Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Israel, Serbia ja Saksa

Sunnuntai 19.4.2020 klo 13.03 - Pirkko Turpeinen-Saari

Toisen maailmansodan suurimmat holokaustin uhrit olivat juutalaiset ja ortodoksiset serbit.

Auschwitzin keskitysleiri on tuttu kaikille, mutta serbeille varattu massiivinen keskitysleiri Jasenovac fasistisen Kroatian alueella on useimmille tuntematon. Serbejä tuhottiin myös 16:ssa muussa leirissä, joiden teloittajat olivat kroaatteja, saksalaisia, italialaisia, natsi-albaaneja sekä katolisia pappeja.

Virallinen rasismi juutalaisia kohtaan loppui. Osa juutalaisista perusti väkivaltaan turvautuen Palesiinaan Israelin valtion, joka nauttii kansojen yhteisön suojelua.

Serbit vuorostaan olivat mukana rakentamassa turvakseen Jugoslavian valtiota, jonka perustuslaki oli demokraattinen. Jugoslavia oli YK:n perustajavaltio ja 1960-luvulla oli perustamassa liittoutumattomien valtioiden liittoa, jonka puheenjohtajana myös aluksi toimi.

Natsi-Saksan liittolaiset, Yhdysvaltojen pääomapiirit, ryhtyivät toden teolla maailmanvalloitukseen 1980-luvulla. Ensin yritys Kiinan hallituksen kaatamiseksi ylioppilasmellakoiden avulla 1989. Sen jälkeen sosialistisen Puolan ja Neuvostoliiton hallituksen vaihdokset sekä Neuvostoliiton kansallisvarallisuuden ryöstö 1990-luvulla.

George H.W. Bushin ja Bill Clintonin presidenttikausilla Saksa liittyi yhdistymisensä jälkeen jälleen mukaan. Itä-Saksan sosialismin kaaduttua jäljellä ei ollut rippeitäkään anti-fasistisista pyrkimyksistä. Saksa käytti juuri muodostunutta EU:ta laajentumispyrkimystensä moottorina tarjoten Yhdysvalloille sivustatukea Balkanin ryöstössä hyötyen siitä samalla itse.

Yhdysvallat rahoitti entisiä Afganistanin jihadistikytköksiä Osama bin Ladenin avulla. Saksa hyödynsi vuorostaan kroaatti-natsi-diasporaa muodostamaan ensin Bosniaan oman jalkaväen  serbejä vastaan. Toisessa vaiheessa koulutettiin ja rahoitettiin albaani-terroristeja Kosovon alueen valtaamiseen, serbiomaisuuden haltuunottamiseen ylikansalliselle pääomalle sekä maaperän valtaamiseksi Yhdysvaltojen sotilastukikohtaa varten.

Yhdysvaltojen ja EU:n suojelema Israel miehittää YK:n päätöksellä palestiinalaisille kuuluvia alueita. Israelin perustuslaki ei ole demokraattinen. Arabiväestö on eriarvoisessa asemassa. Palestiinan Gaza on saarrettu. Sen asukkailla ei ole puhdasta juomavettä. Elinkeinoja on mahdotonta harjoittaa. Terveydenhuolto on puutteellista ja liikkuminen äärimmäisen rajoitettua ja siihen liittyy mielivaltaa. 

Balkanin alueen valtioista Serbian perustuslaki on demokraattisin.Kaikilla 12 kansanryhmällä on samat oikeudet. Yhdysvaltojen, Saksan ja osin Suomen avulla Serbian maakunta Kosovo on väkivaltaisesti NATO:n pommitusten ja terroristien avulla eristetty Serbiasta. Kosovon albaanien tavoitteena oli koko 1990-luvun ajan suoran toiminnan ja terrorin avulla muodostaa Kosovosta - ei demokraattinen vaan puhtaasti albaani-valtio. Nyt tavoitetta toteutetaan NATO:n miehityksen, YK:n hallinnon ja EU:n laillisuusprojektin avulla.

Kosovon albaanien aikana alueen yhteiskunta on muuttunut laittomuuden ja mafian hallitsemaksi alakulttuuriksi.

Balkanin valtioiden infrastruktuuri on Jugoslavian valtion hajottamisen jälkeen otettu Yhdysvaltojen ja Saksan johtamien ylikansallisten pääomapiirien haltuun Iso-Britannian ja Ranskan antaessa sivustatukea.

Israel toteuttaa Yhdysvaltojen, kumppaninsa, pääomapiirien tavoitteita. Se on ydinasevaltio, jonka rooli Lähi-Idässä on turvata Yhdysvaltojen ja Saksan tavoitteita. Tällä hetkellä keskeisenä taistelukenttänä on Syyria, jonka kanssa Isrealilla ei ole voimassa olevaa rauhansopimusta, johon kuuluvaa aluetta, Golania Israel miehittää ja jonka pääkaupunkia se pommittaa mielivaltaisesti.

Näemme nyt käytännössä, mitä Yhdysvaltojen ulkoministeriö tarkoitti Bratislavan kokouksessa vuonna 2000 todetessaan, että jos kansainväliset lait ovat Yhdysvaltojen ja sen NATO-liittolaisten tiellä, ne poistetaan.

Kun Suomen mediassa viime päivinä on puhuttu demokratiasta Helsingin Sanomat otsikoi:"Kriisi horjuttaa jo demokratian ydintä" liittyen eduskunnan perustuslakivaliokunnan tarpeeseen saada riittävästi tietoa maan hallitukselta.

Voinemme kysyä missä perustuslakivaliokunta, oikeuskansleri, oikeusoppineet ja media olivat silloin kun Suomi edesauttoi holokaustin serbiuhrien tuhoamista Jugoslavian pommituksissa sekä  heidän demonisoimisessaan 1990-luvulta aina tähän päivään, jolloin vuoden 2019 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto myönnettin rasistiselle serbivastaiselle teokselle.

Kuinka pitkälle Suomen ulko- ja puolustuspoliittinen johto saa miellyttämisenhalussaan taipua palvelemaan Yhdysvaltoja, Saksaa ja heidän NATO-kumppaneitaan? 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: holokaustin uhrit, demokratia, rasismi, ylikansallisen pääoman edut, Saksa