Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Helsingin homekoulut ja ajalle tyypillinen välinpitämättömyys

Lauantai 1.11.2008 klo 9.05 - Pirkko Turpeinen-Saari


Soitin eräässä asiassa lapsenlapseni opettajalle. Hän mainitsi ikäänkuin sivulauseessa ehtivänsä rauhassa puhua koska on homeoireiden vuoksi sairaslomalla. Oireet tulevat vakavina aika ajoin, jolloin kuumepiikin vuoksi joutuu jäämään sairaslomalle. Sen jälkeen tuli mieleeni, että lapsenlapsellanikin on usein aivan lyhyitä selittämättömiä kuumeita.

Koulussa on todettu homeongelma, joka on ilmeisesti jatkunut pitkään. Jo keväällä odotin, että koulutoiminta järjestettäisiin pikavauhtia tilapäistiloissa. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.

Sadat lapset, opettajien tavoin keräävät kroonisen tautitaustan itselleen voimatta tehdä mitään. Sen lisäksi lapset väsyvät ja oppiminen vaikeutuu kun hengitysilman laatu on huono.

Minusta näyttää siltä, että Helsingin koulujen ongelmien ratkaisujärjestys heijastelee vallitsevia arvoja. Jos asiat priorisoitaisiin inhimillisyyden näkökulmasta, lasten ja nuorten fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi olisivat ensisijaisia. Kauniisti sisustetut viihtyisät koulut, joissa opettajista pidettäisiin työnohjauksella hyvää huolta loisi lasten ja nuorten terveydelle ja mielenterveydelle olosuhteet, jotka eivät tuottaisi asiakkaita terveydenhoitajille ja lääkäreille.

Itse kävin koulua tiloissa, jotka koostuivat tavallisen kerrostalon huoneistoista. Voimistelusalina ja juhlasalina toimi puuparakki. En usko, että nykyvanhemmatkaan nyrpistäisivät nenäänsä lastensa koulun vaatimattomille puitteille, jos vain tietävät lasten ja opettajien terveydestä pidettävän huolta.

Avainsanat: lasten terveys, opettajien terveys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini