Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Tappamisesta

Tiistai 26.7.2011 klo 10.05 - Pirkko Turpeinen-Saari


Olen monessa aikaisemmassa blogissani kuvannut aikakautemme alkavan muistuttaa yhä enemmän 1930-lukua.Tuolloin Yhdysvaltojen Klu-Klux-Klanille ja Suomen Lapuan liikkeelle edistyksellisten, oikeudenmukaisuuteen pyrkivien tai toista rotua edustavien ihmisten tappaminen oli ihailtavaa ja mieltä nostattavaa.Syrjintä oli suorastaan laillista.

Anders Breivikin Norjassa suorittamat murhat herättävät julkisuudessa nyt kauhua ja surua.Samaa kauhua esittävät tai näyttelevät tai ehkä todella tuntevat myös ne tahot, jotka yllyttävät rasismiin ja jotka inhoavat yhteisvastuuta ja oikeudenmukaisuutta. Samat ihmiset, jotka sallivat palestiinalaisten kärsiä keskitysleiriä muistuttavissa oloissa Israelin miehityksen alla päivästä päivään ja vuodesta toiseen.Timo Soini julisti vaalikeskustelussa olevansa Israelin ystävä.

Kyvyttömyys eläytyä toisen ihmisen tunteisiin on puuduttanut yhteiskuntamme niin, että 12 miljoonan ihmisen hätä ja nälkään ja tauteihin kuolemanvaara, Afrikan sarven kuivuuden johdosta, ei juurikaan saa huomiota Suomen tiedotusvälineissä puhumattakaan siitä, että tuntisimme yhteisvastuuta näistä pääasiassa Somalialaisista hädänalaisista.Sen sijaan syrjimme ja alistamme niitä harvoja somalialaisia, jotka ovat päässeet pakolaisiksi maahamme.

Trauma- asiantuntija pohti TV-panelissa kuinka lapsille tulisi kertoa siitä,että joku haluaa tappaa toisia ihmisiä!?Ikäänkuin Anders Breivik olisi ainoa tappaja maailmassa, jonka erikoisuutta taytyy pohtia.

Katsoin Aljazeeran One on One-ohjelmassa Pat Buchananin haastattelun. Tuo yhdysvaltalainen republikaani ja konservatiivinen, monen presidentin neuvonantaja ja toimittaja, kuvasi Yhdysvaltojen muutosta kylmän sodan jälkeen ja oman ajattelunsa irtoamista neo-konservatiivien ajattelusta. Hän totesi olettaneensa kylmän sodan päättymisen jälkeen 1990-luvuin alussa yhdysvaltalaisten sotilaiden palaavan kotiin ja että Yhdysvallat alkaisi keskittyä oman maansa kehittämiseen. Sen sijaan republikaani puolue, neo-konservatiivien johdolla, aloitti sotilaallisen maailman valloituksen.

Tähän neo-konservatiivien periaateohjelmaan kuuluu tappaminen. Toisenlaisiksi, vääränlaisiksi, vääräuskoisiksi, roistovaltioiden kansalaisiksi kutsuttuja ihmisiä voi tappaa missä tahansa. Teloituksia ja kidutuksia voi suorittaa ilman minkäänlaisia seurauksia.Sotia voi laittomasti aloittaa ja ajaa miljoonia ihmisia kuolemaan tai pakolaisuuteen kuten Irakissa ja Afganistanissa.

Tällaiseksi muttuneen Yhdysvaltojen johdolla maailma toimii. Suomalaiset ovat usein amerikkalaisempia kuin amerikkalaiset itse.Oikeistopuolueet ovat lisänneet eriarvoisuutta ja luoneet pohjan populistisille liikkeille, jotka aloittavat äärimuslimien kritiikillä, jalostavat kritiikin kaikkiin muslimeihin, sitten yleensä erilaisiin ja lopuksi erityisesti niihin ihmisiin, jotka edustavat poliittisesti oikeudenmukaista ja tasa-arvoisuuteen pyrkivää yhteiskuntaa.

Vaarattomia populistisia puolueita ei olekaan. Ne saavat ruokansa suomalaisen median tyhmentävästä vaikutuksesta, tietämättömyydestä ja vastuuttomista poliittisista johtajista. Norja on esimerkillinen tasa-arvon suhteen. Työntekijän ja johtajan välinen palkkaero Norjassa on pienimpiä maailmassa.Kuinka Breivikin suorittama verityö oli mahdollinen Norjassa?Tulemme todennäköisesti näkemään hänen toimintaansa liittyviä kansainvälisiä yhteyksiä.

Psykiatri Hannu Lauerma kutsui häntä psykopaatiksi. Psykoanalyytikko Arno Gruen kutsuu George W.Bushia psykopaatiksi.Jos jotakin voisimme oppia Breivikin hirmuteoista niin toivoisin sen olevan sen, että korkealta ilmasta suoritetut satojen ihmisten tappaminen on yhtä kuvottavaa kuin tappaminen, lähietäisyydeltä suoritettuna. Nyt tappamisen tultua käsinkosketeltavaksi olisiko ystävyyden rakentamisen aika.

Kylmän sodan päättyessä Mihail Gorbatsov puhui eurooppalaisen kodin rakentamisesta. Pat Buchanan viittasi samaan toivoessaan "sodan" lopettamista. Kaikkialla löytyy ystävyyden rakentajia, jos heille kansat antavat tilaa ja mahdollisuuden.

Avainsanat: oikeistolaisuus, lapset, arvot, Breivik


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini