Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Väkivaltaa pikkulapsille

Maanantai 19.12.2011 klo 9.44 - Pirkko Turpeinen-Saari


Asioilta palatessani kävelin sateisena lauantaipäivänä Helsingin Narinkkatorin läpi. Lapsiperheiden pitkät jonot kiemurtelivat kohti telttakatoksia, joissa oletin olevan jotakin jouluisia tapahtumia. Näin ei ollut. Siellä vilkkuivat pelikonsolit, joihin innokkaat taaperot jonottivat.

Peliriippuvuuteen kasvatus alkaa jo kehdosta.Lämmön, ihmissuhteiden ja rakkauden sijaan lapset ohjelmoidaan saamaan endorfiini-suihkeita pelien avulla. Mikään odottaminen, eläytyminen ja kuunteleminen ei enää ole mahdollista koska vain kiihkeä, nopea toiminta tuo tyydytystä. Valta ja alistaminen tappamisen ohella muuttuu osaksi mielen maailmaa.

Falsettiäänellä kirkuvat lapset ostoskeskuksissa yrittävät vain käyttää valtaansa syyllisyyttä tunteviin vanhempiinsa. Vallankäytölle ei näy vaihtoehtoa.

Jo tuhatseitsenmänsataa- luvulla runoilija kirjoitti ihmisen syntyvän aitona, mutta kuolevan kopiona. Nyky-yhteiskunnan sotilaalliseen ylivaltaan perustuva maailmanjärjestys heijastuu myös peleihin normalisoiden vallan- ja aseidenkäytön.

Suomen valtio tekee parhaansa hyödyntääkseen riippuvuuksien vallassa olevia kansalaisiaan alkoholin ja pelien avulla. Näin traagisessa tilanteessa olemme. On käsittämätöntä, että poliisi joutuu puuttumaan Raha-automaattiyhdistyksen uhkapelien mainontaan. Alkoholin myynnistä saatavia voittojakaan ei käytetä ainoaan pätevään alkoholistien hoitoon- Minnesota-hoitoon,vaan alkoholistit ovat heitteillä turhanaikaisissa muka-hoidoissa.

Riippuvuuksista kärsivät lapset, nuoret ja aikuiset eivät tule kykenemään tuomaan ratkaisua Suomen kestävyysvajeeseen.

Avainsanat: pelit, epäsosiaalinen valtio, riippuvuus, Ray


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini