Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Hyvinkään ja Syyrian verilöylyt

Maanantai 28.5.2012 klo 13.06 - Pirkko Turpeinen-Saari


Hyvinkään ja Syyrian verilöylyissä on valitettavasti sama tausta.Kyvyttömyys tuntea empatiaa sekä kaupallisuuden voitto eläytymisestä. Syyrian kohdalla Yhdysvaltojen asekauppa Qatarin ja Saudi-Arabian kanssa, sekä näiden maiden täydellinen riippuvuus Yhdysvaltojen armeijasta johtaa valitsemaan ongelmiin vain aseisiin perustuvia ratkaisuja.

Suomessa jo vaippaikäiset totutetaan pitämään väkivaltaa hauskana leikkinä. Värikuulilla ammuskelu ei joidenkin asiantuntijoiden mielestä vaikuta todelliseen väkivaltaan. Media perustelee runsasta väkivalta viihdettä kannattavuudella. Millä? Tuhoamisella, joka on kaupallistettu.Angry Birds on pehmeä poikkeus.

Empatian puute kasvatuksessa, koulussa, pelien kaupallisessa tuotannossa ja työelämässä on tosiasia, jonka kieltäminen johtaa tappojen jatkumiseen.

Syyriassa vuorostaan käydään Yhdysvaltojen nk. etäsotaa. Yhdysvallat, joka sallii kidutuksen ja miljoonien muiden kuin yhdysvaltalaisten tappamisen ja viimeksi Irakin infrastruktuurin pommittamisen keskiajalle, esiintyy läntisessä mediassa Syyrialaisten ystävänä ja demokratian edistäjänä.

Tosiasiassa Yhdysvalloista sotilaallisesti riipuvaiset Qatar ja Saudi-Arabia aseistavat Yhdysvaltojen ohjauksessa Syyrian kapinallisia ja terroritekoihin syyllistyviä, Libyasta siirtyneitä joukkioita.Samoin kuin Jugoslavian sodissa Yhdysvallat liittoutuu myös Syyriassa jihadistien kanssa.

Läntinen media ja nyt valitettavasti Qatarilainen Aljazeera ruokkivat demokratian sijasta väkivaltaa. Syyrian hallitus, heikkouksistaan huolimatta, kumosi keväällä 2011 hätätilalain. Vuoden vaihteessa saatiin voimaan uusi perustuslaki, joka sallii kaikkien ei-uskontopohjaisten puolueiden osallistumisen vaaleihin. Vaalit järjestettiin toukokuussa 2012, joiden tuloksena oppositio olisi voinut nähdä oman kannatuksensa vaaleissa.Yhdysvallat pilkkasi vaaleja ja tarjoaa vaihtoehdoksi sisällissotaa.

Länsimaiset "Syyrian ystävät" ja suuri osa mediaa katsoo Hulan-verilöylyn olevan osoitus siitä, että ratkaisu Syyrian tilanteeseen on  ulkomaiden osallistuminen sisällissotaan. Tutkimatta kuka suoritti perheiden ampumiset- hallitus, oppositio vai jihadistit, YK:n turvaneuvosto tuomitsi teon jo hallituksen tekemäksi.Ruotsin pitkäaikainen ulkoministeri Carl Bild oli haastattelussaan Aljazeeralla sillä kannalla, että asia tulisi ensin tutkia.

Näyttää siltä, että väkivalta on länsimaisessa kulttuurissa jo vauvaikäisestä sisäistetty niin syvälle yksilöiden ja kansakuntien mieleen, että "minulle kaikki heti vaikka väkivalloin" on muuttunut ylipääsemättömäksi luonteen piirteeksi.Syyrian tilanteessa niiden  "Syyrian ystävämaiden", joille demokratia on militarismia tärkeämpi tulisi tukea oppositiota lopettamaan aseellinen väkivalta, sillä sisällissota toisi uskomattoman verilöylyn samalla kun järjestynyt yhteiskunta tuhoutuisi paitsi infrastruktuuriltaan mutta myös henkisesti. EU:n tulisi irroittautua Yhdysvaltojen ja sen arabiliittolaisten tuhoisasta suunnitelmasta.

Avainsanat: kaupallisuus uskontona, väkivaltaan totuttelu, kaupallisuus ja väkivalta, media ja väkivalta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini