Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Nyt vasemmisto töihin

Torstai 3.9.2009 klo 10.19 - Pirkko Turpeinen-Saari


Toimittaja Timo-Erkki Heinon ohjelma TV:n Ulkolinjassa 31.9.2009 toi häkellyttävän konkreettisesti esiin viimeisten vuosien eriarvoisuuden kasvun taustat ja syyt. Yhdeksänkymmentä luvun alun pääomaveroratkaisulla eduskunnassa Kokoomus ja Keskustapuolue loivat edellytykset rikkaiden rikastumiselle ja köyhien köyhtymiselle.

Kuten kahdeksankymmentä luvun optiolaki myös tämä pääomaverolaki tehtiin tietoisena sen seurauksista. Kokoomus ja Keskusta halusivat eriarvoisuuden kasvavan ja erityisesti rikkaiden rikastuvan. Samat rakenteelliset tavoitteet näkyvät samojen puolueiden toiminnassa myös nyt laman aikana.

Miksi vasemmistopuolueet eivät tähän mennessä ole pyrkineet korjaamaan tätä epäoikeudenmukaisuutta eivätkä ole pitäneet tilastoa kuten toimittaja Heino nyt toi esille? Johtuisiko se siitä, että oikealle kallistuvat sosialidemokraatit ovat käyttäneet valtaa yhdessä Kokoomuksen ja Keskustan kanssa.

SDP:n puheenjohtaja Urpilaisen puheenvuoro eduskuntaryhmän kesäkokouksessa 2.9. toi selkeästi esiin uudenlaisen oikeudenmukaisuuteen tähtäävän linjauksen. Byrologisesta puheesta tulisi vielä pinnistäytyä selkeyteen ja käytännöllisyyteen.

Vasemmistopuolueiden tulisi paljastaa optiolakien ja pääomalakien aikaisten eduskuntapuheiden sisällöt. Kansalaisille tulisi näyttää henkilökohtaisesti, kädestä pitäen, miten eri kansanedustajat kyseisten lakien säätämisen yhteydessä puhuivat ja toimivat. Miten yhteiskunnalliset muutokset synnytetään koska ne eivät synny luonnonlakeina. Jokainen eriarvoisuutta lisäävä muutos on tietoisesti aiheutettu.

Media peittää totuuden mielikuvilla. Juuri kun asiantunteva toimittaja on juurta jaksaen ja perusteellisesti kuvannut todellisuutta, seuraava korruptoitu median edustaja esittää eriarvoisuutta edistävän poliitikon kokonaisen sanomalehden aukeamalla, toisessa yhteydessä, ihailun keskellä esimerkiksi koululaisten ympäröimänä ja yhteiskunnallisesta yhteydestä irroitettuna perheenjäsenenä ja rakastavana kumppanina.

Lastenpsykiatri Vappu Taipale kuvasi ilmiötä kirjassaan Rauhan lapset: Lapset opetetaan rakastamaan perheenjäseniään ja metsän pupujusseja mutta ei eläytymään kanssaihmisiinsä. Tällainen asenne on opetettua mutta ei perustu syvään yhteyteen omien tunteiden kanssa. Toisen köyhyyttä ja kurjuutta tavoitteleva on kadottanut aidon yhteyden syviin tunteisiin, jotka jokaisella on syntyessään.

Jo 1700-luvun runoilija Edward Young totesi ihmisen syntyvän aitona mutta kuolevan kopiona. Vasemmiston pitäisi pyrkiä lisäämään aitouden määrää ja vähentämään kopioiden valtaa. Ellei itse ole aito, toiminta ei voi tuottaa tulosta.

Avainsanat: totuus eduskunnasta, totuus mediasta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini