisesti serbivirkamiehiä ja poliiseja vastaan. Samoin albaanit, jotka boikotista huolimatta jatkoivat valtion viroissa, joutuivat vainotuiksi ja osa kuljetettiin Albanian puolelle, jossa heidät tapettiin ja maksat ja munuaiset poistettiin tuoreeltaan elinten kauppaamiseksi ulkomaille.

 

Jugoslavian ja Serbian perustuslait takasivat tasaveroiset oikeudet kaikille 12 maassa asuvalle etniselle ryhmälle.

 

Massiivisen NATO-propagandan avulla serbit oli kuvattu etnisten puhdistusten suorittajiksi, kun todellisuus oli päinvastainen. 1990-luvulla albaaniväestö perusti etnisesti puhtaan koululaitoksen ja terveydenhuollon, joka oli huonompitasoinen kuin Jugoslavian valtion järjestämät palvelut, mutta palveli rasistista suhdetta serbeihin. Serbien kanssa sovussa ja yhteistyössä toimivia albaaneja rangaistiin omien toimesta.

 

Yhdysvaltojen ja EU-maiden tavoitteena oli Euroopan viimeisen sosialistisen hyvinvointivaltion hajottaminen ja sen infrastruktuurin haltuunotto sekä sotilaallinen miehitys. Kosovo oli viimeinen pala.

 

Lukuisia kansainvälisiä lakeja rikkomalla USA ja NATO- maat pommittivat Jugoslavian siviilikohteita uraanipommeilla käyttäen tyypillisesti albaanien suorittamaa provokaatiota välittömänä syynä. Pommitusten päätyttyä Yhdysvallat alkoi rakentaa Serbian maakuntaan Kosovoon valtavaa Bondsteelin sotilastukikohtaa.

 

Koko entisen Jugoslavian alueella (Sloveniassa, Kroatiassa, Bosniassa, Montenegrossa, Makedoniassa ja Serbiassa Kosovo mukaan luettuna) aloitettiin ripeä yksityistämiskampanja, joka seurasi kuin luonnostaan maiden ääretöntä köyhtymistä sotien ja talouspakotteiden johdosta. Yhdysvaltojen ja EU:n NATO-maiden toimien seurauksena Jugoslavian osat joutuivat maailman hyvinvoinnissa 24. sijalta kehitysmaiden luokkaan.

 

Köyhtymisen seurauksena kukin maa joutui alttiiksi USA:n ja EU:n taloudelliselle ja sotilaalliselle kiristykselle. Itsenäinen, liittoutumaton YK:n perustajavaltio oli pakotettu sirpaloituneena polvilleen.

 

Yhdysvallat oli yhteistoiminnassa liittolaisensa Osma bin Ladenin kanssa lennättänyt Bosnian ja Kosovon sotiin 10.000 jihadistia Afganistanista ja Lähi-Idästä. Natsi diaspora USA:ssa ja Kanadassa rahoitti palkka-armeijoita ja Ruder-Finn markkinointitoimiston toteuttaman NATO-propagandan, jossa perustuslakiaan ja kansainvälisiä lakeja ja rajasopimuksia noudattavat serbit maalattiin hirviöiksi ja heitä vastaan taistelevat NATO:n tukemat joukot uhreiksi.

 

Yhdysvallat ei halua oikeudenkäyntejä, joissa heidän terroristiliittolaisensa paljastuisivat. 

 

Presidentti Obama murhautti Navy-Seal -joukkojen avulla Osma bin Ladenin, ilman oikeudenkäyntiä, Pakistanin maaperällä. Olisi tietenkin ollut kiusallista saattaa bin Laden oikeuteen, jossa hän olisi kertonut yhteistyöstään presidentti Reaganin, George H.W. Bushin ja Bill Clintonin kanssa. Parempi murhata ja heittää ruumis mereen kuin paljastaa totuus siitä ketkä ovat todellisia sotarikollisia.

 

Euroopan neuvosto lähetti sveitsiläisen senaattori Dick Marty’n tutkimaan albaaniterroristien mahdollisesti suorittamia sotarikoksia ja elinkauppaa. Hän sai paljon selville ja Euroopan neuvosto hyväksyi hänen raporttinsa lähes yksimielisesti. Tutkimuksista ja raportista on kulunut 10 vuotta. Dick Marty ei ole kovin toiveikas Euroopan unionin rahoittaman Kosovo Specialists Chambersin toiminnan suhteen. Marty on sitä mieltä, että Euroopan johtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina mutta rikkovat niitä maanantaina.

 

Jugoslavian pommitusten jälkeen EU:n NATO-maat, myös pienen Suomen tukemana, ovat tuhonneet USA:n rinnalla Irakin, Libyan, Syyrian, Ukrainan ja Jemenin. Venezuelaakin yritetään. Kukaan ei myönnä tietävänsä kuinka mikäkin maa on ollut osallisena ylläolevien maiden taloudelliseen kiristämiseen, hallitustenvaihdosten yrittämiseen, sotilaalliseen uhkailuun ja ohjusiskuihin. Kaikissa on kuitenkin kyseessä ahneus, mielivalta ja toisen maan sisäisiin asioihin puuttuminen milloin vuosien suunnittelun pohjalta, milloin mielivaltaisella ad hoc -ohjusiskulla.

 

Kosovo-dokumentti paljasti mielivallan, normittomuuden ja väkivallan. KLA-terroristit ovat nyt ”valtiollinen armeija” NATO: n miehitysjoukkojen ohella. Syyriaan taistelemaan lähteneet Kosovo-jihadistit on otettu tervetulleina takaisin. Kosovo pyrkii NATO:n jäseneksi. Ensimmäistä kertaa jihadistit saattavat olla virallisestikin USA-johtoisessa NATO-armeijassa meidänkin maaperällämme.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, humanismi, Kosovon väkivalta, oikeuslaitos,

Yle ja oikeuslaitos flirttailevat natsismin kanssa

Lauantai 22.4.2017 klo 11.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

1930-luvulla Suomessa vallitsi myötämielinen suhtautuminen Saksaan ja natsismiin. Sisäministeri Urho Kekkosen yritykset vuodesta 1938 lähtien lakkauttaa fasistisena pitämänsä järjestö, IKL, tyssäsivät oikeuslaitoksen ja lehdistön heijastelemaan kansalaismielipiteeseen. Eduskunta päätti lakkauttamisesta, lehdistö nosti metelin ja raastuvanoikeus kumosi päätöksen äänestyksellä. Myöhemmin korkein oikeus vahvisti raastuvanoikeuden päätöksen.

Tämä Suomessa vallinnut ilmapiiri loi Mannerheimille tilaisuuden paitsi toimittaa tuhannet toisinajattelijat kaltereiden taakse tai teloitettaviksi, myös miehittää Neuvostoliiton Itä-Karjala, jakaa sen väestö rasistisin perustein "kansallisiin" ja "ei-kansallisiin" väestöyhmiin ja sulkea "ei-kansalliset" naiset, vanhukset ja lapset keskitysleireihin. 23.984 siviiliä virui leireillä kuollen nälkään, tauteihin ja epäinhimilliseen työntekoon. Menehtyneitä oli pelkästtä 1942 kesällä 500-600 henkilöä kuukaudessa.

Eilen 21.4.2017 saimme kokea kaksi tapahtumaa, jotka palauttavat mieliin sen, että kehitys on menossa hyvää vauhtia 1930-luvun suuntaan. Toinen tapahtuma oli käsittämätön oikeuden päätös ja toinen Yle:n natsismia vähättelevä, itse asiassa sitä markkinoiva Perjantai- niminen ohjelma.

Jyväskylässä tapahtunut neo-natsien väkivaltainen mielenosoitus painettiin oikeudessa lähes villaisella. Mielenosoittajat olivat hyökkännet ihmisten kimppuun, kaataneet maahan, potkineet päähän ja estäneet poliisia pääsemästä pelastamaan uhreja. Väkivaltaiset henkilöt saivat lieviä ehdollisia tuomioita.

Perjantai-ohjelmaan vuorostaan oli otettu perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaat Sampo Terho ja Jussi Halla-aho. Heitä täydensi Suomen sisu uusnatsijärjestön edustaja. Suomen sisu sai esitellä itseään pehmeässä valossa. Hätkähdyttävin oli Sampo Terhon leikittelevä, kepeä puheenvuoro Suomen jatkosodan aikaisesta Itä-Karjalan miehityksestä.

Terho piti miehitystä pikkujuttuna, eivätkä Perjantain toimittajat mitenkään pyrkineet/kyenneet valottamaan Suomen toimien rikollista luonnetta.

Miehitetty Itä-Karjala oli Mannerheimin luomus. Hän oli päiväkäskyllän määrännyt rasistisista toimista alueella. Alue oli sotilashallinnon alainen ja sen johtoon määrättiin suoraan päämajan alainen sotilashallintoesikunta. Kaikki rikokset sotatoimialueella määrättiin käsiteltäviksi sotatoimiyhtymien kenttäoikeuksissa.

Flirttailu natsismilla ei onnistu vastaavalla tavalla esimerkiksi Saksassa. Mies päätyi vankilaan natsitatuoinnin perusteella, joka oli näkyvillä uimahallissa käynnin yhteydessa joitakin tunteja.

Suomen oikeuslaitos ja media näyttävät löytäneen toisensa 1930-luvun malliin. Mannerheimia ja Saksan roolia sisällissodassa ja toisessa maailmansodassa ihannoivat teokset myyvät hyvin. Satavuotisen Suomen itsenäisyysjuhla saa valkoisen Suomen militaristisen kuorrutuksen. Pahaa aavistamaton nuoriso ja nuoret aikuiset ovat altis kohde tälle mediavyörytykselle. Sota ja rasismi myyvät hyvin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomalaiset keskitysleirit, Yle:n Perjantai-ohjelma, Sampo Terho, natsismin ihailu, Suomen sisu, oikeuslaitos

Valheiden markkinat

Tiistai 27.10.2009 klo 17.56 - Pirkko Turpeinen-Saari

Usein kritisoimassani Helsingin Sanomissa oli viime sunnuntaina ansiokas juttu otsikolla Sensuroitu suorasuu. Juristin kirjan käsikirjoitus, jossa kuvataan narsististen valehtelijoiden toimintaa oikeudenkäynneissä, oli jäänyt Tammessa julkaisematta mahdollisten kirjaan kohdistuvien oikeusjuttujen pelossa.

Saman lehden yleisönosaston kirjoituksessa nimetön kirjoittaja kuvaa kärsimystään sadististen vanhempien kourissa todeten, että sadistiseen kohteluun ei tarvita alkoholia vaikka usein niin luullaan.

Eläkkeellä oleva KRP:n maineikas rikoskomisario Taisto Rajamäki totesi television "Missä olet" ohjelmassa: - Itsenäisyyspäivien juhlien TV-ohjelmassa näen enemmän rikollisia kuin näiden muurien sisällä.

Lausuntoa antaessaan lahjomattomuudestaan kuuluisa komisario istui helsinkiläisen vankilan pihalla.

Ammatissani olen joutunut eläytymään ja tunnistamaan narsististen valehtelijoiden turvattomuuden, häpeän ja rakkauden puutteen oirekäyttäytymisen taustalla. Nykymaailman lainalaisuudet eivät kuitenkaan anna rakentavia vaihtoehtoja murtaa muodostunutta piittaamattoman käyttäytymisen noidankehää. Päinvastoin. Yhteiskuntamme on muuttunut aikaisempaan nähden piittaamattomammaksi, jolloin narsistinen oirekäyttäytyminen on hyväksyttyä.

Puhuin hiljattain yksityisyyden suojasta psykiatrikollegan kanssa, jonka käsitykset ovat päinvastaiset omiini nähden. Hän korosti yksityisyyden suojaa lähes absoluuttisena ja periaatteellisena. Totesin hänelle, että yhtä hyvin keskustelumme otsikko voisi olla yksityisyyden suoja kidutuksen mahdollistajana.

Sadististen vanhempien kourissa oleva lapsi toivoisi, että joku murtaisi kodin umpipullon, jossa kidutus tapahtuu. Pahoinpitely on harvinaisempaa päiväkodin julkisessa tilassa kuin yksityisyyden suojassa kotona. Vanhusta hoidetaan julkisessa tilassa avoimesti hyvin tai huonosti mutta kotihoidon henkinen julmuus tai fyysinen pahoinpitely jäävät paljastumatta. Perintöä odottavat aikuiset lapset tai nuoren valintoja hyväksymättömät vanhemmat voivat vanhuksen tai nuoren riippuvuutta hyväksikäyttäen estää yksityisyyden suojissa yksilön valinnan vapauden.

Vastakkain asetteluna on aina valta ja luovuus, alistaminen ja eläytyminen. Nämä vastakkaiset ominaisuudet eivät perustu ammattiin tai sukupuoleen. Sen sijaan ne perustuvat elämänkokemuksiin, jotka ovat muovanneet persoonallisuuden.

Suomessa on voimassa laki, joka kieltää lapsen fyysisen kurittamisen. Milloin pääsemme lainsäädäntöön, jossa henkisen-ja tunne-elämän vammojen aiheuttaminen kaikissa ikäluokissa tunnistetaan ja tulee myös kielletyksi. Milloin tasavallan presidentin linnan juhlissa voidaan todeta olevan vain rehellisiä omia etuja vain yhtä arvokkaina kuin muiden etuja pitäviä kansalaisia.

Milloin narsistinen vahingonteko tulee tuomittavaksi eikä sen paljastaminen tai siitä kirjoittaminen.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valehtelu, narsismi, oikeuslaitos