Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomelta on loppunut herraonni

Lauantai 13.2.2016 klo 10.09 - Pirkko Turpeinen-Saari


Keskustelimme aamukahvipöydässä Suomen menetetystä herraonnesta. Olin herännyt varhain aamulla mielessäni kiertäneisiin blogin aiheisiin. Koen Yhdysvaltojen röyhkeän lentosotaharjoituksen Suomen Karjalassa olevan vastoin suomalaisten enemmistön halua pysyä liittoutumattoana ja elää rauhassa naapureidensa kanssa.

Tasavallan presidentti Niinistö oli aloittanut tapaamisen Münchenissä Venäjän pääministeri Medvedevin kanssa luennoimalla; "olette antanut haastattelun" kuten Kultarannan ulkopoliittisessa seminaarissa Kudrinille tai Yliopistolla puhuneelle kenraalille. Niinistö asettuu oppimestariksi asiassa, jossa hän on väärässä. Sen lisäksi hän pitää absurdin läksytyksensä kameroiden edessä julkisesti.

Martin Scheinin, kansainvälisen oikeuden professori ja Suomen ehkä paras asiantuntija tällä alueella totesi eilen Venäjän olevan oikeassa. Venäjällä ei ole oikeutta estää  Suomeen haluavia ulkomaalaisia pyrkimään Suomeen. Siten on puhtaasti Venäjän hyvän tahdon varassa kuinka paljon Venäjä jarruttaa läpikulkua, jos jarruttaa, miksi jarruttaisi?

Suomen media on tukenut kaikin tavoin presidentin lähestymistapaa. Presidentti vuorostaan on vaikenemisella tukenut Venäjään ja venäläisiin kohdistuvaa rasismia monin tavoin. Venäläisiin kohdistuva vihapuhe ja rasistinen asennoituminen on muutunut hyväksyttäväksi ja ulkopoliittisesti lähes toivottavaksi. Media erityisesti Yle, Helsingin Sanomat ja Ilta Sanomat raportoivat tarkoitushakuisen valheellisesti Ukrainasta ja Syyriasta. Presidentti Poroshenkon korruptoituneisuus ja kyvyttömyys vaikuttaa äärioikeistolaisen osin neo-fasistisen parlamenttinsa piittaamattomuuteen Minskin sopimuksen täytäntöönpanosta ei tule mediassa huomioiduksi. Se että Poroshenko ei pysty järjestämään edes alkeellista yhteisneuvottelua normaaleita ihmisoikeuksia edellyttävien Itä-Ukrainan edustajien kanssa ei kohota edes kulmakarvoja.

Syyriassa vuorostaan Aleppon tilanteesta annetaan valheellista tietoa. Aleppon suurin osa on ollut hallituksen laillisessa hallinnassa koko sodan ajan. Eri vaiheissa eri kapinallisryhmät Al-Nusrasta Isikseen ovat tunkeutuneet Aleppoon ja pitäneet osia siitä kuristusotteessa. Nyt kaupungista pakenevat terroristit ja heidän tukijansa, osittain siviilit, ovat muodostaneet Turkin rajalle todellisen terroristien "pakolaisleirin", jota terroristijärjestöt hallitsevat. Sosiaalipornoa tarjoava Yle:n Antti Kuronen esittää jihadistit "siviileinä" ja antaa lasten kertoa minkä maalaisia pommittavat lentokoneet ovat. Kurosen säännönmukainen viesti on, että Venäjä on paha ja terroristit, joita Kuronen nimittää oppositioksi ovat hyviä.

Propaganda on väsyttävän samanlaista oli sitten kysymys terroristeista Afganistanissa, Balkanilla tai Lähi-Idässä. Silloin kun terroristit palvelevat USA:n geopolitiikka, he ovat Suomenkin median mukaan hyviä.

Yhdysvallat, Saudi-Arabia, Turkki ja eräät EU-maatkin ovat rahoittaneet ja tukeneet Syyrian laillista hallitusta vastaan taistelevia ryhmiä. Ne ovat vastuussa pitkäksi venyneestä sodasta koska heidän päätavoitteensa on ollut sekulaarisen hallituksen vaihdos. Assadin kaatamisen pitkittyessä Syyrian kansan kärsimykset kasvavat. Siitä USA ei piittaa. Pakolaiset tulevat Eurooppaan ja Turkki toimii eräänlaisena sifonina. Läpi voidaan päästää terroristeja yhtä hyvin kuin avuntarvitsijoitakin. Yhdysvallat meren takana on suojassa aiheuttamansa katastrofin vaikutuksilta.

Miksi Venäjän tulisi kantaa vastuu USA:n ja sen NATO-liittolaisten sotapolitiikasta? Miksi Venäjän tulisi kantaa vastuu Irakin, Syyrian, Libyan pakolaisvyörystä? USA:n pommitukset ja koko Irakin tekeminen elinkelvottomaksi on synnyttänyt pakolaisaallon, jossa ei pelkästään paeta fyysistä henkeä uhkaavaa vaaraa, vaan paetaan sitä, että uraani- ja fosforipommien jäljiltä maa on elinkelvoton. Irakin henkinen ja fyysinen tila ei suo mahdollisuutta edes lähes normaaliin elämään. USA tuhosi Vietnamin ja Laosin elinkelvottomaksi agent orange myrkyllä, miinoilla ja pommeilla, Jugoslavian  köyhdytettyä uraania sisältäneillä pommeilla. Afganistanin edelleen jatkuva sota ja USA:n ja sen liittolaisten mielivalta on tarttunut suomalaisiinkin. Suomalaiset osallistuvat Afganistanissa sotaan, mikä tähän astisen lainsäädännön mukaan olisi laitonta. Tämä kielletään niinkuin moni epämiellyttävä asia lakaistaan maton alle Suomen ulkopolitiikassa.

Kahvipöydässä pohdimme ketkä presidenteistämme olisivat voineet toimia yhtä vahingollisesti Suomen etua ajatellen kuin nykyinen. Halonen ei, Ahtisaari kyllä, Koivisto ei, Kekkonen ei, Paasikivi ei, Mannerheim ja Ryti kyllä, Kallio ei, Svinhufvud kyllä, Relander kyllä, Ståhlberg ei.

Avainsanat: Suomen presidentit, ulkopolitiikka, sotilaspoliittinen konfrontaatio, ulkopolitiikkaa nöyryyttämällä, Suomen raiskaajat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini