Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Horjuuko presidentti Niinistön muisti?

Perjantai 28.9.2018 klo 20.12 - Pirkko Turpeinen-aari


Tämän päivän Helsingin Sanomat referoi presidentti Niinistön puhetta Brookings-instituutissa:

"Amerikkalaiset ovat saaneet kantaa harteillaan leijonanosan Euroopan turvallisuudesta".

"Meidän pitäää yhä ajatella hyvää, mutta muistaa, että maailmassa on myös pahaa. Jos olet heikko, ei sinua kukaan kuuntele."

"Kiina ja Venäjä pyrkivät molemmat kasvattamaan vaikutusvaltaansa alueellamme. Venäjä on tehnyt sitä aggressiivisesti, esitellyt sotilaallista voimaansa ja käyttänytkin sitä, kuten olemme Ukrainassa ja Syyriassa saaneet nähdä."

"Tukevamman jalansijan antaminen Yhdysvaltain päävastustajille Euroopan maaperällä ei voi olla maan intresseissä."

"Venäjän kanssa pitää olla suora ja päättäväinen."

"Meillä on vanha suomalainen viisaus: kasakka vie kaiken, mikä lähtee irti. Pitää siis panna asiat kuntoon eikä jättää mitään, mikä lähtee irti."

Missä kuplassa presidentti Niinistö on ollut viimeiset vuosikymmenet?

Venäjän ja Kiinan kuvaaminen aggressiivisiksi ja Yhdysvaltojen vuorostaan turvallisuuden takaajaksi on kuva harhamaailmasta.

Yhdysvallat on tuhonnut monia valtioita ja tappanut yli miljoona ihmistä viimeisten 25 vuoden aikana. Venäjästä ja Kiinasta ei voi sanoa samaa.

Pelkästään Yhdysvaltojen suorittama Balkanin sotilaallinen haltunotto pommitusten avulla, Bosnian sotilaallinen miehitys, Kosovon riistäminen Serbialta ja suurimman Yhdysvaltojen sotilastukikohdan Bondsteelin rakentaminen Serbialle kuuluvaan Kosovoon on enemmän kuin kasakan suorittama irrallisen asian haltuunotto.

Tämä Euroopassa.

Sen lisäksi tulevat Irakin, Libyan, Syyrian, Afganistanin ja Jemenin tuhoaminen.

Yhdysvallat suorittaa ja on suorittanut päivittän laittomia lennokkimurhia, joiden kohteista Yhdysvaltojen presidentti päättää viikottaisissa murhapalavereissa.

Presidentti Niinistölle ei pitäisi tarvita muistuttaa Yhdysvaltojen suorittamasta kidutuksesta ja salaisista vankiloista. Guantanamon käsittämätön vankileirijulmuus ei liene presidentiltämme unohtunut.

Niinistö vaikenee ilmeisesti tarkoituksella Yhdysvaltojen ja EU:n tukemasta ja välillisesti  suorittamasta Ukrainan väkivaltaisesta vallankaappauksesta, jossa laillisilla vaaleilla valittu presidentti ajettin maanpakoon oikeistolaisten, ulkomailla koulutettujen natsihenkisten tarkka-ampujien avulla.

Vallankaappausta ja Ukrainan haltuunottoa oli valmisteltu syyskuussa 2013 Jaltalla, Krimillä kokouksessa, johon osallistui niin Bill kuin Hillary Clinton, suuri määrä EU:n poliittista "sisäpiiri"-eliittiä ja ukrainalaisia oligarkkeja vallassa oleva presidentti Janukovits ja tällä hetkellä vallassa oleva presidentti Poroshenko mukaan luettuna. Presidentti Janukovits uhrattiin, kun hän irrottautui  EU:n heikosti valmistelemasta lähentymissuunnitelmasta EU:un sen kalleuden vuoksi.

Presidentti Niinistö on juristi. Oikeusvaltioon ei kuulu rikoksesta tuomitseminen ilman tutkimuksia ja oikeudenkäyntiä. Siitä huolimatta tunnetussa Salisburyn myrkytystapauksessa presidentti Niinistö ei katsonut tarvittavan todisteita, kun Suomi kiiruhti karkottamaan venäläisen diplomaatin, pelkästään siksi, että moni muu EU-maa  alistui tukemaan Iso-Britanniaa, joka muutama tunti myrkytyksen jälkeen syytti Venäjää, ilman minkäänlaista rikostutkintaa.

Itävalta ei toiminut kansainvälistä oikeutta rikkoen "solidaarisuudesta",kuten Suomi.

Presidenttimme uskoakseni tietää, että Venäjä on täysin laillisesti Syyriassa auttamassa valtiota sen pyrkiessä puolustamaan suvereniteettiaan monen vihamielisen ulkomaan tukemia   terroristisia hyökkäyksiä vastaan. Ukrainassa vuorostaan Venäjä antaa humanitaarista apua itä-ukrainalaisille, joita vastaan Kiovan hallitus on julistanut terrorismin vastaisen sodan, lopettanut koululaitoksen, eläkkeiden maksun, pankkitoiminnan ja jonka alueen asukkaat presidentti Poroshenko on julkisessa puheessaan toivottanut kuolemaan kellareihinsa.

Selväsanaiseksi muutettuna presidentti Niinistö toivoo Yhdysvaltojen "päävastustajille" Venäjälle ja Kiinalle pahaa, vähemmän vaikutusvaltaa ja mikä pahinta, hän demonisoi nämä maat. Asian tekee huolestuttavammaksi se, että Venäjä ja Kiina eivät ole osoittaneet haluavansa pahaa Yhdysvalloille. Venäjä kutsuu yhdysvaltalaisia kumppaneikseen samaan aikaan kun Yhdysvaltojen kongressi on valtuuttanut jo Obamana aikana presidentin aloittamaan sodan Venäjää vastaan.

Tarkoittaako Presidentti Niinistö sitä, että hän itsekään ei halua Venäjälle ja Kiinalle lisää vaikutusvaltaa Euroopassa vaan vetoaa Yhdysvaltojen apuun tässä torjunnassa?

Presidentti Niinistön puheet heijastelevat hänen ideologiaansa, jonka voi koota hänen reaktioittensa virrasta viime vuosien aikana. Ideologia muistuttaa vanhaa pilapiirtäjä Karin piirrosten tuttua kypäräpappia ja se nousee vuosi vuodelta vahvemmin esiin. Näin yksipuolista kansainvälisen politiikan tulkintaa en kuitenkaan olisi osannut presidentiltämme odottaa.

"Tukevamman jalansijan antaminen Yhdysvaltain päävastustajille Euroopan maaperällä ei voi olla maan intresseissä." Siis lisää Bosnian miehityksiä ja Kosovon terroriako? Sotaretkiä Afganistanin lisäksi moneen muuhun itsenäiseen valtioon?

Jos ideologia on tämän kaltainen, kansan selän takana tehty NATO:n isäntämaasopimus, 100 suomalaisen toimijan kouluttaminen  Harvardissa Venäjän vastaiseen hybridisotaan (joka tarkoittaa keskeisesti Venäjän demonisointia ja Venäjä-vastaista propagandaa), kahdenkeskiset sotilaalliset yhteistyösopimukset Yhdysvaltojen, Saksan, Iso-Britannian, Ranskan ja Ruotsin kanssa ilman että niitä käsitellään eduskunnassa sekä USA/NATO:n hybridikeskus Helsingissä tulevat käsitettäviksi vaikka eivät hyväksyttäviksi.

Presidentti Niinistön johdolla olemme tietämättämme joutuneet USA/NATO:n vasalliksi, josta ei näytä olevan ulospääsyä.

Avainsanat: presidentti Niinistö, ulkopolitiikka, "Kasakka vie", Venäjän aggressio, USA:n aggressio, NATO:n aggressio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini