Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

YLE ja Suomen ja Venäjän ihmisoikeudet

Tiistai 18.2.2014 klo 11.17 - Pirkko Turpeinen-Saari


YLE on kunnostautunut russofobian lietsomisessa. Toimittaja Marja Mannisen innokkaalla myötävaikutuksella Suomen Amnesty yritti järjestää keskellä Moskovaa oman ihmisoikeusmielenosoituksen. Sotsin kisojen alla MOT esitti mielikuvituksellisen ihmisoikeusloukkaus-ohjelman, jonka tausta ja todenperäisyys jäi arvailujen varaan.

YLE käsittelee Venäjän politiikkaa niin kutsuttujen ihmisoikeusaktivistien haastattelujen avulla. Näillä henkilöillä ei kuitenkaan ole minkäänlaista poliittista kannatusta parlamentissa tai kunnanvaltuustoissa.Koskaan ei näy vastaavia haastatteluja Suomesta. Milloin on nähty Itsenäisyyspuolueen, Suomen kommunistisen puolueen tai vastaavien EU-vaaleihin osallistuvien puolueiden kommentteja päivän politiikasta? Ei koskaan.

Venäläiseen kulttuuriin kuuluu sosiaalisuus ja yhteisvastuu painokkaammin kuin suomalaiseen yksilökeskeiseen kulttuuriin. Venäläisten käyttäytyminen on arjessa sivistyneempää ja kanssaihmisiä huomioivampaa kuin suomalaisten. Lapset kunnioittavat vanhempiaan aidosti.

YLE toimii kuin norsu posliinikaupassa opettaen venäläisiä vaivautumatta syventymään siihen mitä Pietarin ja Moskovan ulkopuolella mietitään.

Seksuaalivähemmistöjen asiassa YLE:n toimittajat haistoivat suurvaltapoliittisen mahdollisuuden. Kun Yhdysvaltojen lähetystöväki, heti kun homovastainen ilmapiiri USA:ssa hiukan löystyi,osallistuivat näyttävästi Helsingin Pride-paraatiin, YLE huomasi, että Venäjä ei ole mukana. Venäläisten homouden markkinoinnin nuorille kieltävä laki selitettiin homovastaisena lakina. Nostettiin tuulimylly, jota vastaan voidaan taistella.

Jokainen toimittaja tietää Yhdysvaltojen lähetystön roolin "ihmisoikeusaktivismissa" niin Venäjällä, Georgiassa, Ukrainassa kuin kaikissa muissa entisissä sosialistisissa maissa.Jokainen yhdysvaltalaisia kriittisiä lehtiä lukeva toimittaja tietää, että abortteja tekeviä lääkäreitä voidaan ampua USA:ssa, aborttia on äärimmäisen vaikea saada. Raiskaukset ovat armeijan ja vankiloiden massiivisia ihmisoikeusongelmia.Homojen syrjintää käsitellään päivittäin eri osavaltioiden kunnanvaltuustoissa ja oikeusistuimissa. Pussy Riotin pyrkimys propagoida Venäjän huonoja vankilaoloja tyssäsi New Yorkiin järjestettyyn seminaariin. Siellä Pussy Riotille valkeni USA:n vankilaolojen surkeus ja oikeudettomuus.

YLE kunnostautuu myös suomalaisten demokraattisten oikeuksien loukkaamisessa vaaliohjelmissa. Eduskuntapuolueiden mandaattipaikoilla istuvat YLE:n hallituksen jäsenet ovat päättäneet vaaliohjelmien toteuttamisesta. YLE väittää järjestäneensä kaikille puolueille tasaveroisen mahdollisuuden esitellä tavoitteitaan.Tämä pätee ainoastaan eduskunnassa edustettuihin puolueisiin. Eduskunnan ulkopuolella olevat puolueet jätetään esittelemättä.

Jo aikaisempien vaalien yhteydessä ETYJ:n vaalitarkkailuelin ODIHR muistutti YLE:a velvollisuudesta kohdella kaikkia puolueita ilman syrjintää.Nyt tehdyn päätöksen pohjalta syrjintä jatkuu.Hävettää.

Veronmaksajat maksavat YLE:n kustannukset. EU-vaaleissa puolet kansalaisista jättää äänestämättä. Kuinka suuri osa tästä passiivisuudesta johtuu YLE:n tärkeilevien itseriittoisten toimittajien ja ohjelmasuunnittelijoiden kyyttömyydestä hahmottaa aitoa demokratiaa. Kuinka paljon itseriittoisesta omahyväisestä tuomitsevasta asenteesta erilaisuutta kohtaan.

Lasten-ja nuorisopsykiatrina näen, että heikommat, usein lapset ja nuoret on asetettava etusijalle, jotta he voisivat saada äänensä kuuluviin. Uteliaisuus syrjässä olevien ajatuksia kohtaan, kuuntelu ja empatia vain voivat rakentaa yhteiskuntaa.

YLE:stä on tullut valtakunnan uusi sensori, joka innostuu väkivallasta ja menee mukaan propagandaan lähettäen yksisuuntaista viestiä maailmasta. Vain historiadokumentit, joita voidaan esittää salaisuuksien paljastuttua ja vaitiolosäännösten umpeuduttua antavat oikeata tietoa. Kiitos edes niistä.

Kun nyt jännittyneenä odotamme tappaako presidentti Obama tuon Pakistanissa olevan Yhdysvaltojen kansalaisen lennäkillä, niin kuin hän suunnittelee, voimme selailla luetteloa Yhdysvaltojen presidenttien tappamista valtioiden johtajista: voimme aloittaa presidentti Eisenhowerin tapattamasta Kongon pääministeri Lumumbasta, Kennedyn yritykseen tappaa Fidel Castro, Clintonin Jugoslavian Milosevich eri presidenttien yrityksiin tappaa presidentti Mandelan ihailema Libyan Gaddafi, missä Obama onnistui jne jne

YLE kulkee vahvasti vakaumuksellisella linjalla, joka ei välttämättä ilmennä pyrkimystä totuuteen.

Avainsanat: ihmisoikeudet Suomessa, Marja Manninen, ihmisoikeudet Venäjällä, veronmaksajien YLE


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini