Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Presidentti Niinistö ja ulkopolitiikka

Keskiviikko 26.8.2020 klo 12.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ilahtuneena havaitsin presidentti Sauli Niinistön ottaneen kantaa Euroopan unioninperussopimuksiin ja niiden noudattamiseen.

Olen samaa mieltä hänen kanssaan. Perussopimuksia ei voi yhtenään polkea ilman että menee uskottavuus.

Siirtykäämme sitten talouspolitiikasta ulkopolitiikan puolustuspolitiikka-alueeseen.

Presidenttimme ei ole sanallakaan tuominnut Euroopan unionin yhdessä Yhdysvaltojen kanssa suorittamaa Jugoslavian liittovaltion hajottamista 1990 -2000.

Liittoutumaton, ketään uhkaamaton YK:n perustajajäsenvaltio joutui aseellisen vallankaappauksen kohteeksi, mitä kaappausta, valtion rajojen väkivaltaista rikkomista ja serbien kansanmurhaa tuki Yhdysvaltojen rinnalla Saksa ja sen tukena muut EU:n jäsenmaat.

Presidenttimme ei ole osittanut tietävänsä, että syksyllä 1998 NATO muuttui puolustusliitosta hyökkäysliitoksi uhkaamalla Jugoslaviaa pommituksilla ellei valtio alistuisi USA:n ja EU-maiden ryöstöaikeisiin.

Presidenttimme ei ole ilmaissut tietävänsä mitään Ukrainan vallankaappauksen suorittajista. EU:n itsensä mukaan laillisesti valitun presidentin syöksemisestä vallasta asein. Monissa aikaisemmissa blogeissani olen kuvannut tarkasti vallankaappauksen taustavoimat, tarkka-ampujien kouluttajat ja rahoittajat sekä kaappausta jo etukäteen Jaltalla juhlineet  Bill ja Hillary Clintonin eurooppalaisine ryöstöstä hyötymään pyrkivine poliitikkoineen.

Tieteellisesti pätevä kirjallisuus tarjoaa erinomaisen lähdemateriaalin Yhdysvaltojen käyttämiin "värivallankumouksia" suunnitteleviin USA:n ulkoministeriön rahoittamiin järjestöihin, joiden myyräntyö hajotuksen kohteina olevissa valtioissa kestää useita vuosia ennen toimeen ryhtymistä.

Jopa Helsingin Sanomien toimittaja Tommi Nieminen "paljasti" tietävänsä Otpor-järjestön, jonka organisoimana ja CIA:n ja CNN:n kanssa yhteistyössä vaikutettiin Jugoslavian presidentinvaaleihin tarkoituksena syrjäyttää presidentti Milosevic.

Koko presidentti Mauno Koiviston inhoaman NATO:n serbivastaisen propagandan perkaaminen on vielä edessä.

Nykyisen presidentin aikana ja pääministeri Juha Sipilän valtakaudella lähetettiin Yhdysvaltoihin 100 suomalaista toimittajaa ja muuta toimijaa saamaan propagandakoulutusta. Sen jälkeen tärkeä tulos ei ole pelkästään se, että uutiset ovat Yhdysvaltalais-EU-ideologian mukaisia, vaan se, mitä peitellään, mitä jätetään sanomatta.

Ukraina ja Syyria ovat erinomaisia esimerkkejä. Useiden EU-maiden johtajien ja johtavien poliitikkojen korruptoituneisuus on häkellyttävää.

Liikaa ei voida vaatia. Presidentti Niinistön EU:n talouspolitiikkaan liittyvä rehellisyyden puuskahdus on arvokas asia. Jääkäämme odottamaan milloin tulee EU:n kansainvälisten lakien noudattamisen, valtioiden suvereniteetin kunnioittamisen ja puolustuspolitiikan vuoro.

Totuudellinen viestintä tulee ehkä vasta viimeisenä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, propaganda, presidentti Niinistön ulkopolitiikan alueet, kansainväliset lait, kansainväliset sopimukset, "läntiset" arvot