Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Paikka Titanicin ykkösluokassa

Torstai 7.7.2022 klo 17.50 - Pirkko Turpeinen-Saari

Presidentti Niinistö on järjestänyt Suomen Titanicin miljonääriluokkaan. Musiikki soi ja samppanja kuohuaa – vielä. Suomi on opetellut hänen kaitsennassaan jo 25 vuoden ajan miljonäärien tapoja. Arvot on omaksuttu. 

Niinistö on toiminut lipunmyyjänä. Hänen esimiehensä, aluksen kapteeni on ehtinyt tappaa jo 30 miljoonaa ihmistä ja ryövätä kymmenien maiden aarteita päästäkseen tähän juhlaan. Mallia on otettu suoraan Hitleriltä. 

Hitlerin Saksa ryösti juutalaisten omaisuuden, jonka USA toisen maailmansodan päättyessä kähvelsi antaakseen siitä osan ”Marshall-apuna” takaisin Eurooppaan.

Nyt on venäläisten vuoro olla saalistajan kohteena.

1990-luvulla George H.W. Bush ryösti Venäjän kansallisvarallisuutta ja kultaa yhteistyössä Soroksen ja oligarkkien kanssa. Hänen seuraajansa Bill Clinton maksoi Jeltsinin vaalikampanjan v. 1996 ja sai siten jatkoa sosialistisen omaisuuden konfiskoinnille.

Se ei riittänyt. Venäjän maan uumenten aarteet jäivät ryöstämättä.  

Presidentti Putin on pannut oligarkit kuriin karkottaen suuren osan heistä ulkomaille. Hän on nostanut Venäjän niiden maiden joukkoon, jotka haluavat moninapaisen maailman, jossa jokaisen valtion itsenäisyyttä kunnioitetaan ja joiden toiminnan pohjana on kaikkien valtioiden tasa-arvo ja asukkaiden ihmisarvo. 

                                                                   *** 

Suomen liityttyä Euroopan unioniin maamme alkoi käyttäytyä samoin kuin sisällissotansa aikana sekä liittoutuessaan Hitlerin kanssa Suur-Suomi-hankkeessa toisessa maailmansodassa.

Sisällissodassa suurmaanomistajat ja teollisuuspiirit liittoutuivat keisarillisen Saksan kanssa nujertaakseen demokratiaa ja ihmisoikeuksia tavoittelevan köyhälistön. Sotaa kutsuttiin vapaussodaksi, jotta voittajien demokratian vastaisuus saatiin peitetyksi.

Yhdessä Hitlerin Saksan sotapäällystön kanssa juhlittujen ”vapaussodan vuosipäivien” jälkeen liittouduttiin Suur-Suomi hankkeeseen v. 1940. Mannerheimin tavoitteena oli Leningradin valtaaminen ja yli 20 vuoden unelman toteutaminen, vallanvaihdos Neuvosto-Venäjällä.

Hintana oli 63 000 turhaan kaatunutta suomalaista.

                                                                   ***

 

Yhdysvallat miehitti Saksan toisen maailmansodan jälkeen. Ennen Saksojen yhdistymistä Länsi-Saksassa oli 300 000 amerikkalaissotilasta.

Suomen liittyminen Eu:hun tapahtui vain muutama vuosi Saksojen yhdistymisen jälkeen. Tuolloin Eu-Saksa oli jo yhdessä isäntänsä USA:n kanssa aloittanut totaalisiin pommituksiin päättyneen Jugoslavian hajottamisen yhteistyössä USA:n natsidiasporan ja Osama bin Ladenin muslimi-jihadistien kanssa. Uusi Eu-jäsen Suomi mahdollisti valheillaan pommitusten aloittamisen sekä yhtyi yhdysvaltalaisen markkinointitoimisto Ruder-Finnin propagandaan sota-ajan tapahtumien syy-ja seuraussuhteiden peittämiseksi.

Suomen valtiojohto hokee suomalaisten jakavan Yhdysvaltojen ja Eu:n arvot. Niinköhän? Kymmenien miljoonien ihmisten surmaaminen ei varmasti saa suomalaisten kannatusta. Korulauseet hienoista arvoista peittävät USA:n verisen todellisuuden

Venäjän kansallisvarallisuuden ryöstäminen sekä Libyan, Syyrian ja Irakin sotien ruumiskasat ja ryöstöt, puhumattakaan 20 vuotta kestäneestä Afganistanin miehityksestä eivät saa suomalaisten arvostusta.

Ukrainassa johtamansa väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen USA perusti maahan laittoman monikansallisen hallituksen ja valitsi sille pääministerin. Laittomaksi muuttunut eduskunta erotti puolueita ja julisti ”terrorismin” vastaisen sodan Itä-Ukrainan Donbassin alueelle, jonka asukkaat edelleen kannattivat demokraattisesti valittua presidenttiä.

Donbassin alueen siviilien pommitukset ovat kestäneet kahdeksan vuotta. Uhreja on 14 000 joista lapsia 400. Alueen asukkaat jätettiin vaille sosiaaliturvaa, koulua, oikeutta äänestää ja heitä pommitettiin jatkuvasti.

Ukraina muutettiin natsien vaikutuspiirissä eläväksi valtioksi. Kadut nimettiin uudelleen Hitlerin kanssa liittoutuneiden ukrainalaisten natsien mukaan. Sisäministeriössä natsi- ja äärioikeistolaiset puolueet saivat lisääntyvästi valtaa. Vaikka Ukrainan väestöstä yli puolet puhuu kotikielenään venäjää, venäjän kielen käyttö tehtiin laittomaksi. Venäjänkieliset sanomalehdet ja TV-asemat lopetettiin. Natsijoukot liitettiin virallisesti osaksi armeijaa.

Jo vallankaappausvuonna 2014 CIA:lla oli kokonainen kerros käytössään Ukrainan sisäministeriössä. USA ja useat Euroopan NATO-maat ovat tuoneet joukkoja maahan ja USA:n presidentti Obama ja varapresidentti Biden ovat ohjanneet maan kehitystä Venäjä-vastaiseen suuntaan. Presidentti Obama ilmaisi tahtovansa panna Venäjän polvilleen ja Yhdysvaltojen kongressi on säätänyt presidentille oikeuden aloittaa sota Venäjää vastaan tarvitsematta enää kääntyä kongressin puoleen.

Euroopan unionin jäsenmaat Ranska ja Saksa toimivat Ukrainan sisällissodan ratkaisun takuumiehinä laatimalla Minskin sopimuksen. Ne eivät kuitenkaan tehneet mitään kouriintuntuvaa asian edistämiseksi koska sodan ja rauhan päättäjänä toimii Yhdysvallat.

Venäjä pyrki takaamaan oman ja periaatteessa kaikkien muidenkin maiden turvallisuuden ehdotuksillaan rauhan ja turvallisuuden jakamattomuudesta. Mikään maa ei saisi rakentaa omaa turvallisuuttaan siten, että se uhkaisi muiden turvallisuutta.

Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin, Suomi mukaan luettuna, täydellinen piittaamattomuus yhteisen ja jakamattoman turvallisuuden periaatteesta johti Venäjän yksipuoliseen sotilaalliseen toimintaan oman ja Donbassin alueen turvallisuuden takaamiseksi ja natsismin lopettamiseksi uhkaamasta koko maailmaa.

 

                                                                            ***

Venäjän selväsanaisesta turvallisuusdoktriinista huolimatta Suomen presidentti Niinistö ja hänen ohjeistuksessaan hallitus ja eduskunta päättivät toimia päinvastoin. He halusivat toimia samoin kuin Ukraina, uhitella USA:n selän takana Venäjälle jopa ydinaseilla sekä liittymisellä NATO:n jäseneksi.

 

                                                                          ***

Presidentti Niinistö korostaa Suomen kuuluvan länteen, USA:n vaikutuspiiriin, huolimatta tuon maan sisäisestä väkivallasta, eriarvoisuudesta, kammottavista sodista miljoonine ihmisuhreineen, aiheutetuista talouspakotteista ja niiden seurauksena lasten kuolemisesta köyhyyteen, aliravitsemukseen, sairauksiin. 

USA on varastanut Venäjän kulta- ja muun kansallisvarallisuuden lisäksi lukuisien muiden alistamiensa valtioiden itsenäisyyden ja varallisuuden. USA ja sen NATO-liittolaiset ovat aiheuttaneet miljoonien ihmisten pakolaisuuden ja turvattomuuden.

Yhdysvallat ja sen NATO-liittolaiset jatkavat vallankäyttöään Ukrainassa ja syyttävät samaan aikaan Venäjää sen puututtua kahdeksan vuotta jatkuneeseen sisällissotaan taatakseen Ukrainan vielä demokratiaa kannattavan kansanosan oikeudet. Yhdysvallat ja NATO tukevat Ukrainan natsivaltaa, eivät maan demokratiaa.

Herättää hämmennystä havaita, että korruptoitunut maa, jossa ei ole alkeellistakaan demokratiaa ja joka on USA:n vallan alla, saa Euroopan unionissa ehdokasjäsenen roolin. Maan presidentti, joka on USA:n ja markkinointitoimistojen marionetti, saa seisaalleen nousevien Eu-maiden parlamentaarikoiden kunnioituksen.

                                                                         ***

Pääministeri Sanna Marinin suulla Suomi on siirtynyt ”lännen” varkaiden joukkoon juhlimaan Titanicin kannella, kun musiikki vielä soi ja samppanja virtaa. Hän on ehdottanut, että länsimaiden pankkeihin varastoidut Venäjän valtion sadat miljardit käytettäisiin Ukrainan jälleenrakennukseen. Marinin logiikka jatkuu saunattomasti, kun Suomi ja NATO-maat lähettävät Ukrainalle lisää aseita ja rahaa, jotta saataisiin vielä enemmän korjattavaa ja jälleenrakennettavaa. 

Lännen tavoitteena on Venäjän painaminen polvilleen, hallinnon vaihto ja maan muuttaminen ”lännen” kaltaiseksi sopimusvaraisesti varastavaksi demokratiaksi. 

Natsit varastivat juutalaisten omaisuuden ja halusivat tappaa kaikki neuvostoliittolaiset. Nykynatsit varastavat venäläisten omaisuuden, haluavat tuhota venäläisen kulttuurin ja itsetunnon valehtelemalla Ukrainan kriisiin johtaneet tapahtumat markkinointitoimistojen sanaseppojen avulla. Ukrainan natsien julki lausuttu tavoite on ollut tappaa kaikki venäläiset ja venäjää puhuvat ukrainalaiset. Kahdeksan vuotta asioiden kulkua seurattuaan Venäjä ei enää antanut sen jatkua.

                                                                             ***

Yksinapaisen ylikansallisen suurpääoman Titanic uppoaa. Brasilian, Intian, Kiinan, Etelä-Afrikan ja Venäjän muodostama BRICS laajenee. Sen tasa-arvoa, ystävyyttä ja yhteistyötä korostava tavoite tulee kokoamaan entisten siirtomaaherrojen sorron alla eläneet valtiot yhteen.  

Euroopan unionin entiset siirtomaaherrat eivät ole luopuneet unelmastaan hallita maailmaa vielä parin samppanjapullon verran laajenevan NATO:n avulla. 

Suomen presidentti ja maamme hallitus eivät ole huomanneet, että jäävuori on jo näköpiirissä. Titanicin miljardööriluokkaan ei olisi kannattanut ostaa lippua. He vastaavat siitä, jos Suomi hukkuu heidän harhautuneen kunnianhimonsa johdosta. Suomen kansa, punaisten jälkeläiset ja Suur-Suomi-hankkeessas kaatuneiden omaiset ja Kekkosen ajan lapset eivät olisi lippua ostaneet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Titanic, Niinistön valinta, Marin, Ukrainan sisällissota, Venäjä, yksinapainen maailma, BRICS,