Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Standard&Poor'sin varoitus pankkikriisistä

Tiistai 6.12.2011 klo 22.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Brittiasiantuntija arvioi Aljazeeran uutisissa Standard&Poor'sin uhkausta laskea Euroopan tähän asti vakavaraisena pidettyjen maiden luottoluokitusta. Hänen mukaansa varoitus liittyy siihen, että Euroopan poliitikkojen toimet eivät kohdistu itse ongelmaan, pankkikriisiin. S&P tä ei pidä moittia varoituksestaan vaan poliitikkojen tulisi kohdistaa huomionsa pankkikriisiin. Britannian hallitus joutui jo tukemaan Lontoon Cityn yksityisiä pankkeja.

Jos ongelma todella on Euroopan suurten maiden yksityisten pankkien vakavaraisuuden ongelmissa hukka perii pienten, hyvin pankkiasiansa hoitaneiden maiden talouden. Ei pienten maiden talous kestä suurten maiden suurten pankkien pääomittamista verovaroin.

Jos suuret maat päättävät toimenpiteistä, ei EU-maiden yksimielisyydellä vaan enemmistöllä, joutuu Suomi lastuksi laineille.

Jo kaksi viikkoa sitten ihmettelin kun Dexia-pankin kriisiä ei meillä käsitelty juuri lainkaan. Belgia kansallisti Dexia Bank Belgian neljällä miljardilla eurolla verovaroja.Emo Dexian valtion vastuut ovat 90 miljardia euroa, josta Belgian osuus on 54,45 miljaria,Ranskan 32,85 miljardia ja Luxemburgin 2,7 miljardia euroa. 23.11. De Morgen mukaan Belgialla on hirttosilmukka kaulassa jos vastuut lankeavat. Belgia yrittää epätoivoisesti neuvotella Ranskan osuuden nostamisesta.

Globaaliin pankkikriisin hoitamiseen eivät Euroopan veronmaksajien voimavarat riitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Standard&Poors, pankkikriisi, väärä politiikka