Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Mihin Suomi on rähmällään?

Lauantai 25.4.2009 klo 19.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen edustaja YK:n rasismin vastaisessa kokouksessa marssi ulos Iranin presidentin puhuessa.Miksi? Eivätkö suomalaiset korvat kestä puhetta, jota maailman maiden enemmistö kuuntelee, miettien mitä miettii, mutta kuuntelee.

Iranin presidentin puhe ei ollut kohtelias.Hän olisi saanut käsittelemästään aihepiiristä paljon myönteistä aikaan, jos tapa puhua olisi ollut asiallinen. Hän kritisoi Israelia ja USA:ta palestiinalaisten kärsimyksistä ja kutsui Israelin hallitusta rasistiseksi.

24.4. Helsingin sanomien päätoimittaja Reetta Meriläinen kuvasi sitä mitä hän koki Nablusissa Länsirannan miehitetyllä palestiinalaisalueella. Hän kutsui Israelin toimintaa uskontopohjaiseksi apartheidiksi. Jokainen, joka on seurannut Israelin toimia sen sortaessa systemaattisesti palestiinalaisia on voinut todeta saman kuin toimittaja Meriläinen. Sorron luonne on ollut tiedossa vuosikymmeniä eikä vasta nyt.

Suomen ulkoministeriö on ollut hiljaa tietoisena palestiinalaisten sorrosta. Kuinka monta vuosikymmentä kesti ennenkuin Suomen valtio ryhtyi toimiin Etelä-Afrikan apartheidin moittimiseksi tai taloussaartoon ryhtymiseksi. Tarvittiin Suomen kuljetustyöläisten ammattiliiton aloite, josta taloussaarto syntyi.

On häpeällistä, että Suomi regoi tyyliin, jolla rasismia moititaan mutta ei itse rasismiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkopoliittiset tuuliviirit