Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10, 10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yle Israelin sodanjohdon juoksupoikana

Sunnuntai 28.12.2008 klo 18:37 - Pirkko Turpeinen - Saari


Sunnuntain 28. 12. 2008 klo kuuden uutisissa Yleisradio tiedotti Israelin hyökkäyksestä Gazaan ikäänkuin Israelin sodanjohto olisi kirjoittanut käsikirjoituksen. Sodan tavoitteet, pommituskohteet jne aivan niinkuin Irakin sodan aikana tiedonvälitys oli pääasiassa USAn panssareiden ja pommikoneiden näkökulmasta. Milloin saamme itsenäistä, monipuolista tiedonvälitystä?!! Mielenosoituksia kuvattiin vain arabimaista mutta esim Lontoo jäi vaille huomiota.

Päivän kuluessa on kv kanavilta käynyt selväksi, että Israelin hyökkäys edistää Palestiinalaisten poliittista kahtia jakautumista. Kuten eilen Dr. Tamimi , Hamas kirjan kirjoittaja arveli, tänään osoittautui todeksi se, että Egypti, Fatah ja Israel toimivat joko aktiivisesti tai passiivisesti yhdessä. Presidentti Abbas syytti Hamasia siitä, että se ei jatkanut tulitaukosopimusta ja sen vuoksi on osasyyllinen Israelin hyökkäykseen. Hän jätti mainitsematta, että edelliseen tulitaukosopimukseen oli kirjattu saarron purkaminen ts Gazan asukkaiden elinehtojen turvaaminen. Näin ei tapahtunut vaan Gazan 1,5 miljoonainen asujaimisto on ollut vailla ruokaa, lääkkeitä, öljyä ja polttoaineita muista tarvikkeista puhumattakaan. Tällaisen keskitysleirin jatkuttua vuoden ajan on selvää, että Hamas ei katso mielekkääksi uudistaa tulitaukoa, jolla ei ole mitään merkitystä ja jonka aikana Abbas, Israel, kvartetti Tony Blair asiamiehenään eivät ole saaneet neuvotteluissa mitään aikaan - ovatko tahtoneetkaan?

Asiantuntijat ovat arvelleen Egyptin vetäytyneen yhteistyöstä Hamasin kanssa samaistaen sen Iraniin kuten Yhdysvallat Egyptin rahallinen avustaja tekee. Abbasin käyttäytyminen aiheuttaa palestiinalaisissa hämmennystä.Jos poliittisista tarkoituksenmukaisuussyistä Hamas näin traagisesti

Avainsanat: itsenäinen tiedonvälitys, sotapropaganda


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini