Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Pääministeri Vanhanen Georgian asialla?

Lauantai 8.11.2008 klo 18.00 - Pirkko Turpeinen-Saari


Ensimmäisessä kommentissaan Georgian tapahtumiin Pekingistä käsin Vanhanen totesi Georgian toimineen provosoituna. Niin ETYJ, Suomen pääministeri kuin EU:kin ovat julistaneet päätelmänsä tietämättä totuutta siitä mitä Tsinvalissa tapahtui.

Näin lokakuun alkupuolella venäläiseltä TV kanavalta Venäjän Eurooppasuhteita tuntevan venäläisen professorin haastattelun. Hän piti valitettavana sitä kuinka EU nyt ilmoittaa tutkivansa mitä Georgian sodassa oikestaan tapahtui kun se jo välittömästi tapahtumien aikana julisti tuomionsa ja kannanottonsa tutkimatta.

EU:ssa voimakkaat ennakkokäsitykset estävät Venäjä-suhteissa asioiden asiallisen ja tasapuolisen käsittelyn.

Viime päivinä suomalaisissa sanomalehdissä on näkynyt pienehköjä juttuja BBC: hin ja New York Timesiin viitaten, joissa ETYJ:in tarkkailijoiden todistuksiin viitaten todetaan, että mitään provosoivaa tykistötulta ei ollut kuultavissa tulitauon julistamisen jälkeen.

Pääministeri Vanhanen ja ETYJ:n puheenjohtaja Stubb ovat ilmeisesti omaksuneet tietonsa Georgian presidentin Saakashvilin toimesta.Koko "läntisen maailman" mielipide on muokkautunut tarkoitushakuisen väärän informaation ja mainoskampanjan pohjalle.

Kuinka voimme luottaa, että turvallisuuspolitiikka ja ulkopolitiikka EU:ssa olisi luotettavalla pohjalla, jos se ei pohjaudu tosiasioihin ja, että silloinkin kun suomalaisilla olisi esim ETYJ:n puheenjohtajuuden perusteella enemmän painoarvoa, Suomi itse johtaa muita harhaan.

Avainsanat: tosiasiat, poliittiset kannanotot, totuuden muuntelu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini