Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yhdysvalloilla on absoluuttinen valta

Keskiviikko 3.7.2013 klo 13.10 - Pirkko Turpeinen-Saari


Maailman valtiot ovat hetken mykistyneitä Yhdysvaltojen arroganssin edessä. Edward Snowden paljasti paitsi arroganssin, myös muiden maapallon valtioiden voimattomuuden USA:n vallan uhan alla. Snowden tarvitsee turvapaikan, jotta hän ei joutuisi USA:n väkivaltaisten toimien kohteeksi. Luulisi kaikkien ihmisoikeuksia ja totuutta puolustavien maiden rientävän tarjoamaan apuaan. Mutta ei. 

Esimerkkejä turvapaikan antamisen seurauksista ei tarvitse hakea kaukaa. Pieni Kuuba, joka karisti vallankumouksella feodalismin orjuutta muistuttavan taakan harteiltaan, joutui välittömästi Yhdysvaltojen taloussaarron kohteeksi. Yhdysvallat ei salli muita talousjärjestelmiä kuin omansa. Yhdysvaltojen vallankäyttö ei loppunut tähän. Se edellytti, että mikään maa, joka haluaa käydä kauppaa Yhdysvaltojen kanssa ei saa käydä kauppaa Kuuban kanssa. Tämä aiheutti tietenkin taloudellisen katastrofin Kuubassa. Yli 50 vuotta jatkunut saarto ja Yhdysvaltojen herkeämätön propaganda maan oikeiston voimistamiseksi ovat muuttaneet Kuuban mahdollisuuksia omaehtoisen kehitykseen. 

YK:ssa on äänestetty kymmeniä kertoja taloussaarron lopettamisen puolesta. Vain muutama Yhdysvalloista täysin riippuvainen maa on äänestänyt sen rinnalla lopettamista vastaan. Yhdysvallat on pystyttänyt talouspakotteita muitakin,milloin mitäkin maata vastaan, milloin mistäkin syystä. Se on saanut alamaisuutta tunnustavat liittolaiset usein yhtymään talouspakotteisiin.

Yhdysvaltojen kostotoimet Snowdenille turvapaikan antavaa maata kohtaan olisivat massiiviset.

Yhdysvallat, Britannia ja Uusi-Seelanti suorittivat edellistä, alemman tason vakoilua Echelon satelliitilla. Satelliitti toimi siihen aikaan 1990-luvulla kun mm Saksa aseisti yhdessä Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian kanssa Kroatiaa ja Bosnian muslimeja. Europarlamentin komitea, jonka tehtäväksi oli annettu toimenpiteet kyseisen ulkoisen ja sisäisen vakoilun suhteen, ei päässyt mihinkään tulokseen. Arroganssille ei voitu, tai haluttu voida mitään.

Sekä Echelon-vakoilu, että nyt paljastunut massiivinen vakoilu, jonka hyötyjinä ovat jälleen Yhdysvallat ja Britannia ovat EU:lle kiusallisia. Julkitulo on kiusallista Yhdysvalloille, mutta yhtä kiusallista se on Britannialle. Voisi kuitenkin ajatella, että julkitulo on arveluttavaa kaikille niille maille, joiden voidaan osoittaa menneen alamaisuudessaan alle kaikkien ylevien EU:n juhapuheiden ihmisoikeus- ja demokratiajulistusten. Minkälaista peliä käydään EU:n taustalla vaikuttavien, yhteiskuntajärjestelmiä muuttamaan pyrkivien, taloudellista voittoa tavoittelevien pankkien ja sijoittajien toimesta. Keskeiset eliitin jäsenet ovat kuvitelleet toimivansa salassa, mutta nyt kaikki tavalliset kansalaiset saavat tietää, mistä pelistä on kysymys.

Suomalaisten poliitikkojen hyssyttelevät asenteet osoittavat "suomettumisen" asteen. Suomen medialle tärkeätä on se, että ministerit pääsisivät samaan kuvaan absoluuttista valtaa käyttävän presidentin kanssa oli hän sitten vesikidutusta kannattava republikaani tai demokraatti. Media ei toivu helpolla siitä, että keisarilla ei ole vaatteita. Kellonsoittaja värjötelköön lentokentän aulassa, sensaatio on kohta ohi.

Avainsanat: Snowden, turvapaikka, taloudellinen valta, aseellinen valta, USA, alamais-valtiot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini