Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Merikorttikuja 4.B.41 00960 Helsinki
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomalaiset kiusaajat

Sunnuntai 9.8.2015 klo 15:35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kuuntelin äskettäin viimeisen John Batchelor shown, jossa Batchelor haastattelee Yhdysvaltalaista Princetonin ja NY universityn Venäjätutkimuksen professoria Steven Cohenia. Viimeisen puolentoista vuoden aikana haastattelut ovat koskeneet Ukrainaa ja Yhdysvaltojen Ukraina- ja Venäjäpolitiikkaa.

Tämänkertainen haastattelu avasi mieleeni prosessin, jonka seurauksena oli sen tosiseikan tuskallinen havaitseminen, kuinka vaikeata on kertoa Cohenin ja minun  yhteisestä todellisuudesta suomalaisille, joiden mielet lähes 95 prosenttisesti ovat Cohenin kritisoiman USA:n sotaeliitin propagadan muovaamia.

Sekä Batchelor että Cohen ovat sitä mieltä, että Ukrainassa on alkamassa toinen sisällissota- nyt oikea sektori vastaan Poroshenko. USA:n varapresidentti Biden tukee sotahaukkoineen oikeaa sektoria kun taas Obaman hallinnon toinen puoli tukee lähinnä Poroshenkoa. 

Cohenin mielestä Ukrainan sodan taustalla on se, että USA kurotti vaikutusvaltaansa liian pitkälle. Maassa on tuhansia USA:n neuvonantajia. Apulaisulkoministeri Victoria Nuland istui Ukrainan parlamentin istunnossa läsnä valvomassa sitä miten kansanedustajat äänestävät Minskin sopimukseen liittyvistä laeista. Vaikka sodan alku oli USA:n provosoima, se ei osallistunut Minskin neuvoteluihin eikä sitoudu sen päätösten noudattamiseen.

Biden oli Saakashvilin hyökätessä Etelä-Ossetiaan myös monin tavoin sekaantunut asioihin ja on edelleen Saakashvilin tukija hänen tehtävässään Ukrainan Odessan pormestarina.

Suomalaiset muistavat kuinka media leimasi Venäjän myös tuolloin hyökkääjäksi ulkoministeri Alexander Stubbin johdolla. Onneksi Ranskan presidentti Sarkozy sai tilanteeseen järkeä.

Koulujen alkaessa puhutaan jälleen koulukiusaamisesta. Koulukiusaaminen ei voi loppua tilanteessa, jossa aikuiset ovat itse kiusaajia. Yllämainittu pieni esimerkki ulkopolitiikasta kuvaa sitä, mitkä osat todellisuudesta peitetään ja mitkä valheet nostetaan tosiasioiksi.

Ulkopolitiikassa Venäjä nostetaan aggressoriksi ja kiusaajaksi kun taas todellisista kiusaajista vaietaan. Suomalaiset Vihreän puolueen ja Vasemmiston puheenjohtajat ilmoittautuvat syrjinnän vastustajiksi ja monikulttuurisuuden puolustajiksi. Toisesta suupielestään he päästävät päivittäin rasistisia huomautuksia Venäjästä, joita lausumia heidän ei tarvitse perustella. Venäjää äidinkielenään puhuva lapsi saa päivittäin kuulla miten paha maa Venäjä on. Yle:n uutisissa lähes päivittäin sojotetaan tykin piipuja kohti venäläisiä.

Vihreiden ja muun puolue-eliitin media mukaan luettuna on vaikeata tunnustaa että USA ei ole demokratia ja että sen lisäksi se on suurin uhka maailmanrauhalle. Entinen presidentti Jimmy Carter totesi sen, että USA ei ole enää demokratia, monissa USA:n tiedotusvälineissä (Huffington Post, USA today)

Olen itse kokenut ja nähnyt USA:n rotusorron ja epädemokraattisuuden. Värillisten saatua muodolliset kansalaisoikeudet, niiden käyttö oli edelleen rajoitettua. Jo kymmenen vuoden päästä muodollisten kansalaisoikeuksien säätämisestä v. 1976 Buckley v. Valeo päätös alkoi kasvattaa eliitin valtaa, joka nyt sinetöitiin viiden republikaanisen korkeimman oikeuden tuomarin päätöksellä Citizen's United  (2010) ja 2014 Mc Cutcheon päätöksellä. Näiden viimeisten päätösten seurauksena rajoittamattomalla rahamäärällä, jopa ulkomaisella rahalla voidaan ostaa USA:n vaalit. Samaan aikaan mustien äänestämistä vaikeutetaan.

Samalla rahalla, jolla ostetaan vaalit, ostetaan myös tiedotusvälineet. Ostetulla propagandalla nostetaan yhdet valtiot ja niiden johtajat konniksi ja toiset liittolaisiksi. Siirtomaavaltaa vastustavat kommunistit julistettiin 1950- luvulla vihollisiksi heitä tapettiin USA:n johdolla miljoonittain. "The Act of Silence" dokumenttielokuva kuvaa parin miljoonan kommunistiksi epäillyn indonesialaisen tappamista ja sen aiheuttamaa riemua USA:n uutislähetyksessä. Sitten USA siirtyi pystyttämään Etelä-Amerikkaan sotiladiktatuureja koulutettuaan johtajat ensin kidutuksen saloihin. Kahdeksankymmentäluvulle päästyään USA otti kohteekseen paitsi Afganistanin myös öljyrikkaat Lähi-idän maat. Erityisesti Afrikan parasta ajava Libyan presidentti Gaddafi oli sekä propagandan, että ohjusiskun kohteena. Lockerbeen kylään pudonneen lentokoneen tuhokin pantiin provokaationa Gaddafin tilille ja pystytettiin oikein Haagin erityistribunaali tuomitsemaan jo ennakkoon syyttömäksi tiedettyä miestä. Seuraavana tulikin Jugoslavian hajottaminen yhteistyössä Saksan ja Kroatian oikeistonationalistien (fasistien) ja Bosnian jihadistien avulla.

Belgialainen De Morgen- lehti kertoi kuinka Belgiaan sijoitettujen USA:n ydinohjusten kärkien modernisoinnista ei päätetty maan hallituksessa. (samaan tapaan kuin Suomen isäntämaasopimusta ei käsitelty). Uudet ydinkärjet Belgiaan, Hollantiin, Saksaan ja Italian USA:n sotilastukikohtiin tulevat lähiaikoina. Rahan määrätessä Yhdysvaltojen politiikasta demokratian sijaan lienee todennäköistä että aseteollisuus, yksityiset armeijat ja alihankkijat ovat määräävässä asemassa ydinasepolitiikassa.

Ukrainasta tulee tietoja mahdollisesta ydinmateriaalin joutumisesta oikean sektorin laittomien asemiesten käsiin. Sen jälkeen ydinaseiden hallinta muuttuu anarkistiseksi, ei demokraattiseksi.

Suomen ulkoministeri Timo Soini totesi kunnioittavasti USA:n talouspakotteiden Suomea kohtaan perustuvan USA:n lakeihin. USA:n kongressi on säätänyt lakeja talouspakotteita monia maita kohtaan, joista se ei pidä. Se ei tee talouspakotteita laillisiksi- ne ovat poliittisia. USA: kongressi sääti lain, jonka mukaan se voi rynnäköllä vapauttaa mahdolliset Haagiin tuomittavaksi toimitetut kansalaisensa. Se päätti, että Jugoslavian liittovaltio ei saa järjestää vaaleja, vaan ainoastaan sen osavaltiot saavat. Se on säätänyt lain, jonka perusteella presidentti voi hyökätä Venäjän kimppuun. Laki on voimassa. Hill&Knowltonin mainostoimisto on suunnitellut anti-Putin kampanjan kuten Ruder-Finn anti Milosevic a anti-serbi-kampanan. Rahalla saa.

Yhdysvaltojen jatkuvan sodan avulla entisten siirtomaiden/NATO-maiden kanssa tavoittelema maailmanvalta on aggressiota, jota jokaisen inhimillisyyttä kunnioittavan ja kaipaavan henkilön on syytä pelätä. Venäjän ja BRICS-maiden alettua muodostaa vaihtoehdon tälle väkivallan kulttuurille on saanut USA/NATO-propagandan uusille kierroksille.

Tämä propaganda täyttää kaikki kiusaamisen ja rasismin tuntomerkit. Jos Suomen poliittinen eliitti ja media eivät lopeta USA-johtoisen valheellisen propagandan levittämistä on mahdotonta odottaa, että lapset ja nuoret lopettaisivat totuuden vastaisten viestien levittämisen toinen toisistaan.

Olemme lähestymässä rajaa, jossa valhe, ilkeys ja panettelu muttuu todellisuudeksi, josta on mahdotonta päästä pois.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koulukiusaajat, poliittiset kiusaajat, taloudelliset kiusaajat, sotilaalliset kiusaajat