Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

FASISMIN JOHTOVALTIO EI OLE ITALIA VAAN YHDYSVALLAT JA SAKSA

Keskiviikko 28.9.2022 klo 15.39 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat on toisen maailmansodan jälkeen liittoutunut natsi-Saksan vannoutuneiden Hitlerin ihailijoiden kanssa. Se tuki fasistista Espanjaa ja Portugalia samalla kun se taisteli kommunisteja ja muita vasemmistolaisia vastaan koko maailmassa.

Yhdysvallat on osoittautunut Euroopan tuhoajaksi miehittämällä sotilaallisesti Saksan ja tuhoamalla yhdessä sen kanssa hyvinvointivaltio Jugoslavian yhteistoiminnassa Kroatian natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin jihadistien kanssa.

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa v. 1992 USA:n vasalli, Saksan liittokansleri Helmut Kohl sai liittymään pyrkivät Euroopan maat tunnustamaan Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäisyyden. Hän tiesi julistuksen johtavan sotaan perustuslakiaan puolustavaa Jugoslavian liittovaltiota vastaan.

Yhdysvallat oli suunnitellut Jugoslavian haltuunottoa ja miehitystä jo presidentti Ronald Reaganin aikana vuodesta 1984 lähtien.

Jugoslavian talouden tuhosi terroristinen, kaikkien Jugoslavian USA:lta saamien lainojen irtisanominen yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa yhden yön aikana.

Kymmenen vuotta kestänyt läntisen propagandan siivittämä sota hyödytti Saksaa Yhdysvaltojen ohella.

Jugoslavian jäännösvaltiot liitettiin NATO on ja ne tulivat taloudellisesti riippuvaisiksi miehittäjistään. Syntyneiden itsenäisten valtioiden ilmapiirit alkoivat muistuttaa toisen maailmansodan aikaista fasistisen Kroatian ilmapiiriä.

Yhdysvallat sai määräävän aseman Serbialta ryöstämässään, laittomasti itsenäistetyssä Kosovossa mutta myös Albaniassa. Yhdysvaltojen rakentama sotilastukikohta Bondsteel ja ylikansallisen pääoman haltuun siirretty kosovolainen serbiomaisuus yhdessä NATO-joukkojen läsnäolon kanssa ovat takeena Yhdysvaltojen valtapolitiikan lujittumiselle. Yhteistyökumppani Saksan hegemonia vallitsee Kroatiassa, Sloveniassa ja Bosniassa.

***

Saksa on osoittautunut kyvyttömäksi itsenäistymään kansainvälisen fasismin johtovaltiosta Yhdysvalloista ja tämän palveluksessa olevasta Ukrainasta.

Maailma on sallinut Yhdysvalloille oikeuden sortaa haluamiaan valtioita käyttäen aseellista voimaa tai talouspakotteita. YK on palvellut Yhdysvaltojen tarpeita maan toimiessa järjestön merkittävänä rahoittajana.

Saksa on ollut mukana useimmissa Yhdysvaltojen sodissa. Yhdysvaltojen miehitysarmeija käsittää Saksassa presidentti Trumpin mukaan enää 68 000 sotilasta sen vahvuuden ollessa Jugoslavian hajottamisen alkaessa vielä 300 000. Sotilaallinen voima ei enää ratkaise Saksan toimintoja vaan Yhdysvaltojen hegemonian läpitunkevuus.

***

Venäjän rooli on vahvistunut sen ryhtyessä rakentamaan Yhdysvaltojen yksinapaisen maailman sijaan moninapaista valtioiden yhteistyöhön perustuvaa maailmaa. Venäjän yhteisvastuuta korostava asenne on saanut taakseen, väkiluvulla mitattuna, maailman valtioiden enemmistön, BRICS ja SCO esimerkkeinä.

Saksakin on havainnut yhteistyön Venäjän kanssa hyödyttävän sitä taloudellisesti enemmän kuin Yhdysvaltojen johdolla tehdyt ryöstöretket. Venäjältä saadut edulliset öljy ja maakaasu siivittivät Saksan talouden ennätyksiin.

Yhdysvallat ei ole katsonut suopeasti sen aikaisemmin natseihin ja jihadisteihin tukeutuneen liittolaisensa kehitystä.

Euroopan unionin piti muodostua European Round Table of Industrialists-järjestön johdolla aseteollisuutta palvelevaksi NATO-organisaatioksi. Yhdysvaltojen johtaman NATO:n piti muuttaa maailma USA:n kaltaiseksi kaikkea hyvinvointivaltioon vivahtavaa välttäväksi järjestelmäksi.

Öljyn varastamisen milloin Irakista, Libyasta tai Syyriasta tuli muuttua arkipäiväksi myös Baltian maille, Ruotsille ja Suomelle. Valtion kustantaman koulunkäynnin, terveydenhuollon ja rauhan tuli korvautua asehankinnoilla ja massiivisilla sotaharjoituksilla päämääränä globaalia ryöstämistä vastustavan Venäjän mitätöinti ja mikäli mahdollista tuhoaminen.

***

Venäjän tuhoamisen tavoitteen toteuttamiseksi Yhdysvallat otti määräysvallan toisesta maailmansodasta lähtien natsi-aatetta vaalineessa Ukrainassa. Nämä kaksi maata ovat vannoutuneita natsismin tukijoita – vuoden 2021 YK:n äänestyksessä ainoita.

USA ja sen NATO-liittolaiset ovat tukeneet suorittamastaan Ukrainan vallankaappauksesta lähtien Ukrainan natsihallintoa ja aseistaneet sitä sodassa Itä-Ukrainan venäjänkielistä Donbassin aluetta vastaan. Länsimedian raportointi sotavuosista on ollut ala-arvoista. Natsi-pataljoonien rikokset on ohitettu vaikenemalla eivätkä valtion rakenteiden purku ja demokratian riisuminen ole herättäneet hämmennystä.

Saksa, joka vielä 1990-luvulla osallistui USA:n natsidiasporan ja jihadistien rinnalla Jugoslavian hajottamiseen, on Ukrainan sodan yhteydessä ajautunut vedenjakajalle. Luopuako kokonaan moraalista ja demokratiasta ja palvella Yhdysvaltoja, joka ottaa vastaan kongressissaan Ukrainan Azovin natsipataljoonan edustajia kunnioitettuina vieraina, vai tulisiko suorittaa uudelleenarviointi.

Saksan vahva talous on ollut riippuvainen Venäjältä saadusta kaasusta ja öljystä. Saksan kanssa tehtyjen sopimusten perusteella Venäjä rakensi kaksi kaasuputkea, jotka toivat suoraan kaasua Venäjältä Saksaan. Viimeisin Nordstream 2 maksoi Venäjälle 10 miljardia euroa.

Yhdysvalloilla on runsaasti kansallista lainsäädäntöä, joka asettaa muille maille ehdot kaupankäynnille. Venäjältä saatava kaasu ja öljy loivat Saksalle liian hyvät kaupalliset edellytykset suhteessa Yhdysvaltoihin. Sen perusteella Yhdysvallat alkoi kiristää Saksaa ja uhkasi estää Saksaa käyttämästä kaasuputkia.

Pari päivää sitten Yhdysvallat toteutti presidentti Joe Bidenin ja apulaisulkoministeri Victoria Nulandin uhkaukset ja räjäytti molemmat putket Tanskan Bornholmin saaren lähettyvillä. Pinnalle pulppuava kaasu muodostaa ympäristölle ja merenkululle mittavan uhkan. Saksa ei edes niin halutessaan saa käyttönsä edullista venäläistä kaasua. Se ajaa Saksan talouden täydelliseen katastrofiin, joka vie koko Euroopan mukanaan.

Pari viikkoa sitten ukrainalainen provokaattori yritti räjäyttää Turkin kautta kulkevan kaasuputken. Siten kaikki merkittävät edullisen kaasun lähteet Euroopasta olisi saatu fasistien toimesta tukittua. Serbian kautta kulkeva Turkish-stream on myös Unkarille merkittävä kaasulähde.

Saksa ei ole enää Euroopan Unionin vaikutusvaltaisin maa. Yhdysvallat, NATO ja EU- kansanedustajia rahoittava Gorge Soros ovat saaneet ylivallan. Euroopan parlamentin päätökset ovat Yhdysvaltojen tavoitteiden mukaisia koskivat ne sitten Venäjää, Venezuelaa tai muita kansainvälisiä asioita, joissa Yhdysvalloilla ja BRICS-mailla on eroavat näkökulmat.

Tyypillinen erimielisyyden kohde on Ukrainasta irrottautuvat Donetsk, Lugansk, Zaporodze ja Herson. Nämä alueet ovat joutuneet kokemaan Kiovan natsihallinnon jatkuvia pommituksia ja terroria. Niiden asukkaat ovat äänestäneet kansainvälisten tarkkailijoiden läsnä ollessa itsensä itsenäisiksi ja halukkaiksi liittymään Venäjään.

Yhdysvaltojen vallan alla olevat EU-maat pitävät kansanäänestyksiä laittomina eivätkä ne tunnusta liittymistä Venäjään. Sen sijaan ne tunnustivat Kosovon itsenäistymisen Serbiasta v. 2008 vaikka itsenäistymisjulistuksen teki 109 yksityishenkilöä vastoin YK:n päätöstä 1244, jonka mukaan Kosovo on Serbian maakunta.

***

Tällainen EU uhkailee komission puheenjohtajan suulla Italiaa, jos se äänestää valtiollisissa vaaleissa ”väärin”. Emme toistaiseksi tiedä kuinka fasistiseksi Italian uusi hallitus muotoutuu. Mutta varmuudella tiedämme, että maailman fasistisin liittouma on Yhdysvallat/ Ukraina. Niiden terroriteot käsittävät yksityishenkilöiden kidutukset ja tapot keskellä kirkasta päivää Kiovan kadulla turvallisuuspalvelun toimesta, ydinreaktorin pommitukset ydinsaasteen aikaansaamiseksi koko Eurooppaan sekä Venäjän rakentamien kaasuputkien räjäytykset Itämerellä Euroopan upottamiseksi taloudelliseen kaaokseen.

Euroopan Unionin maat eivät vielä syksyllä 2021 YK:n äänestyksessä ilmoittautuneet fasismin kannattajiksi, mutta vuoden 2022 kevään aikana osoitettu pidättelemätön tuki Kiovan natsihallinnolle ja Yhdysvaltojen saama tuki sen tekemille terroriteoille osoittanevat kaikille, että fasismi on vallalla koko Euroopan unionissa niin mediassa kuin valtioiden tasolla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismi Euroopassa, Biden, Nuland, Yhdysvallat, Ukraina, Italia, Saksa, terroriteot, kaasuputkiräjäytykset, ydinvoimalan pommitukset, Italian vaalit

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA

Keskiviikko 21.9.2022 klo 14.44 - Pirkko Turpeinen-Saari

DEMOKRATIA UHKAA EUROOPPAA!

Ukrainan sisällissota on jatkunut kahdeksan ja puoli vuotta. Autonomisiksi ja nyt helmikuussa 2022 itsenäisiksi julistautuneet Donetskin ja Luhanskin tasavallat ovat olleet Kiovan hallituksen pommitusten kohteina.

Ukraina on ollut vuoden 2014 Yhdysvaltojen johtamasta vallankaappauksesta lähtien tosiasiallisesti eräänlainen USA:n ja EU:n siirtomaa. USA valitsi maalle pääministerin ja hallituksen. NATO koulutti armeijan ja piti jatkuvia taisteluharjoituksia Ukrainan maaperällä. Biologinen sodankäynti on laitonta. Yhdysvaltojen maaperällä ei saa olla sotilasbiologisia laboratorioita, siksipä Yhdysvallat on perustanut niitä Ukrainaan.

Donetskin ja Luhanskin alueet eivät hyväksyneet väkivaltaista vallankaappausta. Kiovan hallitus julisti terrorisminvastaisen sodan näitä alueita vastaa. Lopetti koululaitoksen, eläkkeiden maksun ja muun sosiaaliturvan. Venäjän kielen käyttö ja koulunkäynti venäjänkielellä kiellettiin, vaikka alueiden väestöstä 95 % on venäjänkielisiä. Myös venäjänkielinen sanomalehdistö, kirjallisuus ja TV-asemat myös kiellettiin.

Pommitukset ovat jatkuneet nyt kahdeksan ja puoli vuotta. Eikä vain pommitukset vaan terroristinen mielivalta, kidutukset, karkotukset, esimerkkinä Odessassa tapahtunut ammattiyhdistysten talon murhapoltto, jonka Maidanin mieleosoituksia tukevat natsit  suorittivat polttaen elävältä yli 40 sisäpuolelle suljettua ihmistä.

Ukrainan demokratia on purettu. Puolueet lukuun ottamatta presidentin puoluetta on kielletty. Korruptio rehottaa, USA ja EU-maat lähettävät vailla kritiikkiä aseita, jotka joutuvat heti mustanpörssin kauppaan levitettäväksi eri puolille maailmaa.

NATO-upseereiden lisäksi Ukrainan armeijan tukena on natsi -mielisiä ulkomaisia vapaaehtoisia kymmenistä maista. Ukrainan hallitus on varustanut Syyriassa taistelleita jihadisteja Ukrainan passeilla ja taannut näille esteettömän kulun Euroopassa sotimaan venäläisiä vastaan sekä suorittamaan terroritekoja Venäjän maaperällä.

 

                                                    ***

Helmikuun 2022 puolivälissä Kiovan hallitus aloitti liikekannallepanon ryhmittäen 100 000 miestä Donetskin ja Luhanskin demarkaatiolinjalle. Armeijaan integroidut natsipataljoonat ovat muodostaneet autonomisia alueita vastaan taistelevien joukkojen rungon. ETYJ:n tarkkailijat havaitsivat lisääntyneen tulituksen. Donetsk ja Luhansk julistivat autonomiset alueensa itsenäisiksi hengenhädässä ja pyysivät Venäjää tunnustamaan alueiden itsenäisyyden sekä tulemaan apuun.

Venäjä oli varautunut Kiovan hallituksen ja sen NATO-liittolaisten synnyttämään taisteluiden eskalaatioon. Presidentti Putin määräsi 24.2. 2022 erityisen sotilasteknisen operaation Ukrainan alueella tavoitteenaan demilitarisatio ja denatsifikaatio. Venäjä pyrki vähentämään Kiovan natseihin tukeutuvan hallinnon aiheuttamaa uhkaa sekä Donbassin alueelle, että Venäjälle. 

Lännen NATO-maat eivät olleet suostuneet Venäjän ehdottamiin alueen turvallisuuden takaaviin ennaltaehkäiseviin toimiin eivätkä Ranska ja Saksa olleet saaneet taivuteltua Ukrainaa toteuttamaan v. 2015 laadittua Minskin sopimusta ristiriitojen rauhanomaiseksi ratkaisemiseksi.

Sotilasoperaation aikana Ukrainan hallitus on osoittanut natsiluonteensa. Se on pommittanut päivittäin Venäjän armeijan turvaamistarkoituksessa haltuunsa ottamaa ydinvoimalaa. Jokainen ymmärtää, että pommitukset voisivat saada aikaan Euroopan laajuisen ydinkatastrofin. Ukrainan armeija on käyttänyt sairaaloita, kouluja ja päiväkoteja tukikohtinaan sekä pitänyt siviilejä ihmiskilpinään. Donbassissa pommitusten kohteet ovat siviilejä.

Venäjän kyettyä ottamaan suojelukseensa Donbassin itsenäiseksi julistautuneet tasavallat sekä siihen liittyvät Hersonin ja Zaporizen alueet, ne ovat päättäneet järjestää kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä. Nämä 8 vuotta jatkuvan pelon, kylmän, nälän, syrjinnän ja asunnottomuuden uhreina olleiden ihmisten enemmistö on ilmaissut kokevansa olevansa osana Venäjää turvassa. Kansanäänestyksellä on mahdollista arvioida kuinka vahvan tuen liittyminen saisi.

                                                   ***

Miten suhtautuu Eurooppa ja USA?

USA ja Ukraina ovat YK:n äänestyksessä v. 2021 ilmaisseet tukensa natsismille ja fasismille. Ainoina maailmassa. Vajaa vuosi sitten EU-maat pidättäytyivät natsismiäänestyksessä ottamasta kantaa. 

Venäjä järjesti ensimmäisen kansainvälisen antifasistisen kongressin v. 2022 elokuussa. Kongressista tulee jokavuotinen.

Yhdysvallat ja EU ovat toimittaneet kymmenien miljardien edestä aseita Ukrainan selkeästi natsismia edustavalle hallitukselle. Siten EU-maiden asenne natsismiin ja fasismiin on muuttunut puolessa vuodessa. EU seuraa nyt USA:n esimerkkiä ja on huoletta nostanut Kiovan natsihallinnon symbolin, presidentti Zelenskyn eräänlaiseksi idolikseen. Presidentti, joka on purkanut demokratian rippeetkin, on nostettu ihailun kohteeksi.

Samalla Euroopan ja USA:n mediat on valjastettu ylistämään natsi-ideologiaa. 

Vaaleilla valitsemattomat toimijat, kuten EU-komissio, on julistanut mediasensuurin. Venäjältä tuleva tiedonvälitys on suljettu. Siten Euroopassa ja USA:ssa saatava informaatio on alkanut muistuttaa Hitlerin aikaista Göbbelsin tiedonvälitystä. Kun saman valheen toistaa riittävän monta kertaa, se muuttuu totuudeksi.

Venäjä on rakentanut 10 miljardilla Nordstream II -kaasuputken. Kun Yhdysvaltojen presidentti kielsi Saksan liittokansleria ottamasta putkea käyttöön, liittokansleri Scholtz totteli. Kun Saksan ja koko EU:n talous romahtaa energian puutteen johdosta, sensuroitu media väittää puutteen johtuvan ”Venäjän julmasta provosoimattomasta sodasta”.

Kun Venäjän presidentti Putin ilmoitti 21.9.2022 puheessaan tukevansa Donbassin ja sen lähialueiden äänestystä Venäjään liittymisestä, USA:n ja EU:n johtavat kauhistuivat.

Demokratia ja suora kansanvaali on ennenkuulumattoman ”provosoivaa”, kielteistä, ”ennenkuulumatonta” julistavat Ranskan presidentti Macron, joka on Minskin sopimuksen takaajana vain laahannut jalkojaan ja ollut tekemättä mitään, liittokansleri Scholtz samoin.

Venäjään liittymään pyrkivillä alueilla tulisi liittymisen jälkeen vallitsemaan demokratia kuten monikulttuurisessa, monikielisessä, moniuskontoisessa Venäjän maassa on asianlaita. 

 

                                                     ***

 

Minkälaista ”demokratiaa” USA ja EU-maat kannattavat?

Muistetaanko Kosovon ”itsenäistyminen”? Ensin pommitetaan Serbia maan tasalle sen jälkeen kun sitä on rangaistu perustuslakinsa ja kansainvälisten lakien ja sopimusten kunnioittamisesta. Matkustuskielto Serbiasta/Jugoslaviasta sisään ja ulos, täydellinen taloussaarto, kielto osallistua kansainvälisiin urheilukilpailuihin ja olympialaisiin. Näinhän venäläisiä kohdellaan juuri nyt!

”Läntinen itsenäistyminen” tapahtui siten, että Serbian maakunnan Kosovon albaanit harjoittivat CIA:n kouluttamana 10v väkivaltaista suoraa toimintaa valtiota vastaan haluten muodostaa puhtaan, rasistisen albaani-Kosovon. 

Sen jälkeen heidän liittolaisensa pommittivat emämaa Serbian alistumaan Kosovon NATOmiehitykseen, joka jatkuu edelleen. Välittömästi pommitusten päätyttyä USA rakensi laittomasti, Serbian Kosovoon jättimäisen sotilastukikohta Bondsteelin. 

YK:n, EU:n ja NATO:n avulla serbiomaisuus Kosovossa yksityistettiin ja ylikansallistettiin (sama mitä USA/NATO teki Ukrainassa) Serbiasukkaita vainottiin ja karkotettiin Serbiaan.

Suomen presidentti Ahtisaaren johdolla Kosovo ”itsenäistettiin” laittomasti. YK:n turvallisuusneuvoston enemmistö ei antanut suostumustaan Ahtisaaren ehdottamalle itsenäisyydelle. YK:n päätöksellä 1244 Kosovo on edelleen Serbian maakunta.

Ei hätää: Kosovossa oli v. 2008 eräänlainen harjoitteluparlamentti. Sen 109 jäsentä äänesti Kosovon itsenäiseksi. Ei kansanäänestystä, ei mitään merkkejä demokratiasta. Lähinnä näkyvissä oli USA:n halu sotilaalliseen hegemoniaan Euroopassa. ICJ, International Court of Justice totesi, että saahan sitä julistuksia tehdä – siinä kaikki. Tuomioistuin julisti, että harjoitteluparlamentti ei voi tehdä päätöksiä vaan jäsenet ovat äänestäneet ”yksityishenkilöinä”.

 

                                                    ***

Voimmekin todeta, että Yhdysvalloille ja Euroopan unionille kaikki on luvallista ”kunhan on silmälle siisti”. Laittomuus muuttuu lailliseksi, ja jos ei muutu, pommitetaan NATOn avulla vähän tai todella tuhoisasti, tarpeesta riippuen.

Aikoinaan Ukrainaan kuuluneet Donetsk ja Luhansk sekä äänestyksestä riippuen Herson ja Zaporize eivät tule koskaan palaamaan heitä 8 vuotta pommittaneen NATO:n  aseistaman natsi -valtion alaisuuteen. Venäjä tulee takaamaan heidän turvallisuutensa.

Yhdysvallat ja EU eivät vielä näytä käsittävän, että NATO-väkivaltaan ja talouspakotteisiin perustuva maailmanjärjestys on katoamassa ja moninapainen yhteistyöhön ja keskinäiseen arvostukseen perustuva maailma on tuloillaan. Suomen valtiojohdon toivoisin tarttuvan Venäjän käteen tässä hankkeessa.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Donbassin äänestys Venäjään liittymisestä, Ukraina, natsihallinto, NATO, Macron, Scholtz, Putin, ydinvoimalan pommitukset,