Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

SUOMI ON MUUTTUNUT VIHAN,RASISMIN JA VALEHTELUN MAAKSI

Maanantai 5.9.2022 klo 15.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Sauli Niinistön, pääministereiden Alexander Stubbin, Juha Sipilän ja Sanna Marinin valtakausilla Suomi on vajonnut valehtelun, rasismin ja vihan yhteiskunnaksi.

Kuten viimeisten vuosikymmenten aikana olen kuvannut kirjoissani ja blogeissani, Yhdysvaltojen johtama yksinapainen maailma on pohjautunut juuri rasismiin, fasismin tukemiseen ja luonnonvarojen ryöstöön. Heti toisen maailmansodan päättymisen jälkeen Yhdysvallat suuntasi ponnistuksensa ensin Neuvostoliiton ja nyt Venäjän tuhoamiseen.

YK:n äänestyksessä vuonna 2021 vain Yhdysvallat ja Ukraina tukivat fasismia ja natsismia, EU-maat vielä tuolloin pidättäytyivät ottamasta kantaa.

Vain runsasta puolta vuotta myöhemmin EU-maat ovat kiiruhtaneet Yhdysvaltojen rinnalle tukemaan Ukrainan vuosikymmenten aikana voimistunutta natsismia, joka ilmenee toisen maailmansodan aikaisten natsi johtajien ”sankaruuden” kunnioittamisena, muistomerkkeinä, demokratian purkamisena, puolueiden kieltämisenä, rasistisena suhtautumisena venäjänkieliseen vähemmistöön, romaneihin ja juutalaisiin sekä tärkeimpänä: aseellisena väkivaltana Itä-Ukrainan pääasiassa äidinkielenään venäjää puhuvaa väestöä kohtaan.

 

                                                         ***

Yhdysvaltojen ja NATO-maiden pommitusten aiheuttamien raunioiden vielä savutessa Jugoslaviassa, Afganistanissa, Irakissa, Libyassa ja Syyriassa samat maat jatkavat tuholaistoimintaansa Ukrainassa.

Yhdysvaltojen johtama ja useiden EU-maiden mahdollistama verinen vallankaappaus syöksi Ukrainan syvälle laittomuuden tilaan vuonna 2014. Sitä on seurannut Yhdysvaltojen määräysvallassa olevan Kiovan nukkehallituksen sota Itä-Ukrainan Donbassia vastaan.

Korruptio, köyhyys ja tarttuvat taudit kuten tuberkuloosi ja AIDS ovat Ukrainan vitsaus. Työläisten asema on heikko, koska ammattiyhdistysten toimintaedellytykset ovat surkeat. Viljelysmaat on yksityistetty Yhdysvaltojen vaatimuksesta.

Ukrainan natsijärjestöt kehuvat omaavansa maassa enemmän vaikutusvaltaa kuin mitä eri vaalit osoittavat. Soihtukulkueet, kidutukset, venäjänkielisten asukkaiden tai Venäjää tukevien yksilöiden murhat ja teloituslistat ovat arkea. Samaan aikaan toisen maailmansodan natseista saadun voiton kunniaksi pystytettyjä muistomerkkejä hautoineen tuhotaan kaivinkoneilla.

Ukrainassa ei ole mitään demokraattisen valtion tunnusmerkkejä. Ei laillista eduskuntaa, ainoastaan yksi puolue, ei laillista hallitusta koska ei ole puolueita, ei itsenäistä armeijaa vaan ainoastaan USA:n johtama NATOn osittain kouluttama ja Yhdysvaltojen ja EU-maiden aseistama sisäisesti hajanainen joukko, johon natsi -pataljoonat on integroitu. 

Armeija rikkoo kaikkia kansainvälisiä sopimuksia. Se kokoaa tukikohtansa sairaaloihin, lastentarhoihin, kouluihin ja muihin siviilikohteisiin miinoittaen ympäristön, jotta siviilit eivät pystyisi pakenemaan. Mariupolin Azovstalin metallitehtaaseen oli keväällä 2022 koottu tuhansia siviilejä ihmiskilviksi. Kun natsijoukot antautuivat, tehtaan uumenista ryömi myös NATO-kenraaleita, muun muassa Kanadan armeijan komentajaksi joulukuussa 2021 valittu kenraali, jotka kuljetettiin Venäjälle.

Sama tapahtui Syyriassa. Syyrian armeijan vapauttaessa Aleppon kaupungin terroristien vallasta NATO-maiden kaivamista jihadistien käyttöön varatuista bunkkereista kömpi ulos useita NATO-maiden upseereita, joiden värivallankumoushanke oli Venäjän ja Syyrian armeijoiden työn surauksena epäonnistunut.

 

                                               ***

 

Miten tämä kaikki liittyy Suomen vajoamiseen kohti valheiden, rasismin ja fasismin kuilua?

Siten, että mitään yllämainituista tiedoista emme ole kuulleet tasavallan presidentin tai mainittujen pääministerien suusta, puhumattakaan että media olisi raportoinut asioista niiden oikeilla nimillä.

Kun Venäjä pelasti Krimin asukkaat Donbassin asukkaiden kohtalolta vuonna 2014, asia käännettiin Suomen presidentin toimesta kasakkamaiseksi toisen omaisuuden ryöstöksi.

Krimin asukkaat olivat jo 2000-luvun alusta tavoitelleet pääsyä Venäjän yhteyteen. Kiovan verisen vallankaappauksen jälkeen Ukrainan autonominen alue Krim päätti ensin itsenäisyydestään. Itsenäistymisen jälkeen se anoi liittymistä Venäjään. Liittymishalu vahvistettiin  rauhanomaisesti, ilman laukaustakaan, äänestyksellä kuten autonomiapäätöskin.

 

                                                   ***

Kiovan natseihin tukeutuva hallitus ja erityisesti natsipataljoonat aloittivat hyökkäyksen valmistelun Donbassia kohtaan helmikuun 2022 puolivälissä. ETYJ:n tarkkailijat vahvistivat tämän tapahtuneeksi. Peläten joutuvansa yksin taistelemaan NATO:n varustamia Kiovan joukkoja vastaan, Donbass päätti julisti alueensa itsenäiseksi ja pyysi naapurivaltio-Venäjältä apua.

Donbassin asukkaista 95% on äidinkieleltään venäjänkielisiä. Koko Ukrainan Mustanmeren rannikko on asutukseltaan venäjänkielistä, joilta Kiovan hallitus on kieltänyt venäjän kielen puhumisen julkisella paikalla, äidinkielisen kouluopetuksen, TV-asemat, sanomalehdet, Venäjällä käymisen jne. Esimerkiksi Odessan kaupungin väestöstä 75% on venäjänkielisiä.

 

                                               ***

Suomen presidentti, mainitut pääministerit hallituksineen ja Suomen media vaikenevat Ukrainan venäjänkielisten asukkaiden sorrosta. Ne kaikki puhuvat ja kirjoittavat Ukrainasta ikään kuin se olisi yksi maa ja yksi kansa.

Se, että Venäjä ei tälläkään kerralla voinut jäädä katsomaan sivusta äidinkieleltään venäläisten tappamista, on Suomessa tuomittu. Suomen valtiojohdon ja median mukaan venäjänkielisten tappaminen on siis OK.

Koska tämä venäjänkielisten tappaminen Ukrainassa on ok, täytyy venäläisten tappamisen muutenkin olla ok?  Suomen eduskunnan ulkoasiain valiokunnan puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-Aho hyväksyy julkisesti venäläisten tappamisen. Hänen mukaansa Ukrainan sotatoimissa tuhotun venäläispanssarin voisi myös tuoda Suomeen ja sijoittaa Venäjän suurlähetystön lähettyville. Onko tämä rasismia?

 

                                                        ***

Suomen valtiojohdon ensimmäinen merkittävä julkinen askel kohti rasismia ja fasismia oli estää Venäjän valtuuskunnalta pääsy Helsingissä pidettyyn ETYK- juhlakokoukseen vuonna 2015. Valtuuskunnalta kiellettiin viisumi. Yhdysvaltojen valtuuskunnan lisäksi USA:n laivasto teki kokouksen aikana vierailun Helsinkiin ja laivaston soittokunta piti  Suomenlinnan kirkossa konsertin.

Voiko vielä räikeämmin rikkoa Urho Kekkosen perintöä kansainvälisestä ystävyydestä ja rauhasta, mitä sekä Pariisin rauhansopimuksella että ETYK:llä pyrittiin turvaamaan. 

 

                                                          ***

Valtiojohdon ja median valehtelun aikakausi alkoi jo 1990-luvulla. Sitoutuminen yhteistyöhön Yhdysvaltojen armeijan kanssa asetilauksilla sekä poliittisella yhteistyöllä EU:ssa varsinkin USA:sta riippuvaisen Saksan kanssa oli ratkaisevaa. Saksassa oli vielä 1990-luvulla 300 000 yhdysvaltalaissotilasta. Balkanin sodissa ei vain Yhdysvallat mutta myös Helmut Kohlin Saksa teki yhteistyötä natsien ja jihadistien kanssa, mitä Suomi aktiivisesti tuki.

Suomen valtiojohto ja media valehtelivat tietääkseni ensimmäisen kerran kohtalokkaasti ja USA:han maamme sitovalla tavalla Racakin kylän taistelusta. Valheen seurauksen Yhdysvallat ja NATO aloitti Jugoslavian/Serbian pommitukset.

Sen jälkeen valehtelusta on tullut ”maantapa”, jota nyt siis edustavat valtiojohto ja media/ kansan tietämättä.

 

                                                          ***

Alexander Stubb valehteli Venäjän aloittaneen Georgian pommitukset, kun sota alkoi Georgian suorittamalla Etelä-Ossetian pääkaupungin Tshinvalin pommituksella.

 

                                                          ***

Stubbin hallituksen ja presidentti Niinistön valtuuttamana ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan läsnäollessa Suomen armeijan komentaja allekirjoitti parlamentaarisen käsittelyn ulkopuolella NATO:n isäntämaasopimuksen. Sopimus on vastoin Pariisin rauhansopimuksen henkeä ja Suomen ja Venäjän välisen ystävyyssopimuksen kirjainta. 

Suomi heittelee valtiollisia sopimuksia ulos ikkunasta kuin roskapaperia.

Juha Sipilän hallitus vuorostaan valtuutti Suomen median valehtelemaan. Hallitus rakensi Mediapoolin, turvallisuuskomitean huoltovarmuuskeskuksen alaisen mediasensuurin. Vuodesta 2015 lähtien Suomen media on tarkoin sensuroitu. Sitä vahvistamaan maahamme kutsuttiin NATO:n hybridikeskus varmistamaan tiedonvälityksen NATO-myönteisyys. Maamme sanomalehtien päätoimittajat olivat ilmoittautuneet jo vuonna 2000 NATO-jäsenyyden kannattajiksi.

 

                                                   ***

Suomen valtiojohto ja media alkoivat kutsua Venäjän vastatoimia Kiovan hallituksen hyökkäykselle Donbassin kimppuun ”Venäjän hyökkäyssodaksi”.

Valtiojohto ja media ovat vaienneet Venäjän operaation humaanista puolesta ja rajatusta luonteesta.

Sen sijaan, että Suomi yhdessä EU-maiden kanssa olisi pyrkinyt auttamaan perusongelman, eli venäjänkielisen väestön hengen ja oikeuksien säilyttämisessä, Suomi on asettunut USA:n ja natsien tukeman Kiovan hallituksen murhanhimoisten suunnitelmien tukijaksi.

Konfliktin aikana murhanhimo on toteutunut paljaasti muun muassa Kiovan hallituksen suorittamina ydinvoimalan pommituksina jopa kansainvälisen tarkastusryhmän läsnäollessa.

 

                                                          ***

Ratkaisuyritysten ja Venäjän ja Ukrainan välisten rauhanneuvottelujen tukemisen sijaan, Suomi on asemoitunut lähettämään aseita Kiovan natsi-hallitukselle. Sen lisäksi Suomen pääministeri Sanna Marin on eri puolilla maailmaa liikkuessaan vaatinut Ukrainan voiton tukemista tarkoittaen tällä USA:n tukeman natsi -hallinnon voittoa.

Sen lisäksi Suomi on osallistunut USA:n vuoden 2014 vallankaappauksesta lähtien Venäjälle asetettujen pakotteiden keskeiseksi tukijaksi. Sotilasteknisen operaation alusta lähtien Suomi on vaatinut energianostoboikottia. ”Kaikki suhteet Venäjään on katkaistava” on pääministeri Marinin mielilause. Energianostoboikotilla on tarkoitus estää ”Putinin sotakassan kasvua”.

Toinen mediassa toistuva väite on että ”Venäjä/Putin käyttää kaasua aseena”. Sen mukaan Venäjä ei lähettäisi putkia pitkin kaasua, vaan rajoittaisi kaasuntuloa. Tosiasiassa Venäjän Gasprom on rakentanut 10 miljardia maksaneen kaasuputken Nordstream II. USA:n vaatimuksesta Saksa ei ottanut sitä käyttöön. Nordstream I vaatii vuosihuoltoa. Tuo huolto on tehty vaikeaksi ”lännen” asettamien pakotteiden vuoksi. Huolto edellyttäisi yhteistyötä Kanadan kanssa, mutta se on takkuillut. Huollon viivästymisen syy on jälleen kohdistettu Venäjään. Jos Nordstream II olisi käytössä, Nordstream I:n tilapäinen poissaolo käytöstä ei olisi ongelma.

EU on määrännyt venäläisen kaasuntuonnin boikotin, joka tulee toteutuessaan aiheuttamaan katastrofin Euroopan maihin; inflaation, pankkikriisin, sähköpulan köyhien paleltumisen kylmään tai nälkään. Tämän kaiken pääministeri Marin on käskenyt suomalaiset kestämään, jotta "Ukraina voittaa". 

Suomen valtamedia on vaiennut Euroopassa jo alkaneista laajoista hallitustenvastaisista mielenosoituksista. Hollannin ja Saksan maanviljelijät ovat ajaneet traktorinsa kaupunkien hallintorakennusten eteen. Tsekissä 70 000 mielenosoittajaa kokoontui vaatimaan Venäjän pakotteiden purkamista. Italian Napolissa kansalaiset ovat polttaneet sähkölaskujaan ja Sisilian kalastajat ovat lopettaneet kalastuksen polttoaineen hinnan noustua ylivoimaiseksi.

 

                                                         ***

Toisen maailmansodan aikaisen Euroopan maiden natsimielisyys on alkanut jälleen kohottaa päätään. Baltian maissa, Puolassa ja Ukrainassa vietetään Hitlerin natsi -liittolaisten kunniaksi soihtukulkueita, pystytetään monumentteja ja tuhotaan toisen maailmansodan puna-armeijan voittoa kunnioittavia monumentteja. Tätä vaaraa lieventämään vietettiin Moskovassa 20. elokuuta ensimmäistä globaalia antifasistista kokousta joista on tarkoitus tulla jokavuotisia.

Suomessa natsimyönteisyys ilmenee pääministeri Marinin muistuttaessa, että Suomi ei ole riittävästi ottanut mallia Eestin ja muiden Baltian maiden kehityksestä. Näissä maissa venäjänkielisten asukkaiden asema on toisen luokan kansalaisen asema, vaikka maat ovat EU:n jäsenmaita. Fanaattinen Kiovan hallituksen tukeminen ja piittamattomuus demokratiaa vaatineiden Donbassin asukkaiden kohtalosta on sydäntä särkevää ja julmaa.

Anti-fasistisessa kokouksessa todettiin, että venäläisiin suhtautuminen Euroopassa muistuttaa natsismia. Kansallisuuteen perustuvaa syrjintää en olisi uskonut enää näkeväni Euroopassa. Yhdysvalloissa olen nähnyt rasismin omin silmin. Fasismin tukemisen polku liittyy maan oligarkkien tavoitteisiin enkä siksi ihmettele sitä. EU:n kohdalla Saksan ja Suomenkin riippuvuus Yhdysvalloista ja sen koetuista eduista nyt Ukrainassa on johtanut nykytilaan. 

Suomen valtiojohdon sydämettömyys on mykistävä. Mediapoolin ja taloudellisen riippuvuuden vaikutus Suomen Yleen ja muuhun median toimittajakuntaan olisi ehkä lähinnä säälittävää, mutta tiedonvälityksen valheellisuuden seuraukset kohdistuvat pommin tavoin koko Suomen kansaan.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Kiovan natsi-hallitus, suomalainen rasismi, fasismin vastainen kv kokous, Venäjä Ukrainan venäjänkielisten liittolaisena, USA, pääministerin Venäjä-viha, presidentti Niinistön petos, Ukrainan sisällissota, poliitikkojen valehtelu, rasismi,